Jak gra Bełachatów u siebie w tym sezonie
GKS Bełchatów - Piast 0:0
GKS Bełchatów - ŁKS 0:2
GKS Bełchatów - Lechia 1:0
GKS Bełchatów - Ruch 1:0
GKS Bełchatów - Polonia W. 1:2
Grają w kratkę. Jestem optymistą od tego meczu zaczynamy marsz w górę tabeli.
-
-
[mecz] GKS Bełchatów - Cracovia 7 listopada 17,45
To BARDZO trudny rywal. To co zrobili w Zabrzu, grając w osłabieniu przechodzi najśmielsze oczekiwania. Przegramy bez sztycha. Nie mam co do tego najmniejszych wątpliwości.
Będzie REMIS :)
Będe na meczu!!!
pozycja kolankowo-łokciowa -> z takim myśleniem to wiesz, gdzie powinieneś się udać?
Przegramy, bo co? Bo dostaliśmy w Białymstoku? No trudno nie dostać, skoro w 4 min. bramkarz (!) dostaje czerwoną kartkę... Ludzie...
Porównujecie naszą sytuację do meczu Górnik - GKS. GieKSa czerwonej kartki nie dostała na początku meczu, a poza tym mieli swój dzień.
Nie przegramy w Bełchatowie - wspomnicie moje słowa!
ja tez mowie ze wygramy!!! i Slawek na dluzej po tym meczu zagosci w naszej bramce :D
Bełchatów coś często ma "swój dzień": w Poznaniu, w Bytomiu, w Zabrzu - wszędzie wygrywali przegrywane mecze. ;)
i nie tłumacz wszystkiego czerwoną kartką w 4 minucie.
Jaką masz gwarancję, że sędziowie (którzy nas kochają) nie powtórzą tego numeru u "ubotów"?
albo, że znowu któryś obrońca nie sfauluje na 22 metrze (często się to naszym zdarza)
Szansa jest (Bełchatów nie umie za bardzo grać pozycyjnie), ale do tego potrzebna jest taka walką jaką w Bełchatowie zaprezentował ŁKS, a jaką nasi zaprezentowali dotąd w zaledwie dwóch meczach (z gts-em i ze Śląskiem)
Wygramy bo My to Cracovia i wierzymy NON STOP !!!
bedzie remis bo GKS zremisowal w tym sezonie dopiero raz :) wszyscy do sts'u :)!
Wraca Polczak i liczy na szansę
Po pięciu tygodniach Piotr Polczak wrócił na boisko po artroskopii kolana. Na razie gra tylko w drużynie Młodej Ekstraklasy, ale już myśli o lidze i reprezentacji
Wczoraj Cracovia zremisowała bezbramkowo z Jagiellonią Białystok. Polczak grał 64 minuty, choć miał zejść po połowie. Plany uległy zmianie, bo Michał Karwan został ukarany czerwoną kartką. - Kontuzja i rehabilitacja to nie był przyjemny okres i chcę o nim jak najszybciej zapomnieć - twierdzi Polczak. - Nic mnie już nie boli. Trener Płatek chciał mnie zobaczyć w akcji. Jestem gotowy do meczu ligowego w Bełchatowie.
Z Karwanem stanowili duet w pierwszych czterech kolejkach ekstraklasy. Teraz ich miejsce zajęli Łukasz Tupalski i Semjon Milosević. - Konkurencja zawsze była, ale z Michałem dobrze się rozumiemy. Zostało sześć spotkań do końca roku i każdy jeszcze dostanie szansę - przekonywał Polczak.
Wczoraj jego partnerami w obronie byli jeszcze Maciej Łuczak i Tomasz Baliga. Polczak chwalił jednak Dawida Dynarka, defensywnego pomocnika. Dla środkowego obrońcy to był pierwszy występ w Młodej Ekstraklasie. - Jest tu paru ciekawych chłopaków, którzy wkrótce będą stanowili o sile Cracovii. Na razie więcej jest chaosu, bo młodsi koledzy nie są jeszcze tak ułożeni piłkarsko - zaznaczył Polczak.
