daj spokój docent, polityka zabiłaby ją
to nie jest zabawa dla pięknoduchów
-
-
wybory prezydenckie 2010
A jednak Zyta Janina Gilowska z domu Napolska (ur. 7 lipca 1949 w Nowym Mieście Lubawskim) ? polska polityk, profesor nauk ekonomicznych, minister finansów oraz wicepremier w rządach Kazimierza Marcinkiewicza oraz Jarosława Kaczyńskiego, w latach 2001?2005 i 2007?2008 poseł na Sejm IV i VI kadencji, członkini Rady Polityki Pieniężnej.
BIg niech sobie bedzie prohibicja. W sobote zrobimy zapas.
A poza tym wystraczy do Wieliczki autobusem 204 u juz na stacji spokojnie kupisz browara, tylko pewnie bedzie długa kolejka tak jak to bylo z wizytami papieskimi.
Prohibicja jest w Krakowie- tylko a obok już nie.
Kolejny kompletnie bzdurny zakaz. Typowa komunistyczna decyzja. Zupełny bezsens. Nie wiem kto to wymyślił pewnie Tusk, bo on juz zwariował myśli że PiSiory go polubią- frajer pompka.
Vojno, trzymasz poziom..........pymitywa.
Big Mouth: Staniszkis nie jest pięknoduchem, to twarda baba - przeczytaj sobie jej życiorys na wikipedii. Siedziała po marcu, wyrzucona z uniwersytetu, mimo to zrobiła doktorat (częściowo w więzieniu) i habilitację, ekspert podczas strajku w Stoczni...
tak właściwie to chyba nie znamy żadnego kandydata pewnego.....
Dorn , Jurek , Nałęcz pewnie się wycofają , kto wie czy tego samego nie zrobi Olechowski.....
Cimoszewicz mówi twardo nie więc nie jest brany pod uwagę
PSL pewnie wystawi Pawlaka , na kim innym zbiorą 100 tysięcy podpisów potrzebnych do rejestracji.....
PIS - nie wiadomo......
Lewica - jeżeli się nie wycofa Olechowski może poprą jego , w innym wypadku to Kalisz , albo Napieralski albo Arłukowicz ....
PO - nie jestem taki pewien czy w tej sytuacji Komorowski będzie ich kandydatem , wygrał prawybory w PO ale tu się mogą zdarzyć różne rzeczy.....
Idea Staniszkis jest podobna do mojej idei Jandy. Kobieta byłaby na miejscu. Żona prezydenta to pierwsza dama. A mąż prezydentki?
Bądźmy realistami. Najprawdopodobniej będzie trzech kandydatów - Olechowski - Kaczyński - Komorowski
Reszta nie zdąży zebrać 100 000 podpisów.
Szczerze się dziwię Cimoszewiczowi, przecież wygrałby wybory w cuglach. No to może go nawet i podziwiam, za to, że nie chce być prezydentem. Jarek musiałby sobie od 20% poparcia jakie miał jego brat odjąć głosy jeszcze tych, którzy głosowaliby na Lecha, ale nie podoba im się gdzie go chowają.
Cimoszewicz ma to gdzieś. I ja mu się nie dziwię. Po co ma wracać? Do koryta? Czy dla Polski ?
On dosunął się w cień. I szacun za to.
Poza tym w drugiej turze, PIS by go nie poparł
Przecież koryto się z Polską nie wykluczają. Czy się pod tym względem różnią Pis, Po, tzw "Lewica" czy ktokolwiek?
Monday Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Vojno, trzymasz poziom..........pymitywa.
Hmmm... jak ktoś się nie zachowuje w tej sytuacji jak rozmemłany histeryk, to od razu jest prymitywem? Nie sądzę.
Proponuję wyłączyć TelewizjęLamentacyjna24, wyjść z domu i posłuchać, co mówi krakowska ulica, co mówią ludzie w sklepach i tramwajach. Ten "zjednoczony w bólu Naród". Ja sam jestem dość zszokowany - o ile daleko mi do ckliwości i taniego sentymentalizmu - to duża część opinii i wątków zdecydowanie nie nadaje się do cytowania w ogóle lub w okresie żałoby.
Biedroń ma rację.
