Witam,
Zastanawiam, się jak długo jeszcze trzeba będzie edukować kibiców w Polsce, dziennikarzy i spoconego Janka T., że to nie społeczeństwo utrzymuje KGHM, a KGHM społeczeństwo.
Dowód? Proszę bardzo.
Rok rocznie KGHM jest okradany przez kolejne ekipy rządzące z pieniędzy w wyniku nakazu wypłaty dywidend. W zeszłym roku z tego tytułu do budżetu Państwa wpłynęło kilka miliardów złotych. Były to pieniądze, które normalnie zostałyby przekazane na inwestycje i rozwój firmy. Więc nie piszcie więcej tych bzdur. Bo to z pieniędzy wyparcowanych przez górników, mieszkajacych w Lubinie i jego okolicach, rząd może zwiększać zasiłki dla bezrobotnych, pensje pielęgniarek, celników, policjantów itp. itd.
Po drugie chciałbym przypomnieć tym "dokładającym" do Zagłębia, iż KGHM nie jest spółką skarbu państwa a spółką akcyjną. Normalną spółką SA. Skarb Państwa ma 42% udziału. Tylko 42% i rządzi w KGHM jedynie dlatego, że reszta akcji jest rozdrobniona pomiędzy wielu akcjonariuszy. Po za tym KGHM nie sponsoruje Zagłębia a jest jego właścicielem. Tak samo jak kilkunastu, kilkudziesięciu innych mniejszych lub większych firm np. Dialog (operator telefoniczny).
-
-
Zagłębie Lubin - Cracovia 3 : 1
post roku?
tacy dwaj Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> post roku?
:D
ale obawiam się, że on naprawdę tak myśli...
No popatrz, TD, i patrzcie inni, jacy my głupi jesteśmy. Ile my zawdzięczamy Zagłębiu Lubin i KGHM, które nas (jako społeczeństwo) utrzymują... A my, durni, jeszcze się jakoś czegoś czepiamy...
Dobrze , że sędzia Borski załapał jakim dobroczyńcą dla społeczeństwa jest KGHM.
Tupalski ty łobuzie! Żeby gola takiemu Dobroczyńczy Narodu strzelać. Wstyd!
Ja napisałem poemat wierszowany na okoliczność okradania KGHM przez resztę świata:
[i]Iwański pało !
Powiedz czy bardzo bolało ?![/i]
To napisałem ja.
Koniecznie premiera poematu na meczu z Odra!
Kajak Napisał(a):
> Ja napisałem poemat wierszowany na okoliczność
> okradania KGHM przez resztę świata:
> Iwański pało !
> Powiedz czy bardzo bolało ?!
>
na melodię "Guantanamera" ładnie zabrzmi :)
Guanta od Guantanamo, tak dla porzadku.
A do tego, co nam łaskawie zafundował wiedzę na temat źródeł naszej szczęśliwości:
Jakby KGHM nie miał Zagłębia, to miałby mniejsze koszty. Np. wydatki na tę reklamę, którego targetu nie jestem w swym ciasnym galicyjskim umysełku dostrzec. A jakby miał mniejsze koszty, to mógłby jeszcze więcej dywidendy wypłacić, czyż nie?
Jak rozumiem, górnicy za darmo robią to i z tego ten zysk. Trza im tam Internet zafundować, bo nie wiedzą, ze w całym kraju bezrobocia już brak i jak chcą trochę dorobić, to wystarczy pojechać np. do Wrocka lub Poznania, gdzie na każdej budowie za porządny hasz idzie robić.
Chyba, ze są niewolnikami fantyzmu WZL, wtedy to szacun. Robić za friko dla ukochanego klubu: naprawdę bezcenne.
Dodam jeszcze jedno pytanko: jak dobrze pojąłem intencję specjalisty od biznesu miedzianego, to złoża miedzi w d. woj. legnickim są własnością górników, kibiców WZL i takich bucefałów jak Iwański. Aaaa, to skoro tak, to sorki, że zawracam gitarę, jak wasze to jest, to dzięki, że nam cokolwiek dajecie.
Do wszystkich Lubinian: ja was naprawdę czerwone pająki nie trawię w tej lidze. Chyab se kupię na giełdzie jedną akcję KGHM i będę za Rejtana robił "Wyp. Zarząd, który na jakisik piłkarzyków wywala kasiorę !"
