Nie znalazłem takiego tematu więc założe bo co by nie :)
co proponujecie? gdzie jedziecie? czego stanowczo nie polecacie?
ja chce nad nasze morze pojechać i mysle nad jakas imprezową miejscowością np. Władysławowo?
bo jakoś wszyscy tam polecają,
-
-
WAKACJE 2008
Władysławowo powiadasz? Jaki ten świat jest mały.........Bede zwiedzał kutry rybackie z XIV w.
Władysławowo to stolica polskiego dresu, naprawdę tego chcecie na wakacje? pijanych Legionistów w kreszowych dreskach drących mordę gdzie popadnie?
Nie żebym chciał , ale skromne nakłady finansowe nie pozwalaja mi na słuchanie np pijanych kibiców Celty Vigo, a gdzieś jechać trzeba .........
a jakie są inne miejscowosci polecane nad morzem naszym ?
zeby sie tez cos działo, a nie spanie na plazy tylko
Łeba
Gdynia :)
Jastrzebia Góra:)
Ostrowo ( wieś między Jastrzębią Górą a Karwią ) , w połowie lat 90-tych w trzech wyżej wymienionych miejscowościach było dużo wrzutów Cracovii ;)
PS. W tym roku nie mam wakacji .
z łeba zle wspomnienia, totalnie nietrafilem z pogoda, a skromne atrakcje na "miescie" dosc szybko sie nudza, za to w kolobrzegu bylo bardzo fajnie
Dlugie (nie dokońca) wakacje na zielonej wyspie. Wybiera się ktoś do IRL??
Leba to sped malolatow - ogolnie tam raczej nie chodzi sie spac, lanserka gow niarska na total, dla najwytrzymalszych lub w przedziale 18-25...
Jest cos ekstra - ruchome wydmy (kawalek od miasta 3ba popedalowac na piechote lub rowerem) oraz pozostalosci po niemieckich wyrzutniach rakiet (blednie nazywanych V-2, naprawde prototypy rakiet RheinTochter i Rheinbote).
Spokojniej w Jastrzebiej Gorze jest (swietny, najlepszy nad morzem bar Heinekena, tzw. okraglak, driny zaje biste), ale tez wiecej ludzi w srednim wieku, tzn. okolo 30tki.
Wladek - roznie, cos miedzy Leba i Jastrzebia, duzo rodzicow z dzieciakami i dostojniejszych wczasowiczow... Ale akcje malolatow, zadymki i disco klimaty tez sa. Najwieksze miasteczko, najwiecej atrakcji.
Caly Hel - windsurferzy, sporo Arki, ale 3ba uwazac, bo czasem bywa zadymowo... glownie przez dresowa wlasnie czesc leglej...
Gdynia - Skwer Kosciuszki, ziomki z Arki, inne takie, co bede pisal...:-)
Sopocko - z roku na rok traci wg mnie na znaczeniu, dopre goferki na koncu deptaku, zaraz przed Molo, po przeciwnej stronie do fontanny (w wakacje najczesciej puszcza banki mydlane, bo jej wrzucaja plyn do plukania naczyn;-) Mozna nadziac sie na nakrecona i nachlana ekipe tych z Gdanska, czasanmi Arkowcy, ale raczej chyba wola swoja Gdynie.
Chalupy lub Kuznice - atrakcje dla panow, choc niestety czesciej spotkac mozna sliniacych sie malolatow oraz spalonych sloncem emerytow... Czyli - plaze nudystow;-)
Rowy - nadbaltycki cel wypraw rodzin z malymi dzieciakami... Nie ma nic, oprocz plazy, plazy nudystow (z kilometr od prawej plazy miejskiej) oraz Slowinskiego Parku Narodowego (wstep platny).
