Fedorowicz mówił,ze po wygranych derbach przez gts nie daje Rasiowi spokoju przez kilka kolejnych dni.
-
-
Ireneusz Raś-kandydat na prezydenta
Nie ma wątpliwości co do sympatii klubowych [ tak w sprawie piłki nożnej, jak i w polityce ] posła Rasia. Niestety, odkąd zaczął zasiadac w loży honorowej współkibice nie są przez niego zbyt poważani.
jak sie komuś wmówi, ze jest młody, zdolny i z przyszłością to sie w głowie gotuje
potem upadki są bolesne
prezydentem Krakowa nie będzie
Dlaczego nie miałby zostać prezydentem?
Jego plusy
-młody
-jego brat jest asystentem Dziwisza
-startował z NH dzieki czemu neutralizuje wysokie poparcie dla Majchrowskiego w dzielnicy
Krowodrza i Srómiescie to matecznik antykomunistow wiec Ras ma przewage,sprawa rozegra sie w Podgorzu tam powstało teraz duzo nowych osiedli z młodymi małrzeństwami którzy beda wolały Rasia niż Majchrowskiego.
-Nie ma sexualnej przeszlosci jak Majchrowski jest katolikiem i dobrze sie prowadzi żona dziecko i takie klimaty
-Jest za Cracovia i slepo powinnismy oddac głos na niego bo w kwesti Cracovii na pewno nie da jej krzywdzić tak jak było to przez ostatnie 10 lat (nie pamietacie Basztowej)
Mamy szanse dalej sie modernizowac Majchrowski da nam 120 milionow i jak mine Euro to juz długo nic nie zobaczymy ,Raś daje jako taką gwarancje że coś bedzie w tym kierunku robil by to skonczyc.
Reszta nie daje nic.
Wybór należy do Was proponuje popierac Rasia i namawiać innych na jego poparcie.
Wyjścia nie ma Raś liczy na nas.
Maaciek- co z tego, że jest za Cracovią, skoro zgotował nam, kibicom, taką ustawę o bezpieczenstwie imprez masowych, że nam w piety pójdzie.
Przypomnę, że nowa ustawa wprowadza m.in.:
- zakaz klubowy [ co prawda w złagodzonej wersji, ale jednak ],
- sprzedaż biletu/karnetu tylko na podstawie sokumentu tożsamości [ także np. dzieciom w wieku przedszkolnym, jeśli miałyby kupowac bilet ];
- obowiązek przekazywania informacji KGP niemal o wszystkich i wszystkim, co się dzieje w trakcie rozgrywek;
- drakońsko zaostrzone kary.
Raś nie będzie prezydentem, to jaśniejsze od słońca
nie ma charyzmy, doświadczenia i gadki
nawet nie jest przywódcą PO w Kraku (fakt że Skaner jest niewyjściowy i jeszcze mniej sie nadaje do pokazania ludziom*)
używając modnego od jakiegoś roku stereotypu koniecznej "narracji" jakiś w tym pomysł jest
ale prezydenta z tego nie ukręcicie, moze Gowin by powalczył... ....może....
na Majchrowskiego nie zagłosuję, ale na Rasia? no weź maaciek przestań, bo mi zajady popękają :D
No i co niby te zakazy zmieniają,jak nie będziemy mieli skończonego stadionu i wybudowanej hali.
Przypomne tylko 120 milionów brutto tyle jest przeznaczone na stadion
Potrzebujemy 180 milionów netto czyli ok 218 milionów brutto.
Brakuje około 100 milionów brutto .
RMszar nie pozwól mi na meczach palić rac ,sprzedaj mi bilet na mecz za dowodem,przekaż wszystkie moje dane komu chcesz TYLKO daj mi stadion.
Ustawa ma to do siebie że można ją zmieniać przegra PO wygra PiS lub SLD obojętnie każdy będzie mógł z ustawą zrobić co bedzie chciał i kiedy będzie chciał.
Natomiast jeśli nie wyrobimy się ze wszytkim (z halą i stadionem)na Euro sądzę że na długo zostaniemy z niedokończoną inwestycją .
Prezydent musi byc osobą która czuje sport i byc emocjonalnie zaangażowany w projekt,inaczej nie ma szans.
