znani ludzie wbrew pozorom też są normalnymi ludzmi i są ciekawi jak wyglądają ich dawni znajomi ze szkół do tego można odzyskać utracone kontakty. nie ma w tym nic dziwnego
-
-
Nasza klasa
Nie znasz się Santo !
Tytus z Romkiem i A'Tomkiem są bez wątpienia bardziej znani niż Ignaczak i Mojżesz razem wzięci więc wiedzą co mówią.
Amen
SaNtO Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> znani ludzie wbrew pozorom też są normalnymi
> ludzmi i są ciekawi jak wyglądają ich dawni
> znajomi ze szkół do tego można odzyskać
> utracone kontakty. nie ma w tym nic dziwnego
Moim zdaniem nie chodzi o to jak normalnie są znani ludzi
ale jaki jest stosunek innych do znanych ludzi
Nienormalny
Najchętniej by im zainstaliwali kamerę w sypialni, kiblu, łazieńce, kuchni
Tak rozumując podzielam zdanie TRA że znani ludzie raczej powinni raczej unikać takich stron
Choć osobiście mnie to wali, chętnie sam popatrzę na jakim tle fotografuje się znany celebryta
Widział ktoś konto Tuska? To dopiero afera!
szybkilopez Napisał(a):
> Lokiec - czytasz tez czasem GW?
Jeżeli to do mnie, to ćwioku naucz sie pisać cały nick.
Tyle do Ciebie.
pozycja kolankowo-łokciowa Napisał(a):
> szybkilopez Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Lokiec - czytasz tez czasem GW?
>
> Jeżeli to do mnie, to ćwioku naucz sie pisać
> cały nick.
> Tyle do Ciebie.
>
Czyli jednak czytasz :)
Nerwy puszczaja w takiej prostej sytuacji. Uuu ...
Na calego nicka szkoda palcow.
Będzie kontrola serwisu nasza-klasa
"Gazeta Wyborcza": Zaalarmowany skargami Generalny Inspektor Ochrony Danych Osobowych wszczyna kontrolę serwisu Nasza-klasa.pl, w którym szczegółowe informacje o sobie zamieściło już 6 milionów Polaków
Na urzędnikach robi też wrażenie wielkość zbioru danych Naszej- klasy - to jedna z największych baz w Polsce, której bezpieczeństwa ma strzec prywatna firma. Kolejne osoby uświadamiają sobie, jakie zagrożenie niesie beztroskie opowiadanie o swoim prywatnym życiu na forum 6 milionów użytkowników. Ludzie piszą o tym w blogach i w listach do prasy.
Portal Gazeta.pl i dziennik "Metro" pisały o policyjnych tajniakach, którzy zostali zdekonspirowani, gdy ich koledzy ze szkół policyjnych zamieścili klasowe zdjęcia. Choć rzeczniczka GIODO Małgorzata Kałużyńska-Jasak nie potwierdza informacji o kontroli, jej urząd powiadomił już o niej firmę Nasza Klasa Sp. z o.o. z Wrocławia. - To będzie standardowa kontrola - pociesza się Maciej Popowicz, absolwent informatyki, jeden z założycieli Naszej-klasy.pl. - Dokładamy wszelkich starań, by udostępnione nam dane użytkowników były bezpieczne.
Popowicz nie wyklucza, że kontrola "może wykazać jakieś drobne uchybienia". Przyznaje, że dziennie firma dostaje cztery tysiące skarg. Najczęściej piszą ludzie, których zdjęcia bez ich zgody umieszczono w Naszej-klasie.pl. - Współpracujemy też z policją. Chodzi o przypadki lżenia danej osoby na forach klasowych - mówi Popowicz.
Maciej Popowicz przyznaje, że bezpieczeństwo nie było do tej pory priorytetem twórców serwisu. Przytłoczony napływem nowych klientów serwis co chwilę się zawieszał. Firma kupiła 160 nowych serwerów, ich instalacja zakończy się w lutym. - Nowe zabezpieczenia są już gotowe, ale nie mieliśmy czasu ich uruchomić. Jeszcze tylko dwa, trzy tygodnie - obiecuje.
"Nie będzie żadnych restrykcji, ani represji"
- Nasza-klasa to zbiór danych osobowych numer 2. Serwis ten rozwija się w zastraszającym tempie, tak więc przyszedł czas, byśmy zadbali o bezpieczeństwo trafiających tam danych - powiedział podczas konferencji Generalny Inspektor Danych Osobowych. GIODO zaapelował, by każdy logujący się w serwisie zastanowił się, co robi.
