popatrz na składy "młodych". Ich "młode wilki" były wzmacniane w meczach ME Diazami, Paulistami, Cleberami, Dawidowskimi, Zieńczukami czy Kmiecikami - więc nic dziwnego, że nasze młode wilki szans nie miały.
a tym razem obrona bynajmniej młoda nie będzie.
zresztą parafrazując:
Nasze "stare wilki" nie mialy dotychczas szans w Zabrzu. A jednak wygrali.
"Stare wilki" Kolejorza od 25 lat nie miały szansy na Kałuży. A jednak wygrali.
zawsze musi być ten pierwszy raz.
-
-
Puchar Ekstraklasy - temat zbiorczy ...
Liczyłem że zagramy pierwszym składem ale trener pewnie wie co robi i młodzi wygraja a starsi odpoczna sobie i w sobote zdobeda cenne 3 pkt! :D
Taka prawda, ze w obronie miedzy mlodymi i starymi nie ma takiej przepasci, a w ataku mlodzi i starzy sa tak samo skuteczni, wiec na jedno wychodzi :D
Wsumie młodzi zagrali fanjny mecz we Wrocławiu więc liczę że niesieni dopingiem wygraja te derby :D
to jak mlodzi sa tacy zajebisci to powinni zagrac tez z Jaga
Tylko zwycyciestwo, Cracovio tylko zwyciestwo
jeśli wiara czyni cuda, my wierzymy że sie uda :D
po tym jak obejrzałem mecz ze Śląskiem, naprawdę jestem dobrej myśli...
nasz młody skład grał przecież jak równy z równym z pierwszą 11ką gospodarzy...
o ile wtedy do zwycięstwa brakowało niewiele, tym razem jeśli zagrają w podobny sposób, to niesieni dopingiem kibiców,powinni wygrać bez większych problemów ;)
Jacus! Mówie że nie są źli ! Nie powiedziałem że są lepsi od starszych!
akurat nie zwracalem sie bezposrednio do Twojego postu pawlus;)
jak gts wygra to ich pokara - bo wpadną na Odrę Wodzisław :P
[i]Bez braci Brożków i Juniora Diaza oraz prawdopodobnie z Juszczykiem w bramce, przystąpi Wisła do jutrzejszego spotkania derbowego z Cracovią w Pucharze Ekstraklasy.[/i]
szkoda. Pawełek by mi bardziej pasował na bramce...
i ze strony gts:
[i]Wisła nie zagra przy Kałuży w swym optymalnym składzie. Dwa dni po tym meczu czeka ich kolejny, znacznie ważniejszy ? z Ruchem Chorzów na Stadionie Śląskim. Szkoleniowiec deklaruje, że kilku zawodników nie znajdzie się w składzie.[/i]
Znamy już nawet gotową jedenastkę na mecz z Wisłą. W bramce stanie Sławomir Olszewski, w obronie zagrają Maciej Łuczak, Łukasz Tupalski, Semjon Milosević i Krzysztof Radwański. W pomocy Płatek wystawi Łukasza Uszalewskiego, Dawida Dynarka, Mateusza Klicha i Bartłomieja Dudzica. W ataku pojawią się Jakub Kaszuba i Marcin Krzywicki.
źródło: gazeta.pl
Blady Niko Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Znamy już nawet gotową jedenastkę na mecz z
> Wisłą. W bramce stanie Sławomir Olszewski, w
> obronie zagrają Maciej Łuczak, Łukasz Tupalski,
> Semjon Milosević i Krzysztof Radwański. W pomocy
> Płatek wystawi Łukasza Uszalewskiego, Dawida
> Dynarka, Mateusza Klicha i Bartłomieja Dudzica. W
> ataku pojawią się Jakub Kaszuba i Marcin
> Krzywicki.
>
> źródło: gazeta.pl
wystarczylo na oficjalna zerknac;)
W końcu niedawno połowa tego składu, to byli podstawowi grajkowie. Zwłaszcza obrona.
A kilku z pozostałych nich grało nawet całkiem całkiem.
Jeszcz raz (już ostatni) powtórze, że Płatek popełnia błąd
desygnując do gry potencjalnie nie najsilniejszy skład.
