Wojownikiem to byl Tasunke Witko, A. Baran jest zawodowym pilkarzem, po kontuzji, w takiej sobie formie. Ot co.
-
-
Arek Baran- prawdziwy kapitan !!!!
Arek zapewne odrodziłby się w towarzystwie Gizy i Stawowego.
Chwostek Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Arek zapewne odrodziłby się w towarzystwie Gizy
> i Stawowego.
Giza odrodził się bez Stawowego więc Arek też dałby radę.
tomek1906 Napisał(a):
> "Arek nigdy nie był wojownikiem" - ??????
Nie był. To cichy spokojny zawodnik. A ja pamietam jak Ślusar opitolił Plastika w meczu z Polonią.
jakto Arek nie był wojownikiem? A ile to razy na tym forum zreszta nawet pojawialy sie glosy ze powinien trafic do reprezentacji :D przeciez on byl nie do przejscia i lapal stosy zoltych kartek wiec chyba wojownikiem byl
Nie piszcie o nim w czasie przeszłym.
calder, może dlatego tak mało pamiętasz ?
E-mail: Ukryty
Data rejestracji: 2009-04-24 23:23
Ostatnia aktywność: 2009-04-24 23:23
http://www.terazpasy.pl/index.php/cr_site/pilka_nozna/aktualnosci/kadra_bez_arkadiusza_barana
Tomku drogi. Ja nawet Koczwarę, Surowca, Tobolika, Stokłosę, Nazimka, Błachno, wrześniaki, Michno, Tureckiego, Podsiadło, Kubisztala, Jankowskiego, Hnatio itd pamietam. Całą plejadę wałęsających się po III i II lidze zwodników. Dlaczego taka data? Moja sprawa. Sam pisałem, że Arek jest świetnym defensywnym zawodnikiem i sam myślałęm że może kadra itd. Ale myśląc zawodnik i kapitan to jest jak wojownik i wódz. Może wcześniej źle to napisałem. Arek był wojownikiem, ale nie każdy wojownik może być wodzem. I on się na wodza niestety nie nadaje (czytaj kapitana)
wszystko w temacie, nie twierdze że Arek to materiał na kapitana, swoje zostawił na Świętej Ziemi, dla mnie wojownik.
osobna sprawa kapitan=wódz,osobna wojownik.
(wymienionych przez Ciebie w większości pamiętam z boiska,mam taki sam szacunek do starych legend jak i do tych którzy na to miano dopiero pracują)
Zatkało mnie...
Kadra bez Arka Barana?
Aha, Wasiluk lepszy...
Ja ogolnie uważam że Płatek przynjamniej nastawia zespół na styl w którym ten zespół umie i lubi grać, a jeszcze teraz z Rząsą może to iść w dobrą stronę...
Ale bez Arka? A to bardzo ambitny zawodnik i w pewnym sensie niezniszczalny...
On zawsze zostawiał serce i płuca na boisku, nawet jak mu nie szło...
Chętnie bym przeczytał jakiś wywiad z Płatkiem z jednym pytaniem - dlaczego bez Barana?
PS. Czy po takim zgłoszneiu kadry można go dokooptować gdy na przykład dojdzie do lepszej formy zdrowotnej?
A oto uzasadnienie:
Co ciekawe, szkoleniowiec wyraźnie nie chciał wziąć całkowitej odpowiedzialności za decyzję. - Wpływ na nią miałem nie tylko ja, ale wszyscy ludzie, którzy ze mną pracują. Jestem siedem miesięcy w klubie, musiałem postawić pewną kreskę. Każdego piłkarza, który ma ambicje, ta sytuacja powinna mobilizować - stwierdził.
Baran był pomijany przez trenera już podczas sparingów. Podczas spotkania z trzecioligowym Hutnikiem Płatek testował go na środku obrony. Cracovia straciła bramkę po rzucie karnym, sprokurowanym po błędzie pary stoperów. - Biorę winę na siebie. Wolę jednak grać na pomocy - stwierdził wówczas Baran.
