tak, Kaszuba był w takim gazie, że o ile się nie mylę nie pojechał nawet na obóz przygotowawczy
z Górnikiem piłkarze walczyli, tylko umiejętności i pomysłu brakuje. potrzeba rozgrywającego to i sytuacji bedzie wiecej to moze Ślusarski strzeli 1 na 3 i nie będziemy mieć pretensji
-
-
Bartosz Ślusarski - witamy w Cracovii
Mylisz się, po pojechał Kasza na obóz przygotowawczy, a w okresie przed rozgrywkami miał najwięcej bramek w drużynie :) Z tym, że na treningów Wąski się w niego wjebał i rozwalił mu bark :)
Santo - zarzuciłeś Slusarskiego nieumiejetnosc wykorzystywania sam na sam, a ja nie widze, by mial sam na sam w tej rundzie :> Z Lechią i Górnikiem, gdzie nie trafił w piłkę, to nie było sam na sam, tylko nietrafienie w gałę :) Z Ruchem też nie miał sam na sam, ale sam na bramkę i walnął w słupek :D
Ślusarski jest o niebo lepszym piłkarzem od Wicia. Co do tego nikt nie może mieć wątpliwośći, chyba, że kieruje się dziwnym zaślepieniem albo uwielbieniem dla innego :)
[img]http://www.dziennik.krakow.pl/typo3temp/devable_gallery/3451_700_450_glowacki.jpg[/img]
Gdy jest szansa ukąsić Bartek nie może być z przodu osamotniony [Fot. Wacław Klag]
Dokładnie.. naszych graczy powinno być tam 2 lub 3 ..
a tu co widzimy.. ? 3 vs 1.
i 4 w tle:D
Oj Bartek tak jak cie chwaliłem na początku sezonu to im dalej tym ......dramat -szczególnie te ostatnie mecze gdzie miałeś 100 - m.in.Zabrze i Lech
Bartek okazał się duzym wzmocnieniem
I byłby mocnym elementem drużyny w następnym sezonie
Ale...
Podobno masz Bartku zapis o możliwości rozwiązania kontraktu
w sytuacji w jakiej sie znalezlismy
Jesli sie na to zdecydujesz to znaczy ze nie zasłuzyłeś na zaszczyt bycia kapitanem
Zostań a masz szansę pozostać na zawsze w historii najstraszego klubu w Polsce
Bartek zostań !!!
Nie został / obym się mylił/ gwarantem utrzymania. Może być silnikiem napędowym - powrotu.
Gorąco zachęcam, do pozostania.
Wydaje mi sie ze Bartek zostanie Nie opusci druzyny
63 dni później
Nowe oblicze Bartosza Ślusarskiego
Napastnik Cracovii przeistacza się z oczekującego na piłki snajpera w motor napędowy drużyny Pasów. A efekty?
- Może przyjdą w meczu z Lechią - uśmiecha się gwiazda Cracovii.
W przerwie letniej po całkiem dobrej rundzie Ślusarski znalazł się w kręgu zainteresowań gdańskiej Lechii, najbliższego rywala krakowian. Miał za sobą 12 meczów w Cracovii i trzy bramki. Jeśli strzelał, zespół wygrywał.
- Brakuje nam tego typu napastnika - mówił Radosław Michalski, wtedy dyrektor sportowy gdańszczan.
Cracovia, wówczas niepewna swojego losu, podyktowała wysoką cenę za najdroższego, ale i najlepiej zarabiającego w 103-letniej historii klubu (150 tys. euro rocznie) piłkarza. Gdyby jednak krakowianom nie udało się pozostać w ekstraklasie, wówczas Ślusarski mógłby odejść.
W podobny sposób Lechia pozyskała Pawła Nowaka. Pomocnik po konflikcie z władzami krakowskiego klubu (kością niezgody pozostawał aneks o przedłużeniu umowy o rok) i rozwiązaniu sprawy przez Wydział Dyscypliny PZPN-u przeszedł do Gdańska za darmo.
