Kurcze zgubiłem dowód rejestracyjny , co ma kurcze teraz zrobić ?? , ile trzeba czekać na nowy , duplikat. POMOCY , sprawa bardzo pilna !!!
-
-
Samochody
zgłoś na pyty - żeby dali Ci kwita, nie mów że zgubiłeś tylko że ci ukradli w markecie etc.
z kwitem do umk, wymienią dowód i tablice, dostaniesz tymczasowy dowód na miesiąc od razu
niestety koszty - pewnie koło 200 zł
EDIT: aha i jak będziesz miał nowe tablice to do ubeczyciela od razu, żeby dokonał zmiany na polisie
19 dni później
orientuje się ktoś może czy i gdzie, można przerobić samochód osobowy na ciężarowy??? tak aby miał wbity w dowód "ciężarowy" a nie osobowy??????????
nomen-omen,
http://www.autofirmowe.pl/1588,z_osobowego_na_ciezarowy.html
Tylko że to stary artykuł. Na grubo sprzed orzeczenia ETS Magoora ca Polska
125 dni później
sprowadzał ktoś auto z UE w latach 2003 - 2006 i zapłacił haracz za wydanie karty pojazdu?
można się ubiegać o zwrot zawyżonej kasy zgodnie z przepisami, szerzej piszą o tym tutaj: http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,35798,7489741,Odbierz_pieniadze_za_karte_pojazdu.html
i mam pytanie - czy ktoś się już zwrócił o zwrot kasiory i drugie pytanie, czy jak już to auto sprzedałem to się mogę zwrócić o zwrot kasy do UMK?
7 dni później
Mam problem. Ze dwa tygodnie temu padł mi akumulator, ale jakoś na kablach postawiłem go na nogi i teraz moje Ferrari śmiga przepięknie. Jednak problem mam z radiem - żąda kodu bezpieczeństwa. Trochę mi zajęło odszukanie tego numerku (4 cyfry), więc radość była duża gdy mogłem go wbić i znowu słuchać muzyki podczas jazdy. Problem w tym, że po wbiciu kodu nic się nie dzieje. Numer jest na 90% prawidłowy. Samochód to Opel Astra '93, a radio to prawdopodobnie fabrycznie montowany Grundig. Jako, że samochód był sprowadzany z Niemiec, to niewiele mi instrukcja mówi. Wie ktoś jak nalezy taką operację prawidłowo przeprowadzić?
Jutro szykuje mi się dłuższa trasa i jednak te radio byłoby wręcz niezbędne.
kupuję Volovo, co wy na to?
Polecam Volvo Lagune Cabrio z napędem 4x4.
my na to RoMan że głupio robisz, już Ci to tłukłem do głowy, ale jesteś najmądrzejszy z mądrych :P
Dem, pojedziesz ze mną do W-wy? jeden egzemplarz mi przypasował.... :)
jest możliwe żeby do zwykłego radia samochodowego podłączyć odtwarzacz MP3 i do tego pendriva? jak to zrobić?
bo znajomy kupił zwykły adapter w postaci kasety magnetofonowej do samochodu i do tego potrzeba podłączyć MP3 i pendriva tylko nie wie jak i żeby to grało porządnie.
podpinasz adapter, wkładasz kasete, odpalasz mp3 i puszczasz muzyke - nie rozumiem w czym problem.
ale do tego on chce jeszcze pendriva podpiąć, nie wiem po co.
Twoj znajomy jest wyjatkowo uzdolnionym matematykiem: jak doda sobie cene tej przejsciowki kasetowej, pendriva i odtwarzacza mp3, to powinno Mu wyjsc, ze taniej bedzie kupic radio z opcja odtwarzania mp3... Moze ten dziwny zestaw nawet jest drozszy od calego samochodu?
Ale co tam, proste rozwiazania sa nieskomplikowane i najlepsze;-)
A jak to podlaczyc, to juz wyzej masz...
Radyjko z USB i po kłopocie. Nawet na wybojach.
W radiu jakiś ekspert obwieścił był, że Toyota Yaris to idealny wybór dla tych, którzy chcą połączyć praktyczność, wspaniały wygląd, wysoką jakość i przyjemność z jazdy.
Jest tylko jeden drobiazg. Należy wymienić pedał gazu, bo wciśnięty czasem się blokuje. ;)
Blady -to wiemy..... Kazdemu moze sie to zdarzyc - akurat ja jestem bardzo zadowolony z mojej Avensis (chyba najlepszy samochod ktory mialem)
Z "pedałami" to jest gruba sprawa u Toyoty. Rozkminili to wcześniej i musieli z F1 zrezygnować bo by kasy na wymianę nie mieli.
BartAcid Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Z "pedałami" to jest gruba sprawa u Toyoty.
> Rozkminili to wcześniej i musieli z F1
> zrezygnować bo by kasy na wymianę nie mieli.
Dupa tam !! całą operacja trwa 30 minet..daja tylko taką podkładke i po bólu !..Tylko panike sieją Romana koledzy po fahu.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)