Płatek uważa, że na pozycji defensywnego pomocnika ma lepszych piłkarzy. - Arek mówił w prasie, że nie widzi się na pozycji stopera. Dla mnie to jednoznaczne. Chce walczyć o środek pomocy, niech walczy. Muszę widzieć u zawodników chęć i iskrę - komentował szkoleniowiec.
GW
Ile to razy po zejściu z boiska Arka Barana sypała nam się gra w defensywie.. Nie wiem czy to dobra decyzja.. Tak czy inaczej jeśli Wasiluk ma być lepszy od Arka to ja to muszę zobaczyć na własne oczy..
Arek po kontuzji to nie ten sam gość. Ale jeśli dojdzie do formy zawsze może do kadry wskoczyć. Tą decyzją Płatek pokazał że o miejsce w kadrze trzeba walczyć, a jak się walczy to każdy ma szansę - vide Baliga, Dynarek, Cebula czy Witkowski - o Szczocie nie wspominając
Arkadiusz Baran poza kadrą pierwszego zespołu...
Co to oznacza!
że wszyscy pozostali zakwalifikowani do tej kadry są od niego lepsi?!
Mierzejewski ? Wasiluk ?? Urbański ???
To jest maksymalne przegięcie pały
Arek nawet w w dyspozycji na dzis daje druzynie wiecej niż cała ta trójka razem
Jesli to decyzja Płatka to daje tym kolejny dowód że nie zasługuje na miano trenera
Jesli to jakas rozgrywka z Arkiem ktora Płatek firmuje to dowod ze jest miętkim fiutem
a zleceniodawca to buc skonczony
Arek TRZYMAJ się!!!!
po trzech kolejkach(niestety) wypierd.. Płatinho i przyjdzie normalny trener, Ty wrócisz do formy i znów bedziesz najlepiej "czyszczącym"w naszej lidze.
Tylko wytrzymaj!
Płatek co Ty chłopie wyprawiasz???
Znowu eksperymentujesz? Pamietaj że te Twoje czary skończyły się batami z ległą.
Płatek WHY???????????
Wola Duchacka Zachód-Tu zawsze była CRACOVIA
Runda wiosenna w wykonaniu Arka to była prawdziwa katastrofa.
Ludzie! Jeżeli starszy zawodnik nic nie gra ( bo taka jest smutna prawda) to lepiej zeby on siedział, a żeby grali lub tez próbowali grac młodzi zawodnicy.
Arek jest bardzo bez formy i uważam ze to była słuszna decyzja!
Jest to zawodnik rzeczywiście poświęcajacy sie w 100% temu co robi i uwazam go za jedną z niewielu, jak nie jedyna postac wśród piłkarzy zasługujących na brawa na stojąco.
Nic nie zmienia faktu, ze jest w dramatycznej formie, a jedyne co robi to krzyczy na młodych zawodników psując troche atmosfere podczas meczu. -> patrz mecz z Sandecja
Jak uwielbiam Arka zarówno za szpadę i rozegranie, to muszę przyznać, że powtarza się sprawa ze Stali Rzeszów sprzed kilku lat - to Szeliga jest górą.
I tak dziwi mnie to, że Arek jest poza kadrą, a Mateusz "Ronaldo" Urbański jest w kadrze ... ale pewne rzeczy pewnie nie wychodzą poza szatnię, poza murawę, więc trudno wyrokować.
Jak będziemy wywalac każdego zawodnika, który ma dołek formy to skończymy nie w I lidze, ale niżej. Arek Baran zasłużył na szacunek i wsparcie , nawet wtedy kiedy ma gorszy czas.
"Pan" trener chyba za bardzo siedzi w kieszeni Profesora i jest tubą do wykrzykiwania niechcianych-nielubianych decyzji właściciela. Mimo to kiedy sprawa dotyczy takiej osoby jak "BARANEK" to powinien zaprezentować swoje (jak ma) zdanie na ten temat. Arek tej druzynie jest potrzebny jak woda trawie więc brak mi słów na takie traktowanie kluczowego zawodnika CRACOVII (przyp. Skrzyński, Bojarski, Giza, Nowak itp.)
