Awaria >do muzy to mam osobny , tradycyjny sprzet z czarnych nośników.
Jak ja bym chciał znaleźć mój stary gramofon... ah
-
-
Telewizory
Awaria to jak sie już zdecydujesz mniej więcej na jakiś model lub kilka modeli to napisz, postaram sie zrobić jakąs fajną cene;)
A co do ceny z zadowolenia to też trzeba było mówić ale już za późno:)
awaria-polecam plazme Panasonic 37pv80 spoczko wymiata mam go juz pół roku i jestem bardzo zadowolony
Awaria - ja nie mowie, ze masz koniecznie cos kupowac, co opisuja na tym Forum. Ja tylko poradzilem, gdzie szukac kompletnej, w miare przystepnie podanej wiedzy i informacji. Bez papki sprzedawcow, bo to Forum opanowane raczej przez pasjonatow (ktorzy chetnie dziala sie wiedza i spostrzezeniami z innymi, w dodatku za free).
Rabarbar_1 , mam Cię już dawno zapisanego w kajecie jako dealera:):):)
A co do jakiś forumów tematycznych to wolę tam nie uderzać bo ja nawet nie wiem co to hdbluraye i inne "nowości":):) Tak jak w audio , jak kupuje coś ze sprzetu to tylko słucham przed zakupem i wiem co mam , tak w tv to dla mnie nie ma możliwści w sklepie ocenić jakości obrazu. A jakieś parametry i "wyposażenie" do dla mnie czarna magia.
Tak prosto z mostu mi napiszcie : czy za powiedzmy 2000 pln kupie jakiegoś 37 plazmiaka??? /czy warto plazme???/
jak jest coś w tej cenie to już mnie to ucieszy,
awaria moge sie z Toba podzielic swoimi doswiadczeniami na temat tv. Z tego co udalo mi sie dowiedziec to plazma jest lepsza jesli chodzi o sygnal zwyklej kablowki oraz do ogladania divixow badz to z pc badz z kin domowych z mozliwoscia odtwarzania divix. Z tego co tam przycztalem to dla Twojego uzytku lepsza bedzie plazma.
Pasiak z tego co ja wiem i sie orientuje własnie sie mylisz. Plazma w sensie telewizor plazmowy ma racje bytu jeśli sygnał, który odbiera jest cyfrowy i dobrej jakości co w polsce póki co w kablówkach jako takich nie koniecznie występuje w takiej liczbie w jakiej np. na zachodzie. Ludzie czasem mylą pojęcia. Widzi płaski, cienki tv to "o kurde ale plazma". Rozróżnijmu to. Telewizor Plazmowy jest wypełniony gazem, który ma ograniczoną żywotność. Jest to długi czas.Ktoś kiedyś policzył że starczy na 8 lat oglądania non stop. Aczkolwiek z biegiem czasu, kiedy on sie wypala kolory troche tracą na wartości.
Jest też telewizor LCD. Również płaski ale nie działa "na gaz". Jeśli tylko podzespoły sie nie spierniczą można oglądać bez utraty jakości długie lata. I właśnie ten typ telewizorów bardziej nadaje sie na nasze polskie kablówki wg mnie przynajmniej.
Tak w ramach ciekawostki: producenci powoli ale jednak wycoują się z produkcji plazm, czemu ?? - nie wiem aczkolwiek więcej teraz na rynku tv LCD. Wiem również, że jeśli jeszcze nie wyprodukowali to jest taki zamiar aby stworzyć TV LED działający na zasadzie diod LED. Podobno plazma czy lcd nie będzie mogło konkurować z LED pod względem nasycenia kolorów czy kontrastu.
Awaria jak dla mnie to za 2000 ciężko ci będzie znaleźć coś fajnego o wielkości 37". Pewnie, że można coś trafić ale będzie to "kupa".
Jeśli bedziesz wybierał coś zwróć uwage na kontrast dynamiczny i statyczny, jakie ma wejścia/wyjścia i w jakiej ilości.
Ja jestem zwolennikiem LCD bo raz że tańsze, dwa większy wybór, trzy jak sie LCD spierniczy jest mozliwość jego naprawienia a z plazmą raczej ciężko ponieważ nie opłaca sie regenerować gazu w środku gdy sie np. rozszczelni.
A jakie marki?? Wg mnie samsung robi bardzo fajne tv jeśli chodzi o stosunek jakości do ceny. LG ciut słabsze ale też sie nadają. Z wyższej półki polecam Sony i Panasonica ale na to to trzeba kupe kasiory.
Koniec wywodu:D
awaria polecam konkretnie i na temat:
http://hdtvmania.pl/2007/10/26/poradnik-plazma-czy-lcd/
dzieki wszystkim za rady, Koniec wiosny będe działał a może ok 2tysie wtedy wystarczą:):):)
Rabarbar_1 ostatnio przechodząc w MM obok stoiska z TV zatrzymałem sie przy jakimś wielkim , cieniutkim - a chyba z 2-3 cm miał , drogim a chyba 50000pln??? , i chyba tam pisało tv led , ale mogę sie mylić
http://www.allegro.pl/item544035043_lg_37_37lg3000_15_000_1_raty_krakow_nowy_gwar24.html
ooo i wystarczy 2 tysie
awaria Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> drogim a chyba 50000pln??? , i chyba tam pisało
> tv led , ale mogę sie mylić
Ładnie. Ale nie ma się co dziwić, biorąc pod uwage potrzebna technologie produkcji.
Zeby to mialo rece i nogi (a raczej kolory), upakowanie tych ledow na ekranie musi byc rownie geste co tranzystorow na starszych procesorach komputerowych - tyle ze tu nie mamy paru cm2 tylko pare m2 :) Trzeba z tego jakos cieplo odprowadzic jeszcze.
A to dopiero (mniejsza) polowa sukcesu, prawdziwy problem sie napewno zaczyna gdy trzeba taka matryce wysterowac. BTW orientuje sie ktos jak sa sterowane te pojedyncze ledy w takich TV? Impulsowo czy jakis inny patent na to maja ?
Awaria drogo jak dla mnie za ten tv.:)
Dinth tego o co pytasz nie wiem ale jak bede miał mozliwośc to sie dowiem.
A oglądał ktoś tego naleśnika w Media??? no mówie wam cieniutkie i wielkie i cena wielka!!!!
55 dni później
Wygrał system MPEG4
Z projektu rozporządzenia przesłanego do notyfikacji w Komisji Europejskiej wynika, że w Polsce naziemna telewizja cyfrowa będzie nadawana w systemie MPEG4. Większość oferowanych obecnie w sprzedaży odbiorników posiada system kodowania MPEG2, więc nie spełnia kryteriów określonych w rozporządzeniu - mówi Magdalena Gaj, wiceminister infrastruktury.
http://finanse.wp.pl/kat,104134,title,Zastanow-sie-ktory-telewizor-kupic,wid,10988371,wiadomosc.html?ticaid=17c2f
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)