nie wiem czy to dobre miejsce ale ma ktos na fejsie polubiony profil "wislackie twarze" ? jak coś to priv
-
-
PYTANIA I PORADY!!
ja jeżdzę kielce-radom-wwa.
najszybciej.dwa pasy koło kielc i za radomiem, poza tym droga z poboczem wiec się usuwają :)
ale trzeba mieć cb bo stoją i insignia krąży, jak wszędzie...
W jakim banku obecnie można dostać najtańszy kredyt hipoteczny? Chodzi oczywiście o jak najniższe koszty kredytu:)
gaudeamus Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> W jakim banku obecnie można dostać najtańszy
> kredyt hipoteczny? Chodzi oczywiście o jak
> najniższe koszty kredytu:)
nie szukaj na własną rękę bo będziesz szukał kilka miesięcy ;) ja brałem przez http://www.pbrokers.pl/, pani Sandra, na marginesie piękna kobieta :D
nie płaciłem żadnych prowizji, wszystko za mnie załatwiła tzn papierologię z deweloperem i bankiem i wynegocjowałą mi dobrą marżę w banku
- dla porównania byłem w oddziale sprawdzić co proponuja ;)
z czystym sumieniem mogę polecić
Na swoje nieszczęście mam w mbanku OC + AC. Nby oferta spoko, tylko właśnie... w pt jade na bałkany, m.in. będę przejeżdzał przez Bośnie, Czarnogóre, Kosowo i Serbie i chyba wszędzie tam jest wymagana zielona karta której o zgrozo mBank nie wydaje.
Orientuje się ktoś gdzie można kupić zieloną kartę? Czy jak się ma OC u innego ubezpieczyciela to można u innego wykupić samą zieloną kartę? Sprawa pilna bo tak jak pisałem w pt wyjazd a mbank mnie zaskoczył in minus.
PS: za pomoc stawiam bro na najbliższym meczu ;).
7 dni później
Panowie jak rozwiązać problem ( lanie w ryj niestety odpada ) znajoma ma działkę obok zalewu na której jest parking, przed działka jest most na której stoi facet ktory blokuje wjazd i puszcza auta tylko na parking gminny ktory jest zaraz obok. Jakies możliwości ?
Jak blokuje ten most? Na jakiej podstawie prawnej blokuje most? :)
Mowi ze jest pracownikiem gminy ,droga jest gminna i ze bedzie sobie tu stał. Chodzi o to ze jeden parking jest przed tym ktory należy do gminy i stanął sobie wcześniej przed zjazdem na ten parking i wszystkie auta kieruje na swoj, oraz mowi kierowcom ze tylko u niego moga stać. Jest inna opcja niz stanie przy nim i robienie tak jak on przez cały dzień ?
Naganiacz się znaczy. Jak nie ma chętnego do stania to duża informacja z ceną. Oczywiście niższą niż u sąsiada.
Blokować nie może przejazdu bo gmina nie może nie pozwolić na przejazd przez most.
Poza tym to jest płatny parking? Kasa fiskalna jest? Nie ma? No jaka szkoda, skarbówka już zaciera ręce. Niestety w stronę znajomej tosamo się tyczy.
Oczywiście zaczał bym od wizyty w gminie i spytał się o takowego pracownika, może wała wszystkim robi i trzepie kasiore.
gaudeamus Napisał(a):
> W jakim banku obecnie można dostać najtańszy
> kredyt hipoteczny? Chodzi oczywiście o jak
> najniższe koszty kredytu:)
teraz ciężko z tanimi kredytami bo stopy nisko to banki marżą nadrabiają, podobno CA ma niezłą ofertę hipoteczną. I tak jak ktoś już wspomniał warto zaglądnąć do kilku pośredników - nie biorą prowizji a roześlą zapytanie do kilku banków za Ciebie, ale mimo wszystko jak już dostaniesz od nich oferte to podejdź do banku i zapytaj tak z ulicy co by Ci dali - pośrednicy sa wynagradzani przez bank, wiec beda polecać ten który płaci najwięcej - często to dobra oferta ale sprawdzić warto :)
Orientuję się ktoś w temacie programów do obsługi kasowej małego sklepu? Potrzebuje jak najtańszy program, tak żebym do komputera mógł podpiąć drukarkę fiskalna i skaner do kodów. Nie potrzebuje bajerów, ma drukować paragony i ewidencjonować stany magazynowe.
Subiekt NEXO, 490zł netto. Tylko potrzebuje troche ramu (4GB) i co najmniej dwa rdzenie aby sprawnie działać.
ABAK Silver poniżej 300 brutto.
Z Insertem masz o tyle dobrze że potem do księgowej kilkoma klikami robisz zestawienie i wysyłasz mailem, import faktur zakupu też poprzek klikniecie.
Dzięki Bart, chyba wezmę tego Abaka, bo subiekta mój komputer nie uciągnie:)
W tej cenniku podają, że przy zakupie mam rok aktualizacji i wsparcia technicznego. Czy po tym terminie, bez aktualizacji program dalej hula?
Abak? A pieron go wie.
W razie czego jest jeszcze Subiekt GT. Mniej potrzebuje od sprzętu. Dużo mniej, można do 3 kompów w firmie nim obstawić (sprzedaż, magazyn, w domu przez VPN kontrola). Czasami warto dopłacić jednak do Insertu. Nie wiem czy abak ma starzenie towarów czy przypominanie że juz malo zostalo i pasowalo by zamówić.
NEXO przed poprawkami testowałem na AMD 64X2 4200+ i 3GB Ram. Nie jest to jakiś muł jeszcze teraz jak go dopracowali ale chodzi jak Subiekt GT na P4 2800MHz i 1,5GB ram. Więc da sie żyć.
ile mb mniej więcej zje mi za oglądniecie meczu z Górnikiem ? jestem zagranicą i mam neta 10gb na miesiąc...
http://speedometer.pl/b/ile-mb-danych-pobiera-skype-youtube-czy-radio-internetowe/
Zależy jaki stream ;)
Panowie, w jaki sposób najszybciej dostać się w tygodniu do Niepołomicw okolice pl. Zwycięstwa i z powrotem? Samochód u mechanika, a parę spraw będę musiał załatwić w Urzędzie Miasta.
Bus, albo 301 z Płaszowa.
wiLLu Napisał(a):
> Zależy jaki stream ;)
a macie jakieś streamy gdzie można oglądnąć ekstraklase przy małym poborze mb ? ewentualnie gdzie mogę coś takiego znaleść...
na stronie www.soccer-live.pl mam różne programy na stronach www albo na sopcascie gdzie jest program "public sport" przy którym jest napisane 800kb/s...tzn że tyle będzie pobierało ? przecież to prawie 1mb na sekunde...to by mi prawie cały pakiet zjadło...napiszcie coś więcej jak coś wiecie...to dla mnie bardzo ważne...
Bart,dzięki za link :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)