A tak całkiem na marginesie to R.D. Kouemaha strzelił dzisiaj bramkę dla Duisburga w wygranym 2:0 meczu II ligi niemieckiej.
a to tak dla przypomnienia......http://www.cracovia.pl/1b_news.php?newsid=1101&x=0
-
-
Transfery - niekończąca się odyseja cd. :) temat kolejny
Tak awaria mamy super prezesa! Super jest dlatego,że daje pieniądze! To powinno Ci wystarczyć! Popatrz na Koronę Kielce i zastanów się co w ogóle piszesz!
Oczywiście prezesi popełniają błędy, bo nikt nie jest nieomylny! Ale szacunek im się należy za to co dla istnienia Cracovii zrobili i robią!
Macie uwagi do ich działalności piszcie, taka jest rola tego forum! Ale prosiłbym, bez prostactwa, przekleństw i inwektyw.
Nie piszcie też,że wszystko jest do d..., bo to nieprawda!
Mamy dwie sekcje w ekstraklasie! Hokeiści od paru ładnych lat nie schodzą z pudła! Piłkarze od awansu do ekstraklasy cały czas zajmują miejsca w górnej połowie tabeli! Obiekt lodowiska z roku na rok pięknieje i wierzę, że w przyszłym roku po zakończeniu modernizacji będziemy cmokać z zachwytu nad jego wyglądem! Wierzę, że po tej rundzie zacznie się budowa nowego piłkarskiego stadionu! Malkontenci będą narzekać,że mały, ja będę szczęśliwy, że w ogóle powstanie i będzie supernowoczesny po wielokroć ładniejszy niż podziwiany dotychczas - kielecki! Rozwija się baza treningowa na Wielickiej! Cieszę się jak dziecko z wielu boisk, a nawet z nowych elewacji na budynku klubowym! Mam nadzieję że niedługo powstaną obiekty hotelowo-rehabilitacyjno-sportowe przy 3 Maja! Staniemy się klubem z bardzo nowoczesnym-europejskim zapleczem! Cieszę się również z perspektywy budowy małej, bo małej ale jednak hali wielofunkcyjnej dla KS-u. Bo mnie generalnie cieszy wszystko co przysparza chwały mojemu Klubowi! Taki już jestem i nic na to nie poradzę!
Jak by nie oceniać polityki transferowej, to jednak wielu zawodników nas zasiliło i co mnie cieszy najbardziej perspektywicznych! Nie da się ściągnąć wszystkich najlepszych! Nie żyjemy w próżni! Są inne kluby w kraju i zagranicą, kluby bogatsze, z perspektywą gry w europejskich pucharach, są zawodnicy oraz menadżerowie, którym poprzewracało się w głowach i sądzą, że nadal będą bez ograniczeń kręcić wałki pod stołem. Zawodnicy jak to ludzie kierują się też sympatiami do klubów, biorą pod uwagę frekwencję i atmosferę na meczach! Czy w tych aspektach przebijamy wszystkie inne kluby! Z przykrością stwierdzam, że choć się staramy, to raczej nie! Stawiamy też na młodzież i to zarówno w hokeju (idzie mozolnie, ale do przodu-szkoła sportowa) jak i w piłce nożnej ( z sukcesami).
Wierzę, że za parę lat polityka stawiania na zdolną młodzież, uzupełniona sprowadzanymi perspektywicznymi zawodnikami da efekt- mistrzostwo Polski oczywiście na nowym stadionie!
Błagam - więcej optymizmu!
Nie wszystko jest złe!
!
Stary kibol masz dużo racji, ale jeśli jest dobrze to nie znaczy , że nie mogłoby być dużo lepiej.
My, "malkontenci" staramy się uświadomić Profesorowi, że mamy na swoim pokładzie hamulcowych, "dzięki" którym niektóre elementy planu mogą runąć jak domek z kart.
Po derbach już jak będzie cicho to podyskutujemy o tym jak to niby jest dobrze.Tu temat transferów a jak widac CISZA GROBOWA W TEMACIE!!!
Dlaczego my nie wypożyczamy dobrych zawodników skoro nie chcemy kupować.Na całym świecie się wypożycza graczy i jest to dobre zarówno dla piłkarzy jak i samych klubów.
W samej naszej lidze przykładów niemało.
A kogo byś wypożyczył?
> Tak awaria mamy super prezesa! Super jest dlatego,że daje pieniądze!
Pieniadze na moj gust Filipiak daje jako wlasciciel klubu i sponsor, nie jako prezes.
> A kogo byś wypożyczył?
Wilka, na wieczne nieoddanie. ;]
TEFAL Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Dlaczego my nie wypożyczamy dobrych zawodników
> skoro nie chcemy kupować.Na całym świecie się
> wypożycza graczy i jest to dobre zarówno dla
> piłkarzy jak i samych grajków.
> W samej naszej lidze przykładów niemało.
