A bez bluzgow to moze dlatego, ze Hutnik nie mial kogo bluzgac ?:)
-
-
Małe Derby Krakowa (sobota, 11:00)
Nas z 300 osob na calym stadionie, kibicow Garbarni tez cos kolo tego moze troche mniej. Nie bluzgalismy bo i po co ? Garbarnia miala piec flag i maly mlynek [b]caly[/b] mecz dopinguje.
odstosunkowalibyście się od Fort Arta.
Więcej chłop dla CRACOVII zrobił niż większość z was.
Zatem swoje kompleksy i frustracje wyładowujcie na flaszcze wyborowej.
Wa fan kulo !!!
ps.niech sobie chłop chodzi gdzie chce, ja na Garbarni też kiedyś byłem i było tam dziesiątki PASIAKÓW i wszyscy wiedzieli że przyjechały chłopy z CRACOVII pomóc GARBARZOM w wejściu do wtedy III ligi.nie udało się padli.
Ale:
"CRACOVIA też przyjacielam GARBARNII jest- niosło się po stadionie" - tak było
Vojnar Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Więcej chłop dla CRACOVII zrobił niż
> większość z was.
O, to zastanawiajace :) A taki argument jest z przedszkola :)
> ps.niech sobie chłop chodzi gdzie chce
Ale niech nie zachwala meczu Garbowki, ktory konkuruje z meczem naszej ME z nasza najstarsza przyjaciolka.
Widać ile było w klatce, ale masa sympatyków HKS była poza nią. Stojący obok mnie hutnikowiec twierdził, że więcej ich tu niż na niektórych meczach u siebie.
Młyn Garbarni:
http://pl.youtube.com/watch?v=Ffg5169smuw
nasza lokomotywa musiała się bardzo spodobać na Suchych Stawach:
http://pl.youtube.com/watch?v=J0q77AcMSqk
PW FortArt w sprawie meczu.
Nie ma czegoś takiego jak kibice Garbarni.To są psiaki które w ramach luzów poszły sobie na mecz.
Wiem ,że kibicowali też juniorzy klubu:)Tzw.Młode Wilki:)
Kajak Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Nie ma czegoś takiego jak kibice Garbarni.To są
> psiaki które w ramach luzów poszły sobie na
> mecz.
E, nie obrażaj ich. To kibice Garbarni, nie wpychaj ich do innego worka.
Mają szale, flagi, bęben, młyn, przyśpiewki. Jeżdżą nawet na wyjazdy. Na ostatnim (Końskie, ~3h) byli w 4 osoby. Tłum to to nie jest, ale są.
I na mój gust powinniśmy się postarać by i oni i hutnikowcy lubili bardziej nas niż sąsiadkę. Niech będzie jak Vojnar napisał.
taaa...
my po to zerwaliśmy te zgody zeby teraz miejsce dla Garbarni i HKSu zrobić!!!!
a co do garbarni to tylko stare dziedki ( z pełnym szacuknkiem dla nich) pamiętające sukcesy tego klubu są autentycznymi fanami tegoż klubu. reszta małolatów tu zagląda albo w wolnym czasie albo z braku funduszy, gdyż nie stać ich na bilet na mecz zomo
Psiaki to były w latach 90tych,grałem tam z dzięsięc lat to wiem,ale teraz się tam pozmieniało i to grubo.Grają tam w trampkarzach i juniorach głownie młodzi kibice Cracovii z całegego Podgórza i osiedla Podwawelskie.Jak gra pierwsza drużyna Garbarnii to przychodzą i dopingują starszych kolegów w naszym stylu.Szokiem dla gts był mecz o którym wspomniał Vojnar,przyszli jak do siebie,pili wódkę i śpiewali o wisełce co zakończyło się małym łomotem na trybunach:).Wcześniej jeszcze delegacja z Azorów dostała cynk,że może być niewesoło i nam zwiała ze stadionu.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)