kudlatykudikudicini Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Robert wywalczył 4 miejsce przed GP Węgier!
Czy to pewne info ?
-
-
Robert Kubica - F1
alocha Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> kudlatykudikudicini Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Robert wywalczył 4 miejsce przed GP
> Węgier!
>
> Czy to pewne info ?
tak przynajmniej wyglądało to w TV :)
Mimo problemów z bolidem Robert po raz kolejny pokazał klasę. Oby tylko jutro dobrano dobrą taktykę, bo o umiejętności Kubicy jestem spokojny.
Niepokojąca jest wysoka forma Toyoty.
21 dni później
hop
Panowie 3 miejsce w zasięgu ale będzie ciężko...:P
no ciekawie bedzie
Brawo Robert!!!
Szkoda, ze na starcie jednak nie powalczył bardziej o drugie miejsce z Murzynkiem ale mimo wszystko gratulacje za utrzymanie pozycji
Nawet jakby powalczył nie miałby potem szans.Hamilton w McLarenie dla Roberta jest poza zasięgiem.:XNiestety
Też tak pomyślałem, ale w sumie to nie wiadomo jakby to się dalej rozegrało, bo przecież nie dał się wyprzedzić Kovaleinowi, a to ta sama firma.
Kovaleinen to ta sama firma, ale dużo niższa pułka, nie wykluczone, że może dojsc do zamiany miejsc Fina z Robertem po tym sezonie. Nie lekceważyłbym jednak BMW, bo kto wie czy nie wyprodukują na nowy sezon bolidu conajmniej tak dobrego jak Ferrari i McLaren. W takim przypadku może nastąpic roszada, Alonzo za Heidfelda, a wtedy BMW może pokusic się nawet o zwycięstwo w klasyfikacji konstrunktorów. Reanault też może byc bardzo mocne, zobaczymy. Póki co Kubica robi co może, szkoda, że bolid lubi go zawodzic, bo kto wie czy nie walczyłby w tym momencie o zwycięstwo w klasyfikacji głównej.
DSS brawo za sygnaturkę!!!
O roszadach w team-ach mówi się często, ale i też za każdym razem inaczej więc z tymi wnioskami o przenosinach zawodników do innych zespołów jeszcze bym się wstrzymał. Póki co powiedziałbym nawet, że Robert robi więc niż może, bo bolid już nie raz bardzo go zawodził o czym mogliśmy się dowiedzieć dopiero po wyścigu, a mimo to dawał sobie rade. Chciałbym żeby Raikkonen jeździł coraz gorzej i wtedy przeprowadzka Kubicy do najlepszego zespołu byłaby naprawdę realna, ale na razie kibicujmy naszemu kierowcy w BMW.
wkońcu Cracus :)
http://sport.onet.pl/0,1248769,1813730,wiadomosc.html
Jak na razie sprawdzaja sie moje przypuszczenia co do skladow w 2009. Byle pedAlonso nie zatrudnili bo chyba sie pochlastam wtedy. Co do wyscigu to zaraz na torrentach bede szukal bo na meczu sie bylo, a kwalifikacje spedzilem w Akwarium Gdyńskim.
11 dni później
Kolejny pechowy wyścig dla Roberta. Kolejny przez niedulnosc mechaników, a była szansa na bardzo dobre miejsce.
ja sie zastanawiam dlaczego heidfeldowi zmienili opony na nawierzchnie mokrą a robert sie musiał męczyć?? czy to przypadkiem nie forowanie jednego z kierowców?? no i te pajace w pit stopach to też nieporozumienie.
brak mi slów na to co dziś zrobili "mechanicy" BMW :(
banda palantów!
forują kurdupla nicka
Fernando Alonso w BMW Sauber!
Taką sensacyjną wiadomość podała włoska telewizja "Sky". Jej zdaniem Hiszpan podpisał trzyletni kontrakt z zespołem Roberta Kubicy. "Sky" nie podaje jednak, którego z obecnych kierowców BMW Alonso miałby zastąpić.
