Ja chciałem tylko bardzo podziękowac naszemu wspaniałemu obrońcy Przemkowi Kuligowi. Jest typowym bezmózgim drewniakiem. Jade po nim od meczu z Piastem ale dzisiaj przeszedł samego siebie. Druga i trzecia bramka zdecydowanie jego wina. WON NA TRYBUNY!
o Baranie nie wspomnę. Oddajmy go póki jeszcze jest coś wart. Opaskę zabrac mu odrazu!
-
-
Wisła- CRACOVIA, czyli 179 - Wielkie Derby Krakowa
Galeria zdjęć z meczu: http://www.mmkrakow.pl/4406/2009/3/22/krakowskie-derby-wisla--cracovia--fotorelacja?districtChanged=true
Pytanie dnia:gdzie była oprawa???
Odpowiedz dnia:ochrona,kur w a ochrona!!!(w tym czasie oprawa płoneła)
gts,gts,gts!!!kazdy kibic wie co to jest!!!
KAŻDEGO DNIA DZIEKUJĘ BOGU,ZE JESTEM KIBICEM CRACOVII
Staszek Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Ja chciałem tylko bardzo podziękowac naszemu
> wspaniałemu obrońcy Przemkowi Kuligowi. Jest
> typowym bezmózgim drewniakiem. Jade po nim od
> meczu z Piastem ale dzisiaj przeszedł samego
> siebie. Druga i trzecia bramka zdecydowanie jego
> wina. WON NA TRYBUNY!
>
> o Baranie nie wspomnę. Oddajmy go póki jeszcze
> jest coś wart. Opaskę zabrac mu odrazu!
>
> Cracovia Pany
>
>
>
> Zmieniany 1 raz/y. Ostatnio 2009-03-22 23:34 przez
> Staszek.
Coś chyba za dużo wypiłeś
200% wiary ,nadziei i chęci w meczu z Ruchem a 6-ty sezon w extra jest nasz.
A ten pojedynek ..,
cóz do jedenastu razy sztuka ...
Najgorsze że nie być gorszym i dostac baty ...
Tym bardziej powinno to do naszych kopaczy dotrzeć...
i ich wkurwić ...chyba że ...
Druga połowa kompromitacja. Znowu dostajemy 2 identyczne jak z ŁKS-em bramki po stałym fragmencie gry, nie może byc tak ,że druzyna walcząca o utrzymanie przegrywa z zespołem, w którym wiodącymi postaciami są przeciętni zawodnicy pokroju Ćwieląga, Małeckiego czy Marcelo.
a ja ogladając mecz miałem wrażenie jakbym znowu ogladałem Udinese z Lechem pierwsza połowa ekstra przerwa i kolana z waty
Staszek Napisał(a):
> Ja chciałem tylko bardzo podziękowac naszemu
> wspaniałemu obrońcy Przemkowi Kuligowi. Jest
> typowym bezmózgim drewniakiem. Jade po nim od
> meczu z Piastem ale dzisiaj przeszedł samego
> siebie. Druga i trzecia bramka zdecydowanie jego
> wina. WON NA TRYBUNY!
>
> o Baranie nie wspomnę. Oddajmy go póki jeszcze
> jest coś wart. Opaskę zabrac mu odrazu!
>
> Cracovia Pany
>
>
>
> Zmieniany 1 raz/y. Ostatnio 2009-03-22 23:34 przez
> Staszek.
Wyjdź na boisko i pokaż swoją klasę...
Kur** ludzie, 3 bramka to wina "naszych ataków", a nie Kuliga. Chyba nie jego wina, że się poślizgnął? Ci, co oglądali to słyszeli na początku, jaki FAX na Gejmonta wysłał Filipiak... Więc zamilcz chłopie...
Jaki fax?
Żeby Hokeisci Nasi Zagrali ;)
Khalid:
To był typowy żart tego durnia z C+.
Że niby Don Felipe wysłał fax po ostatnich śniegach: "Czy mają przyjechać piłkarze, czy hokeiści?"
Już to widzę, jakby się GTS puszył, gdyby taką bzdurę im przesłali.
