Spirytus dajecie oczywiście klasyczny nie nalewkowy, który ma ledwie 60 volt :D
-
-
Procenty %%%
Ja zalewam spirytusem same skórki. W dużym słoju przekładam plastry cytryny cukrem + trochę miodu :) powstały sok mieszam ze spirytusem, który od skórek nabierze żółtego koloru :) Poza parzeniem pasuje porządnie wyszczotkować żeby pozbyć się wosku z dodatkami substancji bakteriobójczych, sam wrzątek nie jest w pełni skuteczny. No chyba, że to owoce z uprawy ekologicznej :)
Wcześniej mnie chyba Kruszyna nie zrozumiałeś :) Ja też używam skórek, odrzucam tylko tę białą część gdyż przez to nalewka jak dla mnie wychodzi za gorzka, ale niektórzy taką lubią.
Diego, to chyba pytanie retoryczne? ;)
Spirytusik normalny od Pana Zdzicha ;)
Nie zrozumialem Karczu. Myslalem ze skorki wyrzucasz ;) i na samym "miesku"cytrynki robisz ;)
p.s Pilem niedawno cytrynki zrobione w bimberku domowej roboty o % nieznanych. W kazdym razie wypilismy 1l i wylaczyl sie film.
Troszku zalatywalo smakiem bimberku ale poniewiera niesamowicie :D :D :D
Ja dziś na wieczór bardzo lajtowo. Literek Cyderka Lubelskiego jabłko suszone na miodzie, ledwie 4,5 volta. Oranżada.
rmszar Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Ja dziś na wieczór bardzo lajtowo. Literek
> Cyderka Lubelskiego jabłko suszone na miodzie,
> ledwie 4,5 volta. Oranżada.
Pysznosci choc do Bulmersa,Magnersa Stelli Cidre czy nawet Carling Cidre jeszcze naszemy cyderkowi brakuje :(
Bardziej juz smakowo podchodzi Sommersby a w szczegolnosci jezynowy :D :D :D
Ja dziś na wieczór dwa Imperatory Bałtyckie i dwa "Lublin to Dublin".
Na spokojnie "ćwiara" wyborowej po ciężkim tygodniu. EL DUCE czy ty jeszcze żyjesz?:)
KruszynaKSC Napisał(a):
> rmszar Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Ja dziś na wieczór bardzo lajtowo. Literek
> > Cyderka Lubelskiego jabłko suszone na miodzie,
> > ledwie 4,5 volta. Oranżada.
>
> Pysznosci choc do Bulmersa,Magnersa Stelli Cidre
> czy nawet Carling Cidre jeszcze naszemy cyderkowi
> brakuje :(
>
> Bardziej juz smakowo podchodzi Sommersby a w
> szczegolnosci jezynowy :D :D :D
Nie zgadzam się. Lubelski klasyczny to jest top światowy moim zdaniem. Nie jest przesłodzony, nie jest sztuczny, czuć jabłko. Jabłko na miodzie trochę dziwnie smakuje, traci w pewnym stopniu klasyczny smak jabłka natomiast miodu praktycznie nie czuć. Muszą chyba jeszcze trochę popracować nad recepturą bo moim zdaniem z tym zaliczyli falstart.
Jeśli cydr jabłkowy i polski, to moim zdaniem rządzi Miłosławski. Idealny jeśli chodzi chodzi o poziom słodyczy.
Jeden lubi taki drugi taki.
Ja przyzwyczailem sie do Bulmersow,Magnersow,Koppabergow,Stelli Cidre i Carlinga Cidre i te nasze mi niepodchodza.Mi nie smakuja.
Owszem z braku laku dobry kit i tez nieraz lubelskiego wciagne.
O gustach podobno się nie rozmawia;)
No to dziś ze szwagrem beherovka, jedynie pół litry, ale szwagier symbolicznie, bo siostra kręciła nosem, że ma małe dziecko itp.
Duce chyba nam na obczyźnie zmarniał.
30 dni później
Trzy piwka z Fortuny: Ciemne Miodowe, Ciemne i Śliwkowe - dwa pierwsze świetne, ostatnie odstaje.
Fortuna wiśniowa bardzo mi smakuje, mirabelka też całkiem całkiem. Śliwkowa - słabo, liczyłem na mocniejszy posmak śliwek. Miodowa ok, Czarne też. Z 5-paku najlepsza jest szklanka :)
Próbował ktoś cydru z Fortuny?
18 dni później
erdole nie pije.
