Arboleda to moja sfera marzeń..a konkretnie sen o szczelnej obronie wkazdym punkcie, a nie w 3/4;> ale ok Lisowski tez moze byc, nie skreslam go ani troche.
Grzelaka na dobra sprawe tez nie, na zasadzie Gregorek bye bye, witamy panie Bartłomieju. ale jesli bedzie mozliwosc sprowadzenia Lewandowskiego to zaryzykowałbym i dal szanse mlodszemu. Grzelak pokazal ze w extraklasie jest duzo mniej skuteczny niz w 2 lidze, wiec tego samego mozna sie spodziewac po Lewandowski-ale poki sie tego nie sprawdzi nie mozna byc pewnym, wiec jest wieksza szansa ze bedzie tak samo skuteczny( a mzoe w ogole jest szansa).
a co do twojego ostatniego zdania to moja odpowiedz to Stefano.
-
-
Transfery - niekończąca się odyseja cd. :) temat kolejny
Lewandowskiego widziałem w dwóch meczach: z Arką i Lechią. On ma to coś. Widać, że jest przebojowy i myśli. Warunki też ma niezłe, niełatwo go przepchać. Gdybym miał do wyboru Bartka Grzelaka i Lewandowskiego wybrałbym Lewandowskiego. Grzelak pogra jeszcze rok, najwyżej dwa. Lewandowski to jest przyszłość, pasuje wiekiem do naszej młodej armady.
O godz. 20,15 był w Radiu Kraków wywiad Kwaśniaka z prof.Filipiakiem.
Profesor krótko omówił plany transferowe. Powiedział, że w najbliższym czasie odbędzie się narada ze sztabem szkoleniowym, w trakcie której zostaną podjęte decyzje co do tego kto z obecnej drużyny ME zostanie awansowany do kadry pierwszej drużyny, i kto z zespołu juniorów do kadry ME. Zapadną także decyzje kto zostanie wypożyczony lub odejdzie do innych klubów. Kadra pierwszego zespołu ma liczyć 22 osoby.
Co do zakupów to powiedział, że Cracovia przedstawiła swoje oferty i przystępuje do rozmów w sprawach: Lewandowskiego, Grzelaka i Lisowskiego.
Co do stoperów, to oświadczył, że Cracovia musi mieć 4 dobrych stoperów. Wymienił w tym kontekście: Polczaka, Tupalskiego, Karwana i Urbańskiego. Stwierdził, że Karwan zrobił ostatnio postępy. Rozmawiał z Karwanem i przedstawił mu propozycję udziału w kadrze pierwszej drużyny. Karwan ma się zastanowić.
Co do Kuliga potwierdził, że rozmawiał z Kuligiem i ten oświadczył, że chce dalej grać w Pasach. Będą więc w najbliższym czasie negocjacje z Łęczną. Co do Bojarskiego, to Bojar też chce nadal grać w Cracovii, profesor dał do zrozumienia, że nadal widzi go w drużynie.
Po oglądnięciu dzisiaj Znicza to oprócz Lewandowskiego Prezes powinien zastanowić się czy nie lepszy od Lisowskiego jest Igor Lewczuk a do tria z Pruszkowa w Cracovii pasował by pomocnik Łukasz Grzeszczyk i jak do tego udało by się z Grzelakiem to było by super.
Grzeszczyk to bardzo młody i obiecujący środkowy pomocnik. Pisałem o nim jakiś czas temu. Myślę ,że idealnie pasowałby do naszej polityki transferowej, a on może być za niedługo zawodnikiem na miarę Majewskiego.
Jakoś nie lubie jak nasi mówią o planach transferowych. Wtedy na ogół nic nie wychodzi. Najleopsze wzmocnienia przyszły "po cichu".
po ogladnieciu wczorajszego spotkania coraz bardziej utwierdzam sie w przekonaniu ze warto by było kupic Lewandowskiego niz ta miernote Grzelaka !Niestety chyba jedna jestesmy na straconej pozycji w wyscigu po Lewandowskiego i takiej Legii czy tez Lecha nie przebijemy finansowo. Za to spróbowąłbym wyciagnac kogos z Zagłebia L i Z , oraz Widzewa
U nas jak nie mówią to i tak wychodzi.Nawet Ole Ole nie potrafili ukryć że byl temat.
