prawo pracy. praca przy komputerze
wiem o tych 5cio minutówkach i okularach. jest tam jednak cos na temat stałej pracy przy komputerze. czy chodzenie co jakis czas do drukarki i innych urzadzen wyklucza tą "stałość" ?
-
-
PYTANIA I PORADY!!
8 dni później
Nie wiecie może czy będzie jakiś magazyn ekstraklasy na n sport w tym sezonie? To dla mnie ważne... Nie mam możliwości szukania na necie takich informacji... Jakbyście mi pomogli to byłbym bardzo wdzięczny...
13 dni później
Połowa meczu na telefonie na weeb.tv to jakieś 700MB transferu.
Sprawdzone, jak by komuś się miało przydać.
Poszukuje kontaktu , nauczyciela Metodyki Angielskiej (dla corki) do konsultacji pracy Licencjackiej.
Dyplomy robisz Krzychu?
Nie....:)
Dla starszej cory szukam bo ma problem z Promotorem .
10 dni później
Panowie i Panie, remontuję właśnie kuchnię i chcę kupić sprzęt do zabudowy. Tyle tego jest na rynku, że nie wiem co brać... Do tej pory miałem rzeczy od Indesitu, ale widzę, że coraz mniej produktów robią, więc muszę znaleźć coś nowego.
Interesuje mnie zmywarka (60cm), płyta gazowa i piekarnik. Amica? Bosch? Whirpool? Candy? coś innego? jakiś konkretne, sprawdzone modele ktoś poleci?
http://solgaz.eu/
wiLLu Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> http://solgaz.eu/
wygląda zajebiście :) masz ten sprzęt od nich?
Mamy tu jakiegoś majstra co robi meble na wymiar ? ;)
wiLLu , jak chcesz sie o coś zapytać to pytaj , a jak zamówić to dopiero luty.
Znajomej dziewczynie w Krk, potrzebuje zalatwic, fajny kurs na prawko. Może, jakaś zniżka ? :)
Chętnie kupię prawko jak jest jeszcze taka możliwość :)
co co nie idzie Ci zdawanie bo ja juz bralem sie za egzaminy ale wiesz jak jest
Dawno nie zdawałem ale już 4 podejścia miałem...normalnie jeżdżę dobrze a na egzaminie nerwy i uj z tego...
Więc jak ktoś coś to dawać znać :)
Aby , była jasność. Normalny kurs, ale fajny, może ktoś z Was, go prowadz :)
macie jakies ciekawe propozycje zakwaterowania na kilka dni w okolicach zakopanego szczawnicy krinicy??
SaNtO Napisał(a):
> prawo pracy. praca przy komputerze
>
> wiem o tych 5cio minutówkach i okularach. jest
> tam jednak cos na temat stałej pracy przy
> komputerze. czy chodzenie co jakis czas do
> drukarki i innych urzadzen wyklucza tą
> "stałość" ?
Temat wyjaśniony?
Jeśli nie, to na godzinę pracy przed monitorem przypada 5 min przerwy. Natomiast nie jest to przerwa od pracy, tylko od monitora. Spacer do drukarki wpisuję się w tym wypadku w "odpoczynek"
PANY I PANIE AWARIA
Potrzebuje jakies uwagi o lodówkach, musze dziś jechać kupic by mi sie piwo nie grzało. Stara szlag trafił.
Jakies odczucia co do firm? A nawet raczej ewentualnie serwisów?
Te całe no-frost warte uwagi?
Czy jak będzie jeden agragat, a dwa termostaty to i tak sobie moge niezależnie rozmrażać w razie czego?
Czy jakas lodówka sama skoczy po piwo gdy to sie bedzie kończyć? Żarcik
Zamrażalnik na dole, dwudrzwiowa, 180-190. Tyle na razie wiem o tej nowej.
BartAcid Napisał(a):
> Czy jak będzie jeden agragat, a dwa termostaty to
> i tak sobie moge niezależnie rozmrażać w razie
> czego?
A niby czym by miał ten drugi termostat sterować ?
Tak, możesz otwierając drzwi komory, którą chcesz rozmrozić - żart :P
Takie coś opisujesz o się w przemysłówkach stosuje i w chłodniach - tam termostaty sterują zaworami rozprężnymi a nie sprężarkami - ale to zupełnie inna bajka...
p.s.
Nie kupuj ardo.
Temperaturą zamrażarki.
Ardo już dawno nigdzie nie widziałem, chociaż mam taką już prawie 20 lat dwudrzwiową, to chodzi bezawaryjnie. A no frost warte uwagi, lód się nie robi w zamrażalniku, tylko trzeba kupić taką co ma obieg powietrza w chłodziarce, bo jak nie ma, to wędliny wysychają !
9 dni później
ktoś się orientuje czym usunąć lakier do paznokci z koszulki ? oczywiście nie wypalając ani nie wycinając w niej dziury (:P)
Ktoś może jest zorientowany w czeskich realiach - czy jadąc A1 od Gliwic na Ostrawę po drodze na jakiejś stacji da się kupić winietę na czeskie autostrady? A może na granicy ostał się taki punkt, czynny w nocy?
Za granicą czeską jest Shell, w którym możesz kupić sobie winietę. I to taniej niż w Polsce. Ale jeśli jedziesz tylko do Ostrawy, to nie potrzebujesz winiety (jeśli nic się nie zmieniło w tej kwestii).
Nie, jadę sporo dalej, że w Czechach dostanę na pierwszej stacji to podejrzewam, ale za ten kawałek od granicy do stacji nie łapią?
osama12 Napisał(a):
> ktoś się orientuje czym usunąć lakier do
> paznokci z koszulki ? oczywiście nie wypalając
> ani nie wycinając w niej dziury (:P)
Mi z tapicerki zeszedl idealnie Dimerem. Nie wiem jak sie pisze dokladnie nazwe ale kupisz na stacji benzynowej. Nie robi dziur i nie oslabia tkaniny.
KruszynaKSC Napisał(a):
> osama12 Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > ktoś się orientuje czym usunąć lakier do
> > paznokci z koszulki ? oczywiście nie
> wypalając
> > ani nie wycinając w niej dziury (:P)
>
> Mi z tapicerki zeszedl idealnie Dimerem. Nie wiem
> jak sie pisze dokladnie nazwe ale kupisz na stacji
> benzynowej. Nie robi dziur i nie oslabia tkaniny.
Więcej uwagi jak malujecie pazury i nie bedzie takich kłopotów :):)
żółta kaczka Napisał(a):
> Nie, jadę sporo dalej, że w Czechach dostanę na
> pierwszej stacji to podejrzewam, ale za ten
> kawałek od granicy do stacji nie łapią?
Kiedyś było tak, podejrzewam że dalej jest, że odcinek od granicy do Ostrawy nie był objęty obowiązkiem posiadania winiety.
dziękować :)
żółta kaczka Napisał(a):
> Ktoś może jest zorientowany w czeskich realiach
> - czy jadąc A1 od Gliwic na Ostrawę po drodze na
> jakiejś stacji da się kupić winietę na czeskie
> autostrady? A może na granicy ostał się taki
> punkt, czynny w nocy?
na wysokości Rybnika kupisz spokojnie na cepeenach...
stacja bp lub knajpa taurus czy jakoś tak - widoczna z daleka - wielka świetlista reklama
panowie w sprawie konsoli sie chcialem poradzic. mysle o uzywanym xboxie. ceny sie wahaja od 300 do 700. zastanawiam sie skad ta roznica? czy chodzi tylko o pojemnosc dysku? xbox ma jakies wersje xboxa jak ps? czy do kazdego dam rade dokupic tego calego kineckta czy jak mu tam? na co zwrocic uwage?
SaNtO Napisał(a):
> panowie w sprawie konsoli sie chcialem poradzic.
> mysle o uzywanym xboxie. ceny sie wahaja od 300 do
> 700. zastanawiam sie skad ta roznica? czy chodzi
> tylko o pojemnosc dysku? xbox ma jakies wersje
> xboxa jak ps? czy do kazdego dam rade dokupic tego
> calego kineckta czy jak mu tam? na co zwrocic
> uwage?
jeżeli myślisz o 360 to mam na sprzedaż na pewno co do ceny sie dogadamy wal na priv jak cos ;)
a ceny w zależności od stanu / tego czy ma dysk czy nie / od stanu lasera itp itd
jeszcze od tego czy przerobiona, czy do przerobienia - bo nie wszystkie sie nadają/nadawały.
ja kupiłem używaną za coś ok. 450 i jestem zadowolony - chociaż z dyskiem 4 giga, ale za to do przerobienia sie nadającą :)
powiedzcie mi wielkosc dysku jakie ma znaczenie? gry chodzą na cd przeciez? pewnie da sie zgrywac jakies gierki ze stora albo cos i dlatego to sie liczy ewentualnie? jesli biore pod uwage plytki to mam to w d.? pewnie procek sie mniej zuzywa jak sie gra bez plytek nie? no i pytanie o bezprzewodowe pady. jak one dzialaja? ładuje się je czyms? czy są na baterie? akumulatory? o co kaman z nimi
Nie żąglujesz płytami które po jakimś czasie mogą się ż rysować i masz po płycie. Gra się szybciej ładuje. Nie skończy cie się miejsce jak pościągasz patche. Procek nic do tego nie ma. Są akumulatory ładowane kablem podpisanym do konsoli więc grać można zawsze.
no chyba ze masz przerobioną konsole i sam sobie te gry ściągasz albo kupujesz za 15pln - to zanim sie plyta porysuje to gra sie zdazy znudzic, a jak nie to kolejne 15 pln - daleko do ceny oryginalu - wiem, wiem po 7 nie kradnij,biedne EA ;) ja mam za soba 5 sezonów w NHL i plytka dalej smiga :)
co do padów, to ja nie mam kabelka, bo i konsole mam daleko od kanapy, ale mam wymienne akumulatorki - wystarczą 4, na dwóch grasz, dwa ładujesz, przy czym porzadne akumulatorki daja troceh czasu na granie.
5 dni później
Poszukuję sprawdzonej i dobrej firmy zajmującej się kompleksowo instalacjami sanitarnymi. Ktoś, coś?
szwankuje mi bardzo dotyk w Samsungu s5 ktos ma jakies namiary zeby niedrogo to naprawic??
7 dni później
Kupilem na alledrogo towar za ponad 1000 zł.
Do momentu wysłania potw przelewu wszystko było ok, był kontakt ze sprzedającym i obietnice szybkiej wysyłki.
Od tamtego momentu cisza. Przesyłki nie ma. Sprzedający nie odpisuje na maile. Pod nr tel kobieta mówi ze pomyłka bo niczego nie wystawiała.
Mieliście tak? Jakieś rady?(poza takimi typu - kto kupuje na alle za 1000 zł)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)