będą wysyłani na łamanie kości w V (zwanej czwartą) lidze
-
-
MLODA EKSTRAKLASA - 2008/2009
Ale skads te rezerwy w V lidze musza sie wziac.
Zgłoszą je pewnie od A klasy.
W Krakowie najnizsza jest Serie C
Ale coś mi się nie widzi żeby musieli kopać od (dolnego) C. Pewnie jest w naszym zawiłym ale jakże mądrym PZPN-owskim regulaminie jakaś wzmianka o tym.
W takim przypadku drużyna dostaje automatycznie miejsce dla rezerw najdalej w nowej 4 lidze:)
w regulaminie MEX pisze jak wół, że w przypadku spadku drużyny z burakekstraklasy rezerwowy (a wcześniej zawieszony) zespół wraca automatycznie tam, gdzie znajdował się przed zawieszeniem.
Jednocześnie jednak musi zostać zachowany odstęp 2 klas (stąd rezerwę Korony przywrócono do III (tj. IV) ligi, a nie do II (tj III) skąd została zawieszona.
w naszym przypadku takiego problemu by nie było. Cracovia zawiesiła grę rezerw w V (zwanej IV) lidze - więc sobie by tam wróciły.
tylko czy to byłoby korzystne dla elementów produkcji netto?
Już widzę Baligę, Kostka czy Dzwonka jak walczą z drwalami z MLKS Żabno (przykładowo) :(
wniosek: spaść nie można !
W żadnym wypadku nie możemy spaść ! Trzeba wlczyć na całego!
pawlus17 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> W żadnym wypadku nie możemy spaść ! Trzeba
> wlczyć na całego!
Wstyd się przyznać ale ja niestety nie widzę ratunku. Chciałbym zostać mile zaskoczony, a później pić cały tydzień (ba, całe wakacje ) ze szczęścia ale niestety póki co patrząc na naszą grę i ewentualnych konkurentów do utrzymania jestem załamany.
Chociaż dzisiaj śniła mi się wygrana derbowa na Reymonta 5-2. Przynajmniej miałem trochę (żeby!) radości po tych ostatnich smutnych wyczynach naszych kopaczy. Ale zdecydowanie nie powinienem jeść tyle przed snem.
czytam i nie wierzę:
Tatara dostaje więcej szansy na grę niż ostatnie 10 minut. Wszedł już w 32 minucie.
Co się dzieje :? ?
a wynik Cracovia - Zabrze nadal 0:0
EDIT:
1:0 Tomczuk
Może pojęli sztukę posługiwania się piórem/długopisem celem złożenia podpisu? Hę?
:):):)
przezacny TD. Do złożenia podpisu potrzebna jest dobra wola [b]obu stron[/b]
może to druga strona pojęła, hę ?
:) :) :)
a młodzi ostatecznie zremisowali 1:1
Żadna, nawet najbardziej interesująca lekcja matematyki nie jest w stanie zrównać ligowych emocji, ale... Pierwszą połowę spotkania spędziłam na zgłębianiu naukowych zagadnień przy ul. Skarbińskiego 5 :)
Niestety,linie autobusowe numer:173 i 103 nie stanęły na wysokości zadania i mogłam podziwiać zmagania Młodych Ekstraklasowiczów dopiero od 55 minuty.
Jakże dziwny był wyraz twarzy Pana stojącego przy bramie, gdy w poniedziałkowe popołudnie ujrzał desperatkę Annę, która mimo wielu kłód rzuconych jej pod nogi, zapragnęła wtargnąć na stadion przy ul. Kałuży... :)
Mimo koszmarnego wiatru i zimna, dotrwałam dzięki mojemu "strojowi kosmonauty" bez sopli u nosa i odmrożonych stóp.
Widzę, że pojawiły się nowe twarze takie jak: Wilk, Sosnowski, czy Kupiec oraz cieszy mnie powrót do składu Bartosza Tomczuka i... Kacpra Tatary, który nota bene dzierżył pod koniec meczu opaskę Kapitana drużyny (o ile nie miałam omamów) :)
* "Strój Kosmonauty"- śmieszna, ale ciepła kurtka, w której wyglądam niczym Waletina Tierieszkowa ;) ;) ;)
Byłabym wdzięczna, jeśli ktoś z obecnych na meczu Szanownych Forumowiczów napisałby mniej więcej, co ciekawego działo sie w pierwszej połowie (o ile się działo).
POZDRAWIAM SERDECZNIE, Hancura :)
5 dni później
Niestety we Wronkach porażka 0:1
[url]http://www.cracovia.pl/1b_live.php?id=419&nr_menu=5&pasy=0[/url]
7 dni później
Dzisiaj o godz. 12:00 młodzi zmierzą się z Jagiellonią.
SZkoda, że nie pojechał Witkowski. Po numerze z soboty powiedziałbym mu, że nie wróci do składu tak długo jak nie strzeli dwóch bramek w ME. Szkoda gościa, bo ma jako taki potencjał, ale mu się nie chce chcieć.
niestety drwale ze stoku (szczególnie upodobali sobie Tatarę) prowadzą 1:0 :(
i Tatara wyrównał na 1:1
odpłacił się za to, że go po raz kolejny cięli równo z trawą. ;)
Brawo Kacper !!!
[i]33 Spotkanie [b]stoi na zbyt wysokim[/b] poziomie[/i]
To zasługa Krzywego? :):):):):)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)