Jak Wy sie z FortArtem dogadujecie??? :D
-
-
Sprawa Lecha Wałęsy
Sprawę nagłaśniają ludzie "Pisu" z ch.. Kurtyką na czele....Kaczory to zakomplesione buce które nie mogą przeżyć tego że to Wałęsa jest ikoną Solidarności a oni byli tylko współpracownikami i stali z boku.Jeżeli mam wierzyć Wałęsie czy przydupasom tych zakomplesionych,sfrustrowanych padalców to wybieram Wałęsę.
P.S czekam aż ktoś weźmie się za "lody" kręcone przez Kaczorów przy okazji P.C (Fundusz Obsługi Zadłużenia Zagranicznego)
Dajesz jaja Martinez :D
Rozumiem, sa tematy tabu w tym kraju, zyjmy wiec dalej mitologia. Niech uczą nas konfidenci, a drogie wskazuja ksieza pedofile. Bojmy sie mowic, i utrzymujmy to zmruszałe truchło III RP przy zyciu. Uporczywa terapia to sie nazywa.
Nie moga zniesc :D Profesor i doktor prawa, prezydent i były premier, szef najwiekszego klubu opozycji. Autorzy rozpraw i publikacji. Nie moga poprostu zniesc, i w swej zawisci siadaja na emertyowanej legendzie, w 25 rocznice zdobycia przec NIEGO (sic!!!) nobla. Człowiek samotnie pokonujacy bezpieke, i obalajacy komunę jst opluwany przez małych, zawistnych zaplutych karłow (reakcji).
Tak tylko szepnę, by zachwiac nieco Twoim obrazem:
"W Katowicach i w Krakowie pokazana została wystawa STASI. Wśród eksponatów znalazł sie cytat z przemówienia gen. Kiszczaka na zebraniu ministrów sprw wewnetrznych Paktu Warszawskiego:
[b]"Celem wprowadzenia stanu wojennego jest zmiana gremiów kierowniczych "Solidarności".[/b]
żr:
http://www.obywatel.org.pl/solidarnosc/referat_andrzej_gwiazda.pdf
Adam Akustyk Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Jak Wy sie z FortArtem dogadujecie???
Dobrze, pamietaj ze WikiPasy sa eks-polityczne :)
@ Martinez : Ale lustracja pod wzgledem ikon nic nie zmieni. Walesa bedzie dalej ikona Solidarnosci, Michnik ikona KORu, a ikonami walki o wolna Polske osoby takie jak Kornel Morawiecki.
Kaczory całe lata były przydupasami Wałęsy i słuchały jego poleceń i tego też nic już nie zmieni.
Rydwan, ten temat jest o Wałęsie, nie o Kaczyńskim.
Sprzedał się za władze jako prezydent obstawił się starymi SBkami i UBekami!!!Bo do nich mu było bliżej!!!
Adam Akustyk Napisał(a):
> Dajesz jaja Martinez
>
> Rozumiem, sa tematy tabu w tym kraju, zyjmy wiec
> dalej mitologia. Niech uczą nas konfidenci, a
> drogie wskazuja ksieza pedofile. Bojmy sie mowic,
> i utrzymujmy to zmruszałe truchło III RP przy
> zyciu. Uporczywa terapia to sie nazywa.
>
> Nie moga zniesc Profesor i doktor prawa,
> prezydent i były premier, szef najwiekszego klubu
> opozycji. Autorzy rozpraw i publikacji. Nie moga
> poprostu zniesc, i w swej zawisci siadaja na
> emertyowanej legendzie, w 25 rocznice zdobycia
> przec NIEGO (sic!!!) nobla. Człowiek samotnie
> pokonujacy bezpieke, i obalajacy komunę jst
> opluwany przez małych, zawistnych zaplutych
> karłow (reakcji).
>
>
>
>
>
> Zmieniany 1 raz/y. Ostatnio 2008-06-20 21:12 przez
> Adam Akustyk.
Akustyk proszę Cię.....Wytłumacz mi genezę nienawiści Kaczorów do Wałęsy,wytłumacz dlaczego ci wielcy wspaniali uczeni: były (na szczęście) premier i obecny (niestety) prezydent najbardziej jątrzą.Dlaczego ostatnio akurat w tej sprawie mają najwięcej do powiedzenia?Ja wiem: to frustracja zakompleksionych,zawistnych ludzi.Za rozliczanie ich przeszłości nikt sie jeszcze nie wziął.Ale przyjdzie na to czas.
