Polecam wszystkim przeczytać to: https://wzzw.wordpress.com/2016/01/10/??-wielka-orkiestra-hipokryzji-ani-grosza/
https://wzzw.wordpress.com/2016/01/10/??-wielka-orkiestra-hipokryzji-ani-grosza/
Tytul: wielka orkiestra hipokryzji
-
-
WIELKA ORKIESTRA ŚWIĄTECZNEJ POMOCY
No, ale w linku, który zamieściłem kłamią czy piszą prawdę?
sterby Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> WOŚP zbiera co roku kilkadziesiąt milionów pln
> z tego na działalność statutową przeznacza 54%
> wpływów.
> Caritas zbiera ponad 400 mln, a na działalność
> statutową przeznacza 99% zebranych środków.
> Bez F-16, Leopardów, wozów strażackich,
> batalionów żołnierzy, policjantów,
> strażników wiejskich,celebrytów, nart Andrzeja
> Dudy, bez telewizji.
Liczby dla WOSP sa nieprawdziwe co wie każdy kto zapozna sie z podsumowaniami zbiórek. To jest rozpowszechnanie kłamst.
Ja uważam że Carittas ma znacznie lepsze środki do reklamy i zbiera cały rok a WOŚP zbiera jeden dzień. Taki profil tej zbiórki i co najważniejsze powinno być wiele fundacji do różnych celów. Jeden Caritas czy WOŚP wszystkiego nie załatwi.
A sprzęt WOŚP jest większością na niektórych oddziałach dla noworodków - wynika to z tego że oni je kupili i już szpital nie musiał kupować kolejnych sprzetów. Mógł środki przeznaczyć na inne oddziały. Tak ma to działać ale nie ma zastępować NFZ ani państwa. Tak działa to w cywilizowanych krajach.
Osobiście uważam że licytowanie się ludzi postronnych co tego która fundacja jest lepsza jest żenujące i uwłacza przyzwoitym ludziom.
11 dni później
MKS Cracovia brała udział w aukcjach na rzecz WOŚP po raz czwarty. W tym roku padła rekordowa kwota za koszulkę piłkarską Bartosza Kapustki. Pasiasty trykot wylicytowano za ponad 1500 zł! Bluza Krystiana Dziubińskiego osiągnęła cenę 625 zł.
Cieszymy się, że tak hojnie wsparliście wspólnie z nami Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomocy!
DZIĘKUJE. !!!
27 dni później
Komu ufają najbardziej Polacy?
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19643256,najwiekszym-zaufaniem-polakow-cieszy-sie-wosp-komu-nie-ufamy.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Gazeta
szuwarek Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Komu ufają najbardziej Polacy?
> http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19
> 643256,najwiekszym-zaufaniem-polakow-cieszy-sie-wo
> sp-komu-nie-ufamy.html?utm_source=facebook.com&utm
> _medium=SM&utm_campaign=FB_Gazeta
Ankieta przeprowadzana na manifestacji KOD-u ;)
Merapi Napisał(a):
> Ankieta przeprowadzana na manifestacji KOD-u ;)
:D:D:D
Zadziwiający wynik biorąc pod uwagę to coroczne pisowskie szambo nagonki, które wybija w czasie WOŚP.
TAK
Gazeta Wyborcza ,CBOS czy Michnik są naprawdę BARDZO WIARYGODNE ,przynajmniej dla mnie jak Wałęsa
Przecież jadą na jednym wozie !!
18 dni później
Ponad 72 mln 696 tys. 501 zł zebrano podczas 24. Finału Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy dla pediatrii i seniorów - poinformował w Radomiu szef Fundacji WOŚP Jerzy Owsiak. W zeszłorocznym Finale WOŚP zebrała ponad 53 mln zł.
DZIĘKUJE (tu)
224 dni później
Ćwierćwiecze Wielka Orkiestra będzie tylko w TVN-ie. Telewizja Publiczna zamieniona na partyjną, tylko dla wybrańców - widocznie w tym dniu jest planowana bezpośrednia transmisja z Torunia. :@
Ja tam nie widzę problemu. TVN też jest ogólnodostępna. Ci co teraz oglądają TVPiS i tak by nie dali na WOŚP, bo przecież lepiej [b]powiedzieć,[/b] że wolą wspierać Caritas niż coś wrzucić do puszki, zwłaszcza "rozwydrzonej młodzieży".
Orkiestra wspomaga publiczne szpitale, to i TV ma być publiczne.
PS
Ja wspieram Owsiaka jak i Caritas.
Wali mnie to co wspiera i kto wrzuca bądź nie. Ja nie wrzucam i nie życzę sobie by z moich pieniędzy finansowano ta inicjatywę
Jak PiSu nie lubię, to muszę przyznać że to bardzo dobry ruch :)
"Szanowny Panie Jerzy,
Pomimo podjętej przez Fundację WOŚP decyzji, że współgospodarzem 25. Finału Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy w dniu 15 stycznia 2017 r. będzie stacja TVN, pragnę poinformować Pana, że Telewizja Polska S.A. nie uchyli się od informowania o przebiegu i rezultacie corocznej zbiórki Orkiestry na swoich antenach.
Łączę wyrazy szacunku,
Jacek Kurski"
- Brawo Panie Prezesie, przywraca mi Pan wiarę w ludzi
Kursi ty smieciu
5 dni później
[quote='SaNtO' pid='1193587' dateline='1476806313']
Wali mnie to co wspiera i kto wrzuca bądź nie. Ja nie wrzucam i nie życzę sobie by z moich pieniędzy finansowano ta inicjatywę
[/quote]
A płacisz podatki? Bo jeśli nie to nie Twoje pieniądze....
nie no jestem jedyną osobą w kraju która nie płaci :D
Santo :) ja się z Tobą zgadzam, też nie trawię owsiaka...
Ale weź z łaski swojej wytłumacz nam, które "twoje" pieniądze masz na myśli skoro podatków nie płacisz ?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)