Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • Marcin Krzywicki - witamy w Pasach!

• Piłka nożna
    • Rozpoczęto 16.06.2008 o 18:18
      Ostatnia aktywność 01.09.2012 o 08:59
      50758 wyświetleń
    • pasiasty81

3.2K
      1
    • 26.07.2008 o 20:47
      Post #442137 26.07.2008 20:47
    a na to sa inne warunki, 7 bramek w sezonie - w ekstraklasie, puchar sie nie liczy
    • gietki_ramirez

313
      0
    • 28.07.2008 o 16:21
      Post #442388 28.07.2008 16:21
    gietki_ramirez Napisał(a): ------------------------------------------------------- > On bedzie pierwszym reprezentantem Polski z tej > Cracovii. Sie ma nosa :)
    • stary kibol

5.4K
      2.2K
    • 28.07.2008 o 16:22
      Post #442391 28.07.2008 16:22
    Brawo Marcin! Nie przejmuj się wypowiedziami na tym forum! Sam widzisz jacy "fachowcy" się tu produkują!!! Powodzenia w kadrze! Pokaż na co Cię stać!
    • Iniemamocny2

1.3K
      511
    • 28.07.2008 o 20:26
      Post #442462 28.07.2008 20:26
    Za: www.koronowo.net.pl: Co nowego u...,,Krzywego'' Kategoria aktualności: Sport Autor: Robert Wiśniewski (pią, 25 lipiec 2008) Do rozpoczęcia 1 II-ligowej kolejki pozostał tylko dzień, jednak piłkarze ekstraklasy na rozpoczecie ligowego sezonu muszą jednak jeszcze poczekać. Powodem jest panujący bałagan w ,,centrali'' i odwołania jakie składają kluby występujące w tej klasie rozgrywkowej. Koronowscy kibice śledzą też losy byłego piłkarza Victorii Koronowo Marcina Krzywickiego, który po dobrym sezonie zasilił szeregi Cracovii. Poprosiłem ,,Krzywego'' o opisanie swoich wrażeń związanych z pobytem w grodzie Kraka. Co sądzisz o bałaganie organizacyjnym panującym w ekstraklasie? Mnie w sumie cieszy przełożenie pierwszej kolejki ligowej ponieważ zmagam się już od dłuższego czasu z kontuzją i mam nadzieję, że lekarze postawia mnie na nogi przez te parę dodatkowych dni, co pozwoli mi na walkę o miejsce w szerokiej krakowskiej kadrze. Kontuzja na kilka dni przed rozpoczęciem rozgrywek trochę pokrzyżowała twoje plany. Problemy z mięśniem rozpoczeły się podczas meczu z Soligorskiem w ramach Pucharu Intertoto, a w sparingowym meczu z Arką niestety uraz się odnowił.Obecnie pracuję intensywnie z lekarzami, przechodzę zalecone przez nich zabiegi, trenuję na gumach rehabilitacyjnych oraz z piłką lekarską i co mnie bardzo cieszy od paru dni rozpocząłem truchtać-w ten sposób obudowuję uszkodzony mięsień. Czy już zadomowiłeś się w krakowskim klubie? Myślę, że aklimatyzacja przebiega w dobrym kierunku...zadebiutowałem już w europejskich pucharach teraz czekam na swoją szansę i pierwszy występ w lidze.O miejsce w składzie na pewno będzie ciężko bo jest kilku dobrych zawodnków, którzy walczą o miejsce w ataku. W tej chwili pewniakiem jest Tomasz Moskała a do niego będzie ktoś dobierany. Jakie wrażenie zrobiła na tobie krakowska baza treningowa? Mecze rozgrywane są oczywiście na stadionie przy ulicy Kałuży, natomiast baza treningowa mieści się w innym miejscu i dysponuje dobrym boiskiem trawiastym oraz sztuczną płytą z której praktycznie nie korzystamy w tym okresie. Natomiast zajęcia na basenie oraz siłowni odbywają się w "Comarchu". Jeśli natomiast chodzi o treningi to na tym szczeblu wygląda to całkiem inaczej. Przez cały okres przygotowawczy trenowaliśmy praktycznie dwa razy dziennie, a więc wiekszość dnia spędzałem w klubie. Obóz przygotowawczy odbył się na Słowenii, gdzie mieliśmy do dyspozycji baseny z wodą termalną, pola golfowe i oczywiście dobrze przygotowane boiska trawiaste. Jakie wrażenie na tobie zrobili fanatyczni krakowscy kibice ? Kibice okazję do zaprezentowania się mieli w meczu pucharowych z Soligorskiem i wygladało to naprawdę bardzo okazale...na stadionie panowała super atmosfera...przynajmniej do momentu prowadzenia:).Pełnię ich możliwości będzie na pewno można zobaczyć w meczu derbowym z Wisłą Kraków. Jakie cele przed drużyną stawiają włodarze Cracovii ? Jeśli chodzi o cele Cracovii w nadchodzacych rozgywkach...nie postawiono raczej przed nami konkretnych.Gramy w każdym meczu o zwycięstwo, a czas to zweryfikuje.Chcemy znależć się jak najwyżej w ligowej tabeli. Twój były klub będzie występował w II lidze, jak oceniasz szansę koronowskich zawodników w tej klasie rozgrywkowej ? Jeśli chodzi o Victorię to uważam, że chłopacy sobie poradzą. Liga nie da się ukryć będzie o wiele silniejsza a Victoria nie będzie w niej faworytem. Jednak uważam, że nie jednego teoretycznie silniejszego rywala pokonają...jestem tego wręcz pewien. Z tego też miejsca pozdrawiam koronowskich piłkarzy oraz kibiców i sympatyków piłki nożnej.
    • LiD.Z.

