i dobrze, że jest 0:2. Co najmniej 3 mecze dla co najmniej 5 naszych graczy odpadną :P i starczy sił na playoff
-
-
Sanockie eliminacje do Igrzysk Olimpijskich ;)
0:3 :(
To do zobaczenia. Mam dość.
"Łatwo" poszło...
no toś wykrakał. naprawa hokeja to zadanie na lata.
Rohaczek był lepszy od tego czwartoligowca.
i jeszcze na dodatek wiceprezes Obara nas dobił :D
technika podobna, ale szybkością nas rozjeżdżają, poza tym naszym już głowy się gotują - to co zrobił Prochu, to po prostu bandytyzm...takie pytanko cały czas mi się nasuwało i zadam je w końcu głośno: naprawdę nie było innego chętnego znajomego Czerkawskiego, który w CV miałby coś powyżej czwartej ligi???
Czerkawski nie ma znajomych powyżej IV ligi ;).
nurek Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Czerkawski nie ma znajomych powyżej IV ligi .
ma, ma, jakby tylko chciał, to może by z Edmonton albo z NYI managera ściągnął ze swoich czasów...
e tam ma, wydaje mu się. To, że ktoś go kiedyś poklepał po ramieniu nic nie znaczy (Kaczyński też Tuska poklepał :P)
nurek Napisał(a):
> e tam ma, wydaje mu się. To, że ktoś go kiedyś
> poklepał po ramieniu nic nie znaczy (Kaczyński
> też Tuska poklepał )
dobre
1:3
kolego Leesior, wracasz do transmisji :? ?
ale mi rwie... na tym itvp
jest gdzieś lepiej?
Czerkawski ma nie dobrą rekę do naszego hokeja po prostu przynosi nam pecha.Biedni nasi crcovianie w ogóle ten turnej im nie wyszedł,chyba ze w 3 tercji się zawezmą.
oby tylko nie zostali zajechani na zgrupowaniu przez genialnego trenera
lepiej niech się nie "zawezmą", bo po co mają pracować na chwałę jakiegoś IV-ligowca ze Szwecji oraz sprawcy kontuzji Pasiuta? Niech sobie Zapała haruje.
Lepiej niech pracują na chwałę Cracovii, Rohacka i starszego Pasiuta :)
TD: chyba niestety nie ma. Tak media "promują" hokej (i ten hokej im się "odpłaca" :( )
NUREK- masz rację co do naszych.Ja oglądam na TVPSport na N-ce.
jest tu, ale kiepska jakość:
[url]http://www.justin.tv/hqtv4[/url]
szwed nic nie zrobi nie zna mentalności naszych tutaj trzeba pożyć zeby wszystkich poznać,nie w takim momencie kiedy jest turniej przed olimpijski.Myślał że jak im wprowadzi swoje zwyczaje m.in. jak bedą mieli 2 szatnie to wszystko zmieni.
i koniec 1:3
tak sobie myślę - może by na playoff tego Obarę (znane pasiackie nazwisko ;) czy Ogawę czy jak mu tam - ściągnąć.
Szybkie toto jak cholera... i nawet krążkiem operować potrafi
Tu by najlepszy trener na świecie nic nie zrobił. On są już ukształtowanymi hokeistami. Trzeba zacząć od najmłodszych...ich szkolić, w nich inwestować. To musi być jakiś program rządowy i duża forsa na sprzet i trenerów.
te wszystkie zmiany to pic chyba widzieliście kto tam w boksie stoi jeśli ta szuja jest dalej to niema ZMIAN wiem co mowie znam tego gościa i wiem że to pierwszy kablarz PZHL czyt.RUTKOWSKI PODKłADA NASTęPNą świnie Rudiemu a on mu we wszystko wierzył niema zmian
Ciekaw jestem komentarzy wszystkich tych, którzy za niepowodzenia reprezentacji obwiniali: Rohaczka, Cracovię i Comarch :(
miejmy to w D......... i dobrze że reszta naszych niepojechała
o klasie trenera i jego wybrańców świadczy to, że najlepszym graczem meczu wybrany został Radzik, który uratował nas przed totalną kompromitacją.
tacy dwaj Napisał(a):
> Ciekaw jestem komentarzy wszystkich tych, którzy
> za niepowodzenia reprezentacji obwiniali:
> Rohaczka, Cracovię i Comarch
>
No komentarze są raczej jednoznaczne - widac wyraźną poprawę, jest dużo lepsza atmosfera itd, ale nowy trener miał zbyt mało czasu, aby naprawic ten obraz nędzy i rozpaczy jaki zostawił po sobie Rohaczek :/
Chociaż nie wiem czemu mam takie przeczucie, że po Mistrzostwach Świata co poniektórzy jeszcze będą żałowac odejścia Rohaczka.