Tymczasem Ślusarski pozostał i stał się wiodącą postacią w klubie: znalazł się w radzie drużyny, prezentował nowe stroje Cracovii. Na boisku stara się wziąć grę na swoje barki.
- Próbowałem podobnej gry już wiosną, ale trener miał czasem pretensje, że brakuje mnie w polu karnym. Chyba rzeczywiście powinienem więcej uderzać. Jednak gdy widzę wynik 0:0 lub gorszy, to już przestaje być dla mnie ważne, kto poda, a kto strzeli. Dlatego próbuję gry jeden na jeden lub podań - mówi napastnik.
Trener Artur Płatek uważa, że Ślusarski jest jednym z bardziej uniwersalnych graczy w drużynie.
- W przypadku gry trójką napastników Bartosz mógłby grać na lewej stronie, środku lub cofać się po piłkę. W aktualnym ustawieniu spełnia rolę egzekutora. Jest jednym z kilku zawodników, którzy osobowością są w stanie wpłynąć na oblicze drużyny, dać kopa zespołowi - twierdzi trener.
Już w pierwszym meczu ze Śląskiem Wrocław Ślusarski udowodnił, że jest wart płaconych mu pieniędzy. Próbował poderwać kolegów do walki, oddał kilka strzałów, wracał się do obrony i rozgrywał, przeprowadził najładniejszą akcję meczu, gdy minął dwóch obrońców i wyłożył piłkę Łukaszowi Szczoczarzowi na piąty metr.
- Gdy wróciłem w nocy z Wrocławia, byłem tak zły, że nie chciało mi się spać, i obejrzałem w telewizji nasz mecz. Wnioski? Nie możemy popełniać ciągle podobnych błędów. Na Łukasza nie byłem zły. Jestem pewien, że jak damy mu czas, to zacznie strzelać - kończy napastnik.
Płatek rozgląda się jednak za wzmocnieniami.
- Potrzebujemy piłkarzy, ale właśnie pokroju Ślusarskiego. Zawodników, którzy od razu weszliby na boisko, a nie byli tylko uzupełnieniem składu - zapewnia szkoleniowiec.
Źródło: Gazeta Wyborcza Kraków
Bartek - mniej kiełbasek i papierosków na Kryspinowie
a może będziesz wart płaconej pensji
na razie, imho, jesteś odrobinę przereklamowanym desantem z podbojów Europy
8 dni później
no właśnie :(
Faktem jest że w meczu Legia-Ślusarski mogło byc już do przerwy 0-3 !
Nie ma się jednak co wkręcać w takie historie
Jak na razie Bartek nie jest typem piłkarza-egzekutora. Niestety. Mimo to jest świetnym zawodnikiem.
Nie chcieli go w Lechu bo marnował setki i nie strzelał zbyt wielu goli. Teraz u nas robi to samo. Jak nie dostanie piłki na głowe to nie strzela. Za to wypracowuje dużo sytuacji i jak będzie grał z Kaszubą w ataku to będzie ok. I mniej tych papierosów, bo to naprawdę nie wypada piłkarzowi z Ekstraklasy, który uważa się za gwiazde.
Może Lenczyk go ,,odkręci''?
Brakuje mu tylko goli, bo tyra za trzech i jest gdzie powinien.
Ja tam w wierzę w Ślusarza!
Dzieki Bartkowi nasza gra w ogole jako tako z przodu wyglada. Bez niego sobie tego nie wyobrazam w tym sezonie.
kiedy ja juz pisalem ze gosc nie potrafi strzelac bramek w klarownych sytuacjach
Ty tez piszesz ze Chelsea to najlepsza druzyna na swiecie :D
Bartek - pracuj na treningach nad skutecznoscia,bo piszac szczerze to Cie dzisiaj delikatnie sklnalem w domu ;)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)