Siostra moja Sylwi prowadziła blog o swoich dwóch córeczkach - Idze (mojej ulubionej siostrzenicy) i poczętej właśnie Nince.. Niestety zarzuciła go, jako iż ma nawał pracy. Ale jak ktoś chce, to podaję linka. Niektóre kawałki sa naprawdę smaczne. Najlepszy jest tutaj [url]http://mamablog.babyonline.pl/?m=200801&paged=2[/url] - tytuł "Ida walczy". Celem małego wyjaśnienia. POdjęto noworoczne postanowienia, że rodzice na Igunię nie będą krzyczeć, a ona będzie jadła słodycze tylko w weekendy. Prócz tego siostra właśnie wprowadziła się z rodziną do zakupionego mieszkania na warszawskich Bielanach. Wcześniej, już za życia Igi, zmieniali dwa razy mieszkanie. Stąd o sąsiadach i o "nas w tym roku, w tym domu, tu gdzie teraz mieszkamy" :)
-
-
Dzieci
26 dni później
moje dziecko zażyło mnie dziś hasłem
"tata, pokażę ci ekskremynent"
(eksperyment)
Nowe zawody:
- sklepiarka
- prądnik
A od innego maleństwa dowiedziałem się jak się nazywa dziecko uczęszczające do żłobka. To oczywiście żłobiaczek.
Pan Naprawiak - naprawiacz rowerów
A moj Twardziel wytrzymal jeden dzien w przedszkolu, dzis przy probie pozostawienia (dzien drugi) rozbeczal sie i powiedzial: "Tata, zabierz mnie stad, ta Pani jest brzydka, a ja bede grzeczny"...
Twixxx Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> A moj Twardziel wytrzymal jeden dzien w
> przedszkolu, dzis przy probie pozostawienia (dzien
> drugi) rozbeczal sie i powiedzial: "Tata, zabierz
> mnie stad, ta Pani jest brzydka, a ja bede
> grzeczny"...
:)
I co? Tata zmiękł?
FortArt Napisał(a):
> Twixxx Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > A moj Twardziel wytrzymal jeden dzien w
> > przedszkolu, dzis przy probie pozostawienia
> (dzien
> > drugi) rozbeczal sie i powiedzial: "Tata,
> zabierz
> > mnie stad, ta Pani jest brzydka, a ja bede
> > grzeczny"...
>
> :)
> I co? Tata zmiękł?
Jak Norbert mówi,że pani jest brzydka,to znaczy ,że jest brzydka.Pasiakowi wierzy się na słowo ;)
Oby Tata odpuścił ;)
Dzisiejszy numer 2 w wykonaniu Pasiaczka, ewidentnie poklosie sobotniego wyjazdu do Kielc...
Wraca Mama z pracy, Norbik tradycyjnie wita Mamusie w drzwiach. Cieszy sie jak zwykle, ale... tym razem o dziwo nie biegnie na raczki...
Tym razem mowi do Mamy w drzwiach: STOP! Plose sie oblocic...
Mama zdezorientowana wykonuje polecenie, a Norbik... obszukuje/obmacuje Mamusi plecy, brzuch, nogi i wewnetrzna strone ud...
Mama nie zalapuje, Ja wale ryjem prawie na podloge, a Norbik na koniec radosnie oznajmia: "mozna wchodzic"...
Co to bylo?
To jasne - kielecka ochrona, ktora nawet 3-latka ostatnio obszukala, a On to dzielnie zarejestrowal...;-)
Boskie!!! hahahahahaha
Oj, uważaj, żeby Ci bramek w drzwiach nie zainstalował. :D
...albo pozwalał alkohol wnosić
rmszar Napisał(a):
> Oj, uważaj, żeby Ci bramek w drzwiach nie
> zainstalował. :D
A dla mile widzianych gości w dużym pokoju czekać będzie specjalna klatka.
13 dni później
moje dziecko (4,5)
dziś na widok panów w stroju roboczym
"O, remonterzy"
Po ostatnich dwoch wizytach na Siedleckiego Pasiaczek spiewa juz/lub probuje kilka nowych przebojow:
* Hej, heja, heja, CRACOVIA Mistrzem hokeja!
