Polecam wszystkim przeczytać to: https://wzzw.wordpress.com/2016/01/10/??-wielka-orkiestra-hipokryzji-ani-grosza/
https://wzzw.wordpress.com/2016/01/10/??-wielka-orkiestra-hipokryzji-ani-grosza/
Tytul: wielka orkiestra hipokryzji
-
-
WIELKA ORKIESTRA ŚWIĄTECZNEJ POMOCY
No, ale w linku, który zamieściłem kłamią czy piszą prawdę?
sterby Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> WOŚP zbiera co roku kilkadziesiąt milionów pln
> z tego na działalność statutową przeznacza 54%
> wpływów.
> Caritas zbiera ponad 400 mln, a na działalność
> statutową przeznacza 99% zebranych środków.
> Bez F-16, Leopardów, wozów strażackich,
> batalionów żołnierzy, policjantów,
> strażników wiejskich,celebrytów, nart Andrzeja
> Dudy, bez telewizji.
Liczby dla WOSP sa nieprawdziwe co wie każdy kto zapozna sie z podsumowaniami zbiórek. To jest rozpowszechnanie kłamst.
Ja uważam że Carittas ma znacznie lepsze środki do reklamy i zbiera cały rok a WOŚP zbiera jeden dzień. Taki profil tej zbiórki i co najważniejsze powinno być wiele fundacji do różnych celów. Jeden Caritas czy WOŚP wszystkiego nie załatwi.
A sprzęt WOŚP jest większością na niektórych oddziałach dla noworodków - wynika to z tego że oni je kupili i już szpital nie musiał kupować kolejnych sprzetów. Mógł środki przeznaczyć na inne oddziały. Tak ma to działać ale nie ma zastępować NFZ ani państwa. Tak działa to w cywilizowanych krajach.
Osobiście uważam że licytowanie się ludzi postronnych co tego która fundacja jest lepsza jest żenujące i uwłacza przyzwoitym ludziom.
11 dni później
MKS Cracovia brała udział w aukcjach na rzecz WOŚP po raz czwarty. W tym roku padła rekordowa kwota za koszulkę piłkarską Bartosza Kapustki. Pasiasty trykot wylicytowano za ponad 1500 zł! Bluza Krystiana Dziubińskiego osiągnęła cenę 625 zł.
Cieszymy się, że tak hojnie wsparliście wspólnie z nami Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomocy!
DZIĘKUJE. !!!
27 dni później
Komu ufają najbardziej Polacy?
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19643256,najwiekszym-zaufaniem-polakow-cieszy-sie-wosp-komu-nie-ufamy.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Gazeta
szuwarek Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Komu ufają najbardziej Polacy?
> http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19
> 643256,najwiekszym-zaufaniem-polakow-cieszy-sie-wo
> sp-komu-nie-ufamy.html?utm_source=facebook.com&utm
> _medium=SM&utm_campaign=FB_Gazeta
Ankieta przeprowadzana na manifestacji KOD-u ;)
Merapi Napisał(a):
> Ankieta przeprowadzana na manifestacji KOD-u ;)
:D:D:D
Zadziwiający wynik biorąc pod uwagę to coroczne pisowskie szambo nagonki, które wybija w czasie WOŚP.
TAK
Gazeta Wyborcza ,CBOS czy Michnik są naprawdę BARDZO WIARYGODNE ,przynajmniej dla mnie jak Wałęsa
Przecież jadą na jednym wozie !!
18 dni później
Ponad 72 mln 696 tys. 501 zł zebrano podczas 24. Finału Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy dla pediatrii i seniorów - poinformował w Radomiu szef Fundacji WOŚP Jerzy Owsiak. W zeszłorocznym Finale WOŚP zebrała ponad 53 mln zł.
DZIĘKUJE (tu)
224 dni później
Ćwierćwiecze Wielka Orkiestra będzie tylko w TVN-ie. Telewizja Publiczna zamieniona na partyjną, tylko dla wybrańców - widocznie w tym dniu jest planowana bezpośrednia transmisja z Torunia. :@
Ja tam nie widzę problemu. TVN też jest ogólnodostępna. Ci co teraz oglądają TVPiS i tak by nie dali na WOŚP, bo przecież lepiej [b]powiedzieć,[/b] że wolą wspierać Caritas niż coś wrzucić do puszki, zwłaszcza "rozwydrzonej młodzieży".
Orkiestra wspomaga publiczne szpitale, to i TV ma być publiczne.
PS
Ja wspieram Owsiaka jak i Caritas.