PS. Tyle o prawej polowie wybrzea, z Krakowa na lewa ludzie raczej sie nie zapuszczaja, bo gorszy dojazd, a ostatnio w sumie kompletnie do du py (PKP kicha, samochodem - wyprawa zycia;-)
Ogolnie z powodow sluzbowych (jakis tam, kiedys projekt promocyjny nad Baltykiem) mam zjechane nasze morze od lewa do prawa i z powrotem, wiec jakby ktos mial jakies pytania - sluze uprzejmie;-) Tylko nie piszcie, czy wiem, gdzie zanocowac, bo tam teraz boom budowlany i pensjonaty rosna, jak mury Nowej Huty...
DSS Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Dlugie (nie dokońca) wakacje na zielonej wyspie.
> Wybiera się ktoś do IRL??
>
>
hehe ja sie tam wybralem na wakacje prawie 4 lata temu i jakos sie skonczyc nie moga :)
Twixxx Napisał(a):
> Wladek - roznie, cos miedzy Leba i Jastrzebia, duzo rodzicow z dzieciakami i dostojniejszych wczasowiczow... Ale akcje malolatow, zadymki
No tak jak ja, jadęza trzy tygodnie ;-)
Twixx w Jastrzebiej to sie z toba w 100% zgodze co do baru pod strzecha Hainekena ;) a tak poza tym to obok baru jest/ była fajna impreza i w sumie tyle z ciekawszytch attrakcji w J.G
Hel mi sie bardzo podobał ,zwłaszcza miejsce gdzie sa pozostałosci po ostatniej broniacej sie placówce polskiejw kampanii wrzesbiowej .Czuje sie tamto miejsce.
z bliskich nam rejonów polecam np. na wypad weekendowy tereny Lanckorony,Kalwarii Zebrzydowskiej .Wstyd sie przyznac ,ale pierwszy raz dopiero tam byłem w zeszłym miesiacu . Teren, krajobrazy pierwsza klasa
Nad Bałtyk? :(
Pamiętaj, że za 14 godzin możesz być na chorwackiej plaży, pić Ożujsko i jeść lignie na żaru.
FortArt Napisał(a):
> Nad Bałtyk?
>
> Pamiętaj, że za 14 godzin możesz być na
> chorwackiej plaży, pić Ożujsko i jeść lignie
> na żaru.
>
> --------------------------------------------------
> ------------------------------------
>
> 1908-05-28 Troppauer FV - Cracovia 4:2
> Stulecie pierwszego międzynarodowego meczu w
> dziejach polskiej piłki nożnej!
>
Nasz Bałtyk gdy jest pogoda a ja mam szczęście ze zawsze mam jest najcudowniejszy.Bylem w Chorwacji, Nad morzem Północnym Oceanem Atlantyckim i wszystko ***. Bałtyk rządzi:)
Ja też na podstawie doświadczeń kilku ostatnich lat (ciepło) przedkładam Bałtyk (np. półwysep Hel ale dopiero w drugiej połowie sierpnia, a tak to: Karwię, okolice Stilo, Czołpina, Słowiński Park Narodowy) nad morza południowe.
Aaa, no i a propos Helu jeszcze - tam jest fokarium swietne, dla dzieciakow super temat, ciezko je wyciagnac nawet po paru godzinach. Maja tam w basenie z 15 fok, mozna ogladac karmienie, jak plywaja, swiruja, zobaczyc ich trasy podrozy po Baltyku (bo foczki maja wszczepione miniaturowe nadajniczki), ogolnie nawet staruszki sie rozkrecaja... A po drodze oczywiscie cala masa polsko-swosjko-odpustowo-kramikowo-bazarowego handlowania, czyli zaden rodzic nie przejdzie do konca z pelnym portfelem;-)
Mnie osobiscie najbardziej urzekly ciupagi - model klasyczny, czyli zakopianski. Jak widac dobrze sie sprzedaja nie tylko na krakowskim Rynku, takze nad Baltykiem...-)
Ja do Władysławowa wożę się już od kilku dobrych lat :D i jeszcze nikt do mnie nie wyburzył za koszulkę Pasów. :D
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)