Z takim silnikiem wychodzilszcze Ople Corsy ale to Punto pewnie :)
-
-
Samochody
Jeździ ktoś z was Lupo 1.2 d???
Albo inaczej : muszę zainteresować sie ekonomicznym autkiem, czy to diesel czy LPG , obojętne
byleby było jak najtaniej z paliwem i zakupem:):)
Dobra , ma ktoś Yarisa 1.0 zagazowanego????
Awaria.1.2 to bardzo maly silnik. Ale jesli zalezy ci na ekonomicznosci to bierz to. Wez najlepiej diesla bo jest ekonomiczny i lubi wieksze temperatury (z własnego doswiadczenia). A zainteresuj sie Polo 1.4 TDI.Wujek ma i jest zadowolony ekonomicznoscia i jazda :)
awaria Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Jeździ ktoś z was Lupo 1.2 d???
>
> Albo inaczej : muszę zainteresować sie
> ekonomicznym autkiem, czy to diesel czy LPG ,
> obojętne
> byleby było jak najtaniej z paliwem i zakupem:):)
rewelacyjne autko-miło wspominam. spalanie w mieście dochodziło max do 5,4l/100km. Na trasie wąchał ok. 3,5-4l/100km. Silnik mały ale nie był to mułek, który nie jeździł. Rozglądnij się jeszcze za Lupo w silniku 1,7td. Ekonomia ta sama a moc znacznie większa.
Generalnie opcja lepsza niż zagazowany Yaris.
12 dni później
Szukasz ciekawego, używanego auta, lub po prostu lubisz pooglądać ładne bryki? Zapraszam zatem do odwiedzenia serwisu www.niceride.pl , który stanowi swoiste sito rynku samochodów używanych. Grono ekspertów wyszukuje auto-perełki lub niezłe okazje, które następnie są oceniane ze względu na dobre i te gorsze strony. Warto sprawdzić!
www.niceride.pl
7 dni później
Mogłby ktoś powiedziec coś o Skodzie Octavii 1.9 ?
Dokładnie interesuje mnie :
-Wydajnośc
-Jakie spalanie
-Jak jest z czesciami
Oraz jak sprawdza sie w miescie,czy psuje sie
xddd Napisał(a):
> Mogłby ktoś powiedziec coś o Skodzie Octavii
> 1.9 ?
> Dokładnie interesuje mnie :
> -Wydajnośc
> -Jakie spalanie
> -Jak jest z czesciami
> Oraz jak sprawdza sie w miescie,czy psuje sie
1,9 co ??? Benzyna ?? silnik Wankla??
jaki rok ??? jaki model ?? silnik ..(mniemam ze to szmelcVWagenowskie TDi ) wyłaziło we wszelakich odmianach..od 90 koni do 150 ..wiec?? konkrety ....
co znaczy ..."Wydajność" ???
p.s samochód ..rzecz...psuje sie..
Blady K S C Napisał(a):
> xddd Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Mogłby ktoś powiedziec coś o Skodzie Octavii
> > 1.9 ?
> > Dokładnie interesuje mnie :
> > -Wydajnośc
> > -Jakie spalanie
> > -Jak jest z czesciami
> > Oraz jak sprawdza sie w miescie,czy psuje sie
>
> 1,9 co ??? Benzyna ?? silnik Wankla??
> jaki rok ??? jaki model ?? silnik ..(mniemam ze
> to szmelcVWagenowskie TDi ) wyłaziło we
> wszelakich odmianach..od 90 koni do 150 ..wiec??
> konkrety ....
>
> co znaczy ..."Wydajność" ???
>
>
> p.s samochód ..rzecz...psuje sie..
Wankla ????
Mam pewne, nieodparte wrażenie, że coś Ci się mocno pomyliło ;)
xddd
Rozumiem, że mowa o Octavii I nie II?
Jaki chcesz dokładnie silnik Diesla?
Tzn - jaka moc?
Jeśli 130 KM to tu już mowa o pompowtryskach - silnik bardziej wymagający jeśli chodzi o jakość oleju i paliwa.
Do 110 i niżej śmiało lać możesz praktycznie wszystko, jeśli tylko nie jest Benzyną ;)
Jeśli chodzi o awaryjność, średnia półka.
Części stosunkowo tanie i bardzo dostępne.
Spalanie w mieście nie powinno przekroczyć 7 l ON.
Na "dupowóz" czytaj, auta do codziennego przemieszczania się z punktu A do punktu B - Octavia nadaje się bardzo dobrze.
to był żart ;) czasami na idiotycznie zadane pytanie trzeba troszke inaczej odpowiedzieć.
p.s Diesel zawsze pali tyle ile wlejesz :)
ile wlejesz, tyle spali, moja Astra '93 LPG tuning ma dokładnie tak samo, co za zbieg okoliczności
xdd, skoda octavia 1.9 tdi to w tym momencie jeden z najlepszych zakupow samochodw cena/jakosc
silnik 1.9 tdi w skodzie jest starszej generacji, co wiaze sie z mniejsza moca (105 KM) ale tez ten silnik jest mniej wysilony i mniej awrayjny (w porownaniu do ciut mocniejszych silnikow w passatach gdzie zdarzają się problemy z pompowtryskiwaczami - btw salony vw wymieniaja pompowtryskiwacze w ramach gwarancji nawet w 5 letnich autach)
ze spalaniem jest bardzo dobrze, oczywiscie zalezy to od tego jak ciezka noge masz ale w miescie powinienes sie spokojnie zamknac w 7l przy normalnej jezdzie na trasie to powinno zejsc ponizej 6l
skoda mimo ze nie cieszy sie uznaniem jako bajerancka fura, to jest z vag wiec stosunkowo malo awaryjna, wada takiego stanu rzeczy jest to ze ludzie kupuja ja jako auta sluzbowe lub do pracy, więc sa one dosc ostro zazynane i trzeba naprawde dobrze poszukac zeby nie wpuscic sie w maliny.