Wali mnie to co wspiera i kto wrzuca bądź nie. Ja nie wrzucam i nie życzę sobie by z moich pieniędzy finansowano ta inicjatywę
Jak PiSu nie lubię, to muszę przyznać że to bardzo dobry ruch :)
"Szanowny Panie Jerzy,
Pomimo podjętej przez Fundację WOŚP decyzji, że współgospodarzem 25. Finału Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy w dniu 15 stycznia 2017 r. będzie stacja TVN, pragnę poinformować Pana, że Telewizja Polska S.A. nie uchyli się od informowania o przebiegu i rezultacie corocznej zbiórki Orkiestry na swoich antenach.
Łączę wyrazy szacunku,
Jacek Kurski"
- Brawo Panie Prezesie, przywraca mi Pan wiarę w ludzi
Kursi ty smieciu
5 dni później
[quote='SaNtO' pid='1193587' dateline='1476806313']
Wali mnie to co wspiera i kto wrzuca bądź nie. Ja nie wrzucam i nie życzę sobie by z moich pieniędzy finansowano ta inicjatywę
[/quote]
A płacisz podatki? Bo jeśli nie to nie Twoje pieniądze....
nie no jestem jedyną osobą w kraju która nie płaci :D
Santo :) ja się z Tobą zgadzam, też nie trawię owsiaka...
Ale weź z łaski swojej wytłumacz nam, które "twoje" pieniądze masz na myśli skoro podatków nie płacisz ?
16 dni później
Zbliża się finał i znowu wychodzą hieny szkalujące św. Jerzego.
http://linkis.com/wzzw.wordpress.com/2/VOkBt
...efekt "plucia" pod wiatr
http://wiadomosci.dziennik.pl/wydarzenia/artykuly/525168,bloger-przegral-z-owsiakiem-matka-kurka-musi-zaplacic-szefowi-wosp.html
Święty nie święty, ale zrobił coś dobrego. Mnie nie dziwi, że nie robi tego za darmo. W dobie Misiewiczów i ich obrońców kogo dziwi i oburza, że robi to z najbliższymi?
Nie słyszałem, żeby był obowiązek brania udziału w WOŚP, kto nie chce niech nie bierze.
Drobni zawistnicy zawsze skrytykują tego co coś robi, a sami nie robią nic i zawsze będą mieli pretensje, że za to wielkie dzieło nie dostają kasy.
Tutaj trochę o tym jak działa "konkurencja", czyli Caritas:
http://www.zbigniewstonoga.eu/2016/10/gigantyczny-skandal-elckim-kosciele-czyli-caritasprzyjaciele-cz-2/
Stonoga ze swoją wiarygodnością jest poniżej "Faktów i Mitów".
[quote='sterby' pid='1198911' dateline='1479293631']
Stonoga ze swoją wiarygodnością jest poniżej "Faktów i Mitów".
[/quote]
I poniżej MatkiKurki?
Tak, też bardzo krytycznie podchodzę do rewelacji Stonogi, jednak gdy widzi się nagrania seksu szefa Caritasu z kolegami z ukrytej kamery... Lub gdy sie przyznaje do tych zabaw, gdy Stonoga go wkręca, że po przyznaniu się nie będzie publikacji...
Zmienia się wówczas optyka na jego wiarygodność.
To czy ktoś lubi taki czy inny seks nie ma znaczenia w dyskusji o milionach, które przejada/wyprowadza się w Caritasie. Jedni dają na orkiestre inni ich potępiają i lecą do Caritas.
OK. Winni księża zostali ukarani. Tak powinno być
A, że Caritas bywa przedmiotem ataków to, poniżej wyrok sądu
http://elk.caritas.pl/pliki/wyrok_sygn._akt_IC_910_14.pdf
[quote='leszeczek' pid='1198902' dateline='1479291635']
(...).
Drobni zawistnicy zawsze skrytykują tego co coś robi, a sami nie robią nic i zawsze będą mieli pretensje, że za to wielkie dzieło nie dostają kasy.
[/quote]
Gdy tylko z naszych podatków przestanie być całe przedsięwzięcie finansowane to nawet pochwalę tego gnoja za tą akcję
Ja osobiscie ze mam mieszane mysli co do WOSPu ale to toleruje bo wiem ze moze kiedys w zyciu bede mial potrzebe skorzystania z aparatury zakupionej przez ich zbiorke....
Dlatego wylewanie na nich pomyj i wyzywanie Owsiaka jest troche nie na miesjcu bo w razie potrzeby czy tragedii rodzinnej zaden z Was nie powie lekarzowi ze nie zgadza sie z korzystania ze sprzetu danego przez WOSP bo moze byc tak ze lekarze musieli by Was badz Wasze dzieci leczyc aspiryna.... Nie bedziecie mieli jaj zeby tak zrobic ale w necie pokrzyczec Wam jak najbardziej wolno....Niestety ale zycie Was zweryfikuje. To tak na temat WOSPu.