- Kontrola będzie zaraz ? tak bym to określił ? oświadczył inspektor.
- W regulaminie jest poświęcone wiele miejsca w kwestii ochrony danych osobowych, tak więc oddaję hołd twórcom tego serwisu ? stwierdził inspektor.
GIODO obawia się "lekkomyślności, z jaką publikujemy informacje o sobie". ? W naszej klasie informujemy o takich rzeczach, że jest to aż przerażające. Po trosze rezygnujemy z naszej prywatności - ocenił.
GIODO zwrócił także na kwestię zdjęć w serwisie. Jak powiedział, ktoś może oglądać te zdjęcia "pod kątem niezdrowej ciekawości".
- Kontrola w naszej klasie nie ma żadnych cech restrykcyjnych. Ja też jestem uczestnikiem tego portalu, ale musimy sprawdzić zabezpieczenia, którymi są obwarowani użytkownicy. Robimy to w trosce o 6 mln Polaków, którzy zamieścili tam swe dane, nie mamy na celu restrykcji, ani represji - zapewnił GIODO.
- Jeśli stwierdzone by zostały usterki, a twórcy serwisu nie zastosowaliby się do naszych zaleceń, to sprawa trafiłaby do prokuratury ? stwierdził inspektor.
O to chodzi w Naszej-klasie - by odnaleźć znajomych ze szkolnych lat i z nimi podyskutować. To możliwe właściwie tylko wtedy, gdy podamy o sobie prawdziwe dane - nazwisko, rok urodzenia, ukończoną szkołę, klasę. Serwis zachęca jednak, by podać więcej informacji - numery telefonów, numer Gadu-Gadu; zamieścić aktualne i archiwalne zdjęcia.
Dane wszystkich są dostępne praktycznie dla każdego, o ile ten, który je podaje, nie zablokuje konkretnego użytkownika. - Chyba tylko banki i firmy ubezpieczeniowe mają dane o większej liczbie Polaków - mówi Ewa Kulesza, była Inspektor Ochrony Danych Osobowych.
Niech pomysla tez o usystematyzowaniu wpisów zeby sobie odciazyc serwer. Taki AGH ma naprzyklad cos ponad 260 roznych zapisaow.
[b]HAHAHAHHAHAHAHAHAHAHA Wysiadam[/b]
[IMG]http://i12.tinypic.com/6yz2us3.jpg[/IMG]
hehe ELITA :P
maaaaasaaakra:D:D:D
nasza-klasa :)
miazdzy mnie putra i miller :)
http://nasza-klasa.pl/profile/6124176
fajny ma laska opis :)
Zdjęcie, jak pytania - jest tendencyjne!
Ani Pana Waldka P. ani Stefana N-nie przerywaj, ani Janusza P.-twórcy alkoholizmu- producenta nie ma. Nie ma też Wojtusia O.-głębokiego intelektualisty-śpiewającego "internacjonał"
Wiem, wiem: Jolki Sz. (po szkole pielęgniarskiej) też nie ma
:):):)
kudlatykudikudicini Napisał(a):
> >
> fajny ma laska opis
Ale ilu ma znajomych -ja pierdziu jak mawia Konieczko:D:D:D
TEFAL Napisał(a):
> kudlatykudikudicini Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > >
> > fajny ma laska opis
>
>
> Ale ilu ma znajomych -ja pierdziu jak mawia
> Konieczko
>
>
> W BIEL I CZERWIEŃ STROI SIĘ-KOCHAM JĄ A ONA
> MNIE
boją się że dostaną w RYJ :)
4 dni później
chce ktoś kupić przyjaciela?
[url]http://www.allegro.pl/item302030051_nasza_klasa_only_for_hot_boys_.html[/url]
tarzam się ze śmiechu :D:D
eee uroki naszej klasy..pierwszy raz od jakichs..15 lat rozmawialem z kumplem z przedszkola i po 1,5 rodziny okazalo sie ze on jest za gts..to maja byc te uroki?! takie rozczarowania!??!?!?:/:D i tak sie ustawilismy na bronisławA:)
12 dni później
jak pooglądałem sobie profile kilku naszych piłkarzyków to ,aż wstyd i szok jakich to oni maja znajomych z niewłaściwej str. Błoń
34 dni później
a tak odśieżę:
[url]http://nasza-klasa.pl/profile/3746781[/url]
Czyżby pani Jolanta była tzw internautką...bo jeżeli tak to by oznaczało,że siedzi przed komputerem i popi.. ..... nie to nie może być prawda.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)