Nawet pójdę w niedziele do spowiedzi, że w sobotę skłamałem.
zyję Garbaty, ale czasu coraz mniej zeby tutaj wchodzić :( teraz na tapecie Chivas Regal 18, także wasze zdrowie :)
.
44 dni później
odświeżam ... wczoraj po 0.5 na beret :) ... chyba nigdy nie zmądrzeje :)
Czlowiek nie wielblad!! :) Napic sie musi!!!
ale nie musi tak dużo :) i to w tygodniu
oj tam oj tam ja dzisiaj 8 browarków u ziomeczka na urodzinach.O.K okocim eleganckie piwko polecam:)
Wódki się nie chwytam od paru miechów bo korba...chociaż..wyborowa i nóż to nasz znak;)
ja skromnie bo jutro na 6 do pracy - wielosztuki do meczu - 3x carslberg z fresha :P
Po dzisiejszym Superpucharze niniejszym dołączam do wątku.
Na początek AIPA z Wąsosza (Terrence), potem Dwa Smoki z Pracowni, potem białe winko w trakcie meczu, a teraz już poleci z górki ;)
Jako że już nie pamiętam co to % to gdzie polecicie udać sie na dobrego lanego browara . Cena nie ma znaczenia .
Kazimierz - Omerta, Strefa Piwa
Okolice Rynku - House Of Beer, Non Iron, Viva La Pinta, Tap House, Multi Qulti
Dzisiaj do meczu - Martin's IPA :)
Zacne miejsca wymienił mój przedmówca :)
Polać mu dobrego imperiala ;)
albo RISa :D
Pucować się robaczki, co tam w piąteczek smakujecie? U mnie Beherovka, wersja Lemond, przywieziona z urlopu, a wcześniej chilijskie Frontera, sikacz, ale piąteczkowy.
Doctor Brew, w kolejności: Cascade IPA, American IPA, Black IPA. Teraz idzie najlepszy, moim zdaniem, stout polskiej produkcji, a przy okazji moje ulubione piwo w ogóle (choć dosyć drogie, bo te 12zł trzeba za niego wyłożyć, więc pozwalam sobie b. rzadko) - O'Hara's Lublin to Dublin z Pinty.
Coś mi mówi, że jak skończę, to sięgnę po łychę.
Beherovkę uwielbiam. Aczkolwiek tak silnie kojarzy mi się z nartami w Czechach (masyw Pradziada i okolice), że w Polsce jakoś kłóci mi się z okolicznościami. Choć na melanżu często sobie [u]nie[/u] odmawiam. Wersja Lemond to jakiś absurd. :P
gentlemen Napisał(a):
> Doctor Brew, w kolejności: Cascade IPA, American
> IPA, Black IPA.
Spróbuj Kinky Ale. IMHO najlepsze piwo Doctora Brew :)
> Teraz idzie najlepszy, moim
> zdaniem, stout polskiej produkcji, a przy okazji
> moje ulubione piwo w ogóle (choć dosyć drogie,
> bo te 12zł trzeba za niego wyłożyć, więc
> pozwalam sobie b. rzadko) - O'Hara's Lublin to
> Dublin z Pinty.
Ja wczoraj grzeczniutko, ale dzisiaj na odstresowanie po wiadomych ciężkich przeżyciach w połowie dnia, w lodówce czeka m.in. Crazy Mike, a ten double IPA nie zna litości ;)
Dzis po meczu bedzie rzadzila Luxusowa!!!
Albo ze smutku albo z radosci po meczu ale czas sie zresetowac :D :D :D
Ja juz wczoraj sie zresetowalem ;) ale dzisiaj ciag dalszy resetowania . W lodowce mrozi sie odpowiednia ilosc " ruskiego standardu" ;)
Wczoraj delikatnie 2,5 we trzech, z pomocą kobiecą. Dziś poszukiwanie 4paków Okocimia. 14 prób i się dwóm nie udało.
to się chwali, ja w sobotę też min 0.8 L wyborowej na beret, potem nie pamiętam ...
Duce, przed derbami musimy zrobić dobry before :D
i jeszce lepszy after :)
Dobra otwieram Tyskie bo mi kupon wszedł.jeszcze 3 piwka oprócz tego w lodówce więc dam se rade;)
a ja wrecz przeciwnie, rozpoczynam weekend no alko :)
Za zdrowie Dziabąga żeby grał jutro na pełnych obrotach: ciemne piwo jak jego kolor skóry: żywiec porter. Może jeszcze drugie pozniej zeby sie bramki zgadzały. :)-D
tfu tfu tylko nie żywiec porter toż to gorzkie jak skur...czybyk;)
powtarzam-piwo Tyskie ponad wszystkie
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)