Opamietajmy się bo za rok takie szczęście ("ekstraklasa") może nam się nie przydazyc.
PS. Od kogo maja się uczyć gry w piłkę, charkteru i zachowania młodzi zawodnicy ...
Na litoś Boska! Przeciez nie można na siłe trzymac zawodnika tylko dlatego ze kiedys grał dobrze! Arek zasługuje na szacunek ale to nie znaczy ze musi już zawsze grac w Cracovii w pierwszej drużynie. Jak złapie forme to wróci do gry. A akurat Baranka Filipiak zawsze szanował i nie raz wymieniał go jako swojego ulubionego zawodnika. Nie sądze by teraz chciał go na siłe usunac z drużyny.
Baranowi powinno sie dac szanse na odzyskanie formy a nie kopać go w dupe. Nie miałbym nic do powiedzenia jesli w kadrze znalezliby sie lepsi zawodnicy , wszyscy w swietnej formie, ale tak nie jest..
A pŁATEK znowu nie widzi iskry... znowu sobie bedzie pluł w brode
Santo - szansę to można dać np. Cebuli.
Z całym szacunkiem ale Baranek ostatnio mocno obniżył loty.
Arek to twardy zawodnik więc mam nadzieję że podniesie rękawice i niebawem ujrzymy go w pierwszej 11.
STC_Piotrek Napisał(a):
> Na litoś Boska! Przeciez nie można na siłe
> trzymac zawodnika tylko dlatego ze kiedys grał
> dobrze! Arek zasługuje na szacunek ale to nie
> znaczy ze musi już zawsze grac w Cracovii w
> pierwszej drużynie. Jak złapie forme to wróci
> do gry. A akurat Baranka Filipiak zawsze szanował
> i nie raz wymieniał go jako swojego ulubionego
> zawodnika. Nie sądze by teraz chciał go na siłe
> usunac z drużyny.
Piotrek czytajac Twoje posty w 95% bylem tego samego zdania ale tu sie z Tobą niezgadzam...a mianowicie:
zgodziłbym sie z Toba pod warunkiem gdyby Platek(czyt.Filipiak)kupili w przerwie wiosennej kogos kto by mogl grac w roli defensywnego pomocnika...Cebula??nie on napewno nie jest takim zawodnikiem i nie ma defensywnych predyspozycji...dlatego uwazam ze jest to wielkim bledem Platka-odsuniecie Arka do drugiej druzyny,..
Pozwole sobie zacytowac wypowiedz Płatka;
Pytanie do Płatka?
- Po meczu z Hutnikiem mówił Pan, że Arek Baran jest znakomitą alternatywą na środek obrony...
- Tak, ale Arek wypowiedział się w prasie, że nie widzi się na tej pozycji. To dla mnie jest jednoznaczne jeśli zawodnik wypowiada się, że nie widzi się na stoperze tylko chce walczyć o pozycję środkowego pomocnika. To niech walczy...
To ja sie pytam co to za trener ktory slucha zawodnika??!!
Ku%%%wa Jak go Platek widzi na srodku obrony to niech go tam ustawia a Baran moze sobie gadac ze chcialby grac na srodku pomocy... ja tez chce grac w AC MILAN ale jakos ofert nie widze:)
a juz gadanie ze ma lepszych zawodnikow na jego miejsce to jest pi%%%%lenie jakich malo...Taaa Wasiluk srodkowym pomocnkiem...:)ten platek zaczyna mnie coraz bardzej irytowac...
ale
trener mówi: na środku pomocy już u mnie nie zagrasz, mam lepszych. spróbujemy na środku obrony.
zawodnik odpowiada: nie trenerze, nie dam rady.
no to pa!
pasiak od zawsze - Szeliga wiosną i w letnich sparingach pokazał, że przerasta Arka w tym momencie, więc nie trzeba było sprowadzać nikogo z zewnątrz.
mi też żal, że Baranek to nie ten sam gość, co w 2005 roku, ale takie jest życie. Stawowemu zarzucano trzymanie się na siłę tych samych zawodników, a kiedy Płatek przewietrza kadrę też jest źle :)
azurro Napisał(a):
> ale
>
> trener mówi: na środku pomocy już u mnie nie
> zagrasz, mam lepszych. spróbujemy na środku
> obrony.
