Z tego co słychać w telewizorni, wynika, że potwierdzony jest fakt abdykacji Papieża Benedykta XVI od 28.02.2013 r. od godz. 20.00 ! :(
-
-
Katolik, agnostyk, ateista..? Porozmawiajmy o istnieniu Boga
Kiedy wybór nowego? Też 28/02?
Poprzednim razem mam żywo w pamieci mecz z Zagłębiem L. - kiedy na sektorze B z prawej strony od VIP - ni z tego ni z owego wstał gość i krzyknął ile sił: "Ratzinger papieżem!".
Niby nic a śmieszne szczególnie po komentarzu siedzącego obok nieźle zjaranego Pasiaka:
"się k..wa pochwalił ze ma komórkę"
Konklawe ma być zwołane po 15.03. A ile im to zajmie - ciężko powiedzieć.
Po rezygnacji Benedykta XVI, tego samego dnia piorun uderzył w kopułę Bazyliki św. Piotra w Watykanie:
http://www.rmf24.pl/raport-rezygnacjapapieza-najnowsze-fakty/rezygnacjapapieza/news-symboliczny-znak-nad-watykanem-piorun-uderzyl-w-bazylike-sw-,nId,931830
I jeszcze dzisiaj ten deszcz metorytów w Rosji:
http://www.rmf24.pl/news-meteoryt-spadl-niedaleko-czelabinska-w-rosji-straty-siegaja-,nId,933314
Znak od Boga ?
http://i.iplsc.com/-/00025VYIXANF6KD8-C116.jpg
jurassic Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Po rezygnacji Benedykta XVI, tego samego dnia
> piorun uderzył w kopułę Bazyliki św. Piotra w
> Watykanie:
>
> http://www.rmf24.pl/raport-rezygnacjapapieza-najno
> wsze-fakty/rezygnacjapapieza/news-symboliczny-znak
> -nad-watykanem-piorun-uderzyl-w-bazylike-sw-,nId,9
> 31830
>
> I jeszcze dzisiaj ten deszcz metorytów w Rosji:
>
> http://www.rmf24.pl/news-meteoryt-spadl-niedaleko-
> czelabinska-w-rosji-straty-siegaja-,nId,933314
>
> Znak od Boga ?
litosci
ciekawy artykuł
http://fakty.interia.pl/prasa_przewodnik_katolicki/news/katolicy-do-getta,1892595,4255
Ja bym tego nie postrzegał jako atak na Kościół i katolicyzm tylko raczej jako zwykłe zachowanie lewaków, którzy z tego słyną.Oni są głośni w polityce czy w internecie ale nie znam na szczęście takich osób w realnym świecie.
9 dni później
1. Ciekawa przepowiednia z uwagi na to, że wiele z niej się przecież/chyba spełniło...
2. Ciekawe jest również to, że powstała akurat na naszym terytorium bo w Małopolsce w miejscowości obok Nowego Sącza, a mianowicie w Tęgoborzu.
3. Niesamowicie obiecującym na przyszłość wydaje się też być pewien werset przepowiedni...
[i]"Trzy rzeki świata dadzą trzy korony pomazańcowi z Krakowa
Cztery na krańcach sojusznicze strony przysięgi złożą mu słowa
Węgier z Polakiem gdy połączą dłonie trzy kraje razem z Rumunią
Przy majestatu polskiego tronie wieczną połączą się Unią"[/i]
http://www.youtube.com/watch?v=z9LC81E2x1A ...
Nie jest to raczej katolickie proroctwo, ale podczas zaborów czy II Wojny Światowej dodawało ono otuchy i nadziei Polakom.
Wiadomo też, że to tylko i wyłącznie przepowiednia, czy dzieło literackie więc umieszczam je tu tylko w ramach drobnej ciekawostki :)
Nikt z forumowych katolików nawet się nie zająknął na temat abdykacji Benedykta XVI.
- ale powiem wam żart, który krąży na AGH - odnośnie byłego i byłego od 2 godzin papieża.
Niemiec jak się zmęczy to idzie na emeryturę
A Polak pracuje do śmierci.
:)
niezly:)
Vojnar Napisał(a):
> Nikt z forumowych katolików nawet się nie
> zająknął na temat abdykacji Benedykta XVI.
Poczytaj trochę postów wyżej i na poprzedniej stronie !
ale czy ten dowcip Cię uraża , czy się sam za gówniarza uważasz?
Pomyśl logicznie to nie kosztuje wiele.
Naprawdę nic ZŁEGO nie napisałem.
jurassic
jeżeli nasze "wypociny" mają się opierać na doniesieniach TVP,TVN,TV Polsat - to puszczam pawia.
