gtx Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> No mam kilka fajnych fotek, ale nie wiem jak je
> zamieścić bo imageshack i fotosik odmawiają
> współpracy :(
Zdecydowanie najlepsza opcja to http://tinypic.com/
-
-
Łowcy Ryb! Cracovia! Czyli Cracovia Fishing Team!
Dzięki, rzeczywiście działa elegancko.
No więc moja ulubiona komercja znowu zadziałała. Mimo pełni, w dwa dni 13 kg ryb, choć to tylko 2 sztuki :D
Amur 75 cm, 4,5 kg
[url]http://tinypic.com/view.php?pic=209skyg&s=6[/url]
Karp 81 cm 8,5 kg
[url]http://tinypic.com/view.php?pic=2qdwl5u&s=6[/url]
[url]http://tinypic.com/view.php?pic=207or9j&s=6[/url]
265 dni później
Co tu taka cisza?! Sezon w pelnii .
spoko, wszystko pod kontrolą.
płotkami i okoniami z jeziorek oraz flądrami ze słonego odcinka rzeki nie będę się chwalił.
słodki, pstrągowo-łososiowy odcinek rzeki dostępny po 30 czerwca, a wyprawa do Szkocji na szczupaki dopiero za trzy tygodnie.
jak cos ustrzelę konkretnego to nie omieszkam się pochwalić :)
No prosze,dopiero dzisiaj odkrylem watek wedkarski na forum,dobrze czasem poszperac przed snem. Koledzy wedkujacy Pasiacy,czy ktos jest w stanie zaspokoic ciekawosc emigranta .Otoz w Cracovie wedkowalem na stoczni rzecznej na Dabiu,jak tam teraz sprawy sie maja,jest ryba? No i jaka? Przed laty bylo wszystko,ja lubilem tam na sandacze polowac a raz w upalny lipcowy dzien wegorza nawet ku swemu zdziwieniu wyciagnalem.Teraz w Chicagolandzie szczupaki lowie glownie,czasem dla odmiany jakas zasiadke na tutejsze wielkie karpie sobie wymysle.
PS.Squier strat,no to sie okazuje ze wspolne mamy nie tylko zamilowanie do pewnej druzyny ale i hobby pozapilkarskie.
292 dni później
Jak zwykle musze to ja odswiezyc:)
To co panowie -sezon sie juz zaczol ?!
Ja jak zwykle czekam z niecierpliwoscia na moje wakacje w Polsce i ...oczywiscie Wolbrom.
Znalazlem wreszcie dobre miejsce po 5 latach i mam nadzieje cos sie oblowic - szkoda tylko ,ze kumpla na nocke wciaz nie mam.
POLAMANIA KIJA ZYCZE W TYM SEZONIE!
Ja Izbiku bylem :)
Na stawie rybnym :)vw Nieznanowicach.
Kumpel mi wedke pozyczyl i przygotowal to lowilem :)
Dwa karpiki takie 1,5-2kg a znajomy sztuk 5 :)
Szczescie nowicjusza :) ale fajnie. Podobalo sie ? Trenuj trenuj to razem wyskoczymy.
Spoczko bylo bo pogoda dopisala posiedzialo sie w sloneczku i co nieco zlapalo :)
Co do lowienia to jak mi ktos powiaze wszystko to lowic moge bo nie potrafie sobie supelkow fachowo powiazac :D
Moim ulubionym lowiskiem byl kiedys Zator gdzie lapalem na zywca szczupaczki ale to bylo ponad 12 lat temu i tam zlapalem rekordowy okaz.
75cm szczupaczek :)
Izbik, chętnie dotrzymam Ci towarzystwa !
Sam już dawno z powodu moich małych latorośli na rybach nie byłem ale syn już podrósł i mnie pyta kiedy pojedziemy rybki łowić ! :)
Ile teraz trzeba zapłacić za składki, tj. wpisowe, składka członkowska, wody nizinne/górskie i ewentualne inne dopłaty ? Koło Zwierzyniec !
Jurassic widze kolego ,ze dlugo nie byles na rybach.....Teraz,no moze nie teraz bo juz z ladnych pare lat temu zlikwidowano ogolnopolskie taryfy -rzeki nizinne/rzeki gorskie:) i placisz za "Wojewodztwo " w ktorym chcesz lowic.
Teraz to ciezko - kazdy Okreg Wojewodzki(chyba tak to sie nazywa) pilnuje swoje wody i mu placisz. Wlasnie na tym trace /tracimy.
Kiedys mieszkajac czy to w Krakowie czy w Londynie placilem full karte bo nie wiedzialem gdzie bede lowil - teraz to masakra.
Wciaz nie jestem pewny gdzie bede w Polsce na wakacjach i gdzie lowil ale przepisy mnie zmusily by wykupywac karte na Okreg Katowicki ,bo tam mam"baze" (dokladnie okolice Olkusza) .. Przechlapane teraz ,bo chcial bym wyskoczyc na Rabe czy na Dunajec na dzien na dwa i w terminach nie planowanych- a tu zonk:( Nawet na Bagry nie wyskocze bo to juz dodatkowe Okregi - Krakowskie ,Nowasadeckie i Tarnowskie:( Przejebane - nie ma szans wykupic sobie z dnia na dzien licencji na jeden dzien w paru Okregach.
