Pytanie do znawców zegarków :)
Orientuje się ktoś czy kupię gdzieś ten stary model? Ewentualnie częsci by z dwóch zrobić jeden :)
http://www.brijlal.com.fj/images/Casio-LAW-21D-2BVEF.jpg
-
-
PYTANIA I PORADY!!
Tu: http://www.deka.dn.ua/wristwatches/details/casio-law-21d-2b.html :D
9 dni później
Ma ktoś może internet z upc 10mb i mógłby podzielić się wrażeniami?
Mam 6x szybszy i wystarcza na 3 streamy na raz i torrenta.
15 dni później
Witam, mam takie pytanko. Dzisiaj kupiłem bilet kolejowy na sobotę pociąg TLK 20:20 Warszawa-Kraków. Nie pasuje mi godzina odjazdu(nie wiem po co ta zmiana rozkładu PKP wcześniej był idealny EIP o 20:45 za 49PLN :( ), niby mój wcześniejszy pociąg ze Skierniewic będzie w Wawie 20:14 i zostaje mi 6 min na przesiadkę, ale obawiam się że się spóźni... i nie dam rady na ten do Krk. Więc pozostaje mi się chyba tłuc kolejnym który jedzie blisko 5h... Czy mogę jutro oddać ten bilet i odzyskam całą kwotę jaką za niego zapłaciłem? I pytanie drugie, czy muszę ten bilet oddać w tej samej kasie gdzie został kupiony(obawiam się że miejsce gdzie został kupiony jutro będzie nieczynne) czy to nie ma znaczenia?
Ok okazuje się, że oba pociągi zatrzymuję się na Zachodniej więc zyskuję 8+5 min i gram va banque :P
Rasputin Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Witam, mam takie pytanko. Dzisiaj kupiłem bilet
> kolejowy na sobotę pociąg TLK 20:20
> Warszawa-Kraków. Nie pasuje mi godzina
> odjazdu(nie wiem po co ta zmiana rozkładu PKP
> wcześniej był idealny EIP o 20:45 za 49PLN :(
> ), niby mój wcześniejszy pociąg ze Skierniewic
> będzie w Wawie 20:14 i zostaje mi 6 min na
> przesiadkę, ale obawiam się że się spóźni...
> i nie dam rady na ten do Krk. Więc pozostaje mi
> się chyba tłuc kolejnym który jedzie blisko
> 5h... Czy mogę jutro oddać ten bilet i odzyskam
> całą kwotę jaką za niego zapłaciłem? I
> pytanie drugie, czy muszę ten bilet oddać w tej
> samej kasie gdzie został kupiony(obawiam się że
> miejsce gdzie został kupiony jutro będzie
> nieczynne) czy to nie ma znaczenia?
>
> Ok okazuje się, że oba pociągi zatrzymuję się
> na Zachodniej więc zyskuję 8+5 min i gram va
> banque :P
Nie wiem czy to prawda, ale kiedyś słyszałem, że jak masz kupiony bilet z przesiadką, a pierwszy pociąg będzie miał opóźnienie i zgłosisz konduktorowi całą sprawę, to ten drugi pociąg ma obowiązek na Ciebie poczekać.
Niestety nie mam biletu z przesiadką, pozostaje mi liczyć że nie będzie opóźnień.
Dziękuję.
14 dni później
Ktoś wie gdzie mogę zrobić kurs na prowadzenie pojazdów uprzywilejowanych ? Szukałem po googlach ale nic konkretnego nie wyskakuje, chyba że ślepy jestem :P Wiem, że na taki kurs kieruje pracodawca jeśli się tam wstępuje do policji itp, ale wiem że można też całkiem prywatnie sobie wykonać, jakby ktoś coś to dajcie znać :)
12 dni później
Jest ktoś z stanie polecić dobrego gastrologa w Krakowie przyjmującego prywatnie?
poleci ktoś dobre konto bankowe ? chodzi mi o to żeby nic nie płacić...tzn prowadzenie konta przelewy,wszystkie bankomaty itp...znalazłem smart bank ale tam np. wymagają 50zł od wydania zaświadczenia co jest dla mnie przesadą...macie coś dobrego ?
tofi Napisał(a):
> Ma ktoś może internet z upc 10mb i mógłby
> podzielić się wrażeniami?
pewnie juz nieaktualne ale ja mam 10mb i mi starcza a internetu uzywam dosc intensywnie m.in. do grania na ps4 itp.
spokojnie moge wlaczyc spotify na konsoli i jednoczesni grac przez neta + uzywac laptopa do przegladarki i nic nie muli
6 dni później
http://www.el-it.pl/UserFiles/srednienapiecie/sel/3-TPS.pdf czy ktoś może zna się na branży proszę o priv ???
5 dni później
isaac Napisał(a):
> poleci ktoś dobre konto bankowe ? chodzi mi o to
> żeby nic nie płacić...tzn prowadzenie konta
> przelewy,wszystkie bankomaty itp...znalazłem
> smart bank ale tam np. wymagają 50zł od wydania
> zaświadczenia co jest dla mnie przesadą...macie
> coś dobrego ?
dbnet w deutsche banku
Zakup na ebayu, a wysyłka z USA do UK. Przy niektórych przedmiotach podana jest przybliżona wartość cła. Jak to później wygląda? Sprzedawca dolicza do ceny i on opłaca, czy raczej na kupującego spada ciężar ogarnięcia tego (przypuszczam że tak właśnie). Jeśli to drugie to gdzie owo cło opłacić i kiedy?
1) Mowa tu o o pojedynczych sztukach, a nie na handel.
2) Oprócz cła należy jeszcze doliczyć VAT?
3) Istnieje opcja że mogłoby się tego nie płacić?
16 dni później
znacie jakies dobre sklepy z wyposazeniem rehabilitacyjnym???
Pytanie trochę a`la gimbaza ale nurtuje mnie i zadam je tutaj. Czy mając internet radiowy dostarczany przez operatora w miejscowości w której mieszkam, normalne jest że po sprawdzeniu lokalizacji swojego IP wyskakuje mi Korea Południowa? Wcześniej zawsze pokazywało mi moją miejscowość jako lokalizację. Ponadto gdy na FB sprawdzam miejsce logowania mam lokalizacja "nieznana"(na podstawie... i tutaj moje IP). Mam tak od paru dni, czy to ok ? Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.
PS @Empe
> Nie wiem czy to prawda, ale kiedyś słyszałem, że jak masz kupiony bilet z przesiadką, a pierwszy pociąg będzie miał opóźnienie i zgłosisz konduktorowi całą sprawę, to ten drugi pociąg ma obowiązek na Ciebie poczekać.
Tak, prawda potwierdzam, zdarza się że nawet sami chodzą gdy pociąg ma spóźnienie i pytają kto ma taki bilet itd.
Jest tu jakiś księgowy? Potrzebuje porady priv.
6 dni później
http://tentelefon.com/ zna ktos ta stronke lub zamawial z niej jakis towar i moze cos o niej sie wypowiedziec bardzo duze obnizki cen sa ale pewnie to wałek.
[url=http://bezprawnik.pl/tentelefon-com-opinie/]Opinia o tentelefon[/url]
Proponuje wstrzymać się z zakupem.
tak tylko kliknalem zobaczylem i sobie wlasnie czytam ze zarejestrowana w Angli zalozona w Walii firma przez filipinke z kapitalem zakladowym 1 funt mieszkajaca w Polsce hehe
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)