UWAGA!!
Cholernie nam przykro, ale z winy DHL czapek w niedzielę nie będzie.
-
-
Górnik Zabrze vs. CRACOVIA 16.11 godz. 16:45 TYLKO PIŁKA!!!
Jest Kłus, nie ma Arpada: http://www.terazpasy.pl/index.php/cr_site/pilka_nozna/aktualnosci/kadra_na_mecz_z_gornikiem_zabrze
Uważam , że jak w tym meczu będą plecy to zasadniczo będzie "po ptokoch".Nie punktowo , bo jest jeszcze sporo meczów do rozegrania , ale mentalnie będzie bardzo ciężko się podnieść ( zwłaszcza młodym zawodnikom )Naszym niewątpliwym plusem jest to , że zabrzanie MUSZĄ wygrać u siebie , a granie z nożem na gardle nie idzie im w tym sezonie.Tak czy inaczej szykuje sie walka o kazdy centymetr murawy i mam tylko nadzieję , że nie będzie decydował jakiś indywidualny błąd ( np jakiś numer Cabaja )
Moje ustawienie w tym meczu:
Cabaj
od lewej- Radwański,Polczak,Milosevic,Kulig
od lewej- Nowak Wasiluk Kłus Pawlusiński
atak - Witkowski Dudzic
Trener piłkarzy Cracovii Kraków Artur Płatek wierzy, że jego podopieczni potrafią w niedzielę - po raz pierwszy w historii występów ligowych "Pasów" - pokonać Górnika w Zabrzu. Jednocześnie nie ukrywa, że miasto to jest dla niego miejscem szczególnym.
"Pochodzę z Zabrza, tam mieszkają moi rodzice. Górnik do dziś jest mi bliski. To jest klub, który mi dużo dał, chociaż jako piłkarz nie debiutowałem w jego barwach w lidze. Gdy jeszcze chodziłem na mecze w Zabrzu jako kibic, moim ulubionym miejscem na stadionie było to pod zegarem" - powiedział podczas piątkowej konferencji prasowej Płatek.
Szkoleniowiec Cracovii z szacunkiem wypowiada się o obecnym trenerze Górnika Henryku Kasperczaku, jak i o kibicach zespołu z Zabrza. Jak podkreślił w piątek Kasperczak jest dla niego "trenerskim guru". Z kolei o fanach śląskiego zespołu powiedział, że na pewno głośno i z zaangażowaniem będą mobilizować swój zespół, "ale my chcąc grać w ekstraklasie nie możemy bać się kilkunastotysięcznej publiczności".
Pół żartem pół serio powiedział też, że zrobi wszystko, aby kibice Górnika po meczu z Cracovią "byli źli".
Dodajmy, że trener Płatek mecz bedzie oglądał z trybun, gdyż obowiązuje go nadal zakaz przebywania na ławce rezerwowych w trakcie meczu ligowego.
"Nie będę miał problemu z zajęciem dogodnego miejsca na stadionie gdyż... mój wujek jest gospodarzem obiektu" - powiedział Płatek.
Wracając do spraw sportowych, trener Cracovii pytany czy wziąłby w "ciemno" remis z Górnikiem, kategorycznie zaprzeczył.
"Nie chcę remisu. Zawsze musi być ten pierwszy raz i wierzę, że właśnie teraz Cracovii uda się w Zabrzu pokonać Górnika" - powiedział Płatek.
Szkoleniowiec Cracovii ima się różnych sposobów, aby zespół zaczął grać lepiej, także tych niekonwencjonalnych. Ostatnio kazał rozbić... świnkę-skarbonkę. W czasach gdy treningi prowadził jego poprzednik (Stefan Majewski) właśnie do niej piłkarze (podobnie jak i kadra szkoleniowa) wrzucali pieniądze za spóźnienia na zajęcia.
"Teraz zawodnicy będą mogli za zgromadzone tam fundusze kupić co będą chcieli" - zadeklarował w piątek Płatek.
Szkoleniowiec Cracovii w piątek jednak co chwilę przypominał, że sytuacja jego drużyny nie jest "różowa". Obecnie zamyka ligową tabelę z dorobkiem zaledwie 8 punktów.
Musimy ten mecz wygrac nie wiem jak ale wygrac! niestety wygrała odra z piastem a tam najlepszy bylby remis szkoda ze taki nie był?
Walczyć PASY walczyć!
najlepszy wynik dla Pasów to byłaby wygrana Piasta ( miał 1 punkt więcej od Odry ) . A tak ostatnie bezpieczne miejsce (13) wzrosło o jeden punkt i obecnie wynosi 14 pkt. a w sumie to 15 pkt, bo Cracovia ma gorzy bilans bezpośrednich spotkań z Piastem (0-2) , czyli przy równej liczbie punktów Piast będzie wyżej.
