Mateusz mam nadzieję, że spełnisz swoje marzenia i w przyszłości zagrasz w lidze hiszpańskiej.
Brakuje ci jeszcze doświadczenia, ale myślę, że za 2-3 lata będziesz jednym z najlepszych piłkarzy bundesligii.
-
-
KLICH Mateusz - POWODZENIA !
[url=http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-niemiecka/felix-magath-zachwycony-mateuszem-klichem,1,4800014,wiadomosc.html]Felix Magath zachwycony Mateuszem Klichem[/url]
Za mięki na Bundesligę,ale co doświadczenia nabierze to Jego.Mati kariera przed Tobą,obyś nie zgasł jak np.Majewski z Groclinu
trudno by powiedziec że Majewski zgasł. ja jeszcze kilka miesięcy temu rozmawiałem z kibicami NF i zachwycali się nad nim i co najwazniejsze chwalili go za nieustępliwość, walke na całego i mimo warunków za siłe fizyczną czyli wszystko brzmi absurdalnie dla tych którzy (w tym ja) pamiętają go z występów w naszej ekstraklasie
17 i 20 lipca Wolfsburg grał kolejne sparingi, Klich nie wystąpił, nie znalazłem informacji dlaczego.
4 dni później
http://www.2x45.com.pl/aktualnosci/4477/mateusz-klich-nie-mam-32-lat-jesli-nie-zagram-na-euro-tragedii-nie-bedzie/ Ciekawy wywiad z Matim
Klich tymczasowo zesłany do rezerw, będzie grał w IV lidze!
http://www.sportowefakty.pl/pilka-nozna/2011/07/29/klich-tymczasowo-zeslany-do-rezerw-bedzie-gral-w-iv-lidze/
hmm, nie zartuje, a moze daloby sie go do nas na runde wypozyczyc?
Nie ma to jak piłkarski rozwój. Z Ekstraklasy polskiej (i Reprezentacji) do IV ligi.
Niestety przewidziałem taki scenariusz kilka tygodni temu (zachęcam do lektury moich wypowiedzi na temat transferu Klicha)
Teraz jedyna szansą na ocalenie jego rozwoju jest ...powrót do Cracovii lub wypożyczenie do teamu 2-bundesligi
Jeśli pozostanie tam w lidze regionalnej to za pół roku będzie mniej więcej na poziomie ...Kriegera
Teraz jest tylko kwestia czy sam Klich zrozumiał już swój błąd czy dalej będzie szedł w zaparte. Mam nadzieje, ze ojciec wyperswaduje mu to jeszcze lepiej niż ja...
To heca bo w wywiadzie który podał markos mamy:
- Kilka tygodni temu trener pominął Pana w składzie podczas sparingu z SC Ginter i niektóre media pisały, że nie był zadowolony z Pana przygotowania fizycznego. To prawda?
- To bzdura, ktoś napisał sobie ciekawą historyjkę.(...)
A teraz sie okazuje ze Klich jest przesuwany do rezerw z powodu slabego przygotowania fizycznego. W tym przypadku media jednak mialy racje :P
nie ma nigdzie informacji o slabym przygotowaniu fizycznym-tak wiec ciagle bzdura. natomiast Mati na kilka kolejek wyląduje w rezerwach i nie ma z tego powodu wielkiej tragedii
[i] Rozmawiałem z naszymi młodymi piłkarzami i wspólnie wyciągnęliśmy wnioski. Wszyscy ciężko pracują, starają się wykonywać zadania jak najlepiej, są też mocno zintegrowani. Zgodzili się jednak ze mną, że Bundesliga będzie dla nich ogromnym przeskokiem. Dlatego ustaliliśmy, że przynajmniej przez pierwsze miesiące występować będą w drużynie amatorskiej. To samo dotyczy Mateusza Klicha, [b]którego rytm nie jest jeszcze wystarczająco dobry na Bundesligę[/b]. Z tego powodu [b]pierwszy weekend[/b] spędzi w rezerwach -
wez Santo.... twoja rzetelnosc rozczarowuje forumowy klub napierdalacza :D nie psuj im zabawy ;)
Nie ma ?
