jest ktoś komu będzie mozna znowu pomóc w czasie tego meczu Paweł D :)
-
-
Cracovia-ŁKS Ziemia Święta piątek 18-00
Alarm dla trenera Stefana Majewskiego
Młoda Cracovia bezdyskusyjnie ograła dziś pierwszą drużynę 3:0! To poważne ostrzeżenie przed piątkowym meczem (godz. 18) z ŁKS-em Łódź.
Nad zespołem trenera Stefana Majewskiego unosi się wspomnienie porażki z Piastem Gliwice. W poniedziałek szkoleniowiec zapewniał, że blamaż już się nie powtórzy, a dzień później znów nie poznawał drużyny. Wczoraj jego piłkarze przegrali z młodzieżą 0:3, choć tydzień temu w podobnym meczu zwyciężyli 5:1.
Sparing rozgrywano systemem trzy razy 30 minut. Majewski przerwał grę już po kilkudziesięciu sekundach, strofując "zielonych" za pasywną grę w obronie. Za moment trener zaaplikował "białym" bieg przez całe boisko, bo piłkarze grali ospale.
- Gra w piłkę polega na strzeleniu bramki i zachowaniu czystego konta. Niektórzy nie chcą tego zrozumieć - złościł się Majewski.
Niemrawe ataki pierwszego zespołu nie przyniosły gola, za to pokłócili się obrońcy.
- Może to jest początek czegoś dobrego i ktoś zauważył, że jest źle? Jako trener mam 20 proc. wpływu na wydarzenia na boisku, choć za tę wypowiedź zostałem kiedyś ośmieszony. Teraz zostało mi jakieś sześć procent - ocenił szkoleniowiec.
Marcin Cabaj z porażki nie robi tragedii.
- Młodzi odpoczywali, gdy mieliśmy dwa wyczerpujące treningi - uważa.
Przegrana bardziej zabolała Dariusza Pawlusińskiego.
- Każdy chce zwyciężyć, ale nam nie poszło. Oby te porażki przeniosły wygraną w piątek - ma nadzieję pomocnik Cracovii. - Nie powieszę się jak przeciwko ŁKS-owi nie zagram od początku. Jestem uczciwy i przyznaję: przeciwko Piastowi solidnie zawiodłem.
Majewski:
- Nie ma człowieka na boisku, który by tym pokierował! Mówię o tym od dwóch lat, ale w drużynie są piłkarze, którzy niczego nie akceptują. Dobrze, że jest ich mało.
W trakcie sparingu kontuzji mięśnia przywodziciela doznał Sławomir Szeliga. Za to Paweł Wojciechowski podpisał wczoraj trzyletni kontrakt z Widzewem, a Sebastian Kurowski wkrótce wyjeżdża na testy do S.S. Manfredonia Calcio z włoskiej Serie C.
Strzelcy: Kulig, Snadny, Uszalewski.
Cracovia biała: Cabaj - Szeliga (Kulig), Karwan, Polczak, Radwański - Pawlusiński, Nowak, Baran, Wasiluk - Dudzic, Kaszuba (Moskała).
Cracovia zielona: Olszewski (Pączek) - Łuczak, Tupalski, Urbański, Uszalewski - Kulig (Baliga), Jeleń, Dynarek, Szerląg - Klich - Snadny (Kaszuba).
Źródło: gazeta.pl,Kraków - Kordyl
Jakieś szanse, że z ŁKS będą mogli zagrać Kłus, Kulig, Krzywicki lub Witkowski?
Blady Niko Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> - Może to jest początek czegoś dobrego i ktoś
> zauważył, że jest źle? Jako trener mam 20
> proc. wpływu na wydarzenia na boisku, choć za
> tę wypowiedź zostałem kiedyś ośmieszony.
> Teraz zostało mi jakieś sześć procent -
> ocenił szkoleniowiec.
> (...)
>
> - Nie ma człowieka na boisku, który by tym
> pokierował! Mówię o tym od dwóch lat, ale w
> drużynie są piłkarze, którzy niczego nie
> akceptują. Dobrze, że jest ich mało.
Ja pierdolę, ten gość jest niereformowalny. Idzie w zaparte, znowu to nie jego wina, tylko piłkarze go nie słuchają... Jak widać teoria "buntu" tudzież "pykaczy" kwitnie...
Brodaty, jeśli masz resztki honoru - odejdź i uwolnij nas od siebie. Idź do jakiejś 6 ligi niemieckiej z terenu byłego DDR, tam dostaniesz do gry dwudziestu kilku biegaczy przełajowych, którzy będą zapierdalać tam i spowrotem nie zważając na piłkę i wtedy będziesz szczęśliwy, a my odetchniemy....
tylko jedno mozna powiedziec po przeczytaniu wiadomosci Bladego Niko - JAJA . :O
- Nie ma człowieka na boisku, który by tym pokierował! Mówię o tym od dwóch lat, ale w drużynie są piłkarze, którzy niczego nie akceptują. Dobrze, że jest ich mało.
to przestan czlowieku pieprzyc tylko sprowadz kogos !