Kruszyna jeden powód dla którego miałbym nie zgodzić się na korzystanie z tego sprzętu biorąc pod uwagę fakt, że koszt zorganizowania zbiórki jest finansowany ze środków publicznych a więc również z moich pieniędzy, które mi kradnie rząd
- Edytowany
A no taki ze skoro wyzywasz i gardzisz WOŚP to czemu masz niby korzystać z tego...
Przelicz ile kosztuje zorganizowanie akcji a ile zebraja kasy.
Po następne jak z twoich pieniędzy skoro w jakimś watku pisałeś że nie płacisz podatków więc??? Jakim niby cudem się dokladal z??
Niech państwo kupuje cały sprzęt a nie przez jakieś akcje.
Gardzę też milicją ale jak trzeba do wypadku to po nich dzwonię bo niby co mam zrobić. Więc nie rozumie argumentu?
Nie mogę przeliczyć bo nie ma takich danych bo ich nikt nie udostępnia. Jeśli jednak zdaję sobie sprawę ile kosztuje paliwo do F16, czas antenowy w telewizji czy jednorazowy pokaz fajerwerków to podejrzewam, że w najlepszym wypadku wychodzi na zero.
Po następne to gdzie napisałem, że nie płacę podatków? Jak znasz jakieś sposoby bym nie musiał to napisz - bardzo chętnie skorzystam.
Dalej więc nie ma żadnego powodu bym nie korzystał ze sprzętu ufundowanego z wośp bo okazuje się, że chociaż nie wrzucam złamanego grosza do puszki to i tak płacę na nich
Sanyo w którym z wątków coś pisałeś że nie płacisz podatków... nie będę szukał bo bym pół życia stracił...
A co do WOŚP to robta co chceta...
Ja jestem zdania że takie rzeczy powinno państwo zapewniać bez takich szopek.
4 dni później
Co się stanie kiedy zabraknie WOŚP?
http://facet.wp.pl/co-sie-stanie-gdy-zabraknie-owsiaka-dzieki-wosp-ich-dzieci-zyja-6061331839399041a
PS
Mam cichą nadzieje na ripostę Sterbiego ;)
Jak już ktoś wymyśla takie ckliwe historie to by przynajmniej mógł nad matematyką popracować. ''Magda pierwszy raz kwestowała w 1998 roku (...) 16 lat później urodziła Szymona''. Czyli wychodzi że w 2014r. by dalej przeczytać '' Szymon ma za chwilę 13 lat i serce jak dzwon – opisuje Magda'' Dziwne zakrzywienie czasoprzestrzeni...
A na pytanie postawione w tytule z całą stanowczością odpowiadam: Umieralność dzieci większa niż w Lesotho i niewiele mniejsza niż w Rwandzie. Nie bójmy się tego powiedzieć głośno - gdyby nie miliony Owsiaka system opieki zdrowotnej w Polsce by się zawalił!
Co jeszcze się stanie jak nie będzie Orkiestry? Ano nie będzie spędu zwanego Brudstockiem i Jurek będzie musiał zakasać rękawy do roboty, no chyba że nakradł już wystarczająco z puszek by mu do końca życia wystarczyło...
Tobie widocznie Orkiestra nie pomogła :)
to nie pomaga orkiestra tylko podatnicy. więc nawet jak ktoś korzystal a nie wrzucał to robił to za swoje i należne mu
spokojnie, dlaczego WOŚP ma przestać działać ? Może nie będzie całego show jakie towarzyszyło tej zbiórce. Każdy z wolontariuszy zajmie się cichą pomocą, zbiórką, są media chętne transmisji typu TVN, wiem ze Kurski też poinformuje o akcji. W końcu jak ktoś chce pomagać, to nie musi tego robić uczestnicząc dodatkowo w imprezie.. Niech jedna ręka nie wie o drugiej... W budynkach kościelnych np. jest sprzedawana świeczka Caritas na wigilijny stół. Nie trzeba o tym trąbić w telewizji, bym ją zakupił i w ten sposób wsparł wigilijne dzieło pomocy. Ostatnio była akcja Szlachetna paczka, widziałem piłkarzy. Robią paczkę nasi kibice. Nie potrzeba show, bym wiedział jak pomóc w związku z ta akcją. Niech WOŚP robi swoje, chyba że w związku z utratą pozycji w mediach, zaprzestanie działalności. Wtedy się zapytam, jaki był prawdziwy ich cel działania.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)