Moim zdaniem po ostatnim wyskoku kaczora warto byłoby zastosować procedurę odsunięcia od władzy. Ponieważ ewidentnie naruszył konstytucję nie byłoby z tym żadnego problemu. Oszczędzilibyśmy Polsce rok wstydu.
Tusk niestety będzie musiał kandydować, a szkoda, bo nic-nie-robienie czyli zwyczajowe zajęcia prezydentów RP to marnowanie aktywności aktualnego premiera.
-
-
wybory prezydenckie 2010
przezacny tacy dwaj:
na początek nieco off topic:
W któreś studenckie wakacje pracowałem sobie w Belgii, wynajmując pokój u zacnego tubylca. Wieczorem drinkowałem sobie z gospodarzem i prowadziłem z nim dysputy (po angielskiemu, żeby było śmieszniej - bo obaj chcieliśmy podszkolić ten język, a ani on mojego, ani ja jego języka nie znałem).
Pewnego wieczora zapytałem: "Jak się nazywa wasz premier?". Odpowiedź była dla mnie zaskakująca: "a gts to mnie obchodzi". Zacząłem dociekać czemu. Zacny gospodarz odrzekł: "Mnie jest dobrze. I dlatego gts mnie obchodzi kto nim jest. Jak mi zacznie być gorzej, to wtedy się dowiem kto to, abym przypadkiem na tego psiego syna nie zagłosował w wyborach".
a my Polacy znamy doskonale nazwiska i prezydenta i premiera.
Wracając do odpowiedzi na pytanie:
Tak, we Francji jest i prezydent i premier. Właśnie się ostro kłócą. Ale bynajmniej nie o to, który za pieniądze podatników poleci samolotem na kolacyjkę i pieprzenie w bambus do Brukseli, ani nawet o to, który do tego ma większe prawo.
Kłócą się o to czy oprócz pomocy dla banków ożywić padającą gospodarkę dofinansowaniem samorządów w wysokości 5 czy 10 mld euro.
Nasi politycy niestety nie dorośli do sprawowania władzy. To wszystko banda amatorów (wszystko jedno w jakich barwach), która dalej swojego tyłka lub interesu swojej partyjki nie widzi.
Dlatego wszystko mi jedno czy prezydentem będzie Kaczyński, Kwaśniewski, Pawlak czy Tusk, czy ktokolwiek inny. Wszyscy oni tacy sami.
a premier Francji nazywa się bodajże Filon (albo podobnie. Nie szukałem w wiki, bo te geniusze z wikipedii.pl dali jakiś taki genialny skrypt javy, który wywala mi kompa)
FortArt Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Moim zdaniem po ostatnim wyskoku kaczora warto
> byłoby zastosować procedurę odsunięcia od
> władzy. Ponieważ ewidentnie naruszył
> konstytucję nie byłoby z tym żadnego problemu.
> Oszczędzilibyśmy Polsce rok wstydu.
>
Jak naruszył konstytucję ?? Oświeć nas .
FA
Ja też bym sie z checia dowiedział w jaki sposób L. Kaczyński naruszył konstytucję:)
Wisła-Makkabi 2-1 29-X-1921
Drugie z rzędu przyjacielskie zawody w obecnym sezonie między powyższemi druzynami [...] Przed rozpoczęciem zawodów wręczyła Makkabi Wiśle wspaniale haftowany proporzec, poczem nastąpiło uczczenie dwóch graczy Makkabi.
to moze byc ciekawe, tez prosze o rozwinięcie wątku
FortArt:
[i]Moim zdaniem po ostatnim wyskoku kaczora warto byłoby zastosować procedurę odsunięcia od władzy.[/i]
Moim zdaniem Twoja ocena opiera się na fałszywych założeniach. Jako skromny wyrobnik w matematyce powinieneś bardziej starannie formułować swoje opinie.
A.W.B. Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> FortArt Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Moim zdaniem po ostatnim wyskoku kaczora
> warto
> > byłoby zastosować procedurę odsunięcia
> od
> > władzy. Ponieważ ewidentnie naruszył
> > konstytucję nie byłoby z tym żadnego
> problemu.
> > Oszczędzilibyśmy Polsce rok wstydu.
> >
>
> Jak naruszył konstytucję ?? Oświeć nas .
Wyjaśniano to już wielokrotnie w mediach ostatnimi czasy. Niestety nie udało im się Ciebie oświecić. Prawdopodobnie poza Twoim zakresem pojmowania.
Oj FA, FA....Myślałem że mówisz poważnie a Ty sobie jaja robiłeś...
