3-1 gratulacje dla chłopaków:)
-
-
Zagłębie-Cracovia 17-00
KONIEC ! BRAWO ! DZIEKUJE I GRATULUJĘ !
Koniec - Radwański nie strzelił na pustą.
no i suuper.dzieki:)
wynik elegancki:D przy okazji zauważyłem że ściągamy komplety na trybunach gości tylko szkoda że u nas tak ciężko zapełnić:/...wiem wiem,wszyscy na play off...
Da Costa chyba będzie naszym nowym idolem;) jeśli chodzi o drużyny gosci......
Wisła-Makkabi 2-1 29-X-1921
Drugie z rzędu przyjacielskie zawody w obecnym sezonie między powyższemi druzynami [...] Przed rozpoczęciem zawodów wręczyła Makkabi Wiśle wspaniale haftowany proporzec, poczem nastąpiło uczczenie dwóch graczy Makkabi
O której jest kronika?
moze nawet Zdunka przebije popularnoscia? :)
niedobrze by bylo jakby daniela zawiesili...
Kronika 21.45 a sport po ok.22.00 ale sprawdź sobie na telegazecie
Jest pięknie - zwycięstwo i prawdopodobnie obity żabojad. Powoli zacznę odliczać dni do meczu z gołębiami u nas.
Każdy przeciętny kibic hokejowy wie że za faulami Da Costy idą słowne wyzwiska ktore u prawdziwego faceta uprawiającego hokej muszą budzić złość i irytację, która nieraz przeradza się w ręcznym wymierzeniu sprawiedliwośći. Ta wsza Da Costa opanował w mistrzowski sposób te slowne zagrywki.
A przy okazji przypomniałem sobie jak podczas piątkowego meczu w Nowym Targy "znawca" hokeja niejaki Chadziński biadolił że tak fajny zawodnik jak Da Costa nie może grac w reprezentacji bo byłby z niego wielki pozytek. Panie Chadziński kadra Polski to nie zespół Muminków z Huston
Gwiżdza jak faulował po chamsku, Chadziński też bronił.
Pasiak_od_1979 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
...ps. kiedyś mieliśmy też takiego - Rafał Radzki
sie nazywał... też niestety wielokrotnie
przeginał...
Pasiak ja cie prsze nie obrazaj mojego Idola z lat mlodzieńczych. pamietam te piekne soloweczki z naciaganien koszulki na glowe przeciwnika a nastepnie z mala mlucka... ehhh to byly piekne czasy...
musze powiedziec ze obecnie tez by sie przydal taki zawodnik wlasnie na takich rozbrykanych wiesniaczkow jak laCośtam!
SKIBA Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Pasiak_od_1979 Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> ...ps. kiedyś mieliśmy też takiego - Rafał
> Radzki
> sie nazywał... też niestety wielokrotnie
> przeginał...
>
> Pasiak ja cie prsze nie obrazaj mojego Idola z lat
> mlodzieńczych. pamietam te piekne soloweczki z
> naciaganien koszulki na glowe przeciwnika a
> nastepnie z mala mlucka... ehhh to byly piekne
> czasy...
> musze powiedziec ze obecnie tez by sie przydal
> taki zawodnik wlasnie na takich rozbrykanych
> wiesniaczkow jak laCośtam!
>
> !!!CRACOVIA W POZNANIU!!!
Heh ;-) Teraz byłby jak znalazł - to fakt. Ale zdecydowanie wolałbym zobaczyć Maćka Zielińskiego - niezapomniany łomot spuszczony (słusznie - za atak z tyłu kijem po gwizdku) niejakiemu Kuczerze (nie wiem czy dobrze odmieniam od Kuczera). Przez sympatię nie powiem z jakiego był klubu hokeista Kuczera.
Mam nadzieję, że znajdzie się mocny na t d c w meczu rewanżowym...
Laszkiewicz znowu bójkę wygrał :)
Z tego co pokazali w telewizji lacosta zdecydowanie poległ w pojedynku z Leszkiem
http://www.hokej.net/?c=mdAktualnosci-cmPokazTresc-35-20404-rohacek,z,kara,meczu
za hokej.net/gazeta.pl
Na lodowisku w Sosnowcu hokeiści tłukli się jak na ringu. Danielowi Laszkiewiczowi puściły nerwy i dostał karę meczu za bójkę z kibicami! Jego brat Leszek stoczył krwawy pojedynek z Teddym Da Costą.
Nerwowo na Stadionie Zimowym było od pierwszych sekund meczu. Niezrozumiałe decyzje sędziów niemal co chwilę podrywały kibiców z miejsc. Na lód leciały torebki słonecznika i zapalniczki. Pracownicy lodowiska jeszcze nie zdążyli odłożyć łopat i mioteł, a spiker znowu wzywał ich do pracy.
Niezdrowe emocje udzieliły się też zawodnikom. Szczególnie Teddy'emu Da Coście i Leszkowi Laszkiewiczowi, którzy zaczęli od niegroźnych kuksańców, a skończyli na krwawej jatce.