Ad merito:
Rany, czemu my musimy wiecznie być pipkami?
Normalnie, takie Odry, Łęczne i inne ćmoki, potrafią leżeć, wyć z "bólu" grać na czas i przede wszystkim być skoncentrowanymi.
Kuligowi powiem jedno, jak jeszcze raz się przyjdzie solowo przypucować pod B7 i B8, to sam mu wiąchę nieparlamentarną rzucę.
Z kolei też nie rozumiem tych, co się Płatka czepiają?
Ma obrońców ocierających się o reprę lub doświadczonych? Ma? To są jacyś trampkarze, ze im trza w przerwie tłumaczyć, jak nie robić głupich rogów ?
Nie rozumiem też tych co już płaczą za Majewskim, jak za dobrym "Derbistą". Przypomnę: przed pierwszymi Derbami Stefan II sobie pojechał na jakiś wyjazd (szkoleniowy?). Wrócił dzień przed i skończyło się na 3-0.
Kolega "Sodowy" też zaliczył podobne "osiągnięcie".
A wogóle to płaczecie co poniektórzy jakbyśmy pierwszy raz "u paskudników";) przegrali. Taki MC 33 lata pomimo niemal corocznego (z drobnymi przerwami na spadki MU i MC ) grania nie mógł na Old Traford wygrać aż w końcu chyba rok temu im dokopał
...(ech piękne były zdjęcia modlących się na trybunach w ostatnich minutach fanów MC :) )
Przegrana wczorajsza owszem boli bardziej niż zwykle ale dlatego ,że wcale nie było powodu przegrywać. Z dobrze funkcjonującą naszą obroną to wczoraj Wisłą nawet by nas nie ugryzła. To już nie ta drużyna co kiedyś. Zobaczycie jak po nich Kolejorz przejedzie za tydzień (oni maja problemy z mobilizacją na Arkę czy Górnika ale na W. zepną sie jak na Legie)
Khalid Napisał(a):
> A wogóle to płaczecie co poniektórzy jakbyśmy
> pierwszy raz "u paskudników" przegrali. Taki MC
> 33 lata pomimo niemal corocznego (z drobnymi
> przerwami na spadki MU i MC ) grania nie mógł na
> Old Traford wygrać aż w końcu chyba rok temu im
> dokopał
> ...(ech piękne były zdjęcia modlących się na
> trybunach w ostatnich minutach fanów MC )
>
> Przegrana wczorajsza owszem boli bardziej niż
> zwykle ale dlatego ,że wcale nie było powodu
> przegrywać. Z dobrze funkcjonującą naszą
> obroną to wczoraj Wisłą nawet by nas nie
> ugryzła. To już nie ta drużyna co kiedyś.
> Zobaczycie jak po nich Kolejorz przejedzie za
> tydzień (oni maja problemy z mobilizacją na
> Arkę czy Górnika ale na W. zepną sie jak na
> Legie)
>
> HEJ HEJA HEJA CRACOVIA MISTRZEM W HOKEJA!!!
> Wejdź, kliknij brzuszek pajacyka
> i pomóż głodnym dzieciom +Ustaw jako stronę
> startową!!!!
No i kibice takiego MC mają nieciekawie. MU raz od nich dostało to się nie przejmują, bo to tylko 1 mecz, a i tak w następnym im dokopią. Z gts trzeba zacząć wygrywać, to nie MU żeby nie dało się ich pokonać, tylko nasi piłkarze są słabi psychicznie, a we wcześniejszych meczach derbowych psom pomagali sędziowie.
a to jakby gral Bżozek to by my dostali z 10 ?
naczytałeś sie "gazeciarzy sportowych" co mitologizują tego Brożka. Może cyfrowo wynik byłby nawet lepszy bo pewnie pukneli by nam 2a i pilnowali wyniku...bo coby o W. nie gadać to ich piłkarze traktują derby jak mecz o mistrzowstwo świata...
nieno jak na derby... i tych co rządzą w Krakowie to mieli zajebistą frekwencję... sądząc po full nabitych trybunach :D
[img]http://www.mmkrakow.pl/rep/newsph/4406/21706.3.jpg[/img]
Kuligowi wczoraj nie wyszło. Rozliczany jest głównie za jedno zagranie. Jednak wyżywanie się na nim za to że podbiega po strzelonej bramce cieszyć się razem z kibicami to znacząca przesada. Zawsze podobało mi się u niego że przeżywa mecze razem z nami. Nie ma to jak zacząć cisnąć po drużynie teraz. Teraz kiedy już naprawdę tak mało zostało miejsca na inicjatywę z naszej strony. Kiedyś z tymi łajzami wygramy. Teraz trzeba po prostu walczyć o kolejną taką szansę.