Wisła-Makkabi 2-1 29-X-1921
Drugie z rzędu przyjacielskie zawody w obecnym sezonie między powyższemi druzynami [...] Przed rozpoczęciem zawodów wręczyła Makkabi Wiśle wspaniale haftowany proporzec, poczem nastąpiło uczczenie dwóch graczy Makkabi.
A najtragiczniejsze jest to że dla tych dwóch matołów nie ma alternatywy.
FA. Nie można złamac konstytucji tak jak nie można złamac całego kodeksu karnego. Można za to złamac konkretny artykuł. Pytamy jasno: który artykuł konstytucji złamał kaczor?
Skoro też i o wyborach w USA: ku zmartwieniu zwolenników Obamy... 4 lata temu Kerry w sondażach też bił na głowę Busha, z najbardziej "wiarygodnym" sondażem Gallupa łącznie.
Oczywiście wyniki były nieco inne, ku szczególnej rozpaczy "elyt"
... a jak mi ktoś zagłosuje na Lecha K. (dla jasności: reelekcja) i przyjdzie na "C" to go......... to będzie mi bardzo przykro (sorry Adaś A.)... nic osobistego... nie lubię go(ścia)...
pozdrawiam
...ale wtedy "C" już nie będzie :):):)
FA czekam na konkrety , którymi media Ciebie oświeciły : )
Zaraz zobaczymy jaki Ty masz zakres pojmowania .
tusk to jest strasznie fauszywy człowiek! Już wolę żeby Kaczynski był dalej prezydentem niz ten ....
oj młody, młody, krótko żyjesz i nie wiesz kto z nich jest większym hipokrytą ;)
zresztą - watrt Pac pałaca
No właśnie- wart pac pałaca. Zauważcie, że te wszystkie demoliberalne partyjki niewiele różnią się od siebie, a w sposobie rządzenia- prawie w ogóle się nie różnią. PO,Pis, PSL, SLD, Samoobrona- wszystko to bezideowe koterie których celem jest wyłącznie kasa i władza. To, że więcej je łączy, niż dzieli pokazały wielokrotnie, m.in. merdając ogonkami w sprawie anschlusu do UE,czy też poparcia secesji Kosova. Jeden pieprzony kartel. Gdzie są te reformy wolnorynkowe obiecywane przez Tuskiego? Już chyba szybciej doczekamy się Gwiazdy Dawida w Sejmie, o czym bredził kiedyś jeden polityk platformy, uważany przez niektórych za... konserwatystę:D Gdzie jest to silne, uczciwe państwo które obiecywały zbudować Kaczuchy? Możecie mnie nazwać zbuntowanym gówniarzem,nazistowskim faszystą, reakcyjnym ciemnogrodzianinem, ale nie czuję żadnej sympatii, ani nawet szacunku do żadnych Tusków, Szymanków-Dereszów, Kaczyńskich, Pawlaków, Kalinowskich, Lepperów, Dutkiewiczów, czy innych "mężów stanu". Jeśli w najbliższych wyborach wystartuje Janusz Korwin Mikke, to zagłosuję na niego i nie obchodzi mnie, jaki procent/promil wyborców tak uczyni. Czy naprawdę najlepszy jest ten, który ma najwyższy słupek? W tym pokracznym ustroju, gdzie głos menela, albo kompletnego imbecyla liczy się tak samo, jak głos wzorowego obywatela,a każdy rząd jest zakładnikiem 460 obieralnych gamoni, zawsze wygra ten, kto ma najwięcej floty na festiwal cyrkowy zwany kampanią wyborczą, lub ten, który po prostu najlepiej kłamie. Wierzycie w to, że da się pogodzić praworządność i wolnorynkowośc z demokracją i eurosocjalizmem? To może lepiej wierzyć w Atlantydę, albo Hiperboreję:D
jeden z pierwszych rozsądnych wpisów w tematach politycznych. (ten powyżej)
a co do słupków, zacny AS_ie, niestety tak to jest (przykład nagradzania za słupki mamy znacznie bliżej ;)
Ja mam w DUPIE wszystkich polskich polityków i wyjeb...ał bym ich w kosmos!!!!
Trzeba popierać Kaczora, bo
1. Lubi wypić- a wiadomo kto nie pije ten donosi.
2. Zawsze wiadomo co zrobi-jest przewidywalny
3. jest tolerancyjny- można jego małżonkę nazwac czaronica i nic
4. Lubi latać- a branża lotnicza jest moją pasję
5. W razie czego mamy gotowego klona
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)