Właśnie :) Widać pierwsze skutki nagonki. Prasowa puenta sytuacji bedzie taka:
1) Więcej funduszy na "Nigdy więcej".
2) troche więcej gadania o Wiśle...
3) a ci rasisci będący kibicami Cracovii nic tylko od malp i zydow wyzywaja.
Dwa ostatnie juz powoli mamy, za jakiś czas nam to pewnie wypomni jakiś radny czy inny dziennikarz ("na stadionie Cracovii żydów mordują", albo coś podobnego). Jeszcze tylko pierwsze się ziści i w rewanżu "Nigdy więcej" tez nam dupy skopie.
-
-
Skandaliczne, rasistowskie śpiewy zawodników Wisły
Byłem na meczu; antysemickie przyśpiewki kibiców to nie nowość więc mi to zwiewa. Za to śpiewanie takich piosenek przez piłkarzy to skandaliczne zachowanie ale żeby donosy do telewizji czy gazet pisać? Pojebało was ludzie? Może od razu na policje iść? Jeszcze chcecie wciągać STC w takie sprawy? Dla mnie to była by już totalna kompromitacja.
Maxs Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Byłem na meczu; antysemickie przyśpiewki
> kibiców to nie nowość więc mi to zwiewa. Za to
> śpiewanie takich piosenek przez piłkarzy to
> skandaliczne zachowanie ale żeby donosy do
> telewizji czy gazet pisać? Pojebało was ludzie?
> Może od razu na policje iść? Jeszcze chcecie
> wciągać STC w takie sprawy? Dla mnie to była by
> już totalna kompromitacja.
Nie, oczywiście lepiej udawać, że nic się nie stało.
Kryjmy i chrońmy Wisełkę.
Świński ryj pamięta?
Pamięta; ale wstyd mi za Was, za konfidentów. Od takich spraw jest klub, rzecznik i jemu można by to zgłosić żeby się tym zajął, a nie żeby kibice donosili do mediów które notabene prowadza krucjatę przeciwko polskiemu stylowi kibicowania.
Klub aż się palił, żeby się tym zająć...
jakich kurwa konfidentów??? jak nam psy spiewają to mam to w dupie, ale jak robią to piłkarze, ludzie którzy są osobami publicznymi to jest to przegięcie pały....
poza tym sprawa piesni pilkarzy gtsu zajęły się właśnie media i media to podkręcają....
p.s. poza tym gtsowi trzeba doj.eb.ac na kazdym froncie....
Maxs, tu jest wojna, a Ty zaczynasz jak flałer pałer się zachowywać.
hamer Napisał(a):
>> p.s. poza tym gtsowi trzeba doj.eb.ac na kazdym
> froncie....
Amen
Jakby nasi piłkarze przy Reymonta taki numer odwalili to w każdej stacji telewizyjnej znalazłby się nie jeden tylko co najmniej kila filmów, a na wszystkich portalach internetowych ten temat wisiałby jako nr 1 co najmniej kilka dni, nie mówiąc już o konsekwencjach jakie poniosła by Cracovia. Wszyscy pamiętamy jak zachowali się kibice Wisły redagujący najpopularniejszą stronę internetową swojego klubu jednych po derbach, kiedy zwykły świński ryj urósł do gigantycznych rozmiarów........
nie pamiętacie może który to dziennikarzyna Wyborczej jako pierwszy napisał kiedyś artykuł o antysemickich wlepkach w oficjalnym sklepie Towarzystwa Sportowego Wisła? i zaraz potem o antyżydowskich wersach oficjalnego hymnu Wisły na ich oficjalnej stronie? Tak sobie myślę, że coś się jednak w tej Polsce zmienia skoro 3 lata temu ten dziennikarz GW wyzywany był od konfidentów (i to z obu stron Błon) a teraz nagle okazuje się że w cywilizowanym świecie za nienawiść rasową można spaść z ligi i iść do więzienia..
jakiś żydowski konfident czy karp po żydowsku, coś takiego
chyba że to o Giertycha im chodziło wtedy z tym transparentem...
Ro Man Napisał(a):
> nie pamiętacie może który to dziennikarzyna
> Wyborczej jako pierwszy napisał kiedyś artykuł
> o antysemickich wlepkach w oficjalnym sklepie
> Towarzystwa Sportowego Wisła? i zaraz potem o
> antyżydowskich wersach oficjalnego hymnu Wisły
> na ich oficjalnej stronie? Tak sobie myślę, że
> coś się jednak w tej Polsce zmienia skoro 3 lata
> temu ten dziennikarz GW wyzywany był od
> konfidentów (i to z obu stron Błon) a teraz
> nagle okazuje się że w cywilizowanym świecie za
> nienawiść rasową można spaść z ligi i iść
> do więzienia..
