Ze zwycięstwa Arki trzeba sie cieszyć, bo oni nie będą walczyć o utrzymanie.
Wg mnie o utrzymanie będą walczyć:
- Polonia B. (w końcu muszą wysiąść)
- Lechia
- Piast
- Odra
- ŁKS (to jak dla mnie MUROWANY kandydat do spadku)
i niestety my...
Celowo nie wymieniłem Górnika, bo wg mnie wcześniej czy później się podźwigną
Aha, i jeszcze jedno - wygląda niestety na to, że miejsce barażowe oznaczać będzie prawie pewny spadek - z wiadomych względów
-
-
INNE MECZE 14. KOLEJKI
Już 2:0
No i 3:0
3:0
Co do Górnika, to Alianz obiecał Kasperczakowi cały 1 mln zł na transfery, a patrząc na jego obecną kadrę to raczej wybitnych zawodników jest w niej jak na lekarstwo. Górnik się dźwignie jak Alianz zmieni zdanie, w innym przypadku to raczej jest w podobnej sytuacji jak my.
Aż tak o przyszłość Arki bym nie był spokojny. Popatrzcie w terminarz...
Teraz 2 wyjazdy pod rząd (Polonia W. i Odra) i my w Gdyni.
A później? Więcej wyjazdów, niż gier u siebie. A na "powitanie wiosny" Białystok i Zabrze... i jak im tam nie pójdzie, to łydki zaczną się trząść
a tak mimochodem.. 3:0 do przerwy
ta liga jest tak badziewna i wyrównana w dół, że poza pierwszą piątką [b]nikt[/b] nie może być pewny utrzymania. Nawet szósty Śląsk
nurek Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> ta liga jest tak badziewna i wyrównana w dół,
> że poza pierwszą piątką nikt nie może być
> pewny utrzymania. Nawet szósty Śląsk
pewna utrzymania to jest na razie tylko Polonia Warszawa,bo 28 punktów w tamtym sezonie dawało gwarancję pozostania w Ekstrlaklasie...
liczę, że w tym sezonie utrzymanie zagwarantuje mniej (wszyscy tracą punkty, wspomniana piątka traci ich najmniej)
niestety 8 punktów niczego nie gwarantuje.
jak to niczego, gwarantuje ostanie miejsce :D
Śląsk za 2 pomocników wprowadził 2 napastników. Będą grać trzema. Może im się uda coś ustrzelić, bo cwks po przerwie odpuścił
niekoniecznie, przezacny zacu. Wystarczy, że leśne dziadki zdegradują kogoś wyżej w tabeli za korupcję (co oznacza automatyczne przesunięcie na ostatnią pozycję), albo jakiś klub wzorem Drzymały znów się sfuzjuje (w myśl przepisów pzpn oznacza to również automatyczne przesunięcie tego kto odstępuje licencję)
;)
CWKS to gra (chyba jeszcze?) w A-klasie nurku :)
nurek Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> niekoniecznie, przezacny zacu. Wystarczy, że
> leśne dziadki zdegradują kogoś wyżej w tabeli
> za korupcję (co oznacza automatyczne
> przesunięcie na ostatnią pozycję), albo jakiś
> klub wzorem Drzymały znów się sfuzjuje (w myśl
> przepisów pzpn oznacza to również automatyczne
> przesunięcie tego kto odstępuje licencję)
degrafacji za korupcję IMO już nie będzie, a fuzje może i będą ale nie na szczeblu ekstraklasowym (teraz już tylko różne Kmity i Gawiny, kwestią czasu jest też kres "wielkiej piłki" w Stróżach)
skoro możesz sobie Astonie lidera tabeli nazywać "Polonią Warszawa" - to ja mogę sobie piątą aktualnie drużynę ligi nazywać "CWKS", nespa :? ?
Punkt dla Ciebie ;)
miło mi. Gdybym tylko mógł odstąpić ten punkt naszym piłkarzom... Szkoda, że się nie da :( . Ale co do Gawina Kró(le)wska Wola to się Waść mylisz. Po ostatniej kolejce jesieni zamierzają wycofać się z rozgrywek. Widać meble w kryzysie słabo idą.
Mecz 14 kolejki Jagiellonia - Polonia B. może być meczem o zapewnienie sobie utrzymania , zwycięzca tego pojedynku będzie miał 20 pkt na koncie czyli do 100% utrzymania będzie mu brakowało 8-10 pkt . Trudno sobie wyobrazić by w pozostałych 16 meczach nie uciułał 10 pkt. A 28-30 pkt gwarantuje pozostanie w Ekstraklasie
No to zaczynamy trzyaktowy spektakl... od teraz do około 21.30
w meczu piast-odra dla nas najlepszym rozwiazaniem byłoby 0-0 jak narazie tak jest :D
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)