W tym roku kontrakt kończy się Drzewieckiemu i nie wyobrażam sobie aby mogło go zabraknąć w nadchodzącym sezonie ...
-
-
Kogo pozyskać na Ligę Mistrzów!
Jak dla mnie to tak :
1. Baranyk
2. Ivicic
3. Lipina
4. Łopuski
5. Urbanowicz
sero1906 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Jak dla mnie to tak :
>
> 1. Baranyk
> 2. Ivicic
> 3. Lipina
> 4. Łopuski
> 5. Urbanowicz
O Lipinie mozemy zapomnieć juz podpisał w Jastrzębiu,ale to faktycznie dobry snajper
Najpierw trzeba przejść eliminacje a tacy zawodnicy jak Baranyk Ivicic czy Mihalik raczej nie gwarantuja tu trzeba szukać znacznie głębiej a nie tylko przeciętniacy z Czech czy Słowacji Taka prawda :(
W tym roku gralo 12 druzyn i 11 bylo z 7 najlepszych ligi 1 z eliminacji
Choć jak patrze w tym roku bedzie 24 więc może
Od sezonu 2009/2010 do rozgrywek hokejowej Ligi Mistrzów mają zostać dopuszczone 24 zespoły, jednak decyzje o przydziale miejsc poszczególnym federacjom zapadnią w drugiej połowie 2008 ([b]spore szanse na znalezienie się w tym gronie posiadać będzie triumfator polskiej Ekstraligi[/b]).
Wiem że Wajde chcą z powrotem do NT -dzwonili do jego rodzicow (zasłyszane)w NT podczas spotkania u znajomych ma kontrakt do konca marca i Podhale daje muwiększą kase
Patrząc na statystyki z obcokrajowców w lidze polskiej widziałbym póki co jedynie Baranyka z Podhala.... W sezonie zasadniczym był minimalnie lepszy od Leszka Laszkiewicza.... Mozna ewentualnie przyjrzeć się jeszcze obrońcom Bondarevsovi i Iviciciovi z Podhala.....
Co Wy ludziska z tym Baranykiem? W sezonie zasadniczym to łatwo natłuc punktów na Sanoku i Bytomiu, w play-off tzn, z obrońcą na plecach już nie.
A te mecze to będą w Krakowie, czy znowu jakiś turniej gdzieś tam na drugim końcu świata?
Słuszne pytanie jak wyżej....
Przedewszystkim utrzymać skład ten co jest.To podstawa.Ze stranieri za wszelką cenę zatrzymał bym Mihalika.To jest zawodnik o umiejetnościach ponad PLH i jeśli myślimy o tym by co kolwiek ugrać w eliminacjach LM to potrzebujemy nie tylko go zatrzymać ,ale i pozyskać jeszcze 1 zawodnika o umiejętnościach podobnych do Józka.Józek jest wart podwyżki i by go zatrzymać za wszelką cenę.
W kwestii obrońców bez wątpienia nr 1 to Bondarews i nr 2 to Skowranek.To są zawodnicy klasowi i dali bardzo dużo zespołowi w obronie.
Moje zdanie na temat pozostałych jest takie ZATRZYMAĆ oprocz Skinariego wszystkich !!!!.
Badżo jest zawodnikiem bardzo dobrym (nie trafił z formą na play off i miał słabszy sezon ,ale grać potrafi).Vercik zdrowy i przygotowany do rozgrywek to zawodnik bardzo solidny .Dudas jest młody i to materiał na bardzo dobrego obrońcę -grając i trenując z Bondarevsem czy Skowrankiem wg mnie będzie z meczu na mecz lepszy.
Jesli miał bym brać tego stranieriego klasowego z PLH który byłby wzmocnieniem -to w PLH widze tylko takich 2 -Bacul i Vitek.To są zawodnicy od lat grajacy na bardzo wysokim poziomie w PLH.
Z zawodników krajowych -1.URBANOWICZ
2.Łopuski
3.Bagiński
Potter tu trzeba patrzeć pod kontem LM a nie PLH....