Dementor Napisał(a):
> nieno jak na derby... i tych co rządzą w
> Krakowie to mieli zajebistą frekwencję...
> sądząc po full nabitych trybunach
Skawinę zasypało :)
Chciałem to napisać wczoraj zaraz po meczu,ale wejście na forum graniczyło z cudem.
Niektóre komentarze są bardzo przesadzone i połowa z nich powinna wylecieć,a już na pewno wszystkie z przekleństwami i obrazami napisane zaraz po meczu.
Zastanawiałem się czy trener wybrał dobrą taktykę. Chyba wiedział jak my wszyscy,że po takiej pierwszej połowie nasi zawodnicy padną,co widać było w drugiej - zero kondycji! zero pomysłu! zero szybkości!
Z drugiej jednak strony,gdybyśmy oszczędzali siły broniąc się i czasem kontratakując, pewnie dostalibyśmy bramę już na początku meczu.
Pierwsza połowa dobra,chociaż szczerze mówiąc jakiegoś wielkiego zagrożenia nie zrobiliśmy, sialiśmy popłoch tu i tam i tyle. Bramka fartowna na maksa.
Druga połowa dno i nie chce mi się nawet o tym pisać.
Zdziwiła mnie jedna rzecz, przed meczem na C+ było pokazane spotkanie Plastika z Pawełkiem (bramkarzem gts-u) na Rynku Głównym podczas,którego padły niezrozumiane przeze mnie słowa z ust naszego piłkarza,a brzmiało to mniej więcej tak : "Musimy wreszcie wygrać,przecież Cracovia jeszcze nigdy nie wygrała na rejmonta".
Ja po czymś takim od razu poczułem,że ten mecz jest przegrany...
klaros Napisał(a):
> To był typowy żart tego durnia z C+.
> Że niby Don Felipe wysłał fax po ostatnich
> śniegach: "Czy mają przyjechać piłkarze, czy
> hokeiści?"
> [b]Już to widzę, jakby się GTS puszył, gdyby
> taką bzdurę im przesłali.[/b]
Już nie przesadzaj. Filipiak jest znany ze swoich ekscentrycznych (ja bym powiedział, że nawet idiotycznych zagrywek). Choćby sytuacja, gdy Wisła sprzedawała Błaszczykowskiego do Borussii Dortmund. Filipiak bez ogródek wysłał fax z pytaniem, jaka kwota za tego piłkarza satysfakcjonowałaby klub. Zatem nawet i w sytuację z hokeistami jestem w stanie uwierzyć...
Chciałbym również, przy okazji, serdecznie pozdrowić szanownego FortArta. Przede wszystkim za jego nad wyraz wyszukane teorie spiskowe oraz coraz to ciekawsze pomysły dotyczące sposobów besztania Wisły. Brawo, naprawdę! Jesteś głównym przykładem, jaki nie powinien być kibic. Na temat portalu, który współtworzysz nawet się nie wypowiadam, bo Twoje tłumaczenie części haseł (vide "Nigdy nie zejdziemy na psy") jest na poziomie ucznia szkoły podstawowej... Patrząc przez pryzmat tego, jaki masz na tym forum autorytet, szlag mnie trafia, jacy fani przychodzą obecnie na stadion przy Kałuży. A ty robisz z siebie pajaca, który nie jest kibicem Cracovii, ale naczelnym fanem anty-wiślackiego pokolenia. Zresztą płacz sobie dalej - może kiedyś zrozumiesz, na czym polega właściwe kibicowanie.
Pozdro dla prawdziwych.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)