usterka ktora czesto wystepuje to awaria kola dwumasowego ktora jest dosc kosztowna (za czesci okolo 2000zl), ale jak to zrobisz to powinno dzialac. oczywiscie kazdy ogladany egzemplarz najlepiej sprawdzac w zaufanym serwisie, jesli takiego nie masz to w autoryzowanym.
szukasz używanej, czy nówki? jeśli używanej to napisz http://www.niceride.pl/kontakt/ czego dokladnie potrzebujesz, lub zostaw info na profilu FB. z pewnościa niedługo coś dla Ciebie sie pojawi:)
Hehehe, śmieszy mnie jak ktoś pisze o samochodzie, którego nie użytkuje. Zwłaszcza jak twierdzi ze Octavia 1,9 TDI ma słabą moc, myślę że dla 99% tego forum moc aż nadto wystarczająca. Użytkuję Octavię II 1,9 TDI od prawie 4 lat (grudzień 2007) i jestem przekonany (bo mam do czynienia ze sporą flotą samochodów) że to najtańsze w użytkowaniu auto w swoim segmencie (mam tu na myśli ceny nowych części, koszty serwisu w ASO, nie mówiąc o cenie za paliwo. W trybie miejskim ok 6,3 a w trasie 4,1-4,9. Mimo 120 000 km nigdy się nie zepsuło, na bieżąco wymieniam to co wymienić należy, zapierdala dobrze, może z rexia audicą się zmierzyć nie mam potrzeby ;) ale raczej odsadza prawie każde auto na światłach ;) Pojemne, pakowne, bagażnik miażdży czasami sam nie ogarniam ile się tam mieści, nie mam najmniejszych problemów ze znalezieniem miejsca do parkowania, ale fakt, panda to to nie jest.
Jeżeli potrzebujesz jakieś szczegółowsze informacje to0 zapraszam na PW.
PS. jedyna mina to wycieraczki AERO, których nie sposób dokupić w zamienniku, by spełniały oczekiwania a w ASO są drogie.
Mondeo MK4 2.0 TDCI rok 2008 Moglby ktos cos na temat tego autka wyrazic swoje zdanie??Chodzi mi o to jak z czesciami czy drogie czy ceny spoko,jak wogole sprawia sie to autko i czy warto sie nim interesowac bo do ceny komfort,wyposazenie i wygoda jazdy i prowadzenia ponoc rewelacyjny?!Jak ze spalaniem i czy jest awaryjny.Wiem ze Ford go.no wart ale kto sie radzi nie bladzi:D
z gory dziekuje:D
Kruszyna _ksc
Dementor Napisał(a):
> może z rexia audicą się
> zmierzyć nie mam potrzeby ;)
;)
Dawno temu i nie prawda ;)
Teraz w użyciu czarna, burcząca i sapiąca lodówka z Japonii ;)
Swoją drogą, Stary, mam nadzieję, że nie uraziłem Cię w żaden sposób w moim wcześniejszym poście, bo po dłuższym zastanowieniu, doszedłem do wniosku, że moją wcześniejszą wypocinę (a raczej jej jeden konkretny fragment) można odebrać co najmniej dziwnie...
Żeby była jasność :) :
Octavka jako auto do normalnego użytkowania - czy to I czy II - bardzo dobry, przede wszystkim SENSOWNY wybór.
Dementor- wozisz się szmelcem. Do tego ciasnym. ;)
no no, nie ma to jak starsza siostra ;)
http://moto.allegro.pl/ona-moze-byc-twoja-bcm-3-2-v6-241km-i1804198399.html :D
co za wiocha :D
ja mojej Astry '93 LPG tuning nikomu nie sprzedam, wujek chciał się wymienić na Golfa '88 LPG ale mu powiedziałem, żeby się bujał,
Astrą się ścigałem z Dementorem jednym z wozów z jego stajni: nówką Cytryną C5, powiem Wam, że moja Astrunia dawała zdrowo
marcin_ksc Napisał(a):
> Mondeo MK4 2.0 TDCI rok 2008
>
> Moglby ktos cos na temat tego autka
> wyrazic swoje zdanie??Chodzi mi o to jak z
> czesciami czy drogie czy ceny spoko,jak wogole
> sprawia sie to autko i czy warto sie nim
> interesowac bo do ceny komfort,wyposazenie i
> wygoda jazdy i prowadzenia ponoc rewelacyjny?!Jak
> ze spalaniem i czy jest awaryjny.Wiem ze Ford
> go.no wart ale kto sie radzi nie bladzi:D
>
> z gory dziekuje:D
>
> Kruszyna _ksc
Silnik to juz nie ten psujacy sie TDCI forda tylko francusko-(nie pamietam juz) jakas tam mieszanka... Wyposarzenie mk4 wypas.(uwaga na pseudo aluminiowe wnętrze) lubi sie wycierać. Z minusów lampy przednie ..lubią przydymic sie od wewnątrz..sa kłopoty jesli sie ma ksenon. ...i oczywiście aby to śmigało jak normalny samochód trzeba wgrać killera !!!! na np 180 KM i 390 Nm:):) i ten nieszczęsny "depef"..tez jest do ogarnięcia w specjalistycznym zakładzie.
info na PW
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)