Mam nadzieje ze hokej reprezentacyjny zacznie sie poprawiac bo poziom naszej ligi juz idzie do gory :D
nurek Napisał(a):
> i dobrze, że jest 0:2. Co najmniej 3 mecze dla co
> najmniej 5 naszych graczy odpadną i starczy sił
> na playoff
Sorki nurku ale nie rozumiem tego typu komentarzy, rozumiem ze mimo wszystko byles za Polakami...
ja przede wszystkim zawsze jestem za Cracovią. Reszta jest mniej ważna. Nawet kadra (chyba, że gra w niej ktoś z Cracovii ;))
ponadto reprezentacji hokejowej kibicowałem, jak trenerem był fachowiec, a nie czwartoligowiec, kumpel Czerkawskiego od interesów ;(
obecnie mam ją gdzieś, zwłaszcza, że szkodzi interesom Cracovii (mimo, że ComArch ją dalej sponsoruje :( ). Dobrze, że nikt z naszych kontuzji nie odniósł. Mam też nadzieję, że za bardzo się nie przemęczali (a przyczyny [b]jasno[/b] wyłuszczyłem wyżej. jeśli tego nie rozumiesz - przykro mi...
a teraz jacusiu możesz na mnie donieść do IPN-u jako na zdrajcę narodu polskiego :P
daj spokoj nurku z tym IPNem,
poprostu bylem ciekawy Twojego zdania
coś się zmieniło na plus ... organizacja, przynajmniej tak mówią sami zawodnicy a trener jaki jest wiadomo było przy zatrudnieniu, niby szkoda szansy ale jak nie teraz to w następnej rundzie pokazaliby Nam miejsce w szyku ...
Nie robilbym tragedii,uwazam ze mimo wszystko potencjal naszego hokeja jest
wiekszy niz u samurajow,jezeli chodzi o reprezentacje to nalezy chyba jednak
stawiac na wschodnia (nie Dalekowschodnia )mysl hokejowa nie bardzo tez widze
aby nowy trener reprezentacji byl lepszy od Rohacka a taktycznie jest poprostu
gorszy moim skromnym zdaniem,moze Rudi nie byl zbyt dobrym "psychologiem"
ale warsztatowo to jednak trener z gornej polki a i mlodych wielu do kadry
wprowadzil,jeden mecz nic nie zmienia jestesmy tam gdzie bylismy czyli
w srodku grupy B z tendencja znizkowa i zaden trener tego bardzo szybko
nie zmieni.
Trenerami smsow oraz reprezetacji mlodziezowych powinni byc goscie ze wschodu
a drugimi trenerami nasi mlodsi fachwcy od tego trzeba zaczac ,w lidze tez
nie tylko czesi i slowacy powinni byc trenerami jakis rusek ,fin,szwed by sie jednak
przydali ze slowakami dalbym sobie wogole spokoj to co graja nawet ich druzyny
ekstraklasowe to badziewie ogladalem niedawno mecz Slowana w eurolidze i oprocz
dobrego bramkarza z Finlandi i paru szuranych kontr nie pokazali nic ruscy grali n nimi
jakby po pol litra byli a i tak wozili ich jak dzieci a w 3 tercji to mometam osmieszli
4 dni później
Fragment z http://sport.interia.pl/pilka-nozna/news/nie-chca-grac-dla-polski,1211212
"Gra w reprezentacji to nie tylko zaszczyt, ale i wyrzeczenia. Liga i puchary nie zostawiają wiele wolnego czasu. Gdy wreszcie można odpocząć, przychodzi powołanie do kadry. Zamiast urlopu z najbliższymi, są kolejne tygodnie skoszarowania i harówy na treningach. Trudno dziwić się, że zaczyna buntować się zarówno ciało, jak i dusza.
- W Polsce jest trzystu zawodników, a robi się dla nas plan meczowy taki, jak w NHL - ocenił kapitan naszej hokejowej kadry Leszek Laszkiewicz. - Tam przecież są tysiące hokeistów i można nimi rotować, a każda formacja ma swoje zadania. Z kolei u nas tyra się trzystoma, a z tego dwudziestu-trzydziestu robi wszystko, bo osłabienia, przewagi...
"Laszka" jednak jest na każde wezwanie. W lutym na zgrupowanie przed turniejem EIHC przyjechał do Sanoka z gorączką. Z góry wiedział, że nie jest do gry, ale zdecydował się na kilkugodzinną podróż, żeby nikt nie zarzucił mu, że wypina się na kadrę. Trener odesłał go do domu."
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)