Jak juz wcześniej napisałem o rosyjskim powiedzeniu "Polacy zawsze przesadzają"
Oczywisty smutek i godne uczczenie ofiar jest czymś zrozumiałym, ale jednak jakieś granice zostały i zostja przekroczone. Wczoraj pod kancelarią grupa określa się jako pielgrzymka, osobiste rzeczy pary prezydenckiej wracają do kraju ktos mówi żeby je rozesłac po kraju jako relikwie i pamiatki narodowe.
Od tragedii do komedii jeden krok
Olechowski nie - kto mu te głosy zbierze?
Będzie: Komorowski, Kaczyński, Kalisz.
Komorowski ma ciężko, bo każdy błąd może go kosztować prezydenturę. A sytuacja konfliktu łatwo fałszywy ruch.
Kaczyński (edit zgodnie z sugestią kol. Lopeza: ) przegrał swoje szanse przez sprawę z Wawelem. Gdyby nie dopuścił do konfliktu w tygodniu żałoby, miałby spore szanse wygrać na emocjach.
Kalisz jak to Kalisz. SLD ma 76 tys członków (wg Wiki). Z rodzinami daje to ok. 230 tys. osób. Jeśli OPZZ, ZNP i działkowcy pomogą, to zbiorą te podpisy w tydzień. Wygrać pewnie nie wygra, będzie zgrywał drugiego Kwaśniewskiego i czekał na błąd Komorowskiego.
eredin Napisał(a):
> Bądźmy realistami. Najprawdopodobniej będzie
> trzech kandydatów - Olechowski - Kaczyński -
> Komorowski
> Reszta nie zdąży zebrać 100 000 podpisów.
Na prawdę wierzycie, że Kaczyński wystartuje w wyborach?
Trochę refleksji proponuję.
Nam czy Kaczyńskiemu? :)
garry Napisał(a):
> Na prawdę wierzycie, że Kaczyński wystartuje w
> wyborach?
> Trochę refleksji proponuję.
ja myślę, że tak. pod hasłem "poczucia zobowiązania do kontynuacji dzieła".
fiedka Napisał(a):
> Biedroń ma rację.
>
> Jak juz wcześniej napisałem o rosyjskim
> powiedzeniu "Polacy zawsze przesadzają"
>
> Oczywisty smutek i godne uczczenie ofiar jest
> czymś zrozumiałym, ale jednak jakieś granice
> zostały i zostja przekroczone. Wczoraj pod
> kancelarią grupa określa się jako pielgrzymka,
> osobiste rzeczy pary prezydenckiej wracają do
> kraju ktos mówi żeby je rozesłac po kraju jako
> relikwie i pamiatki narodowe.
>
> Od tragedii do komedii jeden krok
A czy komedia nie zaczęła się wcześniej? Na polskiej ziemi leży może 500 tys. może milion sowieckich jeńców zamordowanych w taki czy inny sposób przez Niemców. Na św Krzyżu w Górach Świętokrzyskich jeszcze do naszych czasów zachowały się ostrzeżenia napisane po rosyjsq ZAKAZ KANIBALIZMU. Na Syberii może tyle samo jeńców niemieckich. (Nie chce mi się szukać po Wikipediach, więc za liczby nie biorę odpowiedzialności).
Wyobraźmy sobie taką sytuację. Jest jakaś uroczystość q czci tychrosyjskich jeńców w Polsce. Przylatuje Putin, jest prawosławna Msza, orkiestra, musztra. Putin odlatuje. Po 3 dnaich przylatuje Miedwiediew. Jest prawosławna Msza, orkiestra, musztra. Miedwiediew odlatuje.
Analogicznie na Kołymę przylatuje Merkel. Msza, musztra, orkiestra. Merkel odlatuje. Po kilq dniachh przylatuje prezydent Niemiec. Msza, musztra, orkiestra. Prezydent odlatuje.
Do Vojnar. Znam treść Twoich wielu, wielu wpisów i nie mogę zrozumieć zupełnej bezideowości. Czy oprócz piwa masz jakąś inną świętość?
A to co mówi ulica jest pochodną tego, kto ją nakręca.
garry Napisał(a):
> Na prawdę wierzycie, że Kaczyński wystartuje w
> wyborach?
> Trochę refleksji proponuję.
Wystartuje. Bo tylko on może utrzymać kampanię z spokoju i stonowaniu. Generalnie mało kto poza nim miąłby szanse powalczyć o najwyższy urząd w Polsce
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)