Ja nie wiem czy nie pamietasz kłamstw Majchrowskiego dotyczącego trybuny i obiecanek na temat stadionu,przeciez w tym roku nie ma 40 tylko 35 milionow .Ciągle ten facet zaskakuje nas takimi historiami.
Tutaj nie chodzi mi o PiS (Raś był kiedyś w tej partii) i nie chodzi o PO ,chodzi o wskazanie kandydata najlepszego ze wszystkich kandydatów na prezydenta miasta z którego Cracovia będzie miała pożytek.
maaciek Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Dlaczego nie miałby zostać prezydentem?
> Jego plusy
> -młody
> -[b]jego brat jest asystentem Dziwisza[/b]
Czyli prawdopodobnie jest "świętojebliwy" stosując nomenklaturę panamaaćkową.
To w oczach wyborców PO powinno go chyba zdyskwalifikować? :P
Oceniałem jego szanse i jest to plus tak pewnie wszyscy czarni już wiedzą na kogo głosować a jest ich dużo w tym mieście(podałem ten fakt bo niby nie ma szans).
Czy dla mnie - nie ale i tak głosuję na niego dlaczego?
Bo spełnia mój jedyny warunek jest za Cracovią na dobre i złe (zresztą osobiście jemu to powiedziałem)
Maaciek, a jakie masz GWARANCJE, że jeśli prezydentem zostanie Raś*, to nasz stadion powstanie? Czy PO będzie miało nadal większośc w radzie i dla "swojego" prezydenta przegłosują środki na nasz stadion?
Pamietaj, że prezydetn daje projekt budżetu, a za nim głosują radni. W pierwotnym projekcie budżetu było na nasz stadion 80 mln złotych w tym roku, potem obcięto o połowę [ jak niemal wszystkie inwestycje ], a w głosowaniu radni uchwalili 35 mln złotych.
Natomiast co do ustawy, to jaka wejdzie, taka zostanie, co do tego nie mam wątpliwości.
*) Podobnie jak BMSA uważam, że nie ma szans na prezydenturę.
Big Mounth ,ale z Gowinem teraz palnąłeś facet nienawidzi sportu, wszyscy ale to wszyscy politycy się z niego śmieją szczególnie PIS a PO ma go dość.
Zrób jak chcesz Big Mouth zagłosuj na nie wiadomo kogo.
No ale Ślepego chyba nie wystawią, tu już nawet najnowszy fotoszop by nie pomógł, o jego osobowości nie wspominając
Prezydent ma całkowitą władze Rada Miasta jej nie ma koniec kropka.
Prezydent może wszystko,Rada prawie nic.
Odpowiem Rmszar pytaniem na pytanie.
Jaką masz gwarancje że Manchester United wygra z ŁKSem ?
Zadną, ale postawiłbyś na ten mecz pieniądze prawda.
Na pewno nie wystawią. Poza tym on się kuma z Olszówką.
Co ma Sularz do Rasia?
Maaciek- nie stawiam pieniędzy w zakładach
Prezydent ma taką władzę, jaki ma układ z Radą Miasta. Mogłeś się o tym przekonać podczas głosowania tegorocznego budżetu.
Rmszar nie pisz bzdur bo tracisz wiarygodność dla mnie.
Jaki ma układ Majchrowski z Radą ?
Co daje odrzucenie budżetu przez Radę?
Jakie 80 milionow w tym roku na stadion?
Doucz się ,bo robisz zamieszanie.
Ja tam wolałbym Rasia niż majchra. Mam nadzieję że pamietał by o Cracovii:)
Wisła-Makkabi 2-1 29-X-1921
Drugie z rzędu przyjacielskie zawody w obecnym sezonie między powyższemi druzynami [...] Przed rozpoczęciem zawodów wręczyła Makkabi Wiśle wspaniale haftowany proporzec, poczem nastąpiło uczczenie dwóch graczy Makkabi
ja tam wolalbym zaglosowac na maacka.
Ja nie startuje ,startuje Raś i będę na niego głosował.
Namawiam was wszystkich bo to dla kibiców Cracovii dobry wybór.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)