podzielam Twoją teorie, aczkolwiek muszę mimo wszystko zaznaczyć iż ongiś były to rdzennie polskie i piastowskie ziemie. Dziś też zamieszkują je Polacy i często są to przesiedleńcy właśnie z Kresów. No ale nie za bardzo rozumiem w czym problem? Masz na myśli może jakąś zainstalowaną V kolumnę po polskiej stronie Odry ?
-
-
Katolik, agnostyk, ateista..? Porozmawiajmy o istnieniu Boga
11 dni później
Biały dym o 19:06 nie może być przypadkiem :)
Staszek Dziwisz,czy się nie dziwisz?
dym biały, a papież czarny ?
Nam za dym zamknęli pół stadionu...ciekawe czy zamkną pół Placu św.Piotra?
ronnie79 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Nam za dym zamknęli pół stadionu...ciekawe czy
> zamkną pół Placu św.Piotra?
...
Dominum Petrum, Sanctae Romanae Ecclesiae cardinalem Turkson, qui sibi nomen imposuit Pium? :)
Jorge Bergoglio, a w zasadzie Franciszek :)
Fajnie że Argentyna:), szkoda że nie młodszy
Z papieżem wszystko pięknie, lecz szkoda, że ma białą gwiazdę w herbie :P
gentlemen Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Z papieżem wszystko pięknie, lecz szkoda, że ma
> białą gwiazdę w herbie :P
A wydawało się, że godzina 19:06 to dobry znak. Teraz ta gwiazda popsuła wrażenie :(
Wydaje się być sympatyczny, pierwsze wrażenie zdecydowanie lepsze od Benka.
Do wyboru były takie imiona jak np. Gelazjusz III, Bonifacy X, Anaklet III, Anastazy V, Pelagiusz III, Agapit III, a nawet Roman II.
Tymczasem Franciszek.
Ile dawali u buków za to imię? ;)
Na pierwszy rzut oka sympatyczny, skromny człowiek.
Powodzenia. :-)
Nowy papież, Franciszek, kibicuje San Lorenzo de Almagro Buenos Aires i 5 lat temu odprawiał Mszę Świętą z okazji stulecia ich klubu:
http://www.rp.pl/artykul/985307,990195-Swieci-i-wrony--czyli-papiez-kibic.html
Dość dobry wybór - Jezuita - rozpie przy Rydzyka w dwa miechy. Te dwa zakony zwalczają się wręcz oficjalnie. jako były katolik, to ujmuje mnie telewizyjna skromność, jak tak dalej pójdzie to niewykluczam nawrócenia ;)
Dla mnie Franciszkanizm św. Franciszka z Asyżu był czymś wspaniałym i dobrym w naukach Jezusa.
ale to było dawno temu jakieś 17 lat temu....i procesy nihilistyczne i hedonistyczne są bardzo głębokie ;)
No dobra :
Papież Franciszek wydaje się coolll
Nihilizm- to coś takiego, że masz wszystko w dalekim ...stolcu
Hedonizm- to znaczy że myślisz tylko o sobie i o tym żeby Tobie było dobrze :)
Dlatego to uwielbiam - Vojnar nihilistyczny hedonista :)
a jak nie wiecie to www.wikipasy.pl - tam jest wszystko
Nihilistyczny hedonista czyli egoista, lewak i alkoholik w jednym. W takiej sytuacji nie dziwię się Vojnar, że głosujesz na Palikota :)
ej ej Miszczu2007 - egoistą nie jestem, lewak ???? - nie rozumiem,
Do jednej rzeczy się przyznaję - alkoholik ! :)
A głosuję na Palikota bo mam taką ochotę i TYLE!
To z tym egoistą to mnie obraziłeś, naprawdę ;(
Lewak??? nie wiem co to jest?
Jak Cię obraziłem to sorry ale dla mnie definicja hedonizmu jaką przedstawiłeś pasuje do egoizmu :P A lewak to również osoba, która myśli tylko o sobie, a nie o społeczeństwie i wartościach :)
Papież Franciszek wydaje się być konserwatystą. W Argentynie nie miał łatwo z panoszącym się lewactwem, ale dawał sobie radę. Jeżeli przeniesie to również na nasz grunt to tylko nam pomoże w utrwaleniu idei Wielkiej Polski Katolickiej.
A nasze mierne media tak spekulowały i zaklinały rzeczywistość, że na pewno papieżem zostanie kardynał Angelo Scola. Wyliczali jakiś elektorat, interesy konkretnych kardynałów, frakcje. Tak jakby to były "demokratyczne wybory" naszego socjalistycznego parlamentu. Nie rozumieją, że konklawe wciąż podejmuje decyzje w tradycji wskazania osoby przez Ducha Świętego.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)