Temat o Wałęsie a tu ciągle kaczory i kaczory...Ja nie widzę nic co by łączyło Kaczyśkich z autorami ksiazki...Jak macie takie połązcenia to poprosze, z chęcią zobaczę. Rozumeim ze jak powstanei ksiązka o np. michniku to np. Fort Art napsize że to antysemicka nagonka:).
TD
To czy ktoś nie pamieta tamtych czasów to tylko plus. może bez obciązeń na zimno ocenić FAKTY, dowody.
Ja i tak czekam na taśmę która jest u Borusewicza, ona pokaze kto w tym temacie jest użytecznym idiotą.
Wisła-Makkabi 2-1 29-X-1921
Drugie z rzędu przyjacielskie zawody w obecnym sezonie między powyższemi druzynami [...] Przed rozpoczęciem zawodów wręczyła Makkabi Wiśle wspaniale haftowany proporzec, poczem nastąpiło uczczenie dwóch graczy Makkabi.
Jeśli ktoś nie pamięta to plus- zubereg jesteś jedyny. Jak ktoś nie uczestniczył to też plus bo bez emocji patrzy? Jak ktoś siedział u mamy pod pódnicą to ma średnie prawo moralne do oceniania kogoś kto w tamtych latach był ciągany na SB.
Jeśli macie tyle odwagi - to wywieście transparent "wolna Białoruś" a potem jedźcie na rewanż. Będzie okazja do sprawdzenia się w kontaktach z OMON-em i białoruską służbą bezpieczeństwa.
A co do łaczenia z tą sprawą Kaczorów to nawet Francuzi czytają nasze forum i piszą o tym chorym pomyśle
http://www.rfi.fr/actupl/articles/102/article_4934.asp
Wałęsa to Wałęsa, plus ujemny. Wachowski nie był fatamorganą. Wspieranie lewej nogi też nie. To się nie wzięło z kapelusza. Śmieszy mnie ten kabaret kukiełek, plujących jak to im było wygodne na Wałęsę, honorujących oberszefa bezpieki Kiszczaka, a teraz stojących w pierwszym rzędzie obrońców "maltretowanego". Śmieszą mnie głosy gości, którym Kaczyński i PiS rzucił się na mózg i przesłonił racjonalne myślenie.
Moim zdaniem trzeba odróżnić następujące sprawy.
1. Złamać prostego robotnika z początkiem lat 70-tych to było dla SB jak bułka z masłem.
2. Postawić się SB w połowie lat 70-tych to czyn zasługujący na wielkie uznanie.
3. O roli Wałęsy w najnowszej historii RP nie ma co dyskutować, choć on sam z właściwą sobie bufonadą zdecydowanie ją przecenia.
4. Dokonać zamachu stanu w obronie własnej dupy... pozostawiam do oceny forumowiczom.
O latach 70-tych myślę podobnie jak przedmówca. Sprawy się komplikują później. Problem polega na tym, że Wałęsa, który przez pierwszy okres po 1989 roku był niewygodny dla establishmentu stał się nagle wygodny kiedy obalił rząd Olszewskiego. Potem z czasem z pomocą kapciowego Mnietka związał się z takimi tuzami bezpieki jak Czempiński, Zacharski, Jasik i Fąfara. Aktualnie Wałęsa pełni rolę taranu używanego przez establishment dla obrony pozycji uzyskanych w ramach uzgodnień okrągłego stołu.
Wkoncu wychodzi na jaw PRAWDA i z tego nalezy sie cieszyć!!! To nie Walesa i jego ekipa wyzwolili Polske spod czerwonego jarzma. Wrecz przeciwnie... Nie wiem co by bylo z naszym pieknym, europejskim krajem, gdyby tacy dwaj (skojarzenie z wiekowym forumowiczem - luźne) SAMI nie stawili czoła całym armiom ubeków, esbeków, podwójnych agentów i przede wszystkim swoim kolegom...
Kto tego nie rozumie ten małpa w czerwonym.
