Nie wyobrażam sobie tego sparringu, skoro połowa reprezentacji to hokeiści Cracovii i równocześnie połowa hokeistów Cracovii to reprezentanci.... Jak to pogodzić???
-
-
Kadra na Siedleckiego!!!
... a to, w którym boksie usiądzie Rohaczek Cię nie interesuje???
Rohaczek będzie siedział w boksie kadry, a Cracovię poprowadzi 2. trener Cracovii.
czyli najprawdopodobniej będzie kilku całkiem nowych zawodników w ekipie Cracovii( Martin Buček, Alexandr Hegegy i Maciej Szewczyk i dwaj zawodnicy KTH KM Krynica Jakub Witecki, Tomasz Cieślicki.)
.Dobrze gdyby mieli na koszulkach swoje nazwiska ,by nie było problemu z rozszyfrowaniem kto jest kto ???:)
Przed meczem ma się odbyć pożegnanie Pawła Kozendry !!!
lepiej późno niż wcale
Hegegy? Ten z Unii? hmmm, średnie to wzmocnienie
Hegegy? to obrońca z UNII 5 br,7 asyst cos kolo 106 miejsca w punktacji kanadyjskiej (słabo)
Buček-21 bramek 13 asyst(cos koło 31 miejsca w punktacji kanadyjskiej )najlepszy gracz w Uni(dobry)
Szewczyk Maciej 12br,11 asyst (61 miejsce w punktacji kanadyjskiej )
jesli chodzi i zawodnika mołodego pokolenia jest super (BARDZO DOBRY)
Widzę, że zasada pewnego trenera piłkarskiego (byłego na szczęście) przechodzi na hokej. Hegyegy rozegrał [b]jeden[/b] dobry mecz w PLH. Ten 5:6 dla nas po dogrywce. Widać to wystarczające referencje... Niechciany Marcińczak jest od niego lepszy (a nie blokuje miejsca dla stranierich). No chyba, że przyszedł na taką samą pensję jak miał w Unii ;)
Zobacz: Poprzedni | Wszystkie | Następny HOKEJ Ostatni sparing hokejowej kadry
dziś
Dzisiaj o godz. 18.30 hokejowa reprezentacja Polski zagra w Krakowie przeciwko mistrzowskiej drużyny Comarchu-Cracovii. Będzie to ostatni sprawdzian przed wyjazdem na turniej miostrzostw świata dywizji 1 w Innsbrucku.
- Trener Rohaczek powiedział, że nie mogę liczyć na ani jednego kadrowicza - powiedział drugi szkoleniowiec "Pasów", Andrzej Pasiut, który dzisiaj poprowadzi drużynę. - Ale liczymy, że wystawimy pełne cztery piątki. Zagrają wszyscy obcokrajowcy, którzy występowali w play off. Być może wystąpi - Michał Radwański. Będziemy chcieli przetestować kilku młodzieżowców, nie mających podpisanych kontraktów z klubami. W nowym sezonie młodzieżowcem będzie ze starego składu tylko Patryk Wajda, a potrzebować będziemy przynajmniej czterech - pięciu.
- Jesteśmy w fazie roztrenowania, ale część ćwiczy osto - dodał kapitan Cracovii, Daniel Laszkiewicz. - Ale zamierzamy postawić wysoko poprzeczkę kadrowiczom. Tym bardziej, że część graczy ma "coś do udowodnienia", a poza tym jest to szansa przekonania do siebie trenera reprezentacji. Już nie raz się zdażało, że "wskakiwało" się do kadry nawet na dzień przed wyjazdem. Część graczy "Pasów" jest przed rozmowami kontraktowymi i też będą chcieli się pokazać. Mnie umowa kończy się w kwietniu i pierwsze rozmowy będę prowadził z Cracovią.
A zmiany w kadrze są możliwe, gdyż Rudolf Rohaczek ma kłopoty kadrowe. Kluby Borzęckiego i Płachty grają w play off. Voznik z powodu poważnej choroby syna zrezygnował z gry w kadrze. Z powodów szkolnych uczynił to Łabuz. Z niewiadomych zrobił to wcześniej Gonera. Do tego "wirus" dopadł Bagińskiego, przeznaczonego do gry w pierwszym ataku. Na drobne dolegliwości narzeka Sobecki. A Czerkawskiego bolą plecy.
Tymczasem Austriacy szykują mocny team. Z Buffalo Sabres przyjeżdża jTomas Vanek, zaś obrońca (draftowany do Edmonton Oilers w 1991 roku, ale nie grał w NHL) - Darcy Werenka ma być naturalizowany.
Leszek Laszkiewicz powiedział, że hokeiści będą chcieli podziękować kibicom za fantastyczny doping w play off. Obawia się tylko moemntu dekoncentracji, kiedy stanie na przeciwko niemu zawodnik w koszulce "Pasów".
Paweł Guga - POLSKA Gazeta Krakowska
Dzisiaj w Cracovii mlodzi beda łatali dziurę- żadne to wzmocnienie przecież kadra musi wygra!!!
a zawodników GKS (jak zwykle przed meczami reprezentacji) dopadły jakieś tajemnicze wirusy, choroby, lub niewiadome siły wyższe. Zwisałoby mi to, gdyby nie to, że zaraz kibole GKS zaczną jechać po Rohacku iż powołuje "samych z Cracovii po znajomości"
Napewno wskoczy z braku laku D .Laszkiewicz kolega Rohaczka-bo brakuje przecież napastnikow.