A jakie są limity obcokrajowców w LM?
Żeby wejść stopień wyżej potrzebnych jest 2-3 zawodników klasy conajmniej LL. W lidze polskiej trudno będzie takich wyszukać. Wiem, że to marzenie bardzo wygórowane, ale marzą mi się zakupy z najwyższej półki czeskiej, lub rosyjskiej (na Ukrainie też nie brakuje dobrych grajków). Takie, które przyciągną kibiców na halę nie tylko na PO i pozwolą coś osiągnąć w rozgrywkach LM.
Podejrzewam że by mieć powazne szanse na LM to trzeba by pozyskać piatkę gości na poziomie LL.
Wisła-Makkabi 2-1 29-X-1921
Drugie z rzędu przyjacielskie zawody w obecnym sezonie między powyższemi druzynami [...] Przed rozpoczęciem zawodów wręczyła Makkabi Wiśle wspaniale haftowany proporzec, poczem nastąpiło uczczenie dwóch graczy Makkabi
Oficjalna strona HLM:
[url]http://www.championshockeyleague.com[/url]
A tutaj o eliminacjach:
[url]http://www.championshockeyleague.com/index.php?id=265[/url]
Ja bym się zdziwił, gdyby w perspektywie gry w LM ktoś z obecnego zespołu chciał odchodzić - wypromować się można, że hej!
Dzięki TD, nie wiem jak im wychodzi max 8 gier.
4 mecze w I rundzie, 2 w II rundzie, 4 w fazie grupowej, 2 w półfinale i 2 w finale to 14
Tu jakby jaśniej reguły są:
http://en.wikipedia.org/wiki/2009%E2%80%9310_Champions_Hockey_League#Participating_in_qualification_round_1
już wpisali Cracovię :)
Wzmocnienie zawodnikami polskimi nie będzie łatwe.
Urbanowicz,Łopuski ok.
Jacek Płachta na pół roku, z opcją przedłużenia na sezon -mógłby pomóc ze swoim doświadczeniem(nie wiem jak układała się jego współpraca w kadrze z RR)
http://www.hokej.net/?c=mdAktualnosci-cmPokazTresc-108-20893-jacek,plachta,konczy,kariere
Adam Borzęcki (Tölzer Löwen, Niemcy)
Marcin Kolusz
Obcokrajowcy
Tu sprawa jasna Igor i Jozef muszą zostać,plus 4 na ich poziomie jeśli chcemy walczyć o 2runde eliminacji
LM
W 1 rundzie turniej w Krakowie
(szczęśliwe losowanie np mistrz Lotwy i Słowenii)
w 2 rundzie HC Košice najazd na Słowacje,piekna hala i liczymy na cud
Zostac z ocokrajowcow powinni Mihalik i Bondarevs bo to sa grojki bardzo przyzwoitej
klasy ,utrzymac koniecznie Laszkiewiczow ,Piotrowskiego Pasiuta.
Z krajowych Urbanowicz jak najbardziej .
Zamiast Skinariego- Siergiej Stas(BLR) ewentualnie Aleksei Danilov(RUS)
Zamiast Skovranka -Chris Allen(CAN),ewentualnie Shawn Limpright(CAN)
Zamiast Badzo (chociaz teoretycznie moglby zostac )Artiom Bozhko(RUS) ewentualnie Antony Monte.(USA)
Zamiast Vercika-Andrei Morozov(RUS) ewentualnie mlodziutki Oleg Yashin(RUS) (ma juz za saba mecze wKHL) moze byc tez Obukhov Aleksader(KAZ) jeden z lepszych strzelcow Wyzszej ligi w tym sezonie i oczywiscie utrzymac jak najwiecej naszych chlopakow.
Praktycznie kazdy z tych zawodnikow jest w zasiegu Cracovi .
Jezeli Profesor nie bedzie bardzo skapy....:)
Jest Jeszcze Dudas ,przy calej sympati dla niego moze i jest to dobry zawodnik na lige ale
na europe slabowaty..
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)