Tutejszym obroncom Walesy nalezy przypomniec ze raz juz sie przyznal do wspolpracy z sluzbami bezpieczenstwa - w swoim oswiadczeniu z 92 roku. Oswiadczenie wprawdzie cofnieto z TV zanim sie ono ukazalo, jednak bez problemu mozna znalesc jego tresc. Walesa doszedl do wniosku (albo ktos mu poradzil) ze zamiast przyznawac sie, lepiej obalic rzad chcacy lustracji i bodajze jeszcze tego samego dnia miala miejsce narada w ktorej Walesa, a takze m.in. Tusk, doszli do wniosku ze trzeba "Natychmiast, dzisiaj" zmienic rzad, ze Olszewskiego "jutro nie mozna juz wpuscic do gabinetu", ze "natychmiast trzeba [b]zablokowac[/b] tych ludzi zeby jutro nie weszli do biura". Nastepnego dnia juz Tomasz Bankowski mowil otwarcie z mownicy sejmowej ze ma nadzieje ze rzad Pawlaka wreszcie zacznie dobrze sluzyc [b]Polsce Ludowej[/b].
To wszystko jest w filmie [b]dokumentalnym[/b] "Nocna zmiana" : [url]http://video.google.pl/videoplay?docid=2185058413755445485&q=nocna+zmiana&ei=Q9xcSI_oOKLejQK3kKmpBA[/url]
A co było pierwsze- wniosek o odwołanie rządu Olszewskiego czy wyciągnięcie teczek przez maciarewicza?
Polecam film "Plusy dodatnie, plusy ujemne" do ściągnięcia ze strony www.dlapolski.pl
Szczególnie ciekawe są sceny po 40 minucie.
Rydwan73: co bylo pierwsze, wniosek o odwolanie rzadu Olszewskiego, czy zatrzymanie przez Olszewskiego porozumienia Walesy z wywiadem rosyjskim o oddaniu w ich rece polskiej ziemi ?
D.J.Cat Napisał:
> Trzeba sobie odpowiedziec czego potrzebujemy.
> Prawdy, która jest złożona czy legendy która
> jest prosta. Według mnie bardziej Lecha
> kompromituje jego obecne zachowanie niż kontakty
> z SB 35 lat temu.
Dokładnie.... Po co żyć złudzeniami.... Jestem apolityczny, ale postać Wałęsy mnie wyjątkowo drażni.... Zwykły prosty człowiek w a w swojej głupocie myśli, że jest zbawicielem narodu..... Wałęsa kompromituje się na każdym kroku - przykłady:
- najpierw mówi, że robi błędy ortograficzne, pomijając jego słynne wypowiedzi "nie chcem, ale muszem", "tymi ręcami". "o take Polske" itd. itp. by pełen zauroczenia swoją madrością wypalił w TV, że.... POSIADA JUŻ POKOJOWĄ NAGRODĘ NOBLA I TERAZ MIERZY W NOBLA W... LITERATURZE.... HEHEHEHAHAHA.... Nie zmyślam, sam słyszałem tą jego wypowiedź w TV....
- po nadaniu mu tytułu doktora praw honoris causa - w dyskusji z wykształconym prawnikiem w penym momencie wypalił.... "...panie co się pan ze mną kłócisz, ja jestem doktor praw HEHEHEHAHAHA
Te 2 przykłady świadczą o tym, że ten gośc ma nierówno pod sufitem..... Nic jednak w tym dziwnego skoro zaczynając jako zwykły robotnik po pewnym stał się prezydentem RP.... Sodówka musiała uderzyć i w swojej głupocie uwierzył, że jest najmądrzejszy w Polsce.....
Prezydentura Wałęsy to była totalna porażka..... Otoczył się grupą cwaniaków, znacznie mądrzejszych od niego i robili z nim co chcieli.....
Co do przeszłości i ewntualnej współpracy Wałęsy z SB - wszystkie poszlaki wskazują na to, że coś jest na rzeczy..... Pierwszym podejrzanym sygnałem był fakt odwołania rządu Olszewskiego w sytuacji gdy ten chciał wprowadzić lustrację..... Reakcja Wałęsy była natychmiastowa!!! Twardych dowodów jednak na pewno nie będzie bo podczas prezydentury z pewnością zdążył się wyczyścić....
NIE CHCĘ TAKICH LEGEND....
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)