Cracovia- Wojas Podhale Nowy Targ 16.12.2008 godzina 18.00!
-
-
Cracovia- Wojas Podhale Nowy Targ 16.12.2008
Wszyscy na Podhale! :) Wszyscy do młyna! :)
[img]http://i16.tinypic.com/2relerp.jpg[/img]
[img]http://i21.tinypic.com/25hiz4z.jpg[/img]
G
Bojowa Cracovia czeka na Podhale
Po ostatnim meczu jego interwencje śniły się mistrzom Polski po nocachW klasyku PLH Comarch Cracovia zamierza wziąć rewanż na Krzysztofie Zborowskim, bramkarzu Wojasa/Podhale, i jego kolegach.
Kilka dni temu w meczu tych drużyn wyczyniał w bramce cuda. Co prawda popełnił wielki błąd i przepuścił strzał z połowy Jarosława Kłysa, ale już do końca meczu krakowianie nie mogli znaleźć na niego sposobu. - Był nie do pokonania - rozkładał ręce Kłys.
Z szacunkiem o swoim koledze mówi też Michał Piotrowski. - Krzysiek jest w bardzo wysokiej formie i niezmiernie trudno strzelić mu gola - przyznaje napastnik Cracovii, który kilka lat temu grał ze Zborowskiem w Podhalu.
Wysoką formę nowotarski bramkarz potwierdził też w niedzielę przeciwko Zagłębiu Sosnowiec: przepuścił trzy gole, ale dzięki niemu Podhale wygrało. Wieści o postawie Zborowskiego dotarły także pod Wawel. - Słyszałem, że spisał się super. To mocny punkt drużyny: dobrze gra kijem, a do tego jest bardzo szybki - przyznaje Piotrowski i przypomina, że kilka lat temu Zborowski pojechał nawet na mistrzostwa świata grupy A, choć nie zagrał tam ani minuty. Przez wyśmienitą formę Zborowskiego na ławkę rezerwowych skazany jest Tomasz Rajski, zawodnik, dzięki któremu dwa lata temu nowotarżanie zdobyli mistrzostwo Polski.
Także mistrzowie Polski po kilku latach poszukiwań w końcu znaleźli dwóch bramkarzy o wyrównanych umiejętnościach. Marek Rączka broni na zmianę z Rafałem Radziszewskim i wcale nie ustępuje koledze. Zresztą w niedzielę przeciwko Naprzodowi Janów zaliczył pierwszy shutout (mecz bez straty gola) w sezonie. - Spisuje się naprawdę dobrze, a dzięki niemu Rafał może odpocząć. Dwóch dobrych bramkarzy to wyśmienita sytuacja - przyznaje Piotrowski.
Mistrzowie Polski zamierzają jednak znaleźć dziś sposób na Zborowskiego i Podhale. Zadanie będzie trudne, bo nowotarżanie wygrali sześć meczów z rzędu i wskoczyli na fotel lidera. - Jesteśmy nastawieni bojowo, spróbujemy wygrać. Tym razem pewnie znowu zadecyduje jedna bramka - przewiduje Piotrowski.
Rączka: - Ostatnią wygraną przerwaliśmy czarną serię z Naprzodem [trzech porażek z rzędu - przyp. red.]. Z kolei Podhale prowadzi z nami 2:1, więc czas wyrównać.
Źródło: Gazeta Wyborcza Kraków
Witam panowie!
Mam pytanie, chce wybrac sie na ten mecz, jak najlepiej dostac sie na lodowisko z miasteczka? Ile kosztuje bilet dla studentow? :D
misieks Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Witam panowie!
> Mam pytanie, chce wybrac sie na ten mecz, jak
> najlepiej dostac sie na lodowisko z miasteczka?
> Ile kosztuje bilet dla studentow?
Jeżeli chodzi o bilety to nie ma czegoś takiego jak ulga dla studentów/uczniów/emerytów itd... Ulgi jedynie obejmują kobiety, które ma wstęp za 1zł i dzieci do lat 12-tu, które mają wstęp darmowy! Ty będziesz musiał kupić bilet normalny za 10zł! :)
Natomiast jeżeli chodzi o dojazd to ja nie pomogę Ci w tym temacie niestety, ponieważ nie mam pojęcia! Bardzo mało jeżdżę środkami komunikacji MPK, praktycznie tylko na mecze, ale na zupełnie innej trasie niż Ty! Pozdrawiam! :)
[img]http://i16.tinypic.com/2relerp.jpg[/img]
[img]http://i21.tinypic.com/25hiz4z.jpg[/img]
Z miasteczka można jechać np. "173" lub innym autobusem na Rondo Grunwaldzkie i przesiąść się na tramwaj "22" lub autobus "128" (możliwe że jeszcze jakieś inne) w stronę Nowej Huty. Wysiadasz na przystanku "Hala Targowa" i jesteś praktycznie na miejscu.
Można też podejść pod Uniwesytet Pedagogiczny, wsiąść w "13"-kę i wysiąść na skrzyżowaniu Staowiślnej i Dietla. Stamtąd 5 minut na lodowisko.
Bilet kosztuje 10 zł.
Dziś bez Jarka Kłysa.
na 3 pary obrońców? W zeszłym roku w finale jak pojawiła się potrzeba to Buril grał w 2-ch piątkach, coś mi się zdaje, że Dudas też ma jaja i dałby radę, choć z drugiej strony zagrać na 3 pary w takim meczu byłoby może nawet lepiej niż na cztery, pod warunkiem, że te trzy są na wysokim poziomie, a ta czwarta by odstawała...Problem taki, że nam odpadł w takim układzie zamiast uzupełniacza czołowy defensor ligi...Tylko skończmy z wersją, że mamy dwóch równorzędnych bramkarzy, wszyscy wiemy kto jest pierwszym, a dziś jest bardzo ważny mecz, więc wybór mam nadzieję, że jest jasny (PS: bardzo wysoko oceniam Marka, co więcej uważam, że to najlepszy drugi bramkarz w historii klubu - w każdym bądź razie w tej którą znam i pamiętam)
Poprawka: widzę Radwańskiego, w kadrze, a więc Witowski do defensywy i będą 4 piątki
ja niestety nie zawitam brakuje mi 5 zł :(
Serio ?! Ludzie ! Weźcie pomożcie gościowi ! Kupiłbym Ci bilet, tylko, że w pracy siedzę do 20-tej, więc nie idę dziś.
A ja frajer naiwnie włączyłem sobie RK w nadziei, że jak są derby Małopolski to będzie relacja... :(
Będzie, ale od 19 :/ tak pisze w programie RK
0:1 :(
Malasiński strzelił na 0 - 1:(
A ja nie mogłem przyjść, bo się rozchorowałem :/
Jest!!!! 1 - 1 :)
Dupa 1-2
3 - 2!!!!:)
Juz jest dobrze :D Oby teraz powiększyć prowadzenie!
I powiększyli przewagę!!! 4 - 2!!!:):)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)