koniec koncow, jak Grecja zdobyla ME? jesli nam sie podobna sztuka uda na nizszym poziomie-polskiej ligi, bede skakal z radosci i wy tez. myslicie ze za 20 lat ktos procz was lekko juz podstarzalych(albo calkiem starych:P ) bedzie pamietal jakim sposobem zostalo zdobyte? nie! bedzie sie tylko mowileo ze w tym i tym sezonie, kolejny puchar zdobyl Najstarszy Klub w Polsce.
walczyc ze sredniakami i slabszymi i WYGRYWAC, a mocniejszym wybijac pilke..jesli systematycznie przez caly sezon udaloby sie tak grac bylibysmy w pierwszej 3, jak nie na szczycie.
tez mi sie styl nie podoba. ale ja wierze a przynajmniej probuje wierzyc, ze to jest jeden z etapow budowy machiny zajezdzajacej przeciwnika kondycja, i zelazna dyscyplina taktyczna. jesli w dodatku kilku pilkarzy z przednich formacji mialoby umiejetnosci do finezyjnych zagran i raz na jakis czas by znich korzystalo, ogladalibysmy COS PIEKNEGO. pozostaje tylko miec nadzieje ..a jesli sie zawiedziemy wtedy trzeba bedzie kogos rozliczyc z tego i wtedy nie bedzie zmiluj sie.
-
-
GROCLIN DYSKOBOLIA - CRACOVIA 0:0
gigo Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Nie płacz płaczku raf-jedynka za wF. Co zrobił z Kmitą wielkie nic !
> To jest trener?
Chyba zbyt często ulegam złudzeniu ze z samego faktu zagladania na forum
wynika umiejetnosc czytania ze zrozumieniem
sorry gigo ale musze zburzyc twoje wyobrazenie swiata
majewski won nie rowna sie stawowy wroc
chytasz to?
Bambusfeld dajesz porównanie z Grecją.To dość karkołomne porównanie bo Grecja raz wygrała turniej ,a potem już nic nie ugrała.Trafił im sie mega fuks tak jak nam to 4 miejsce w tamtym sezonie.
W żaden sposób nie próbuje umniejszyć sukcesu piłkarzy.Ten remis w Grodzisku mnie cieszy bardzo i wg zdobycz punktowa jest wielka na to co drużyna prezentuje w ofensywie.
Rabarbar kibice oprócz punktów chcą też dobrej i widowiskowej gry.I tu jest u nas problem bo raptem rozegraliśmy w tej rundzie 1 mecz świetny.W tamtej były 2 Groclin i derby (choć przegrane).Na nudny i siermieżny football ludzi na stadion nie ściągniemy.
A taki football gra drużyna niestety.Na kundli chodziło dużo kibiców przez to że grają widowiskowo i ofensywnie +sukces wielu ojców ma .
Nasza drużyna nawet w tym składzie personalnym nie powinna wg patrzeć na wyniki łks czy Polonii B.Za taki stan jest odpowiedzialny Majewski + piłkarze którym nie chciało się grać w co najmniej kilku meczach.
15 -czy nawet 17 tyś widzów (pojemności stadionu)To jest stadion na p.uefa.I tu nasuwa się pytanie czy start w p.uefa to ma być cel ostateczny w perspektywie paru lat?.
Na tym stadionie nijak nie będzie można grać w LM.
