74
Goooool!!!! Karwan dośrodkował z lewej strony w pole karne, a nie pilnowany Ślusarski strzałem głową z 7 metrów pewnie wpaował piłkę do siatki!
Pięknie Bartek !
-
-
Cracovia - Górnik Wieliczka....tylko piłka nozna
Off topic: na Orange Sport leci powtórka Derbów.
84' - karny dla Górnika...
... Marcin pokonany - 4:1
Byłem,widzialem,pozwole sobie ocenic;
Najbardziej,wbrew temu to pisali kibice widzewa, podobał mi sie Mierzejewski-aktywny,duzo widzacy,szczegolnie w pierwszych 20 min.
Sasin to jak dla mnie taki troche drugi Moskała- szybki i kąśliwy
Misan,raczej srednio widoczny-zobaczymy.
Ślusarski strzelil ladna bramke glowka.Jesli bedzie kto go mial "obsluzyc" na polu karnym bedzie Nam ladne brameczki strzelal.
A ze starej brygady,Piotrek Polczak udowwodnił ponad wszelka watpliwosc ze jest bardzo mocnym punktem obrony i w pelni zasluguje na powolania.
No i oczywiscie Marcin Cabaj nie bylby soba,gdyby czegos nie zepsul,na szczescie szybko swoj blad naprawiajac :)
Cieszy fakt że transfery się udały jeżeli można to już oceniać
bardzo dobry mecz oby Pasy grały tak w każdym meczu ligowym ;]
W sumie zagraliśmy na dwa składy.
Do przerwy grali młodzi właściwie mozna ich nazwac kadra ME.
Po przerwie wyszli gracze z kadry A.
Jesli wziąśc poprawkę na kontuzje (Tupalski, Sacha,Murawski)
oraz turniej w JaROSŁAWIU (Baran, Nowak, Pawlusiński, Radwański, Kostrubala)
to chyba bedzie kim grac.
1 połowa:
Nasi młodzi nie byli wstanie narzucić swojego stylu Górnikowi.
W sumie kopanina z której da sie wylowic kilka spostrzezen.
Najwazniejsze spostrzezenie jest takie:
Jakub Kaszuba to zawodnik o ogromnym instynkcie strzeleckim i powtarzam
(bo juz to pisalem) ze jesli tego Płatek nie zauważa (a chce go oddac)
to zapala mi sie lampka kontrolna...
Bramka na 1-0 to kapitalny półlob z 35 m w samo okno.
Takie zagranie było obarczone dużym ryzykiem ale Kuba je podjął i na dodatek kapitalnie mu wyszło. Przy bramce na 2-0 zamknął wslizgime mocne dogranie wzdłuż bramki. Był tam gdzie trzeba i był tam tuż przed obrońcą!
Druga uwaga:
Do gry w kadrze A aspirują właściwie tylko Klich i... Szeliga
Uwaga trzecia:
Dyspozycja Dudzica i Witkowskiego (na dzis) jest dramatyczna...
2 połowa:
Widać róznice w grze. Wyszli doswiadczeni zawodnicy i od razu stłamsili Górnik.
Piłak szybciej i mocniej chodziła. Było tez widac ze o coś chodzi.
Slusarski dobrze stoi na nogach i widac ze wciaz potrafi grac zarówno głową jak i tyłem do bramki. Jest dobrze.
Misan tez wygladal przyzwoicie. Uderzył raz sprzed pola karnego i raz dobrze głową.
Ma jeszcze czas.
Sasin zaczał na skrzydle potem grał w środku. Szuka gry kombinacyjnej i Slusarskiego ;)
Ma kiwkę i to juz po 45 minutach widac ze to wzmocnienie.
Mierzejewski zaczał jako lewy obronca a potem grała na prawym skrzydle.
No niewiem. Wyglądał sensownie niemniej jesli miałbym wskazac nasłabszego gracza Pasów po przerwie to jest pierwszym kandydatem.
Jak na pierwszy sparing jestem miło zaskoczony.
Vessel napisał:
"...Byłem,widzialem,pozwole sobie ocenic;
Najbardziej,wbrew temu to pisali kibice widzewa, podobał mi sie Mierzejewski-aktywny,duzo widzacy,szczegolnie w pierwszych 20 min..."
raf_jedynka napisał:
"...Mierzejewski zaczał jako lewy obronca a potem grała na prawym skrzydle.
No niewiem. Wyglądał sensownie niemniej jesli miałbym wskazac nasłabszego gracza Pasów po przerwie to jest pierwszym kandydatem..."
No i bądź tu kibicu Pasów mądry! :)
sparing udany, takiej frekwencji przy wielickiej dawno nie było :)
co do nowych to było dobrze , a będzie jeszcze lepiej bo widać jeszcze brak zgrania.
Ślusar strzelił to co miał strzelić, wygrywał prawie wszystkie główki, imponował spokojem, takiego gracza było nam trzeba.
bramka Kaszuby rewelacja, wsumie mógł strzelić jeszcze jedna bramke ale po położeniu bramkarza nie trafił do pustaka.
niestety bardzo słaby Dudzic i Szeliga. Co do Witkowskiego nie zgodze się że zagrał słabo, miał pare dobrych zagrań + asyste.