Sam zainteresowany nie potwierdza tych rewelacji. Są one o tyle wątpliwe, że kontrakt na trzy lata w zasadzie zamyka Alonso drogę do Ferrari, a to właśnie w tym zespole dwukrotny mistrz świata najbardziej chciałby jeździć. Spekuluje się, że na przyszły sezon wybierze on raczej roczną umowę, a od roku 2010 zastąpi w Ferrari Kimiego Raikkonena.
Z drugiej strony Alonso jest wielkim przyjacielem Roberta Kubicy i jak powiedział w trakcie wizyty w Warszawie: "Gdyby to ode mnie zależało, od zaraz chciałbym jeździć z nim w jednej ekipie". Być może w BMW obiecali mu tworzenie teamu właśnie z Polakiem i w ten sposób przekonali do podpisania umowy? Tak czy inaczej sensacyjne wiadomości podawane przez włoską telewizję należy traktować z dużą rezerwą.
Źródło: http://f1.wp.pl/kat,1775,wid,10334558,wiadomosc.html
5 dni później
obiecuję że to mój ostatni post pod tym nickiem ;P
Monza to tor Ferrari i Kubicy! Jak ta trójka nie będzie na pudle to się pochlastam chyba :(
co do spekulacji to im nie wierzcie! dopóki zespół nie poda oficjala to dziennikarze mówią co chcą, albo za co im płacą!
Jutrzejsze rozstawienie do wyścigu tylko pokazuje jak wyglądały kwalifikacje.
Wyniki kwalifikacji:
1. linia
1. Sebastian Vettel (Niemcy) Toro Rosso 1.37,555
2. Heikki Kovalainen (Finlandia) McLaren Mercedes 1.37,631
2. linia
3. Mark Webber (Australia) Red Bull 1.38,117
4. Sebastien Bourdais (Francja) Toro Rosso 1.38,445
3. linia
5. Nico Rosberg (Niemcy) Williams 1.38,767
6. Felipe Massa (Brazylia) Ferrari 1.38,894
4. linia
7. Jarno Trulli (Włochy) Toyota 1.39,152
8. Fernando Alonso (Hiszpania) Renault 1.39,751
5. linia
9. Timo Glock (Niemcy) Toyota 1.39,787
10. Nick Heidfeld (Niemcy) BMW Sauber 1.39,906
6. linia
11. Robert Kubica (Polska) BMW Sauber 1.36,697
12. Giancarlo Fisichella (Włochy) Force India 1.36,698
7. linia
13. David Coulthard (W.Brytania) Red Bull 1.37,284
14. Kimi Raikkonen (Finlandia) Ferrari 1.37,522
8. linia
15. Lewis Hamilton (W.Brytania) McLaren Mercedes 1.39,265
16. Rubens Barrichello (Brazylia) Honda 1.36,510
9. linia
17. Nelson Piquet Jr. (Brazylia) Renault 1.36,630
18. Kazuki Nakajima (Japonia) Williams 1.36,653
10. linia
19. Jenson Button (W.Brytania) Honda 1.37,006
20. Adrian Sutil (Niemcy) Force India 1.37,417
Formula interesuje sie tak na prawde odkad mamy Kubice.
Nie ogladalem ostatniego wyscigu i mam takie pytanie do znawcow tematu.
Nick Heidfeld zmienil ostatnio gumy na deszczowe na dwie ostatnie rundy. Wiadomo, ze przez pit stop stracil ok 25 sekund.
Ile zatem jest w stanie nadrobic na kazdym okrazeniu do zawodnika jadacego na normalnych oponach?
Nie ogladałem końcówki ostatniego wyścigu i nie wiem kiedy Niemiec zmianił opony, ale jeśli mamy do czynienia z taką prędkością to taką strate można odrobić bardzo szybko wiedząc, że ma się o dużo bardziej przyczepne opony, a przeciwnicy bardziej skupiają się, aby nie wypaść z toru.