- Nie pamiętam, czy Kraków kiedykolwiek gościł kadrę Polski - przyznaje Rafał
Radziszewski, bramkarz reprezentacji i Comarch Cracovii. W środę (godz. 18.30) mistrzowie Polski przetestują na własnym lodowisku kadrowiczów. To ostatni sprawdzian Polaków przed mistrzostwami świata Dywizji 1
Dla Krakowa to spotkanie jest jeszcze bardziej zaskakujące niż niedawna wizyta piłkarzy Leo Beenhakkera na stadionie Wisły. Bo o ile obiekt przy Reymonta powoli nabiera światowych kształtów, to lodowisko od kilku dobrych lat jest najgorszym obiektem w ekstralidze. - Do końca roku ma się to zmienić [powstaną trybuny na 1800 osób - przyp. red.] - zaznacza Radziszewski. - Czemu ostatni test gramy w Krakowie? Nie wiem, może po prostu z nikim innym nie udało się załatwić meczu? - pyta.
Mistrzowie Polski nie powinni być trudną przeszkodą dla reprezentantów. W kadrze gra aż dziewięciu zawodników Cracovii, a do tego krakowianie szczyt formy mają już za sobą. - Jesteśmy w okresie roztrenowania, ale postaramy się pokazać jak najlepiej. Cztery formacje powinniśmy zebrać - zapewnia Andrzej Pasiut, drugi trener Cracovii. - Dla niektórych naszych zawodników może to być szansa na wskoczenie do składu reprezentacji Polski. Pamiętam przypadki, gdy ktoś w ostatniej chwili załapywał się do wyjazdu na mistrzostwa.
Na reprezentacyjnej liście rezerwowej był m.in. Daniel Laszkiewicz. Kapitan Cracovii nie dostał jednak powołania na zgrupowanie i dziś wystąpi w koszulce Cracovii. - Oczywiście, że czekam na telefon od selekcjonera, ale trener ma już na pewno wszystko poukładane. Inna sprawa, że chłopaki z kadry specjalnie przygotowywali się do tego turnieju, a ja lżej trenowałem. Będziemy od nich odstawać fizycznie - przyznaje Laszkiewicz. - W środę zapowiada się dobry mecz i nie będzie to wesoły hokej. Choć emocje będą mniejsze niż w play-off.
Reprezentacja Polski do mistrzostw przygotowywała się w Krynicy, a w weekend zagrała dwa sparingi z Węgrami (1:0, 0:3). - W drugim spotkaniu rywale wystawili lepszy skład, ale walczyliśmy jak równy z równym. Szwankowała tylko skuteczność - relacjonuje Radziszewski. - Nie wiem, czy w środę selekcjoner postawi na mnie, czy na Arka Sobeckiego. Na dobrą sprawę nawet nie wiem, w której drużynie zagram - dodaje.
W dzisiejszym meczu Cracovia chce sprawdzić kilku młodzieżowców, którzy nie mają podpisanych kontraktów z innymi klubami. Wystąpią też wszyscy obcokrajowcy oprócz Alesza Czernego.
Podczas spotkania oficjalnie ma zostać pożegnany Paweł Kozendra, wychowanek Cracovii, który od roku nie jest już zawodnikiem krakowskiego klubu. Bilety na mecz kosztują 10 zł.
Źródło: Gazeta Wyborcza Kraków
Tak może kilka miesięcy, za rok...
O wiele ciekawsza niż piłkarska, by była konfrontacja "Kadra vis Stranieri PLH"... oczywiście w jakimś terminie logicznym
wg ofi Noworyta doznał cudownego rozdwojenia i jest "za Pasami, a nawet przeciw" ;)
no chyba, że testujemy brata z Unii
Ostatnio Filipiak w wywiadzie orzekł że zmieniamy strategię i będziemy grali Polskim składem,a tutaj widzę Bućka i Hegegyego na testach więc coś jest nie tak:X
Bucek jest dobry bo jest młody, naytomiast ten Węgier, hm....
---
L. Laszkiewicz z podania Słabonia strzela Radziszewskiemu
Słaboń z podania L. Laszkiewicza strzela Radziszewskiemu
na tzw. hokej.net ujadanie na Cracovię i Rohacka
Kmiec bije Pasiuta
i tylko Maniek tradycyjnie na ławie
ja się tak nie bawię
Nurek w Cracovii grał młody Rafał Noworyta - brat Patryka który grał w kadrze
Hegegy nie jest Węgrem tylko Czechem i nie sądzę żeby był na testach - raczej uzupełnienie składu
Tefal - Polski skład polskim składem ale w sytuacji polskiego hokeja bez obcokrajowców jest trudno zbudować silną ekipę
Nurek- co z Ciebie za obserwator jak nie potrafisz odróżnić P.Noworyty z Cracovii od R.Noworyty z Unii przecież kadrowicz Patryk chyba przyćmiewa doskonałą grą swojego słabszego brata ,który nie jest w kadrze,a Ty nie zauważyłeś żadnej róznicy ?
a była to jakakolwiek różnica (wyłączając pierwszą piątkę "kadry") między obiema drużynami?
Nie mam pretensji do tytułu obserwatora (tacy pracują w pisTVP3 ;)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)