Wielkie Derby Krakowa,"Święta Wojna"
to wydarzenie ogromnej rangi
i świadome ograniczanie swoich szans na zwycięstwo
to cytując Talleyranda "więcej niż zbrodnia. To błąd"
I tylko jedna okoliczność może Cię obronić trenerze
I tej okoliczności sobie Tobie i nam wszystkim
serdecznie życzę
Gdyby mi dano do wyboru utrzymanie się w lidze, albo wygraną w PE z wisłą, to bez wahania wybieram to pierwsze...
Zawszeć to będą kolejne dwie okazje do wygrania derbów w następnym sezonie.
Błędy a raczej WielBłędy to popełnił maniak z Jiczyna wraz ze swoim kompletnie niefachowym pomagierem oraz Prezes zbyt długo pozwalający na ich szaleństwa.
Płątek dostawał ZDEWASTOWANĄ drużynę ,która w 60-minucie zaczynała się słaniac na nogach i która wygrała 2 razy na 15 meczy!!! On musi spić skwaśniałe piwo produkcji spółki S&L....
Ma odwagę podjąc straszliwie niepopularną decyzję za którą kibice - z Raf_jedynką na czele ;) - mogą go ukrzyżować...
Dlatego dodatkowo ,życzę mu powodzenia.
ps: Kolega Stefan wystawiłby 1 skład...zremisował 1-1 abo 0-0 potem przegrał dwa mecze z Jagą i Arka bo nieprzygotowana zupełnie do sezonu drużyna padłaby "na ryj" ...i te dwie przegrane zwaliłby na nieprofesjonalnych piłkarzy oraz Baranka ,który krzywo się na treningu popatrzył.
pps: Gadki Stefka o graniu co 3 dni to fajne i słuszne BYŁY ale po 1-e trzeba mieć wyrównaną 23-24 osobową kadre a 2-e trzeba mieć TRENERÓW którzy potrafią drużynę kondycyjnie i szybkościowo do sezonu przygotować a nie nauczyciela z wczesnego średniowiecza (piłkarskiego)
ppps: ja idę dziś na derby bez żadnych oczekiwań i po prostu będę oklaskiwał naszych!!!!!
ppps: naprawdę nie dotarło do Ciebie raf ,że w rundzie jesiennej 2008 Cracovia nie ma drużyny tylko grupkę zagonionych i zdezorientowanych przez "nauczyciela" facetów?
Ja juz napisałem co myśle
i napisałem że wiecej nie będę tego podkreślał
Chcę i żądam zwycięstwa
Oczekuję postawy godnej zawodnika Cracovii
Jesli uda sie połączyć te dwie sprawy to chwała i sława
ale jesli nie
to po częsci bedzie wiadomo dlaczego
A koledze Khalidowi gratuluję kategoryczności i pewności w sądach
to sie ponoć przydaje w życiu
Ja sie staram ale co rusz mam jakieś wątpliwości...
Leesior Napisał(a):
> Gdyby mi dano do wyboru utrzymanie się w lidze,
> albo wygraną w PE z wisłą, to bez wahania
> wybieram to pierwsze...
> Zawszeć to będą kolejne dwie okazje do wygrania
> derbów w następnym sezonie.
>
>
takie gdybanie co do wyboru nie ma wiekszego sensu, nikt nie zna scenariusza jak to sie wszystko potoczy na wiosne
(chociaz nie spadniemy:))
tylko zwyciestwo, Cracovio tylko zwyciestwo
Jak Mądry i Zacny Nurek się obudzi i wyjrzy na pole....
TO ŻADEN PROGRAM CENZORSKI NA FORUM NIE WSTRZYMA TYCH PRZEKLEŃSTW
tacy dwaj Napisał(a):
> Jak Mądry i Zacny Nurek się obudzi i wyjrzy na
> pole....
>
>
> TO ŻADEN PROGRAM CENZORSKI NA FORUM NIE WSTRZYMA
> TYCH PRZEKLEŃSTW
na pewno nie bedzie zachwycony:)
i taki maly off,
http://pl.youtube.com/watch?v=xKNssC5KnxA
a wracajac do meczu, chyba lepiej zeby sypal sniezek niz padal deszcz
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)