P.S. Szczerze to ja też zacząłem interesować się F1, gdy zaczął w niej jeździć Kubica.
Oj to dziś wyścig będzie zajebisty!!!
Tuzy się muszą przesuwać a na tym torze to jest możliwe!!!
Wyścig jakiego dawno nie było,prorokuję:)
Świetny wyścig Roberta!
Świetny wyścig Sebasiana Vettela:)
Robert też świetnie 8 pozycji do góry dzięki świetnej taktyce teamu.
Dolali do pełna coby jak najdłuzej mógł zostać na torze,a potem oponki na przejściowe i ogień.:)
Brawo obaj kierowcy!!!
Nareszcie bardzo dobra taktyka dla Roberta. Wykonanie jak zawsze świetne i suma tej współpracy jest miejsce na podium. Brawo, brawo. Mnie też cieszy zwycięstwo Vettela. Mieliśmy go okazje zobaczyć rok temu w Krk.
Elo pasiaści bracia. Niestety oba ostatnie wyscigi opuściłem i zaraz zasysam z torrenta. Oniemialem jak dorwalem gazete dzisiejsza.
Co do odrobienia strat to jesli faktycznie sytuacja wymaga mokrych opon moze to byc kilka-kilkanascie sekund na okroazeniu. Suche sie strasznie slizgaja i nie maja wlasciwej temperatury pracy. Raz ze jedzie sie duzo wolniej to i jeszcze wolniej w zakretach by nie wypasc na trawe lub wykrecic baczka nawet na prostej. Nie da sie jednoznacznie tego okreslic. Natomiast roznica przy suchym,chocby w linji jazdy torze jest ok.6-10s w druga strone. Wszystko tez zalezne jest od umiejetności kierowcy i paru innych drobiazgow jak ciezar auta i rowniez aerodynamika.
4 dni później
http://www.f1ultra.pl/news-Obliczeniowa-dynamika-plynow-czyli-CFD,111631,7.html
21 dni później
jeszcze 5,5h. Oby sie ta menda rozbila, Alonso piruecik, Kimi chwilowa awaria ;) i go Massa wyprzedza. Robert tez moze w sumie myknąc trzymając sie tuz za Felippe.
Jak ja nie lubię Marsylianki :/
no k.rwa mać! nastawiłem sobie nagrywanie. poniweaż byłem upojony alkiem po zwycięstwie Polski nastawiłem tylko na 1 godzinę :( no i zobaczyłem wyścig tylko do pierwszego tankowania Roberta :( resztę doczytałem w internecie :(
BRAWO ROBERT!
A ja na pobudke zobaczyłem Roberta na podium.
jest cudownie oby tak dalej!
Macki światowego kryzysu dopadły też F1.
http://www.f1ultra.pl/news-Najnowsze-doniesienia-ze-swiata-F1,111822,40.html
a ja mam nietypowe pytanie: Czy robert interesuje sie pilka?? i czy moze jest za CRACOVIA czy tez za tymi zza blon?
Kiedys juz sie chyba wypowiadal, ze tyle czasu spedzil we Wloszech, ze polska pilka nie zdazyl sie zainteresowac.
Dal tych co interesują się od czasów Kubicy i dla tych troche dłuższych kibiców polecam wybrać się do Galerii Krakowskiej. Z aparatem najlepiej.
Spojrzenie na częśc historii królowej sportów motorowych. Mozna zobaczyc czym ścigano sie wczesniej.
http://www.f1ultra.pl/news-Formula-1-w-Krakowie,111842,40.html
Robercik zapewne jeśliby wychowywał sie na swoim macierzystym osiedlu byłby psiakiem :)
jak lubię Ferrari i nienawidzę Hamiltona to dzisiejszy postępek "czerwonych" to czyste chamstwo :(
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)