potter--dalej u Ciebie "w koło Macieju" ta sama gadka.Nawet w Święta Wielkiejnocy nic nie odpuszczasz.Wszystko w/g Ciebie co się dzieje w Cracovii jest niedobre.Stadion który mamy mieć nowy nie robi na Tobie dobrego wrażenia(15-17tyś.to nie dla LM).Na "Świętej Ziemi"nie da się zbudować 30 tysięcznika chyba,że Ty wolałbyś chodzić na stadion w innym miejscu-ale mnie to by nie odpowiadało. Zamiast marudzić i narzekać trzeba się cieszyć z tego co się może ma już niedługo stać(mam na myśli mistrza w hokeju).Nie zapominaj kolego,że duża w tym zasługa będzie naszego prezesa Filipiaka którego Ty tak często uważasz za szkodnika Cracovii.Może tytuł mistrzowski w hokeju pozwoli Ci choć trochę zmienić zdanie w temacie-prezes.Ja osobiście w to nie wierzę boś Ty człek niereformalny w swoich poglądach dotyczących naszej CRACOVII.Pozdrawiam i życzę więcej łagodności oraz wyrozumienia w ocenianiu sytuacji jaka jest w tak kochanej przez nas CRACOVII.Krytyka racjonalna,a nie stałe najeżdżanie na to co się dzieje w KLUBIE powinno być dewizą każdego PASIAKA.
Rzeczywiście z tabiszem nie da się zbudować nic większego niż 15-17 tyś.To że sie to tak ciągnie w nieskończoność z halą i stadionem to jest własnie ,,operatywność jakuba''
Nie przypominam sobie żebym ,,tak często''uważał Filipiaka jako szkodnika Cracovii.To są twoje bzdury.Filipiak podpadł mi podejściem do kibiców i nie wpuszczeniem naszych kibiców w derbach.To jest na jego wizerunku dobrodzieja wielka skaza i zadra.
Mógł wpuścić pełen stadion naszych kibiców i nie wpuścić kundli.
Za szkodnika i to wielkiego uważam nie Filipiaka lecz Tubisa bo to jego non stop atakuje(bo jest za co).To jest 5 kolumna która robiła wszystko by MP w hokeju był GKS.
Daruj sobie bzdety typu czy bym wolał chodzić na inny stadion.Ci co mnie znają to doskonale wiedzą że ich wręcz fanatycznie nie nawidzę i jak bym mógł to bym ich utopił w łyżce wody.
Masz rację w jednym w kwestii tabisza jestem nie reformowalny.Jak pójdzie precz to będę się cieszył tak jak by Cracovia do LM awansowała.
Piszesz o krytyce racjonalnej .Czy taka nie jest w tej kwestii w moim poście .Cieszę się z punktów i farta którego mamy.Z gry się nie cieszę bo oprócz meczu z ksg dalej jest kiepska (szczególnie w ofensywie).Na prawdę nie oczekuje cudu (czyli gry na puchary).Chciałbym by drużyna grała do przodu ,ofensywnie i widowiskowo i miała pewne miejsce wśrodku tabeli.
to sie roznimy. jelsi tylko beda ZAWSZE 3 punkty, ew. co jakis czas 1, a bedziemy murowac to ja sie na to zgadzam:P
a idac potterze za twoja myslą, to moj argument przemawial przeciwko mnie i przeciwko majewskiemu. bo w takim razie teraz my mamy tego fuksa. oby NIE!;>
potter--to dla jasności.
Nigdy nie miałem na myśli żeby Ci odpowiadało chodzenie na stadion "sąsiadki".Napisałem "Ty wolałbyś chodzić na stadion w innym miejscu" co nie jest jednoznaczne,że wytyczam Ci tak nie lubiany przez nas wszystkich kierunek.Tu zagalopowałeś się-pisałem o chodzeniu na nasz nowy wirtualny 30 tysięcznik który musiałby być w innym miejscu i tylko tyle w tym temacie.Nie miałem też na mysli Twojego ostatniego posta pisząc o krytyce "racjonalnej" tylko inne tak liczne posty które są stale nasączone krytyką nie zawsze na miejscu.Kończę już polemikę z Tobą bo nie miejsce na nią w tym temacie na forum.
raf_jedynka czegoś Ty się najadł? szaleju jakiegoś czy co? Tobie takie posty raczej nie przystoi pisać...
Potter po raz kolejny Cię proszę - przestań umniejszać niewątpliwy sukces naszego Klubu jakim było czwarte miejsce piłkarzy w Orange Ekstraklasie w zeszłym sezonie - nie ma znaczenia czy było to szczęście czy nie - piłkarze zdobyli go uczciwie na boisku ciężko na to pracując - a Ty sobie lekką ręką mówisz że to wszystko było g... warte - pomyśl nad co czasem piszesz...
