Jak nie płaci? Nawet jak kupuje kondomy to płaci, Vat
-
-
WIELKA ORKIESTRA ŚWIĄTECZNEJ POMOCY
Widac odlicza nawet z chleba czy wspomnaincyh przez ciebie kondomow.. ;)
ja chleba nie jem, czy Santo kupuje kondomy to trzeba by jego zapytać, ale klu problemy to czy płaci z zarabianych piniędzy, jak nie to niech nie pierdoli głupot że to z jego
[img]https://scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/15284001_1170905229655134_8083121394077492417_n.png?oh=38cc433192a0db2b641869ebe95ccad2&oe=58B66290[/img]
Znaczki, które się nie ukażą, ale można je sobie samemu wydrukować
A Nie bardzo rozumiem co ma do WOŚP Wieża Eiffel'a, Big Bwn i Statua Wolności.
... bo orkiestra już gra na całym świecie, dla Polskich dzieci :)
To może Taj Mahal, Angkor Wat i piramidy Majow? Spodziewałem się tego tłumaczenia i sie nie zawiodłem.
Polityka dzieli, Orkiestra dzieli - czy jeszcze nas Polaków coś łączy?
W Londynie organizowana jest duża impreza z okazji WOŚP tak samo jak w polskich dzielnicach juesej także gdzie widzisz problem rmszarze??? Nie rozumiem czemu proponujesz coś co nie jest wogole związanez WOŚP?? W londynie byłem dwa razy na koncertach i była bardzo fajnie.
Tym razem nie chodzi o WOŚP ale o akcje, jaką zrobiło dziecko swojej mamie - bezduszność urzędników zabija w zarodku, coś co powinno nam dawać pauera, a nie hamulca.
http://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2016-11-28/asia-pomogla-chorej-mamie-urzednicy-chca-odebrac-jej-zasilki-interwencja-o-1615/
Prawdopodobnie rozwiazaniem zagadki czemu akurat takie nie inne zagraniczne obiekty znalazly sie na znaczkach jest fakt ze akurat w miastach ktore one symbolizuja odbyly sie koncerty czy tez zbiorki. Sam nie wiem jak na to wpadlem! :) Moze dlatego ze sam wrzuci;lem pare dolcow malej dziewczynce do puszki w Polskim sklepie w River Grove pod Chicago i otrzymalem stosowna naklejke z serduszkime ktpra codziennie widze wsiadajac do samochodu naklejona na desce rozdzielczej.Akcja fajna,szkoda ze pewnie nie bedzie jej w Portland gdzie mieszkam,najblizsza chyba w Denver w Colorado.
[quote='szuwarek' pid='1202332' dateline='1480362078']
Polityka dzieli, Orkiestra dzieli - czy jeszcze nas Polaków coś łączy?
[/quote]
Nas Pasiaków tak, łączy nas Cracovia ! :) :) :)
Strasznie się niektórzy zjeżyli. Nic już nie można napisać, bo się zaraz dowie, że WOŚP dzieli.
Serio jakiś większy koncert WOŚP organizowany jest w Paryżu?
[quote='rmszar' pid='1202347' dateline='1480366424']
Strasznie się niektórzy zjeżyli.
[/quote]
Eee tam gadanie, Szuwarka nie jeży byle co :D
- Edytowany
[quote='rmszar' pid='1202347'
Serio jakiś większy koncert WOŚP organizowany jest w Paryżu?
[/quote]
Jest coś takiego jak wujek Google. Wpisz i zobacz sobie... mi to zajęło 10 sekund ... jednak coś jest organizowane i to od lat... nie koncerty ale inne jakieś występy... a po następne jak nie ma koncertu to już inne atrakcje się se nie liczą???
[quote='El Duce' pid='1201364' dateline='1480108232']
ja chleba nie jem, czy Santo kupuje kondomy to trzeba by jego zapytać, ale klu problemy to czy płaci z zarabianych piniędzy, jak nie to niech nie pierdoli głupot że to z jego
[/quote]
Bardzo jestem ciekaw kolejnych relacji z mojego życia :D chciałbym się dowiedzieć w jaki sposób zarabiam pieniądze na przykład :D
Jest coś takiego jak słownik języka polskiego. Zobacz sobie, co znaczy słowo "większy".
Paryż ma taki związek z WOŚP, jak z KOD (pewnie też odbyła się tam jakaś manifestacja KOD'u). Fajnie pokazać, że się jest światowym, choć w rzeczywistości praktycznie nikt poza garstką Polonii w Paryżu o WOŚP nie słyszał.
Ja rozumiem, że wolontariusze WOŚP zbierają w wielu miejscach, ale dlaczego takie Końskie nie znalazło się na znaczkach, skoro w 2015 zebrano tam więcej pieniędzy dla WOŚP niż w Paryżu? Wg wujka Google w 2015 zebrano nieco ponad 15 tys. euro, a w Końskiem ponad 72 tysiące zł.
Od razu zastrzeżenie: nie licytuję się z nikim, nie chcę uczestniczyć w pyskówce o tym czy WOŚP jest cacy, czy be. Po prostu ZDROWOROZSĄDKOWO podchodzę do serii znaczków, która się nie ukazały. Symbole Londynu, Paryża czy Nowego Jorku są według mnie kompletnie na wyrost i jest to kiepski zabieg pr-owy.
Posiadam dość ciekawe zbiory ze "stanu wojennego" wydane przez podziemie "Solidarności", jedne są fajne a drugie jakieś tam....
Filatelistyka, jako jedno ze zbieractwa, ma swój gust, ale również proszę pamiętać, że najcenniejsze znaczki, to takie, które w druku "złapały feler"
PS
Ale po co dyskutować o czymś co się nie pokazało i nie pokaże.
Szuwarek, mam kilka sztuk takie felerne z Małyszem bez nazwiska czy jakoś tam, dokładnie te, o których kiedyś trąbili, cenne ? ;)
Oczywiście, że najcenniejsze są te unikatowe, czyli najczęściej z błędami z wydruku. Tylko ja mówię o zadęciu przy PROJEKCIE znaczka. Bo przecież o PROJEKCIE znaczka rozmawiamy.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)