Gdzie jest ZDROWY ROZSĄDEK?
aa tak śpi.....
Dowcip nikogo nie uraził... można tu podkreślić jedynie to, że wyszedł spod Twojej klawiatury obnażając lekko lewicową hipokryzje i ukazując równocześnie fakt, że Polak może się dziś czuć jak za okupacji niemieckiej.
drzewo Napisał(a):
Polak może
> się dziś czuć jak za okupacji niemieckiej.
Gdańsk i Wrocław wróciłyby wtedy do macierzy, nie mówiąc już o takiej Zielonej Górze czy Szczecinie.
Oj drzewo,drzewo gdybyś TY mnie znał, to wiedziałbyś że ja człowiekiem dobrym, mądrym i Bogu oddany jestem.
Ale Bogu a nie bałwochwalcom swych ideii, nie tym którzy w Jego imię kłamstwo chcą między ludźmi zasiać.
Nie tym co w Jego imieniu sądy prawią, nie tym co pierwsi rzucają kamieniem.
Nie tym.
Jezus Chrystus był i jest lewicowcem , bo jak Pismo Święte poczytasz to wiedziesz będział, że dobrocią swoją ludziom służył.
Nad każdym , nawet wątpiącym się pochylił, nikogo nie odrzucał.
Bądź drzewo jaki i On, człowiek i Bóg w jednym.
W swym spokoju każdego pomny i dobrotliwy.
Polecam każdemu czytanie Nowego Testamentu.
Stary Testament powinien być lekturą obowiązkową w szkołach.
AWB powrót do macierzy ziem zachodnich był planem endeckim, przywłaszczonym jedynie przez Stalina dla legitymizacji władzy ludowej w Polsce. Ale Ty o tym chyba doskonale akurat wiesz.
Vojnar w takim razie polecam chociażby zaznajomić się z następującym fragmentem Pisma, zaznaczam polecam, nie namawiam :)
Mat. 25:33-41
33. I ustawi owce po swojej prawicy, a kozły po lewicy.
34. Wtedy powie Król tym po swojej prawicy: Pójdźcie, błogosławieni Ojca mego, odziedziczcie Królestwo, przygotowane dla was od założenia świata.
41. Wtedy powie i tym po lewicy: Idźcie precz ode mnie, przeklęci, w ogień wieczny, zgotowany diabłu i jego aniołom.
Dziś są moje urodziny - skończyłem -38 - lat.
W wieku 8-9 lat mój Tato- który już nie żyje zaprosił mnie na mecz - Cracovia-Górnik Zabrze- wtedy czyli w 1983 roku PASY miały sztamę z Górnikiem Zabrze.
Od tego czasu wierzę że mój Tato żyje,bo to On powiedział tylko jedną rzecz , którą do tej pory pamiętam.
"Nigdy tym ludziom (gts) z milicji nie ufaj, to są ludzie źli, komuniści"
I tyle .
Nigdy nie będę między ludźmi którzy kochają CRACOVIE się kłócił.
NIGDY!
Zawsze będę po tej samej stronie, a jak Malec tego nie rozumie to znaczy że potrzebuje więcej czasu.
CRACOVIA PANY!
Jeśli nie istniało by nic po życiu to jaki byłby sens naszej ziemskiej wędrówki...
Ja również nie mam w zwyczaju kłócić się między swymi. Forum czyli pierwotnie rynek jak i publiczny plac już w starożytnym Rzymie pełniło funkcje najważniejszego miejsca w mieście gdzie kręciły się ludzkie sprawy, więc myślę, że i to oto właśnie forum również służy do takich rzeczy jak wymiana poglądów i argumentów, a nie stwarzania waśni czy kłótni.
Pozdrawiam i życzę rzecz jasna Wszystkiego Najlepszego.
drzewo Napisał(a):
> AWB powrót do macierzy ziem zachodnich był
> planem endeckim, przywłaszczonym jedynie przez
> Stalina dla legitymizacji władzy ludowej w
> Polsce. Ale Ty o tym chyba doskonale akurat
> wiesz.
Gdańsk czy Wrocław a nie mówiąc już o Zielonej Górze, Szczecinie, Jeleniej Górze mając o wiele więcej wspólnego z Niemcami niż z Polską tak samo jak Lwów i Wilno z nami, oczywiście nie piszę wyłącznie o czasach obecnych tylko o sytuacji na przestrzeni wieków. Polacy jako naród został niestety sztucznie przesunięty ze wschodu na zachód tak samo jak Niemcy wyrzuceni z Europy środkowo-wschodniej gdzie byli jedną z podstaw rozwoju cywilizacyjnego.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)