Do tego trzeba dodać, ze także półfinał w Pucharze Polski.
Ale to wszystko także przypadek.
Wszystkowiedzący, wszystko krytykujący Potter.
Zbuduj hefko stefkowi pomnik za ten półfinał PP i 4 miejsce .Dołóż do tego tegoroczne ,,osiągnięcie ''w PL.To też przecież ,,sukces''.Za te sukcesy powinniśmy go całe lata na rękach nosić.
Jeśli jest tak dobrze to zapytam czemu patrzymy na dół tabeli ,a nie gramy spokojnie w środku tabeli?.Winni oczywiście są wszyscy malkontenci i ci wszyscy ,,spiskowcy''(czyli zawodnicy sabotujący grę i nie realizujący genialnej myśli szkoleniowej stefana).
kiedy Wy zostawicie w spokoju tego Majewskiego???? czepiacie sie go nie wiem dlaczego... dajcie mu juz święty spokoj... a on nas nie zawiedzie
Potter! Tak trzymaj! MASZ RACJĘ!!!!!!!!!!
TYLKO PASY !!!!!!!!!!!!!
Asiu problem w tym ze Stefan niektorych strasznie zawodzi.Dobre wyniki nie sa im nma reke bo obalaja ich teorie;-)
zeus Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Asiu problem w tym ze Stefan niektorych strasznie
> zawodzi.Dobre wyniki nie sa im nma reke bo obalaja
> ich teorie;-)
Niech te dobre wyniki się powtórzą. Bo jak narazie wynika z tego że 4 miejsce w poprzednim sezonie to był przypadek.
Polfinal PP tez byl przypadkiem???(najlepsza pozycja jaka zajelismy w tych rozgrywkach w dziejach klubu).Pod wodza poprzednikow odpadalismy po bardzo ,,DRAMATycznych,,meczach z Garbarnią Krakow(i to bynajmniej nie w czasie ich swietnosci),czy Skalnikiem Gracze;-)
Choc te porazki tez mam pewnie nazwac przypadkiem...
zeus, prosze Cie, poczekaj z wychwalaniem majewskiego chociaz do tego momentu, jak seria bez np porazki bedzie tak dluga jak seria bez strzelenia bramki na wyjezdzie..
Zeusie zapytam komu dobre wyniki są nie na rękę?.Tu akurat już przesadziłeś i to zdrowo.
Wielbiciel talentu Stefka czy krytykant tak samo się cieszy z sukcesów Cracovii.
Rzeczywiście tak jak to napisałeś ,,niektórych Stefan strasznie zawodzi''.
Jak popatrzę na tabelę i przypomnę sobie te ,widowiskowe'' mecze z jesieni to rzeczywiście mnie Majewski strasznie zawodzi.Zapytam jak długo można odcinać kupony sukcesu czyli połfinału PP i 4 miejsca? .Nas przy tym budżecie i składzie kadrowym drużyny na tym miejscu w tabeli wg nie powinno być.A już zagrożenie spadkiem które było
nakazuje co najmniej ostrożne podejście do efektów pracy Stefana.
Niech Stefek wygra derby i zrobi wynik .Wtedy nie ma sprawy posypię głowę popiołem i przyznam ci rację że nie wyznałem się na geniuszu tego trenera.
Orange Ekstraklasa prosze ogladac...tam ze Stefka sie smieja jak z Kaczek w innych mediach....Pojechali po trzy punkty a strzału w bramke nie oddali,,,jak znam zycie usłysze,ze im ktos tam strzelac nie zakazał....podobało mi sie jak ktos sie zachwycał,ze z ŁKSem w pierwszej połowie grał najmłodszy napad w lidze...grał i nic wiecej bo nie rozegrali miedzy soba trzech piłek nie mowiac o strzale w strone bramki.....
CRACOVIA DUMA POKLEN!!!
Potter to największa szuja!!!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)