Big mouth strikes again Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> no wlasnie pytanie ciekawe: kto TERAZ płaci
> Kuligowi i za co?
>
>
nie wiem, ale jak znam życie, to tubiś raczej nie płaci. znów bedzie swąd :(
-
-
Przemysław Kulig Superstar
Myśle że Pasy płacą, z racji na to że trenuje z nimi...
7 dni później
Kulig wyjechał do Łęcznej
Przemysław Kulig wciąż nie jest potwierdzony do Cracovii. Zawodnik postanowił wziąć sprawę w swoje ręce i pojechał do Łęcznej. Ciekawe, czy wykaże większą operatywność niż działacze Cracovii...
Źródło: Dziennik Polski - Andrzej Stanowski
Kulig w rezerwach Górnika czeka na decyzję
- Przemysław Kulig nie będzie siedział na ławce rezerwowych i do czwartku jego sprawa zostanie załatwiona - zapewnia Marek Szczęsny, członek zarządu Górnika Łęczna.
Transfer Kuliga ciągnie się trzy miesiące. W lipcu obrońca podpisał pięcioletni kontrakt z Cracovią, ale umowa obowiązuje od 1 stycznia przyszłego roku. Do tego czasu Kulig jest zawodnikiem Górnika.
Obrońca mógł trenować w Krakowie, ale kilka dni temu dostał wezwanie na zajęcia do Łęcznej.
- Musiałem stawić się w Łęcznej w sobotę. Trenuję z rezerwami, bo nie mam pozwolenia na treningi z pierwszym zespołem - wyjaśnił piłkarz.
W czwartek w sprawie Kuliga interweniował u Szczęsnego Janusz Filipiak, prezes Cracovii.
- To była pierwsza konstruktywna rozmowa z kimś ze strony Górnika. Sprawy idą w dobrym kierunku - zapewnia szef "Pasów".
Nieoficjalnie wykupienie piłkarza kosztuje 300 tys. zł. Filipiak zaznaczył jednak, że to nie pieniądze są kością niezgody, tylko forma płatności, której nie zaakceptowała Cracovia.
W klubach nie chcą powiedzieć, czemu sprawa trwa tak długo.
- Też jestem zdezorientowany. Skoro Przemek nie chce grać u nas, to już dawno powinien reprezentować Cracovię. Z niewolnika nie ma pracownika - przyznaje Edward Klejndinst, dyrektor sportowy Górnika.
Od maja było już kilka projektów umów między klubami. Jeśli jedna ze stron ustaliła warunki, druga je odrzucała. Po chwili sytuacja była odwrotna.
- Polska to kraj, w którym 98 proc. prawników żyje z dwóch proc. luk w kodeksie prawnym. W tej sprawie ci ludzie mieli swoje pięć minut - uważa Szczęsny.
Członek zarządu Górnika zasugerował też nieczyste postępowanie menedżerów, którzy żądają olbrzymich prowizji za transfer. Zresztą nie jest tajemnicą, że Cezary Kucharski nie prowadzi już interesów Kuliga.
W Łęcznej zapewniają jednak, że sprawa szybko znajdzie rozwiązanie.
- Jestem w klubie krótko, ale nie zachowamy się jak Kargul, który nikomu nie da i sam nie będzie mieć - zapewnia Szczęsny.
Kulig rozmawiał już z Marianem Bulakiem, prezesem Górnika, ale konkretów nie usłyszał.
Źródło: gazeta.pl, Kraków - Waldemar Kordyl
Mam nadzieje że załatwią tą sprawę przed Derbami, bo Kulig to typowy walczak wślizgiem jest w stanie powalić dwóch Brożków naraz :)
Blady Niko Napisał(a):
> Obrońca mógł trenować w Krakowie, ale kilka
> dni temu dostał wezwanie na zajęcia do
> Łęcznej.
>
> - Musiałem stawić się w Łęcznej w sobotę.
> Trenuję z rezerwami, bo nie mam pozwolenia na
> treningi z pierwszym zespołem - wyjaśnił
> piłkarz.
Wywalczył tyle, że ma pozwolenie od Łęcznej na treningi w Cracovii.
7 dni później
http://www.cracovia.pl/1b_news.php?newsid=3104&x=0
temat aktualny przed derbami i mam nadzieje że po derbach jeszcze bardziej.
Kulig jest nasz ten Kulig do końca kontraktu do nas należy!!!!!!!!
No to po ubekach !!!! :)
Napnie końskie ścięgna i w pojedynkę powstrzyma siły wroga!
"Dziki" bierz ich!!
A przy okazji wyleczy Szeligę z gry :)
To dobra wiadomość z serii "dwa w jednym".
Super! kamień mi spadł z serca!
Jeszcze niech tylko Bośniaka załatwią do niedzieli to o Derby będę spokojny w 100%.Nasz obcokrajowiec dostał dziś pozwolonie na pracę u nas,ale tym razem pojawiły się jakies problemy z jego wizą...
Jarcyś Napisał(a):
> Jeszcze niech tylko Bośniaka załatwią do
> niedzieli to o Derby będę spokojny w 100%.Nasz
> obcokrajowiec dostał dziś pozwolonie na pracę u
> nas,ale tym razem pojawiły się jakies problemy z
> jego wizą...
Nie da się zawodnika a zwłaszcza stopera z marszu na ważny mecz wystawić. Wtedy na 100% kiksy w środku obrony polecą.
Bośniak grywał w paru meczach, trenuje już od pewnego czasu, ma swój wiek i co za tym idzie doświadczenie, nie bałbym się Go wstawić do składu! Martwię się tylko tymi Jego kłopotami z wizą!
Nie chodzi o wizę tylko o pozwolenie na pracę. Skoro jest w Krakowie tzn że wizę ma.
Tak czy inaczej dziwne to troche bo Ptak onegdaj ściągał nieunijnych graczy na tuziny , Lech co chwile jakiego latynosa podobnie inne Kluby i nigdy kłopotów z tym jakoś nie ma. A tu nagle z Bośniakiem takie kłopoty byłyby.
zalezy kto w urzedzie wojewodzkim tych spraw "pilnuje"
moze "niewidzialna reka" przesunela papiery Bosniaka na dół kupki
Wizę posiada,ale turystytczną...
O pozwoleniu na pracę już pisałem.
Kulig zagra w derbach!! !! !! nareszcvie wszytsko załatwione!
ufff
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)