Nie przesadzajcie. Normalne, że firmy wspierają lokalne drużyny. KGHM jest jednym z największych przedsiębiorstw w Polsce. Te kilkanaście milionów nie jest dla nich jakimś wielkim wydatkiem. W sam raz na reklamę.
Cabaj zdyskwalifikowany na dwa mecze
Zawodnik Cracovii Kraków Marcin Cabaj został zdyskwalifikowany na dwa najbliższe mecze ligowe za czerwoną kartkę otrzymaną w meczu 28. kolejki Orange Ekstraklasy Zagłębie Lubin - Cracovia.
źródło: Ekstraklasa SA
jaja kurwa...
Moze zamiast materialu z meczu puscili komisji ekstraklasy sa ostatnia walke Evander Holyfielda, a tym tumanom wszystko jedno. Pojebancy!
klaros Napisał(a):
> Guanta od Guantanamo, tak dla porzadku.
>
Oczywiście, dziękuję! Przepraszam :(
(przecież wiedziałem... :( )
a Iwański na ile?
MicHuMP Napisał(a):
> Cabaj zdyskwalifikowany na dwa mecze
>
> Zawodnik Cracovii Kraków Marcin Cabaj został
> zdyskwalifikowany na dwa najbliższe mecze ligowe
> za czerwoną kartkę otrzymaną w meczu 28.
> kolejki Orange Ekstraklasy Zagłębie Lubin -
> Cracovia.
>
a ile dostał Iwański?
Angaż w Teatrze Dramatycznym?
http://www.ekstraklasa.org/info/infid/188204
jak widać o iwańskim nie wspomnieli...
innej opcji być nie mogło, niesportowe zachowanie, jakim niewątpliwie było to co Marcin zrobił kwalifikuje się z urzędu na 2 mecze.
A co z iwańskim? Jak kiedyś jeden bramkarz udawał to karę dostał... aha, ale to nie było w Polsce... :(
a czy można się gdzieś dowiedzieć jak została oceniona praca arbitra podczas tego meczu?
A do tych Zagłebiaków itp. którzy tu zaglądają i się czepiają róznych rzeczy.
Radzę poczytać forum i zobaczyć jak sprawa ewoluowała.
Gdy trwał mecz i dowiedzieliśmy się o czerwonej kartce
NIKT nie krytykował żadnego Iwańskiego
były dwie opcje:
jedni krytykowali Cabaja
drudzy pisali: poczekajmy, zobaczymy w TV o co chodziło i jak to wyglądało.
Worek z krytyką i wściekłością na taki teatr i drukowanie sędziowskie
otowrzył się gdy zobaczylismy co jest grane...
To nie jest tak że jesteśmy bezkrytycznie nastawieni do swoich...
Po prostu jesteśmy zwolennikami czystej gry i nei lubimy przekrętów...
======
A ponadto wielu z nas (w tym ja) nie lubi gdy kluby żyją z pieniędzy podatników (w tym moich) i jeszcze robią wredne przekręty - i nic im za to....
Swego czasu:
- ówczesny szef KGHM nie chciał wpuścić kontroli NIK do siebie, twierdząc że oni są firmą prywatną i NIK-owi nic do nich; bodaj po wyroku sądowym NIK wszedł - czyli sądowo uznano, że są spółką skarbu państwa
- kontrola NIK za lata 2002-2004 wykazała, że Zarząd Spółki wydal niemal 400 tys. na zakupy alkoholu; ponad 100 tys. rocznie przy około 250 dniach roboczych - dziennie (dni robocze) przepijano ponad 400 złotych... na koszt nasz. Jako smakoszowi trunków wypada tylko powiedzieć: [i]"szacuneczek", mocne głowy macie... ale pijcie za swoje[/i]
- KGHM założono w czasach wielce przyjaznych dla działalności prywatnej, gospodarczej.. w roku 1961. Zapewne zgodnie z obowiązującym wówczas Kodeksem Handlowym z roku 1937 (? - proszę o dopuszczenie marginesu pomyłki, bom nie jest prawnik)
http://img162.imageshack.us/img162/8637/img033206691iu2.jpg
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)