* Pociag jedzie - bramka bedzie!
* Pamietam, ze jestem z Klakowa, nigdy nie zejde na PSY! (srodek zwykle pomija, nie wiem dlaczego, nigdy w tej wersji nie slyszal:-)
W duzym pokoju zwijamy teraz dywan...
Sciagamy pantofle i...
Slizgamy sie w skarpetkach z kijem w rece i mala pilka. Na glowie kask Boba Budowniczego i rekawiczki skorzane Zony (bo jak wiadomo kazdy hokeista ma kask i rekawice)...
Mecz trwa...
Jest przerwa na kare (wskakuje sie na sofe wtedy)...
Wyje syrena (koniecznie musi Tata)...
I wjezdza rolba (najwiekszy traktor jaki mamy, jakies 40cm dlugosci i 30 wysokosci)...
Rolba czysci lodowisko, czyli zbiera rozrzucajac po calym pokoju ponad 100tke kasztanow i zoledzie, bo to sa brudne kawalki lodu...
Po odjezdzie rolby zaczyna sie druga tercja i znowu gramy...
Czasami pada bramka, wtedy zabijamy sasiadow przerazliwym wrzaskiem Goooooooooool i konczymy "wszyscy rece w gore, raz, raz, raz, raz"... i klaszczemy oraz wolamy Hej Klakowia...
Czasami powiemy jeszcze "* Dziekuje Ci Tato - jestem Pasiakiem!, damy Tacie buziaka i wracamy do gry...
Zycie 3.5-latka jest piekne!
PS. po wczorajszym wieczorze, nawet Ewa (moja Zona) stwierdzila, ze chyba znowu przejdzie sie na hokej, zobaczy jak On tam kibicuje;-)
Po ostatnim hokeju w doborowej kompanii, poszliśmy do mojego ojca na urodziny. Składamy życzenia a ja pytam moje dziecię, niespełna dwuletnie: "Co się śpiewa dziadziusiowi?" [ w domyśle "Sto lat", które młoda śpiewa przy rodzinnych spotkaniach ]. Zgadnijcie, co dziecko zaśpiewało?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
"Cra-co-via"
Córka i tatuś byli bardzo dumni.
[i]"Mamusia śpiewasz ładnie, ale już przestań"[/i]
Dyplomata :)
Twixxx uważaj bo już gdy twoja pociecha pójdzie do szkoły i nauczyciel zapyta czemu nie był ostatnio w szkole ten z dumą odpowie : KMWTW:)
spikeer Napisał(a):
> Twixxx uważaj bo już gdy twoja pociecha pójdzie
> do szkoły i nauczyciel zapyta czemu nie był
> ostatnio w szkole ten z dumą odpowie : KMWTW:)
Martwi mnie troche co innego: jak jeszcze sobie poslucha pare razy mlodych spiewaczek (girlsband`u) na hokeju, to pewnie odpowie nauczycielowi: "Go wno Cie to obchodzi, WNR"... Ja pewnie to bede jednak zlewal, gorzej z Zona i reszta Rodziny;-)
Ale idzie ku dobremu - widze w innym poscie na Forum Hokejowym, ze Dziewczyny obiecaly lekko wyluzowac;-) Dzieki Wam za to drogie Panie - jest zsansa, ze moze z tydzien pozniej moj Pasiczek powie "K URWA";-)
11 dni później
"Kocham czytać" - książeczki do nauki czytania, zaczyna się od samogłosek, potem nauka kolejnych sylab. Bo teraz dzieci uczy się czytać sylabami nie literkami jak nas. Można tak uczyć nawet trzylatki.
http://www.we.pl/index.php?s=wyniki&k=serie&id=6
Polecam zwłaszcza rodzicom zerówkowiczów, zrobionych w wała zakazem uczenia czytania w przedszkolu.
14 dni później
Z zeszytu ucznia
[i]"W poniedziałek karkówka z matematyki".[/i]
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)