3.6K
      0
    • 28.07.2008 o 20:40
      Post #442470 28.07.2008 20:40
    Marcin trzymamy za Ciebie kciuki!!!TYLKO PASY!!!
    • SaNtO

31.1K
      16.3K
    • 28.07.2008 o 21:14
      Post #442482 28.07.2008 21:14
    Pasiasty: "Problemy z mięśniem rozpoczeły się podczas meczu z Soligorskiem w ramach Pucharu Intertoto" co Ty na to ?:D:D:D to jednak nic bardziej niepokojące jest to : "W tej chwili pewniakiem jest Tomasz Moskała a do niego będzie ktoś dobierany."
    • Blady Niko

9.5K
      201
    • 29.07.2008 o 09:46
      Post #442573 29.07.2008 09:46
    [i]O powołaniu do kadry dowiedziałem się ze strony internetowej Cracovii[/i] - mówi Marcin Krzywicki. Źródło: Gazeta Krakowska
    • Khalid

20.8K
      12.9K
    • 29.07.2008 o 10:30
      Post #442577 29.07.2008 10:30
    Hehe oby chłop nie bywał na forum bo wpadnie w depresję jak kiedyś Skrzynia
    • Blady Niko

9.5K
      201
    • 29.07.2008 o 11:22
      Post #442586 29.07.2008 11:22
    Marcin Krzywicki niedługo będzie znany w całej Polsce. Z przymrużeniem oka ... == Polski Crouch w kadrze Leo. Do tej pory grał w 3 lidze! O tym, że na konsultacje do Wronek powołania od Leo Beenhakkera dostaną mniej znani piłkarze, wiedzieliśmy od dawna. Ale żeby powołać piłkarza, który nigdy w karierze nie zagrał choćby minuty ani w pierwszej, ani w drugiej lidze - to już sensacja. A gdy dodamy do tego, że w poprzednim sezonie ten zawodnik zdobył w trzeciej lidze ledwie 10 goli - o dwanaście mniej niż król strzelców - i aktualnie jest kontuzjowany, to już naprawdę jesteśmy w szoku. Bohater zamieszania to 22-letni Marcin Krzywicki, mierzący dwa metry wzrostu. Przed tym sezonem Krzywicki podpisał czteroletni kontrakt z Cracovią. Najwidoczniej za tym powołaniem optował Andrzej Zamilski, który niegdyś dwa razy powołał go do kadry U-21 (piłkarz nawet strzelił gola przeciw Białorusi). Sam Zamilski mówił, że Krzywicki może być polskim Crouchem, co nas trochę przeraża, bo pachnie drugim Rasiakiem. Generalnie wolelibyśmy polskiego Rooneya. No, ale w ostateczności ... W każdym razie chłopakowi życzymy jak najlepiej, ale biorąc pod uwagę, że do tej pory był zawodnikiem Zawiszy Bydgoszcz, a potem Pomorzanina Serock i Victorii Koronowo zastanawiamy się, czy to jednak nie przesada, by już go powoływać? Nie lepiej było zobaczyć go w choć jednym meczu ligowym? Krzywicki o sobie mówi tak [wikipasy.pl]: - Myślę, że mój wzrost jest zaletą, szczególnie jeśli chodzi o grę w powietrzu. Pewnie trochę tracę na koordynacji i szybkości. Nie chciałem jednak nigdy być ani koszykarzem ani siatkarzem. Nie wiedziałem, że tak urosnę... Cała historia ma jeszcze jeden smaczek. Otóż jak wyczytaliśmy na stronie [koronowo.net.pl] piłkarz jest aktualnie kontuzjowany. Sam Krzywicki mówi: - Problemy z mięśniem rozpoczęły się podczas meczu z Soligorskiem w ramach Pucharu Intertoto, a w sparingowym meczu z Arką niestety uraz się odnowił. Obecnie pracuję intensywnie z lekarzami, przechodzę zalecone przez nich zabiegi, trenuję na gumach rehabilitacyjnych oraz z piłką lekarską i co mnie bardzo cieszy od paru dni rozpocząłem truchtać - w ten sposób obudowuję uszkodzony mięsień. Jeśli Krzywicki się sprawdzi - wspaniale. Mamy nadzieję, że za jego powołaniem nie stała... linijka. Polscy trenerzy lubią dryblasów, ale dla nas 200 centymetrów wzrostu to dużo za dużo. Źródło:
    • Khalid

20.8K
      12.9K
    • 31.07.2008 o 09:44
      Post #442973 31.07.2008 09:44
    Tylko ,żeby na kadrze znowu kontuzji nie złapał...(tfu tfu i pukpuk w niemalowane) " Majewski: Będzie skakał jeszcze wyżej Pytaliście niedawno kogo polecałbym z Cracovii do kadry. Odpowiedziałem, że Wasiluk, Polczak, Kostrubała, Krzywicki i Dudzic. Jeśli będą dobrze pracować, mogą trafić do reprezentacji seniorów. Trzech z nich już tam jest. Mówi pan, że Krzywicki przyszedł znikąd? Jak to, on jest z Bydgoszczy, tak jak ja! (śmiech). Marcin jest typowym środkowym napastnikiem. Jego warunki fizyczne określają sposób gry. Ma talent, ale musi pracować. Wszystko powinien poprawić, a zwłaszcza koordynację ruchową i grę w powietrzu. Gwarantuję jednak, że będzie skakał wyżej. Ma spore perspektywy. Takie warunki to coś nadzwyczajnego, a jest chętny do pracy, spokojny, rozsądny, więc szybko wprowadził się do Cracovii. "
    • stary kibol