>
> zawodnik odpowiada: nie trenerze, nie dam rady.
>
>
> no to pa!
ok to ja sie pytam kto jest lepszym defensywnym pomocnikiem?
szeliga!!!
awaria Napisał(a):
> szeliga!!!
>
> ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
> ++
> NIGDY NIE KUPIE KUCHENKI
> PIERD... AMICI WRONKI
zalozmy(nie daj Boze)Szeliga lapie kontuzje..kto na jego miejsce?
Kłus:):):) choc tez ostatnio konkretna padake grał
to bylo pytanie retoryczne...:)wydaje mi sie ze jednak to jest zla decyzja Platka i dawanie szansy takim zawodnikom jakim jest np.Wasiluk(ten zawodnik pokazal wielekrotnie za stac go co najwyzej na 3-liga) jest bledem Platka...
i od razu mowie nie uwazam zeby Baran byl w super formie i trzeba go na sile trzymac ale jesli nie sprowadzono nikogo na jego miejsce to powinien on zostac w kadzre pierwszego zespolu bo niewatpliwie jest on zawodnikiem o wielkim doswiadczeniu i duzych umiejetnosciach jesli chodzi o gre defensywna..
Uszanujmy Arka, ale nie ma ludzi niezastąpionych. W tej chwili Dynarek wyrasta na ciekawego pomocnika i musi dostawać szanse występów.
Ja mam nieco inne zdanie, choc mogę sie mylić. Arkadiusz Baran który nie jest w optymalnej formie może być doskonałym wzmocnieniem dla drużyny młodej ekstraklasy. Od kogo mają sie uczyć młodzi zawodnicy, jak nie od starego ligowego wyjadacza. Klub może na tym skorzystać i nie róbmy na siłę afery, że jeden z pracowników MKS Cracovia został przesunięty na inne stanowisko. Az taka krzywda Mu sie nie dzieje.
Za zasługi się nie gra. Na innej pozycji niż defensywny pomocnik się nie czuje Arek, to musi się pogodzić z decyzją trenera. Nie jest w najlepszej dyspozycji, dlatego musi budować formę, jeśli poprawi to będzie grał, logiczne.
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,6874293,Arkadiusz_Baran_marudzic_nie_ma_zamiaru.html
Ja jak naprawde lubie Arka to uważam ,ze z "głupoty" (swojej i Praktikera) wrócił w grudniu 2008 o kilka miesięcy za wcześnie do gry i niestety wiosną nie doszedł do swojej klasy sportowej.
Moim zdaniem z 5 kolejek w młodejE dobrze mu zrobi. A wróci dość szybko bo niestety ale Szeliga Kłus/Wasyluk i Cebulka w pomocy nie będą w stanie zdominować środka pola nawet w meczach z ligowymi słąbeuszami:(
co to k... jest. co to są za teksty pt.: uszanujmy Arka, nie ma ludzi niezastąpionych. Człowieku, czy ty kiedyś w ogóle byłeś na meczu Cracovii, czy ty się choć trochę znasz na piłce? Ludzie, przecież ten człowiek ratował nas od niejednej opresji, ratował honor drużyny kiedy takie Wasiluki i inne magiki dawały dupy na całej linii. Człowiek jako jeden z nielicznych zostawiał serce, siłę, krew na boisku!
Jak usłyszałem, że Arek jest poddawany jakimś zabiegom psychologicznym przez trenera to usiadłem. Przecież to jest powtórka z historii. Znowu realizują się chore wizje Janusza i tyle. Ja już nie mam więcej pytań, znam ten klub od podszewki i myślałem... a w sumie tylko ciągle czegoś gorszego się można po nich spodziewać.
Najmądrzejszą wypowiedzią w tym temacie jest to co Arek sam powiedział, a wkleił Pan Kibol.
Arek sam przyznał że" teraz" bierze się do roboty żeby udowodnić że trener się pomylił
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)