Blady Niko Napisał(a):
>
> W trakcie sparingu kontuzji mięśnia
> przywodziciela doznał Sławomir Szeliga. Za to
> Paweł Wojciechowski podpisał wczoraj trzyletni
> kontrakt z Widzewem,
> Źródło: gazeta.pl,Kraków - Kordyl
Zamienił stryjek.... :D
Blady Niko Napisał(a):
>
> Majewski:
>
>
>
> Źródło: gazeta.pl,Kraków - Kordyl
Oczywiście, przez boisko rozumiemy BOISKO - czyli także te kilka metrów za linią autową, gdzie siedzi trener... Prawda, panie trenerze?
Wszyscy ŁKSiacy gotowi na Cracovię
Piłkarze ŁKS przygotowują się do piątkowego meczu z Cracovią. I wszystko wskazuje na to, że wszyscy - również Marcin Adamski - będą gotowi do gry.
Do spotkania z drużyną prowadzoną przez Stefana Majewskiego ełkaesiacy przygotowują się w ośrodku piłkarskim w Gutowie Małym. W poniedziałek trenowali tam dwukrotnie, a we wtorek ćwiczyli tylko przed południem. Na zajęciach nie było Marcina Pająka, Stefana Potockiego, Adriana Świątka, Adama Czerkasa i Rafała Kujawy, którzy w poniedziałek wystąpili w drużynie Młodej Ekstraklasy, która pokonała na wyjeździe Odrę Wodzisław 2:0.
W środę łodzianie już w pełnym składzie będą trenować w porze meczu (początek o godz. 18 w piątek) na głównej płycie boiska przy al. Unii, a w czwartek przed południem pojadą do Krakowa. W środę sztab szkoleniowy łodzian będzie analizował nagrania meczu Cracovii z Piastem, który krakowianie przegrali 0:2.
Wszystko wskazuje na to, że w piątek trener Marek Chojnacki będzie miał do dyspozycji wszystkich piłkarzy, oczywiście nie licząc Sebastiana Przybyszewskiego, który dopiero wraca do pełni sił po kontuzji. Na szczęście okazało się, że uraz pleców Marcina Adamskiego, podstawowego gracza defensywy ŁKS, nie jest groźny.
- Miał drobne dolegliwości, ale potrzebował zaledwie jednego dnia, aby wrócić do zdrowia - uspokaja Grzegorz Wesołowski, asystent Chojnackiego.
Z defensywą nie ma więc kłopotu. Większym zmartwieniem dla szkoleniowców ŁKS jest forma napastników. W meczu z Odrą Wodzisław w ataku łódzkiej drużyny zadebiutował Dawid Jarka, ale zupełnie zawiódł. Na szczęście w rezerwie pozostają jeszcze Czerkas i Kujawa, a poza tym Chojnacki cały czas liczy na Jarkę.
- On potrafi znaleźć się w dogodnych sytuacjach, ale skuteczność to wciąż nasz największy problem, z którym będziemy musieli się zmierzyć w Krakowie - mówi szkoleniowiec.
Dziś w kasie od ul. Bandurskiego rozpoczyna się sprzedaż biletów na piątkowe spotkanie z Cracovią. Dla fanów ŁKS przygotowano 350 wejściówek, które będzie można kupować w środę i czwartek w godz. 16-19.
Źródło: gazeta.pl, Łódź
Blady Niko Napisał(a):
> - Gra w piłkę polega na strzeleniu bramki i
> zachowaniu czystego konta. Niektórzy nie chcą
> tego zrozumieć - złościł się Majewski.
>
Tak kurwa, strzelić bramke na początku i murować przez cały mecz i najlepiej żeby wszystkie mecze się kończyły po 1:0...
Stefan to stawiaj na młodych moze oni cię będą słuchać wynik meczu z ME to kpina!!!
spadam w piątek do Jastrzębia .....wolę hokeistów zobaczyć w szczególności naszą młodzież niż antyfutbol.
Stefek czasami sam nie wiesz ci mówisz!!!
Blady Niko Napisał(a):
> - Może to jest początek czegoś dobrego i ktoś
> zauważył, że jest źle? Jako trener mam 20
> proc. wpływu na wydarzenia na boisku, choć za
> tę wypowiedź zostałem kiedyś ośmieszony.
> Teraz zostało mi jakieś sześć procent -
> ocenił szkoleniowiec.
IMM (Indeks Możliwości Majewskiego) spadł z 20% do 6%, Panie Profesorze ten ideks się już nie odbije w góre.
> Majewski:
>
W kólko przez 2 lata tego samego nie da się już czytać.
Może zamiast Stefana dać na stanowisko trenera Gędłka
No to akurat nie pozbyl sie wodzirejow (Waski, Arek, Pawka), a wyrzucil tych bardziej uleglych (Skrzynia, Bojar, Giza).
W ŁKSie trzeba uwazac na Stachowiaka, bo niezly grajek.
STS daje na Cracovię kurs 1.7 z ŁKS-em .Ciekawe skąd ten optymizm.
wystarczy wywalic Karwana z 1 skladu, bo wprowadza nie lad w obronie i wogole si enie rozumie z Polczakiem.
Wyglada na to, ze Stefek pojdzie po rozum do glowy i z ŁKSem zagra kilku mlodych. Wcale sie nie zdziwie jesli w ataku zagra Kuba Snadny.
kkk_84 Napisał(a):
> wystarczy wywalic Karwana z 1 skladu, bo wprowadza
> nie lad w obronie i wogole si enie rozumie z
> Polczakiem.
Dlatego ten Bośniak musi grać jak najszybciej. Nie wiem w ciągu ilu dni są w stanie załatwić mu pozwolenie na prace.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)