5.4K
      2.2K
    • 31.07.2008 o 09:57
      Post #442976 31.07.2008 09:57
    Powołanie Marcina Krzywickiego na konsultację reprezentacji i mecz towarzyski z Maccabi Hajfa zaskoczyło wszystkich. Również sam napastnik Cracovii temu nie dowierzał. - Myślałem, że chodzi o reprezentację młodzieżową, ale kiedy upewniłem się, że to Leo Beenhakker mnie wzywa, nie potrafiłem opanować radości - mówi dwumetrowy piłkarz Pasów. Łatwiej go było dostrzec, niż o nim usłyszeć. Przecież ma wzrost koszykarza, a jeszcze dwa miesiące temu grał w trzeciej lidze. - Wielu ludzi pyta, dlaczego nie zostałem koszykarzem, siatkarzem lub piłkarzem ręcznym. A ja sporty dryblasów lubię, ale oglądać w telewizji. Zawsze chciałem być piłkarzem, jak mój tata Zbigniew, który grał między innymi w Stomilu Olsztyn i Motorze Lublin - tłumaczy zawodnik, który przy 200 cm wzrostu waży niewiele, bo 85 kilogramów. Ma też stosunkowo niewielką stopę: numer 45 lub 46. - Zamierzam się wzmocnić fizycznie, bo treningi w Cracovii to nie to samo co w Koronowie czy Serocku. Tutaj ćwiczyliśmy naprawdę ciężko, dwa razy dziennie. Wcześniej z czymś takim się nie spotkałem - opowiada. Jego kariera nabrała gwałtownego przyspieszenia. Dość powiedzieć, że jedzie na kadrę narodową przed debiutem w ekstraklasie. - Wszystko stało się tak nagle. Dopiero co byłem trzecioligowcem, gdy do reprezentacji młodzieżowej ściągnął mnie trener Andrzej Zamilski - zaznacza. - Marcin może być polskim Crouchem. Mierzy dwa metry, a przy tym jest dobrze wyszkolony technicznie i całkiem szybki - mówił niedawno o Krzywickim Zamilski. - A potem było już zaproszenie na testy do Cracovii. Szybko podpisałem czteroletni kontrakt i miesiąc później chce mi się przyjrzeć sam Leo Beenhakker. Przez dwa dni odebrałem więcej telefonów niż do tej pory - przyznaje lekko oszołomiony piłkarz. Cracovia, kupując go za 120 tys. zł, wygrała los na loterii, a w brodę pluć mogą sobie Legia i Lechia, które również chciały pozyskać napastnika. - Wybrałem Cracovię, bo dawała mi szansę gry w ekstraklasie. Legii i Lechii bardziej chodziło, bym na początku spróbował w Młodej Ekstraklasie - tłumaczy zawodnik. Z pewnością pomogło też to, że pochodzi z Bydgoszczy, a to przecież rodzinne miasto Janusza Filipiaka i