Tuż przed końcem pierwszej tercji sędzia odesłał obu napastników na ławkę kar. Nawet z trybun było słychać ich zapowiedzi, że po powrocie na lód dokończą spór. Równo z syreną kończącą pierwszą tercję Laszkiewicz doskoczył do drzwiczek, którymi chciał wrócić na lód Da Costa, i hokej przestał się liczyć. Reprezentant Polski wyprowadził kilka ciosów, ale że z trudem utrzymywał równowagę, to trafiał głównie w powietrze. Napastnik Zagłębia uderzał celniej. Reporterzy, którzy stali tuż obok, opisywali, że Laszkiewicz miał twarz umazaną krwią. Po chwili szamotaniny obaj hokeiści wylądowali na lodzie. Laszkiewicz stanął na nogi już bez koszulki. W tym czasie na trybunach kipiało od emocji. Kibice Zagłębia wisieli nad głowami zawodników z Krakowa, którzy tunelem schodzili do szatni.
Osłona tunelu z trudem wytrzymała napór. Daniel Laszkiewicz nie wytrzymał i wymachiwał kijem, nerwów nie opanował też Rohaczek, który według relacji kibiców polewał ich wodą z bidonu. Do boksu Zagłębia zszedł też prezes Adam Bernat, który z kolei miał największe pretensje do sędziów.
Zamieszanie było olbrzymie, a kary pewne. Przed rozpoczęciem drugiej tercji spiker poinformował o karach meczu dla Teddy'ego Da Costy i Leszka Laszkiewicza. To jednak nie był koniec. - Kara meczu dla Daniela Laszkiewicza za bójkę z kibicami oraz kara meczu dla Rudolfa Rohaczka - kontynuował.
Trener Cracovii długo nie chciał opuścić boksu swojej drużyny. Dopiero w asyście ochroniarzy udał się na balkon, z którego oglądają mecze działacze klubu z Sosnowca. Awantura na lodzie może mieć dalsze konsekwencje. Szczególnie dla Leszka Laszkiewicza, który miał uderzyć Da Costę głową, za co może zostać wykluczony z gry nawet na trzy miesiące.
- Z czego mam się tłumaczyć? Kibice się na mnie rzucili, ochrona nie interweniowała - bronił się Rohaczek. - To jest hokej. To się może zdarzyć w każdym meczu. W innej lidze może skończyłoby się na dwóch minutach kary - komentował całe zajście Da Costa.
O wyniku spotkania przesądzili bramkarze - znakomity Rafał Radziszewski i znacznie słabszy Tomasz Jaworski, który po raz kolejny nie dograł do końca spotkania.
- Jaworski nie popisał się szczególnie przy trzecim golu, gdy sam zagrał krążek do rywala. Szukamy bramkarza - przyznał Jan Vavrecka, trener Zagłębia.
Pol-Aqua Zagłębie Sosnowiec - Comarch Cracovia Kraków 1:3 (0:1, 1:2, 0:0)
Bramki: 0:1 - Dudas - L. Laszkiewicz - Słaboń (9:23), 1:1 - Duszak - Jaros - Lezo (21:10, w podwójnej przewadze), 1:2 - Vercik - Słaboń - Radwański (36:40), 1:3 - Drzewiecki - Kowalówka (39:06).
Zagłębie: Jaworski (od 41. Dzwonek) - Wilczek, Marcińczak, Bernat, T. da Costa (27), Antonovic (4) - Kuc, Duszak, Opatovsky (2), Lezo, Jaros - Banaszczak, B. Piotrowski, Ślusarczyk, Biela, Podlipni oraz M. Kozłowski, T. Kozłowski (2), G. Da Costa (2).
Cracovia: Csorich, Dudas (2), L. Laszkiewicz (27), Słaboń, D. Laszkiewicz (27) - Kłys (6), Noworyta, Michalik, Pasiut (2), Badzo - Dulęba, Skinnari, M. Piotrowski (4), Drzewiecki - Witowski, Guzik (2), Vercik, Rutkowski, Radwański.
Kary: Zagłębie - 37 min. (w tym 20 minut za niesportowe zachowanie i 5 za nadmierną ostrość w grze T. da Costa) , Cracovia - 90 min. (w tym kara meczu plus 5 minut dla Leszka i Daniela Laszkiewiczów i kara meczu dla trenera Rohaczka).
Widzów: 2.000.
Galop byłeś szybsz :)
Mam nadzieję, że z tą karą 3-miesięcznej dyskwalifikacji dla Leszka to jakiś żart...
Przecież relacja w gw jest śląskiego dziennikarzynyniejakiego Tudora więc o bezstronności musimy zapomnieć. Jedynym przewinieniem ze strony sosnowiczan które ów dziennikarzyna zauważył
było zejscie do boksu Bernata! Śmiech na sali.
Znowu z ludzi taki dziennikarzyna Tudor robi wała -akurat w Kronice pokazali fragmenty meczu i przy bójce Laszkiewicz był juz bez koszulki kiedy jeszcze walczyli w stójce. I gdzie tu rzetelność w relacji tego miernego dziennikarzyny. Ten kto nie widział nawet w telewizji tego zajścia będzie opierał sie na tej gównianej relacji prasowej.
Jak ktoś gdzieś znajdzie wypowiedzi na konferencji prasowej to proszę o szybkie wklejenie.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)