Gdy zaczynał leczenie, Cracovia była na 14. miejscu w tabeli. Teraz jest ostatnia i z trudem goni rywali. - Brakowało nam szczęścia, ale liga pokazała, że nie byliśmy dobrze przygotowani do rozgrywek - twierdzi obrońca.
Polczak chwalił nową koncepcję gry trenera Płatka, który poustawiał drużynę i zaszczepił optymizm. W piątek Cracovia zmierzy się w Bełchatowie z GKS-em, z którym zremisowała na zakończenie poprzedniego sezonu. Gola na wagę punktu strzelił wtedy Polczak. - GKS może nie gra rewelacyjnej piłki, ale zdobywa punkty i jest wysoko w tabeli. I choć stracił dwa gole w Zabrzu, to wygrał - ocenił siłę najbliższego przeciwnika.
Wygrany mecz PP z ŁKS-em pokazał, że obrona Cracovii dobrze funkcjonuje. Gorzej było w Białymstoku, gdzie straciła dwie bramki. - Jak chcemy wygrywać, to musimy zdobywać gole. Każdy nasz występ to mecz o życie, nie potrzebujemy remisów - zakończył obrońca.
Źródło: Gazeta.pl
Remis nam niestety duzo nie pomoze :/ sprzydalo by sie zwyciestwo i bardzo na to licze !
oo piłka :)
aha, i na meczu trzeba będzie uważać na "aktora prowincjonalnego" - nie gorszego niż Iwański, więc może dobrze, że Cabaj bronić nie będzie?)
http://www.zczuba.tv/zczubatv/1,89849,5881431,Teatr_dwoch_aktorow__Oscar_2009_dla_Mariusza_Ujka.html
i info dla partyzantów:
[i]GKS ?Bełchatów? SSA informuje, iż bilety na mecz 12. kolejki Piłkarskiej Ekstraklasy pomiędzy GKS a Cracovią Kraków będą do nabycia w przedsprzedaży w sklepie VIVA Sport od środy 5 listopada od godz. 10.Sprzedaż wejściówek w cenie 5, 12 i 20 zł będzie prowadzona do piątku do godz. 17:30. W dniu meczu otwarte będą również cztery kasy stadionowe, w których bilety czekać będą na kibiców od godz. 15:45.[/i]
Dochodza sluchy, ze zawieszony moze byc Witkowski za lokiec w Potoczanina.
To co powiedziec o ataku Hermesa na Nowaka, ktory z premedytacja, jak w K1 uderzyl Pawke w twarz lokciem.
Licże na remis który obiektywnie rzecz biorąc będzie naszym sukcesem .
proszę państwa
tyle znakomitych opinii
proponuję pobawić się w typera
bo jestem wysoko, a to znaczy
że znawcy albo maja stracha przede mną
albo wolą bawić się na typerach innych klubów
http://typer.cracovia.strefa.pl/index.php?page=typujh
poza tym warto zwrócić uwagę na zawodnika na miejscu 7 (na W...)
i o ile mnie pamięć nie myli dotychczasowy lider pochodzi z Białegostoku
(przepraszam jeśli mi się pomylało)
nie wstyd?
TRA obecny lider nie jest z Białegostoku, ale też spoza Krakowa. Wygrał typera 2006/2007.
Ubiegłoroczny był z Białegostoku.
Kadra na mecz z Bełchatowem.
Olszewski, Wróbel,
Radwański, Tupalski, Polczak, Milosević, Kulig, Wasiluk,
Szeliga, Kłus, Nowak, Pawlusiński, Klich, Dudzic,
Moskała, Snadny, Kaszuba, Witkowski.
Z tego wynika, że Nowak nie otrzymał żółtej kartki z Jagiellonią.
Krzywicki u Płatka nie łapie się na ławke.
Zwraca uwagę brak czarodzieja w kadrze.
Bo Czarodziej z Węgier znów kontuzjowany ;/
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)