Stefana Majewskiego. - Marcin ma doskonałe warunki i myślę, że u nas rozwinie swój talent - mówi bez zastanowienia Majewski. Krzywicki na boisku najczęściej słyszał: Patrzcie, przyjechał Crouch. - Gdy komentarze były miłe, to się cieszyłem, bo porównywano mnie do sławnych piłkarzy: Jana Kollera, Vratislava Lokvenca, Emmanuela Adebayora czy Nwankwo Kanu. Gdy ktoś nieprzyjemnie docinał, uwagę wpuszczałem jednym, a wypuszczałem drugim uchem - przekonuje. I podaje swoją galerię piłkarskich wzorów, wśród których dominują dużo niżsi od niego napastnicy. - Światowa pierwsza trójka to Thierry Henry za fenomenalną technikę i szybkość, Dymitar Berbatow za instynkt strzelecki oraz Zlatan Ibrahimovic za grę w powietrzu. Z polskich napastników najbardziej cenię Adriana Sikorę za szybkość i spryt, Pawła Brożka za skuteczność i Artura Wichniarka, bo strzela gole w Bundeslidze - przyznaje Krzywicki. Grał w młodzieżówce Zaczynał, mając 9 lat, w Zawiszy Bydgoszcz. Stamtąd jako 18-latek przeszedł do V-ligowego Pomorzanina Serock, z którym wywalczył awans do IV ligi. Przez ostatnie 1,5 roku grał w III-ligowej Victorii Koronowo. Tam wypatrzył go trener reprezentacji młodzieżowej Andrzej Zamilski. Krzywicki zagrał w wiosennych meczach z Białorusią (2:2, strzelił gola) i z Finlandią (0:1). Wtedy do akcji przystąpiła Cracovia, wykupując go z Bydgoszczy za jedyne 120 tys. zł. Dziś jego wartość, chociaż jeszcze nie zadebiutował w ekstraklasie, oscyluje wokół 1 mln zł. Majewski: Będzie skakał jeszcze wyżej Pytaliście niedawno kogo polecałbym z Cracovii do kadry. Odpowiedziałem, że Wasiluk, Polczak, Kostrubała, Krzywicki i Dudzic. Jeśli będą dobrze pracować, mogą trafić do reprezentacji seniorów. Trzech z nich już tam jest. Mówi pan, że Krzywicki przyszedł znikąd? Jak to, on jest z Bydgoszczy, tak jak ja! (śmiech). Marcin jest typowym środkowym napastnikiem. Jego warunki fizyczne określają sposób gry. Ma talent, ale musi pracować. Wszystko powinien poprawić, a zwłaszcza koordynację ruchową i grę w powietrzu. Gwarantuję jednak, że będzie skakał wyżej. Ma spore perspektywy. Takie warunki to coś nadzwyczajnego, a jest chętny do pracy, spokojny, rozsądny, więc szybko wprowadził się do Cracovii. Marek Gilarski - Przegląd Sportowy
    • SaNtO