A np. tu co jest napisane ? :
http://sport.wp.pl/kat,1746,title,Klich-zagra-w-IV-lidze-niemieckiej,wid,13640424,wiadomosc.html
Chyba że z góry zakładamy, że prasa kłamie :)
Leesior Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Nie ma ?
> A np. tu co jest napisane ? :
> http://sport.wp.pl/kat,1746,title,Klich-zagra-w-IV
> -lidze-niemieckiej,wid,13640424,wiadomosc.html
>
> Chyba że z góry zakładamy, że prasa kłamie :)
konfabulacja i szukanie sensacji to dosc sluzne zalozenie
chyba ze ktos jest tak naiwny ze wierzy w kazde slowo ktore jakis portal napisze, a potem 15 za nim powtorzy
Lessior dla Ciebie wykładanią jest dziennikarzyna czy słowa trenera? To łączenie faktów i szukanie sensacji. Równie dobrze mogli napisac że Cracovia wysłała za niego zapytanie a Ty byś to łyknął bo: nie łapie sie do pierwszej druzyny, nie pasuje mu gra w rezerwach, Cracovia ciagle niema rozgrywajacego.
ale bylby to bzdurą tak jak i ten tekst i Wasze teksty naśmiewcze.
przykre jest to ze kazdy nasz byly zawodnik musi zostac zeszmacony a zyczy mu sie wszystkiego najgorszego. malo tego otwiera sie na forum wirtualnego szampana gdy cos idzie nie tak. co by bylo gdyby zagral w pierwszej 11 w pierwszej kolejce. pewnie liczba samobojstw by poszybowała w góre
No cóż....
Klich został przesunięty do IV ligi i to konfabulacją nie jest.
Jakiś powód tego był. Ten podany przez portal(e) wydaje się dość prawdopodobny. Przecież nie odsunęli go za to, że koszulkę sobie na treningu ubrudził.
Życzę mu dobrze, ale w tej sytuacji, to szkoda, że u nas nie został.
przeciez masz WPROST napisane dlaczego zostal odsunięty a są to słowa trenera. więc za przeproszeniem kogo interesują powody podawane przez DZIENNIKARZYny na jakis tam portalach?
jesli trenera przed jutrzejszym naszym meczem powie w prasie ze nie gra Bizon bo jeszcze nie wkomponowal sie w druzyne a jakis portal napisze ze Bizon nie gra bo jest slaby kondycyjnie i cienki, bedzie gral w ME, to co Ty wtedy napiszesz?
wg Ciebie wtedy Bizon przyszedl do PL by grac w ME i jest cieniasem czy potrzebuje czasu?
SaNtO Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> jesli trenera przed jutrzejszym naszym meczem
> powie w prasie ze nie gra Bizon bo jeszcze nie
> wkomponowal sie w druzyne a jakis portal napisze
> ze Bizon nie gra bo jest slaby kondycyjnie i
> cienki, bedzie gral w ME, to co Ty wtedy
> napiszesz?
>
Bardzo dobry argument.
W Polsce też czasami niektórzy grali w Młodej Ekstraklasie przez parę meczy...
Zobaczymy co dalej.
Santo, odnosnie twoich slow "to o czym piszesz jest totalną głupotą. bo lepiej dla rozwoju Klicha jesli ciagle bedzie w klubie"
masz absolutna racje, patrzac na interes Klicha
jesli padla sugestia wypozyczenia (absurdalna, ale gotuje mi sie pod berecikiem z braku offensywnego i zblizajacego sezonu) to raczej podyktowana myslenie Pasiackim, bo nam on by sie po prostu przydal, czysto egoistycznie patrzac ;)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)