To była dobra pionierska robota. Dziękuję!
Nie wierzę by Wisła spadła z ligi, a piłkarze poszli do więzienia. Myślę, że niewiele im zrobią, a nam dla równowagi walną karę za rasistowskie buczenie na Małeckiego. Trudno.
Ważniejsze jest co innego, dzięki temu jednemu filmikowi cała Polska zobaczyła to co Wisła tak zgrabnie chowała przed światem zewnętrznym. Cały kraj zobaczył Wisłę taką jaką my ją znamy na co dzień - oszalałych z nienawiści antysemitów.
Ale pierdolicie .... Nie po to przyjęto takie nazewnictwo jak JG czy Naród Wybrany aby teraz kilku histeryków dostawało padaczki z powodu prymitywnej przyśpiewki gts-u .
Żenada .
PS. 1. W piątkowej Koszernej zjechali Filipiaka bo odważył się bronić naszych kibiców ( okrzyki na czarnego itd .) .
2. FA zajmij się tym co Ci wychodzi najlepiej ( skany , wikipedia ) a nie wpisami o życiu kibicowskim w Krakowie bo kolejny raz swoimi wpisami nas kompromitujesz . Jeżeli oni nam wyciągną nasze objawy nienawiści ( flagi , transparenty , szaliki , vlepki itd ) to polegniemy na całym froncie . Więcej obiektywizmu panowie .
Trzymajmy poziom i nie załatwiajmy kibicowskich porachunków za pomocą mediów ( już nie mówiąc o kretyńskich pomysłach wysyłania petycji do UEFA, FIFA itd ) .
[i]Cały kraj zobaczył Wisłę taką jaką my ją znamy na co dzień - oszalałych z nienawiści antysemitów[/i]
Ty to tak na poważnie napisałeś czy tylko dla jaj?
[url]http://www.sport.pl/pilka/1,70998,6007450,Upadek_imperium_krakowskiego.html[/url]
Za Stecem nie przepadam, ale artykuł tym razem przedni, tylko tytuł trochę nie teges.
Jeszcze będzie przepięknie, jeszcze będzie normalnie... :)
do A.B.W.
zasadniczo nie chodzi o kibicow, tylko o grojkow, bo oni powinni sobie darowac to i owo.
Nikt nie pisał do gazet, ani tym bardziej nie wysyłał donosów na policję. Po każdych derbach dziennikarze pewnej gazety starają się wyszukać smakowite kąski. Przeszukują strony internetowe, czytają fora, w tym nasze, węszą po miescie. Tak było przy okazji świńskiego łba. Tym razem trafili na film przygotowany prze redkację TP i się zaczęło.
STC wydało oświadczenie dość wyważone, choć oczywiście nie jestem w tej kwestii obiektywny, skupiając się w pierwszej kolejności na stawianych nam bezpodstawnych i wydumanych zarzutach rasizmu. O ile wiem, nikt nie będzie pisał do UEFA czy FIFA. Może zajmie się tym, w poczuciu dobrze spełnionego obywatelskiego obowiązku, Nigdy więcej albo GW.
rmszar , do STC nikt pretensji nie ma . Mój wpis odnosił się wyłącznie do histerycznej reakcji i bredni ( min. pomysł z listem do UEFA itd ) wypisywanych przez niektórych użytkowników forum .
Kibice wisly spiewaja piosenki na zydow,choc z prawdziwym antysemityzmem ma to niewiele wspolnego..Tak samo jak i my spiewamy na psiarnie,co nie zmienia faktu,ze niejeden ma w domu czworonoga.Moim zdaniem tu wszystko jest OK.Natomiast od pilkarzy powinno sie wymagac zachowania dystansu w tych sprawach,po prostu pewnych rzeczy im robic nie wypada.Nawet jesli sa to pilkarze wisly.
Acha,jeszcze jedno:
PSIE PIERDOLONY,CZY BYLES KIEDYS SZCZEPIONY????????
Nalezy to usunac z naszego repertuaru,bo jak tak dalej pojdzie,to po nastepnych derbach bedzie problem z Towarzystwem Opieki Nad Zwierzetami ;)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)