31.1K
      16.3K
    • 31.07.2008 o 14:48
      Post #443027 31.07.2008 14:48
    [url]http://sport.interia.pl/pilka-nozna/news/gigant-z-cracovii-wart-milion,1154923[/url]
    • tofi

2.9K
      575
    • 31.07.2008 o 14:58
      Post #443028 31.07.2008 14:58
    Trudni mi cokolwiek o nim powiedzieć. Widziałem go na żywo na Intertoto w Krakowie i biorąc pod uwagę, że to był jego debiut muszę przyznać, że w 1 połowie jako jedyny napastnik dawał sobie radę. W drugiej zawiodła kondycja jak i całej drużyny. W każdym razie do młodzieżówki nie trafił pewnie przez przypadek więć podobonie może być i teraz. Pozostaje życzyć mu tylko powodzenia.
    • pKracy

322
      57
    • 31.07.2008 o 23:27
      Post #443102 31.07.2008 23:27
    > Gdy ktoś nieprzyjemnie docinał, > uwagę wpuszczałem jednym, a wypuszczałem drugim > uchem - przekonuje. No to stary teraz przygotuj sobie autostradę między uszami. Jak się za Ciebie wezmą forumowi "specjaliści" od kopanej... Wziął Cię Stefek i jesteś z Bydgoszczy. To wystarczy, byś na starcie miał przejeb...
    • SaNtO

31.1K
      16.3K
    • 01.08.2008 o 14:30
      Post #443176 01.08.2008 14:30
    to wystarczy by był forowany jak nikt inny ;] no oprocz nowaka oczywiscie bo ich łączy "coś" więcej
    • stary kibol

5.4K
      2.2K
    • 01.08.2008 o 14:47
      Post #443187 01.08.2008 14:47
    SANTO-nazwiska pisze się z dużej litery!!!
    • DSS

4.4K
      1K
    • 01.08.2008 o 14:55
      Post #443189 01.08.2008 14:55
    Ja tam z Krzywym wiąże duże nadzieje, ma strzelic 10 bramek, Dudzic ma strzelic 8, tyle samo co Witkowski, od którego wymagam więcej, ale z uwagi na to, że leczy kontuzje ma większego lajta. Aha i jeszcze Kaszuba ma strzelic 5, nawet jak nie zagra ani minuty ma strzelic 5!!! ;)
    • pKracy

322
      57
    • 01.08.2008 o 18:38
      Post #443222 01.08.2008 18:38
    > to wystarczy by był forowany jak nikt inny ;] no > oprocz nowaka oczywiscie bo ich łączy "coś" > więcej Babcia Leo pochodzi z Bydgoszczy! Więcej w Fakcie i u Santo. Rotfl
    • Khalid

20.8K
      12.9K
    • 02.08.2008 o 07:59
      Post #443338 02.08.2008 07:59
    Krzywicki znowu kontuzjowany z tego co mówiono wczoraj na Kablu.
    • Rabarbar_1

2.6K
      543
    • 02.08.2008 o 10:03
      Post #443347 02.08.2008 10:03
    http://sport.interia.pl/pilka-nozna/news/kontuzja-wybranca-beenhakkera,1156218 I tak sie zastanawiam jak oni go leczą skoro co chwila mu sie ta kontuzja odnawia??

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie