Niespodziewana decyzja o występach w Pucharze Intertoto skróciła wakacje piłkarzom Stefana Majewskiego. Dariusz Pawlusiński w czasie urlopu spędzanego w Krakowie miał więcej czasu dla dzieci. - Orłami nie są, a chcemy razem z żoną, by skończyły szkołę z przyzwoitymi stopniami - mówi prawy pomocnik.
Dla jednych występy w pucharach to szczęście, dla innych krótsze wakacje. - Planowałem w ostatnim tygodniu wyjechać nad polskie morze, ale z konieczności będzie to tylko weekend - wspomniał Cabaj.
Pawlusiński, którego nie opuszcza dobry humor, nigdy jeszcze nie był na Białorusi. - Gdyby w domu poszło coś nie tak, poproszę o azyl w państwie Łukaszenki - żartował.
Janusz Filipiak, prezes Cracovii, piłkarzom obiecał spore pieniądze za dojście do pierwszej rundy pucharu UEFA. Do tego potrzeba pokonania aż trzech rywali w trakcie lata. - Premie są najmniej ważne. Słyszałem o wzmocnieniach, o skład nie ma się co martwić - uspokaja Pawlusiński.
Po ewentualnym wyeliminowaniu Szachtiora czeka Sturm Graz, a w decydującej rundzie drużyna z trójki FK Teplice (Czechy), Ujpesti TE (Węgry) i Żetysu Tałdykorgan (Kazachstan). - Ciężko będzie wygrać sześć spotkań, choć pewnie trener Majewski powie, że wystarczy je tylko korzystnie zremisować. Wielkiej renomy ten puchar polskim zespołom raczej nie przyniósł - podsumował Cabaj.
Wakacje piłkarzy z ul. Kałuży, wcześniej zaplanowane do 16 czerwca, zostały skrócone o pięć dni. Do meczu z Szachtiorem zostanie półtora tygodnia. Każdy zawodnik dostał rozpisane zajęcia do wykonania, a gracze zapewniają, że żaden nie zapomniał, jak się gra w piłkę.
Cabaj obawia się brutalnej i agresywnej gry ze strony Białorusinów: - Porażka byłaby dla nas dyshonorem. Trzeba jednak pamiętać, że przystąpimy do meczu po przerwie, a Szachtior jest w środku sezonu.
Zupełnie innych problemów spodziewa się Maciej Madeja, kierownik drużyny. - Słyszałem, że na przekroczenie granicy polsko-białoruskiej czeka się aż sześć godzin.
Pierwsze spotkanie Cracovia zagra u siebie 21 czerwca o godz. 18. Godzina jest nieprzypadkowa. Tego samego dnia o godz. 20.45 w Bazylei rozpocznie się ćwierćfinał mistrzostw Europy. Rewanż zaplanowano na Białorusi 29 czerwca o godz. 16 czasu polskiego. Niespełna pięć godzin później na Stadionie Ernsta Happela w Wiedniu rozpocznie się finał Euro 2008.
Źródło: Gazeta Wyborcza Kraków
-
-
Cracovia w Pucharze Intertoto!!!
>
> Zupełnie innych problemów spodziewa się Maciej
> Madeja, kierownik drużyny. - Słyszałem, że na
> przekroczenie granicy polsko-białoruskiej czeka
> się aż sześć godzin.
A o czymś takim jak samolot pan słyszał panie Maćku?
I mam nadzieję, że wylecicie min dzień wcześniej.
Widocznie Pan Maciej wie już więcej, niż my. Przeciez słupki w klubie muszą się zgadzać. ;]
Z takim podejściem jak Cabaj napewno daleko zajdziemy....
Wisła-Makkabi 2-1 29-X-1921
Drugie z rzędu przyjacielskie zawody w obecnym sezonie między powyższemi druzynami [...] Przed rozpoczęciem zawodów wręczyła Makkabi Wiśle wspaniale haftowany proporzec, poczem nastąpiło uczczenie dwóch graczy Makkabi.
Wlasnie dobrze, ze Cabaj ma takie podejscie, bo gdy czuje na sobie presje, to zawsze sie spina, na przyklad w meczach derbowych.
Czyli finał ogladamy w bialoruskiej knajpie, albo na w pogranicznym barze :D
Ale to, co pan Maciek mówi, to ścisła prawda, doświadczyłem tego na własnej skórze. Wyjazd teoretycznie nie dłuższy niż do Szczecina, ale jeśli dr Jakub będzie chciał oszczędzić na samolocie, to może być smętnie.
17 byłaby najlepsza godziną, bo najpierw szloby sie na meczyk, a pozniej melanzowalo na wiankach... konczac na rynku :D No własnie... co z rewanzem? Ogladniemy gdzies?
No, w Soligorsku :D
Pawlusiński - "Premie są najmniej ważne..." ;-) albo opowiada bzdety albo też zarabiają tyle co np. w MU ;-)
FA
Odpowiem na Twoje pytanie tutaj bo tam zamknęli. Wtedy Cracovia nie zagrała w intertoto gdyż walczyliśmy o UEFĘ... Wiec do intertoto sie nie zgłosiliśmy....
Gdyby nie dziecinne błędy wuefisty w meczu z Amicą gralibyśmy w pucharze uefa wtedy.
Wisła-Makkabi 2-1 29-X-1921
Drugie z rzędu przyjacielskie zawody w obecnym sezonie między powyższemi druzynami [...] Przed rozpoczęciem zawodów wręczyła Makkabi Wiśle wspaniale haftowany proporzec, poczem nastąpiło uczczenie dwóch graczy Makkabi.
z tego co pamietam, liga trwala dluzej (nie bylo euro), wiec druzyne trzeba bylo zglosic przed sezonem, a my zglosilismy ewentualny akces do pucharu uefa i intertoto nam przepadlo.
Myśle ze to wyśmienity moment aby sprowadzić ludzi na nowo na trybuny. Nasza frekwencja na meczach w porównaniu z poprzednimi latami to żenada ale wiemy czemu. Powinnismy to wykorzystać, a że przeciwnik może i kiepski lub (mocny) ale jednak stawiam że możemy się pokazać z jak najlepszej strony na trybunach i nasi zawodnicy żeby to odczuli. Pamiętacie mecze z 3 ligi np. Korona, 2 liga z Pogonią. To najlepszy moment aby sciągnąć ludzi i wrócić do tej zajebistej atmosfery i naszego piekła dla przeciwników :).
Pozdrawiam i mam nadzieje że na tym meczu zalejemy trybuny i nie będzie wolnych miejsc.
Ale reklama tez jest potrzebna ze strony klubu.
eheehehe.
Koślawiec na ichniejszej stronie zmieniony. Nie dziekować mi za mocno.
http://www.fcshakhter.by/russian/news.php
Do Krakowa sie wybierają.
[img]http://img408.imageshack.us/img408/8143/fajahf2.gif[/img]
dzie-ku-je-my ;)
szacun :)
Super Akustyk!
WSZYSCY na mecz!!!!CRACOVIA ZAWSZE PANY!!!
http://www.90minut.pl/news.php?id=734398
oni mają jakieś forum dyskusyjne? bo na tej stronie jakoś nie widzę.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)