Ale czekaj - to spada Cracovia I trampkarzy najmlodszych i w sezonie 2010/2011 Cracovia I w trampkarzach najmlodszych bedzie wystepowac w lidze nizej, czy Cracovia II w trampkarzach mlodszych (czyli teraz bedzie to rocznik 99') bedzie gral w lidze nizej, bo Cracovia II trampkarzy starszych minionego sezonu (czyli rocznik 96) spadl? Chyba chodzi o ta druga mozliwosc?
Co do wyniku - wynik sie liczy. Mi chodzi o stale rozgrywki ligowe, w ktorych dwie druzyny wygrywaja z innymi po 10:0 i walcza o mistrzostwo ligi miedzy soba. To ma znikome walory szkoleniowe chyba. Stad coraz wiecej, coraz bardziej rozbudowanych turniejow (jak nasze Silver Cup czy Cracovia Cup), gdzie dzieciaki musza sie troche wykazac, a trenerzy moga zobaczyc czy ich praca zmierza w dobra strone.
-
-
[zadowolenie] Grupy Młodzieżowe w Cracovii - temat zbiorczy
tzn ...?
Pytam poważnie i poważnie proszę o odpowiedź ( jeśli z jakichkolwiek względów wolisz napisać na prw to czekam )
Dzięki
Jim
p.s.
Do Moderatorów:
Mimo wszystko temat jest poważny, ponieważ dotyczy pasiastej-biało-czerwonej - PRZYSZŁOŚCI
Chodzi o to, że Cracovia II trampkarzy młodszych (ktora tworzyc bedzie rocznik 99) w przyszłym sezonie wystartuje lige nizej, bo w sezonie 2009/2010 Cracovia II trampkarzy starszych (ktora tworzyl rocznik 96) zajela miejsce spadkowe?
TAK
No to niestety tak jest odkad ja siegam pamiecia. To jest cholernie niesprawiedliwe i juz nie raz wczesniej widzialem jak fajne roczniki w mniejszych klubach rozlazily sie, bo starsi spadali do nizszej ligi.
to jest konkret. od kiedy ja tylko pamietam to gdy spadał trampkarz starzy spadał również młodszy, tak samo jest z awansami i to nie tylko w trampkach ale takze w juniorach
SaNtO Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> to jest konkret. od kiedy ja tylko pamietam to gdy
> spadał trampkarz starzy spadał również
> młodszy, tak samo jest z awansami i to nie tylko
> w trampkach ale takze w juniorach
Czy mógłbyś to konkretnie rocznikami określić ? Czy ktokolwiek może ? Czy to faktycznie "wewnętrzne ustalenie" ?
SaNtO Napisał(a):
> to jest konkret. od kiedy ja tylko pamietam to gdy
> spadał trampkarz starzy spadał również
> młodszy, tak samo jest z awansami i to nie tylko
> w trampkach ale takze w juniorach
Coś jest nie tak jeśli chodzi np o awanse. Np w roku 2007,2008 rocznik Cracovii (obecnie AP21 ) zdobywał rok w rok Mistrzostwo Ligi i tym samym nie " pociągnął wyżej" swoich młodszych kolegów np z rocznika Trenera Urbańskiego z rocznika 2000...- dlaczego?
Bo ponoć tylko gts i Hutnik miały możliwość( zaakceptowaną przez MZPN), aby 2 klubowe drużyny występowały w tej samej lidze. A nasi możnowładcy sie z tym zgadzali!!!!
No i mamy efekty ...
Santo, wracając do tematu - bardzo proszę o KONKRETY!!! Tzn dlaczego rocznik 99 spadł do 2 ligi, pomimo tego, że nie spadł...
Jimie - chodzi o to, że rocznik 99 opuszcza kategoria wiekowa trampkarza najmlodszego i "wchodzi" w buty Cracovii II w trampkarzu mlodszym. Tak jest to skonstruowane - naczynia polaczone.
Nie spadła Cracovia I w trampkarzu najmlodszym - ona bedzie grala tam, gdzie grala.
Jim Napisał(a):
> SaNtO Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > to jest konkret. od kiedy ja tylko pamietam to
> gdy
> > spadał trampkarz starzy spadał również
> > młodszy, tak samo jest z awansami i to nie
> tylko
> > w trampkach ale takze w juniorach
>
>
> Czy mógłbyś to konkretnie rocznikami określić
> ? Czy ktokolwiek może ? Czy to faktycznie
> "wewnętrzne ustalenie" ?
Regulamin rozgrywek
roczniki Rozdział III $ 4 pkt 1-
spadki
Rozdiał 5 $ 9pkt 7i 8
to dziala juz ponad 20 lat. chyba bylo to zwiazane z kosztami jakie kluby ponosily na transport. jeszcze jak gralem trampkarzach to zawsze na mecze smigalismy na dwie druzyny jednym autokarem.
Jim tyle razy Ci to tłumaczyłem a ty dalej szukasz. Jakubiszyn miał propozycję wzmocnienia zespołu i twierdził że da rady. I stało się.
Jim, jest to na zasadzie "przechodzenia rocznika". Czyli pisząc na chłopski rozum wyglada to mniej wiecej tak: jakis klub ma mocny rocznik 99 a słabszy 98. Rocznik 99 wygrywa swoja ligę, a rocznik 98 spada z ligi, ale, że rocznik 99 "przechodzi" wyżej czyli jak gdyby na miejsce rocznika 98 automatycznie gra klase niżej, bo słabszy rocznik 98 zawalił.
Na tej samej zasadzie działa to nizej. 99 mocny 2000 słaby. 99 wygrywa ligę trampkarzy, a 2000 peletał sie w ogonie swojej powiedzmy drugiej ligi, ale że "przechodzi" wyzej zajmuje miejsce swoich kolegów z 99 czyli "awansuje" beż wyniku sportowego. Tak to mniej wiecej wyglada w rozgrywkach trampkarskich.
Musiałem sobie to rozrysować i chyba już rozumiem. Choć wydaje mi się, że jakie przepisy to takie same możliwości ich obejścia
5 dni później
Jak się nazywa stanowisko piastowane przez Mikulskiego teraz?
Zdaje się prezes zarządu SMT.
Mikulski jest dyrektorem w SMT a prezesem jest Tomasz Baudys.
To coś mi tu nie gra. Jak się ma SMT do Cracovii bo niby to oddzielne i lepsze a jego dyrektorem jest Mikulski???
Podobno będzie nowy koordynator ds młodzieży w klubie i nie będzie to AM,..... powrót do klubu mile widziany....
Będzie nowy koordynator, czy Dyrektor?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)