W tych głośnych nazwiskach sprawy nie da się długo ukryć.Z reguły długi język ma menager .To w jego interesie by mielić językiem ile to klubów nie chce jego zawodnika.Zawsze można podbić cenę,prowizje dla menagera i zrobić sobie darmową reklame +szum w mediach.
Zawodnika z tych miejsc topowych mamy ciekawe .Jakby udało się 2 duże transfery zrobić to by było dobrze.Przede wszystkim napastnik .Tu jeden i drugi (lewandowski czy Grzelak) jest niezły.Tyle że Legia powinna dopłacić 100 tys euro w rozliczeniu za Gizę.Wg mnie Grzelak jest wart nie więcej niż 300 tyś euro.Należało by też sprawdzić jego stan zdrowia.Ostatnio prześladuje go kontuzja kręgosłupa .
Lisowski za rozsądną kwotę to tez dobra inwestycja.
Należało by pomyśleć o śr ofensywnym pomocniku bo ktoś te piłki musi napastnikom rozgrywać.Może pomocnik Znicza byłby lekarstwem ,a biorąc 2 od nich obnizymy nieco cenę?
Wracając do Grzelaka to mam nadzieje ,ze w Klubie widzą ,że on jest znacznie częściej kontuzjowany niz gotów do gry.
dev Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> po ogladnieciu wczorajszego spotkania coraz
> bardziej utwierdzam sie w przekonaniu ze warto by
> było kupic Lewandowskiego niz ta miernote
> Grzelaka !Niestety chyba jedna jestesmy na
> straconej pozycji w wyscigu po Lewandowskiego i
> takiej Legii czy tez Lecha nie przebijemy
> finansowo. Za to spróbowąłbym wyciagnac kogos z
> Zagłebia L i Z , oraz Widzewa
>
>
> Gdy się rana lub śmierć mieści artykuł 230
Ale u nas będzie miał większe szanse na grę. Wszystko zależy od tego czy bardziej mu będzie zależało na grze czy kasie. Dobrze by też było aby Znicz jednak nie awansował, bo wtedy będzie łatwiej wyciągnąć od nich zawodników. A ja bym widział u nas oprócz Lewandowskiego także Lewczuka i Grzeszczyka. Wszyscy idealnie pasują do naszej polityki transferowej.
Dla mnie liczy się to, żeby Cracovia stawała się coraz mocniejsza czy z transferami to już nie ma wielkiego znaczenia. Jednak moim zdaniem "Pasy" powinny kupić Kowalewskiego,Zająca i Reissa wtedy będą kompletni na każdej pozycji.
Chyba w oldbojach :D
ale co do Zająca to brać ;]
skrzydła Major, Zając na ofensie Kosti a w ataku Grzelak = MP :D
Z Korony można kogoś wyciągnąć bo tam sie rozpadnie drużyna... a Lewandowski to może być duży talent , i niech profesor Filipiak nie szczędzi na niego kasy...:) podobnie jak na Grzeszczyka...
Sobolewski z Korony się nadaje
Ja uważam, że można by ściągnąć Mariusza Lewandowskiego z Doniecka bo ponoć ma opuścic klub... gdybyśmy mieli na to fundusze. Ehhh.
P.S Pisałem to z nadzieją, że nie chodziło Wam o Mariusza Lewandowskiego tylko tego ze Znicza Pruszków chyba Rafała.
primo nie Rafała tylko Roberta
primo secondo za kogo ty masz srodowisko Pasiaste?:P nikt nawet przez sekunde nie myslal o Lewandowskim tym wielkim łysym:P myslimy realnie..dlatego Reiss, Zajac i Kowalewski tez nie beda tu raczej wspominani. Chociaz Zajac by sie nadawał. ale na jego pozycje jest ktos lepszy b0 mlodszy..:D
Santo 33 letniego Zająca brać ?Pytam w jakim celu .Mamy na jego pozycji lepszego zawodnika (oczywiście w dawnej formie).Nazywa sie Bojarski!!!
hmm.. myslalem ze on młodszy. odwołuje więc
...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)