Tefal błagam pomyśl trochę, a nie pisz głupot, byleby tylko pomarudzić. Jeśli wypożyczenie to tylko z opcją pierwokupu, za z góry ustaloną cenę, czyli w zasadzie transfer z małym zabezpieczeniem, że jak nie wypali to poniesiemy niewielką stratę vide Gregorek. Inne wypożyczenia bez sensu, mamy ogrywać/wprowadzać do dorosłej piłki swoich młodych, a nie konkurencji.
dawno nie zabieralem glosu tutuj..nie chcialem sie wdawac w dyskusje o faktach,nie zweryfikowanych przez mnie.chociaz nie mam tutaj duzego pola popisu ,bo siedze po za granicami kraju.
stery kibol,ma duzo racji.cos sie dzieje,to fakt.cos jest budowane,cos powstaje,to cieszy,nas..moze dlatego ze,jestesmy kibicami starszej daty?i pamietamy jak bylo..cos sie stalo..przejcie z jakiegos marazmu do tego, gdzie teraz jestesmy..
(nie zapominajmy o ludziach,ktorzy do tego sie przyczynili..
na plus.)
a gdzie teraz jestesmy? .powiem krotko.wielki balagan.nie ,placze.tylko ,glosno mysle..
Uspokój się. Jak to sobie wyobrażasz bez Filipiaka? Chcesz żeby było z nami tak jak z Koroną? Ja chcę żeby Filipiak wykopał z Klubu Tabisza i Majewskiego, zatrudnił ludzi, którzy znają się na rzeczy, a sam tylko dawał kase na Klub i później czerpał z tego korzyści.
haha dobre dobre - powiem Ci ze masz łeb stary.
Kludi napisał:
Tefal błagam pomyśl trochę, a nie pisz głupot, byleby tylko pomarudzić. Jeśli wypożyczenie to tylko z opcją pierwokupu, za z góry ustaloną cenę, czyli w zasadzie transfer z małym zabezpieczeniem, że jak nie wypali to poniesiemy niewielką stratę vide Gregorek. Inne wypożyczenia bez sensu, mamy ogrywać/wprowadzać do dorosłej piłki swoich młodych, a nie konkurencji.
Kludi np.Odra Wodzisław z ligi nie spada od wielu wielu lat właśnie dzięki wypożyczeniom.U nich gracze,którzy gdzie indziej grzeją ławę ,dostają szanse i je wykorzystują.A o młodzieży u nas to nie pisz i o wprowadzaniu młodych bo gdzie Karcz i Szlęzak?????????Co z Jeleniem???
TEFAL Napisał(a):
-------------------------------------------------------?
Co z Jeleniem???
>
http://www.cracovia.krakow.pl/forum/read.php?11,1460181,page=3
A Wilk chyba przejdzie do Arki
TEFAL Napisał(a):
> Kludi np.Odra Wodzisław z ligi nie spada od
> wielu wielu lat właśnie dzięki wypożyczeniom.U
> nich gracze,którzy gdzie indziej grzeją ławę
> ,dostają szanse i je wykorzystują.
No comment, gratuluję ambicji ;)
A o
> młodzieży u nas to nie pisz i o wprowadzaniu
> młodych bo gdzie Karcz i Szlęzak?????????Co z
> Jeleniem???
Nigdzie nie napisałem, że wprowadzamy młodych w sposób idealny, duuużo nam brakuje żeby zostać polskim Ajaxem. Wypożyczając i dając plac obcemu zawodnikowi, zabieramy własnemu, jeśli tego nie łapiesz no to sorki...
To Wilk do nas chciał, a teraz nagle do Arki chce...? O żesz kurde....
Czyżby to efekt jakiejś solidarności w środowisku menadżerskim....Coś mi się wydaje, że w najbliższym czasie, jedynym kierunkiem naszych transferów stanie się rynek europejski ;)
Moze i Wilk chcial przyjsc do nas ale ze mamy niedojeb.... jakubka ktory czekal na to zeby nie zaplacic za niego nawet 1zl to Arka zaproponowala jakies rozsadne pieniadze i pewnie pojdzie do nich... - tak bardzo chcialbym sie mylic ale moge sie zalozyc ze tak wlasnie jest.
Jak na razie to jeszcze nigdzie nie poszedł i nie sadze, że odejdzie wcześniej niż we wtorek. Tak dla przypomnienia to Cracovia była już dogadana z Koroną co do kwoty i wcale nie chciała czekać na rozstrzygnięcie w WD. Niestety w Kielcach zmienił się zarząd i ze wszystkich wcześniejszych ustaleń się wycofał. Teraz Korona nie chce go sprzedawać i jedyna szansa dla Wilka na opuszczenie Kielc to korzystny wyrok we wtorek.
Widze wszyscy dobrze zorientowani w sprawie Wilka;-)
U Nas wszystko co nie wychodzi to albo wina Stefana,albo Tabisza.
Prawda taka ze nikt nie wie jaka oferte Arka(byc moze)zlozyla Wilkowi lub samej Koronie ale kazdy pisze;-)
zeus Napisał(a):
> U Nas wszystko co nie wychodzi to albo wina
> Stefana,albo Tabisza.
A czyja miałaby być do jasnej cholery, sprzątaczki?
Tak, wiem, wg Ciebie winni są Stawowy, Skrzyński i Przytuła, którzy do dziś prowadzą tajną kampanię przeciwko Cracovii...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)