....dlatego zostaje mi Wolbrom i zapraszam na nocke :)
izbik Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Jurassic widze kolego ,ze dlugo nie byles na
> rybach.....Teraz,no moze nie teraz bo juz z
> ladnych pare lat temu zlikwidowano ogolnopolskie
> taryfy -rzeki nizinne/rzeki gorskie:) i placisz za
> "Wojewodztwo " w ktorym chcesz lowic.
> Teraz to ciezko - kazdy Okreg Wojewodzki(chyba tak
> to sie nazywa) pilnuje swoje wody i mu placisz.
> Wlasnie na tym trace /tracimy.
> Kiedys mieszkajac czy to w Krakowie czy w Londynie
> placilem full karte bo nie wiedzialem gdzie bede
> lowil - teraz to masakra.
> Wciaz nie jestem pewny gdzie bede w Polsce na
> wakacjach i gdzie lowil ale przepisy mnie
> zmusily by wykupywac karte na Okreg Katowicki ,bo
> tam mam"baze" (dokladnie okolice Olkusza) ..
> Przechlapane teraz ,bo chcial bym wyskoczyc na
> Rabe czy na Dunajec na dzien na dwa i w terminach
> nie planowanych- a tu zonk:( Nawet na Bagry nie
> wyskocze bo to juz dodatkowe Okregi - Krakowskie
> ,Nowasadeckie i Tarnowskie:( Przejebane - nie ma
> szans wykupic sobie z dnia na dzien licencji na
> jeden dzien w paru Okregach.
> ....dlatego zostaje mi Wolbrom i zapraszam na
> nocke :)
Jeszcze Mętków i Janowice dobre łowiska na Wiśle.
Dobrze wiedziec .Dzieki Tewuzet. Planuje z kumpem wypad na Wisle , na rzeke w Sierpniu.
a może zorganizujemy. I Pasiaste Zawody Wędkarskie o Puchar Profesora Filipiaka :D Póki co może takie nieoficjalne ale jak się rozkręcimy to czemu nie :D np w najbliższą niedziele na komercyjnym łowisku.
Na marginesie: sezon na slimaki winniczki sie zaczal... :)
31 dni później
Ja juz odliczam . Za jakies 65 dni zaczynam moje wedkarskie Eldorado ...co prawda tylko na Wolbromiu i na Wisle (tej rzece ktora przeplywa przypadkowo przez Krakow).Mam nadzieje ,ze kumpel nie zawiedzie i zona go pusci na nocke - tak zachwalal swoje miejsce na Wisle.
Jak nie, to zostane z Wolbromiem - krzywdy nie bedzie....zadzwonie do Kruszynki:)
W kazdym badz razie zbroje sie . Kupilem przez internet bolonke Mistralla Aqua 6m a teraz szukam malego zwinnego kolowroteczka do wymarzonej wedeczki. Oczywiscie wszystko przez internet w Polsce - w Anglii zdarli by ze mnie za duzo kasy za podobnej klasy sprzet:)
Pracy mam w cholere teraz ,wiec kazda fantazja o wakacjach urzeczywistniajaca sie poprawia mi humor.
Teraz musze tylko tylko rozplanowac pobyt w Polsce. Od Poniedzialku do Piatku rano okolice Olkusza a weekend w Krakowie:D
I tak malo czasu kuwa ....Jak ja zalicze choc dwa mecze Cracovii, do tego spotkania z Karvinkiem,Bartem,Koziolkiem,Kruszyna i jeszcze kilkoma innymi dobrymi kumplami ,a jeszcze osiedle i Zolta Kaczka ktorego musze poznac wreszcie?!
To wakacje - dam rade .....tak sobie powtarzam kiedy mam przez 3 tygodnie wypoczywac :D
a tam w Afryce wszystkie rzeki i stawy powysychały, że czeka się na połowy w polskich, wytrzebionych ze wszystkiego co żyje zbiornikach?
wyadawało mi się, że sezon na Wyspach trwa 12 miesięcy :D
Oj Kotku - zaskocze Cie.Gdyby to byla Afryka to bym sie cieszyl - "wolna amerykanka" z rybami :)
Niestety w tym kraju przepychu i rozpusty ktos martwiacy sie o ryby (!) zarzadzil zakaz polowu ryb na rzekach od 15.03 do 15.06.
Nie mamy prawa lowic na rzekach tego wspanialego kraju w tym okresie tylko dlatego ,ze ryby maja "gody". Jaja .
Wieksze jaja sa jeszcze kiedy dowiesz sie ,ze nie wolno zadnej zlapanej ryby wziasc ze soba do domu!
Chory kraj ,chore przepisy ....tylko ten Funt jebany trzyma nas chyba tu :)
no przecież to wiem .
i własnie dlatego, że nie mamy prawa do ryby, to możemy łowić takie sztuki, o których nasi rodacy tylko pomarzyć mogą.
do Polski też zabieram pół bagaznika sprzętu, przyjemnie posiedzieć wieczorami na rybach, ale przedmioty naszych weschtnień już dawno zostały zjedzone :D
łowienie w kraju ma znaczenie jedynie symboliczne.
Otóż to. W Polszcze pozyskanie okazu na otwartych wodach przypomina grę w lotto. Niby szansa jest, ale nikt nie widział wygranej.
Za to na komercji można poszaleć. Coraz więcej łowisk dba o wzrost swoich rybek.
Po mięso najlepiej pojechać do Carrefoura :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)