- Ps. Pawlus17 co miałeś z matematyki :)
Reymont wez pod uwage ze walka z 2 zespolami nam nic nie daje musimy wyprzedzic przynajmniej 3 zeby byc spokojnymi wiec musi wiecej druzyn gubic pkt a piast jest słaby wiec jakby wygrał to by sie oddalal i ciezko byloby gonic! A remisy naszych rywali sa najlepsze oczywiscie zakladajac ze wygramy w Zabrzu :)
Mam wielką nadzieję, że jutro nasi piłkarze zrobią kołyskę :):)
No chyba tylko Radwański z Nowakiem Moskałą i Cabajem:):):)
I jeszcze Skrzyński zrobi:):):)
Kadra na mecz z Górnikiem Zabrze
Trener Artur Płatek ustalił skład kadry na wyjazdowy mecz 14. kolejki Ekstraklasy z Górnikiem Zabrze.
W porównaniu z poprzednim meczem ligowym z Arką Gdynia (0:0) w kadrze Cracovii zaszły dwie zmiany. W meczowej osiemnastce znaleźli się Dariusz Kłus, który pauzował za żółte kartki oraz Jakub Snadny. Zastąpili oni Węgra Arpada Majorosa i Jakuba Kaszubę.
* Cabaj, Olszewski - Radwański, Tupalski, Polczak, Karwan, Milosević, Kulig, Wasiluk, Szeliga, Kłus, Nowak, Pawlusiński, Klich, Dudzic, Moskała, Snadny, Witkowski
Mecz Górnik Zabrze - Cracovia zostanie rozegrany w niedzielę, 16 listopada o godzinie 16.45 na stadionie przy ul. Roosevelta 81 w Zabrzu.
Crac
nurek Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> ze strony Górnika:
>
Trener
> Płatek jest optymistą: - Dzwonią do mnie ludzie
> z kraju. Dziennikarze, znajomi i mówią, że
> wpakowałem się na minę, ale ja powtarzam, że
> my z tego wyjdziemy. Pomogą nam w tym dwie rzeczy
> - team i praca - opowiada.
>
I za to wielki szacunek.
Mysle ze Platek potrzebuje jednak jeszcze troche czasu aby wszystkich zmobilizowac, Wasiluk, Klich to dzieki niemu ostatnio wiodace postacie to dobrze.
Awaria... niech nawet piłka wyrzucona przez ichnich odbije od "brzęczkowego brzęczka", później od chorągiewki narożnej, w końcu od sędziowskiego, "gilowego gila"... byle wpadła na koniec do bramki Górnika. A potem kołyska
:):):)
Choc wiem, ze potrzebujemy 3 pkt. i ogromnie chcialbym, by sie udalo je zdobyc, to jednak z remisu bede zadowolony.
Zabrze po nas ma dwa ciezkie wyjazdy (do Polonii W-wa i Belchatowa) gdzie na wielkie zdobycze liczyc raczej nie moze, wiec porazka z nami u siebie przy prawdopodobnym 0-wym dorobku w 2 nastepnych meczach bylaby dla nich kataklizmem.
Beda po prostu bardziej zdesperowani od nas. Przewiduje bardzo nerwowy, "szarpany", z duza iloscia obustronnych bledow, brzydki mecz walki w ktorym nie bedzie plynnych akcji i korzystny rezultat osiagnie ta druzyna, ktora nie odpusci przez 90 minut.
Te 2 extra punkty, na ktore mamy nadzieje w Zabrzu, powinnismy zdobyc z Arka u siebie...
Wszystko wskazuje na to, że Cracovia zagra w składzie:
Cabaj, Kulig, Polczak, Tupalski, Wasiluk, Pawlusiński, Kłus, Szeliga, Nowak, Moskała, Witkowski.
A co na to wskazuje? Ja jednak mam nadzieje że zagra Klich a nie Szeliga!
tacy dwaj Napisał(a):
> Mam wielką nadzieję, że jutro nasi piłkarze
> zrobią kołyskę
awaria Napisał(a):
> No chyba tylko Radwański z Nowakiem Moskałą i
> Cabajem
>
> I jeszcze Skrzyński zrobi
TD chyba chodziło o Olszewskiego, Wojtkowi jeszcze się nie urodziło ;)
tylko czemu Kaszuba wogole nie jedzie ? :|
Za niego jedzie Snadny:)
kludi Napisał(a):
> tacy dwaj Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Mam wielką nadzieję, że jutro nasi
> piłkarze
> > zrobią kołyskę
>
> awaria Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > No chyba tylko Radwański z Nowakiem
> Moskałą i
> > Cabajem
> >
> > I jeszcze Skrzyński zrobi
>
>
> TD chyba chodziło o Olszewskiego, Wojtkowi
> jeszcze się nie urodziło
>
>
>
>
>
>
Ups... ja źle zrozumiałem TD, ale Ty wiedziałeś że chodzi o "rodzinke":):):)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)