A ja się nie zgodzę z oceną raf. W I połowie nasi stworzyli dużo więcej sytuacji niż w II połowie, dużo lepiej grał środek pomocy w I połowie - szczególnie podobał mi się Klich, ale trudno się dziwić, bo I drużyna zaczęła Kłusem i Wasilukiem w środku, a potem za Wasiluka w środku pojawił się Sasin. Dodatkowo Górnik w II połowie stworzył więcej sytuacji niż w pierwszej. Ze wzmocnień - bardzo podobał się Ślusarski - świetnie stoi na nogach, zastawia się przepycha, jest dynamiczny, dobrze gra głową, reszta ość przeciętnie. Z młodych obok Klicha dobrze grał Baliga. Witkowski jest nierówny, miał kilka fajnych zagrań, ale wydaje się,że bardzo pasuje do Ślusarskiego
Również byłem, widziałem i pozwolę sobie ocenić.
Co do "zmienników" - najbardziej podobał mi się Mateusz Klich, będą z niego ludzie. Co do Kaszuby to mam mieszane uczucia. Co prawda strzelił 2 bramki, pierwszą cudowną, ale zmarnował również dwie 100% okazje. Na słowa pochwały zasługuje też moim zdaniem Uszalewski.
A co do pierwszego składu - Polczak, Polczak, Polczak! Nie dziwię się, że jest w kręgu zainteresowań Beenhakker'a. Mierzejewski na duży +, Sasin tak sobie, Misan przyzwoicie, Ślusarski również... Tak jak ktoś wcześniej napisał, jeśli będą mu dogrywać, może być z niego wielki pożytek.
Sasin - na plus, bardzo aktywny, świetny w odbiorze
Ślusarski - wygrywał chyba wszystkie piłki w powietrzu plus bramka z główki, brakowało kogoś takiego
Kaszuba - niezły mecz, ale mógł ustrzelić hattrick'a
Witkowski - bardzo dużo strat i niecelnych podań, poza niezłą asystą nic ciekawego nie pokazał
Misan - ciężko mi cokolwiek powiedzieć, raczej bezbarwnie
defensywa - dość solidna, trzeba pamiętać, że to pierwszy sparing
Nie grali: Tupalski, Sacha, Murawski, Baran, Nowak, Pawlusiński, Radwański i Kostrubała
Będzie dobrze, mamy wyrównaną, silną i co bardzo ważne szeroką kadre
W pierwszej polowie niezła gra Klicha i Kaszuby nie pozbywałbym sie go tak szybko. Co do formy Dudzica to niezgodze sie z wami . Widać ze szybkość mu wraca , zrobił karnego którego sedzia nie zauważył , na minus jego skutecznośc . Jak ten wariant poprawi bedzie dobrze. Szeligi nie bede oceniać ,bo w pierwszej polowie ciezko było się czym kolwiek wyróznić . Co do Witkowskiego to biega jak panienka i jego bym posłał jednak do Łecznej.
Druga polowa: na wyróżnienie zasługuja : Polczak , Kulig, Slusarski ,Karwan , bardzo aktywni Sasin i Mierzejewski . Jakis zagubiony był Misan i Wasiluk dalej ehhhh...
az strach pomyśleć co bedzie jak dojdzie grupa która grała w turnieju :)
powiało optymizmem...a co do bramki B.Ślusarskiego to nie przypominam sobie kiedy ostatnio tego typu bramkę Cracovia strzelila-tzn ostre dosrodkowanie ze skrzydla i mocny strzal glową...
Pierwsza bramka to byl taki "lisc" dla wszystkich tych co nie szczedzili mu krytyki po akcji gdy polozyl bramkarza i nie trafil do pustej bramki.
Sasin, Mierzejewski na plus. Slusarski na wielki plus!
Dudzic slabo, chciaz jak juz wspomnial Dev powinien byc karny na nim.
Witkowski jakis taki troche zagubiony.
Nie wspominacie o Moskale. To on był najsłabszym zawodnikiem. Biegał bezproduktywnie i nic wiecej.
nie zgodze się z Twoją opinią Koszer.Uważam,że Moskała na skrzydle bardzo dobrze zagrał.
http://www.cracovia.strefa.pl/
fotogaleria, zapraszam
ian thorpe Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> nie zgodze się z Twoją opinią
> Koszer.Uważam,że Moskała na skrzydle bardzo
> dobrze zagrał.
Będę przy swoim zdaniu. Stracił większość piłek, jakie otrzymał, a wykonanie ostatniego rzutu rożnego było fatalne.
Czy ja wiem czy gra Moskały różniła się jakoś zasadniczo od gry np. Sasina?
Przy okazji doszedłem do wniosku ze teraz w zespole mamy( skorzystam w tym miejscu z terminologii szachowej)dwóch "Laufrów" biołego i czornego............
targac tego Kaszube i Klicha , niech sie jak najwiecej ogrywaja w ekstraklasie , przeciez (!!!) to widac ze maja pojecie o grze i to nie byle jakie ! pielegnowac pielegnowac i jeszcze raz pilowac ich , bo te chlopaki jaja maja!!!!!!!!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)