Wojownikiem to byl Tasunke Witko, A. Baran jest zawodowym pilkarzem, po kontuzji, w takiej sobie formie. Ot co.
-
-
Arek Baran- prawdziwy kapitan !!!!
Arek zapewne odrodziłby się w towarzystwie Gizy i Stawowego.
Chwostek Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Arek zapewne odrodziłby się w towarzystwie Gizy
> i Stawowego.
Giza odrodził się bez Stawowego więc Arek też dałby radę.
tomek1906 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> "Arek nigdy nie był wojownikiem" - ??????
Nie był. To cichy spokojny zawodnik. A ja pamietam jak Ślusar opitolił Plastika w meczu z Polonią.
jakto Arek nie był wojownikiem? A ile to razy na tym forum zreszta nawet pojawialy sie glosy ze powinien trafic do reprezentacji :D przeciez on byl nie do przejscia i lapal stosy zoltych kartek wiec chyba wojownikiem byl
Nie piszcie o nim w czasie przeszłym.
calder, może dlatego tak mało pamiętasz ?
E-mail: Ukryty
Data rejestracji: 2009-04-24 23:23
Ostatnia aktywność: 2009-04-24 23:23
http://www.terazpasy.pl/index.php/cr_site/pilka_nozna/aktualnosci/kadra_bez_arkadiusza_barana
Tomku drogi. Ja nawet Koczwarę, Surowca, Tobolika, Stokłosę, Nazimka, Błachno, wrześniaki, Michno, Tureckiego, Podsiadło, Kubisztala, Jankowskiego, Hnatio itd pamietam. Całą plejadę wałęsających się po III i II lidze zwodników. Dlaczego taka data? Moja sprawa. Sam pisałem, że Arek jest świetnym defensywnym zawodnikiem i sam myślałęm że może kadra itd. Ale myśląc zawodnik i kapitan to jest jak wojownik i wódz. Może wcześniej źle to napisałem. Arek był wojownikiem, ale nie każdy wojownik może być wodzem. I on się na wodza niestety nie nadaje (czytaj kapitana)
wszystko w temacie, nie twierdze że Arek to materiał na kapitana, swoje zostawił na Świętej Ziemi, dla mnie wojownik.
osobna sprawa kapitan=wódz,osobna wojownik.
(wymienionych przez Ciebie w większości pamiętam z boiska,mam taki sam szacunek do starych legend jak i do tych którzy na to miano dopiero pracują)
Zatkało mnie...
Kadra bez Arka Barana?
Aha, Wasiluk lepszy...
Ja ogolnie uważam że Płatek przynjamniej nastawia zespół na styl w którym ten zespół umie i lubi grać, a jeszcze teraz z Rząsą może to iść w dobrą stronę...
Ale bez Arka? A to bardzo ambitny zawodnik i w pewnym sensie niezniszczalny...
On zawsze zostawiał serce i płuca na boisku, nawet jak mu nie szło...
Chętnie bym przeczytał jakiś wywiad z Płatkiem z jednym pytaniem - dlaczego bez Barana?
PS. Czy po takim zgłoszneiu kadry można go dokooptować gdy na przykład dojdzie do lepszej formy zdrowotnej?
A oto uzasadnienie:
Co ciekawe, szkoleniowiec wyraźnie nie chciał wziąć całkowitej odpowiedzialności za decyzję. - Wpływ na nią miałem nie tylko ja, ale wszyscy ludzie, którzy ze mną pracują. Jestem siedem miesięcy w klubie, musiałem postawić pewną kreskę. Każdego piłkarza, który ma ambicje, ta sytuacja powinna mobilizować - stwierdził.
Baran był pomijany przez trenera już podczas sparingów. Podczas spotkania z trzecioligowym Hutnikiem Płatek testował go na środku obrony. Cracovia straciła bramkę po rzucie karnym, sprokurowanym po błędzie pary stoperów. - Biorę winę na siebie. Wolę jednak grać na pomocy - stwierdził wówczas Baran.
Płatek uważa, że na pozycji defensywnego pomocnika ma lepszych piłkarzy. - Arek mówił w prasie, że nie widzi się na pozycji stopera. Dla mnie to jednoznaczne. Chce walczyć o środek pomocy, niech walczy. Muszę widzieć u zawodników chęć i iskrę - komentował szkoleniowiec.
GW
Ile to razy po zejściu z boiska Arka Barana sypała nam się gra w defensywie.. Nie wiem czy to dobra decyzja.. Tak czy inaczej jeśli Wasiluk ma być lepszy od Arka to ja to muszę zobaczyć na własne oczy..
Arek po kontuzji to nie ten sam gość. Ale jeśli dojdzie do formy zawsze może do kadry wskoczyć. Tą decyzją Płatek pokazał że o miejsce w kadrze trzeba walczyć, a jak się walczy to każdy ma szansę - vide Baliga, Dynarek, Cebula czy Witkowski - o Szczocie nie wspominając
Arkadiusz Baran poza kadrą pierwszego zespołu...
Co to oznacza!
że wszyscy pozostali zakwalifikowani do tej kadry są od niego lepsi?!
Mierzejewski ? Wasiluk ?? Urbański ???
To jest maksymalne przegięcie pały
Arek nawet w w dyspozycji na dzis daje druzynie wiecej niż cała ta trójka razem
Jesli to decyzja Płatka to daje tym kolejny dowód że nie zasługuje na miano trenera
Jesli to jakas rozgrywka z Arkiem ktora Płatek firmuje to dowod ze jest miętkim fiutem
a zleceniodawca to buc skonczony
Arek TRZYMAJ się!!!!
po trzech kolejkach(niestety) wypierd.. Płatinho i przyjdzie normalny trener, Ty wrócisz do formy i znów bedziesz najlepiej "czyszczącym"w naszej lidze.
Tylko wytrzymaj!
Płatek co Ty chłopie wyprawiasz???
Znowu eksperymentujesz? Pamietaj że te Twoje czary skończyły się batami z ległą.
Płatek WHY???????????
Wola Duchacka Zachód-Tu zawsze była CRACOVIA
Runda wiosenna w wykonaniu Arka to była prawdziwa katastrofa.
Ludzie! Jeżeli starszy zawodnik nic nie gra ( bo taka jest smutna prawda) to lepiej zeby on siedział, a żeby grali lub tez próbowali grac młodzi zawodnicy.
Arek jest bardzo bez formy i uważam ze to była słuszna decyzja!
Jest to zawodnik rzeczywiście poświęcajacy sie w 100% temu co robi i uwazam go za jedną z niewielu, jak nie jedyna postac wśród piłkarzy zasługujących na brawa na stojąco.
Nic nie zmienia faktu, ze jest w dramatycznej formie, a jedyne co robi to krzyczy na młodych zawodników psując troche atmosfere podczas meczu. -> patrz mecz z Sandecja
Jak uwielbiam Arka zarówno za szpadę i rozegranie, to muszę przyznać, że powtarza się sprawa ze Stali Rzeszów sprzed kilku lat - to Szeliga jest górą.
I tak dziwi mnie to, że Arek jest poza kadrą, a Mateusz "Ronaldo" Urbański jest w kadrze ... ale pewne rzeczy pewnie nie wychodzą poza szatnię, poza murawę, więc trudno wyrokować.
Jak będziemy wywalac każdego zawodnika, który ma dołek formy to skończymy nie w I lidze, ale niżej. Arek Baran zasłużył na szacunek i wsparcie , nawet wtedy kiedy ma gorszy czas.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)