maaciek Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Biały puch to synonim przegranej,uwstecznienia i
> obciachu stąd takie poparcie ,nie chce drgnąć
> prezeskowi ani procenta.
> Pozdrowienia do więzienia dla Kamińskiego i
> całego CBA
No cóż. rzadko kiedy sie zdarza, zeby słuzba specjalna miala takie poparcie, jak ma CBA. Musi bolec, i cos mi sie wydaje ze w konfrontacji Tusk - Kaminski przy wiarygodnych sondazach moznaby sie gruuuubo zdziwic.
Tusk sie co prawda wyrabia, i kregosłup mu kośccem obrasta (zasługa piarowców- uczy sie - Jarka pasuje oddac na taki brain washing), ale to i tak chlop, ktory naprawde nie ma planu na ten kraj, nie ma koncepcji, i nie wie czego chce, oprocz zdobycia koniecznej do zaspokojenia "ja" prezydentury.
W przeciwienstwie do niego Kamiski, Kaczynski i choćby Kurtyka to są ideowcy i fanatycy (tak, tak, brzmi przerazajaco). PO tez ma takich ludzi, ale przy Tusku NIC nie osiągną. NIC.
-
-
PO wszystkiemu...... czyli.....
Dlaczego rząd przez pewien okres trzymał to w tajemnicy?
Wszak w zwalczaniu korupcji jesteśmy mistrzami. Niszczymy ludzi którzy z nią walczą!
http://wiadomosci.onet.pl/2057243,11,pitera_uczyla__jak_walczyc_z_korupcja_dzien_po_wybuchu_afery,item.html
(...)
- Wygłosiła referat dotyczący finansowania partii politycznych w kontekście zakazów w przepisach ordynacji wyborczej - mówi "Rz" Beata Skorek z Centrum Informacyjnego Rządu.
(...)
czy nie lepiej bylo Palikota wyslac?
Jedna rzecz w tej całej "aferze hazardowej" nie daje mi spokoju. Jak twierdzi kamiński, przekazał on Tuskowi informację, że jego ludzie łamią prawo (tutaj zdania antagonistów są różne, gdyż Tusk twierdzi, że powiedział tylko, że zachowują się nieetycznie) i tutaj moja wątpliwość, której nie potrafię sobie wytłumaczyć. Jak to się stało, że ten chytry lis, przywiązany do walki o sondaże Tusk nie wywalił od razu Zbycha i Mira. Czy bedąc sprytnym gostkiem mógł mieć nadzieję, że Kamiński nie ujawni sprawy? No taki naiwny to on nie jest. Więc może jednak Kamiński kłamie twierdząc, że poinformował Tuska o możliwości popełnienia przestępstwa przez wyżej wymienionych.
Druga kwestia. CBA zostało powołane by chronić państwo przed korupcją. Ujawniając zachowanie Chlebowskiego Tuskowi (wydaje się jednak, że nie było tutaj przestępstwa, bo nic nie wiadomo o korzyściach, a jedynie zachowanie nieetyczne) de facto spełniło swoją rolę. Ich wpływ na ustawę został ograniczony, właściwe zapisy przywrócone, interes państwa obroniony (można tylko dyskutować, czy wprowadzenie kolejnych opłat jest dobre, bo osobiście nie jestem zwolennikiem dojenia przedsiębiorców i do tych opłat mam podobny stosunek jak do akcyzy na papierosy i alkohol). W tym momencie działąjąca w interesie państwa służba powinna mieć poczucie dobrze spełnionego obowiązku.
Ale proste wywiązanie się z obowiązku panu Kamińskiemu i CBA nie wystarcza. Trzeba jeszcze na tym zrobić trochę kapitału politycznego swojej formacji. A przepraszam nie swojej, bo przecież pan Kamiński z PiS wystąpił, więc nie ma z nimi nic wspólnego. Więc w imię wyższych racji składa do prokuratury zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa, którego wcześniej nie udało mu się, przy pomocy swojej firmy, wykryć i nuże kręcić polityczne lody.
Oceńcie więc, czy pan Kamiński działa jak dobry apolityczny urzędnik państwowy zdolny do kierowania tajną służbą?
Adam Akustyk Napisał(a):
> Leszeczku, ale naprawde przekonałbys mnie, gdybym
> zobaczył:
>
> Takie a takie dzialanie PiS - bezprawne. Dowod: to
> i to.
> Takie a takie dzialanie CBA bezprawne, z
> naruszeniem standardów. Dowod. To i to.
> Takie a takie dzialnie IPN krzywdzace i
> bezprawne. Dowod, to i to.
>
>
> A argumenty cepy, prawo Godwina i zestawianie z
> bolszewią mnie nie przekonuja, sorry.
Myślałem, że leszeczkowi neta odcięli, gdyż zaniemówił po poście AA. Ale jak widać wyżej jest.
leszczku
Ja uwazam iz Tusk liczył że media jak zwykle będą go bronić, a on nikogo nie będzie musial dymisjonować.
Dziwnym trafem (również dla mnie) media tym razem nie przemilczały sprawy...A Donald usuwął dokładnei tych ludzi których żądali ludzie w sondażach:). Ale Donald już stosuje stary wybieg i zwala wszystko na PiS:)))).
Ale pzrecież to nei wina PiSu ze ludzie w PO kombinowali na lewo......CBA zrobiło dokładnei to co do niego nalezało.
Tusk po 2 latach rządzenia dalej rulez
38 proc. Polaków to zwolennicy rządu Donalda Tuska, 25 proc. to jego przeciwnicy; obojętność wobec gabinetu deklaruje 33 proc.
Zadowolenie, że stanowisko premiera pełni Donald Tusk wyraża 47 proc. badanych, 38 proc. krytykuje szefa rządu - wynika z najnowszego sondażu CBOS.
Na pytanie o ocenę pracy rządu, 43 proc. ankietowanych uznało, że działa on dobrze. 44 proc. jest zdania, że gabinet Tuska pracuje źle. 13 proc. nie miało zdania w tej sprawie.
CBOS przeprowadził sondaż w dniach 1-6 października na liczącej 1096 osób reprezentatywnej próbie losowej dorosłych Polaków.
Chyba ludzie lubią ten rząd i jakoś nie chcą zakochać się w innym , białe jest białe a czarne czarne.
Obama dostał Nobla-Tusk dostanie za rok.... :D
Kubala, zapowiedziałem, jeszcze o ile pamiętam przed postem Adama że nie będę przez jakiś czas zaglądał, bo dosyć mam walenia głową w mur. Gdyby AA dokładniej czytał moje posty, to by znał odpowiedź i nie zadawał tego pytania. Ileż razy można pisać, żę [b]prowokacja policyjna wobec kogoś co do którego nie ma informacji [u]o [b]wcześniejszym popełnieniu przestępstwa[/b][/u] jest działaniem bezprawnym o ile nie przestępstwem (nie znam się na niuansach.[/b].
Zuberg, czy sugerujesz, żę Tusk nie wiedział, że PiS znowu ma prezesa telewizji? Jak długo będziecie twierdzili, że PO, czy Tusk mają za sobą wszystkie media? Powtarzacie ten argument nie zwracając uwagi na zmianę sytuacji.
A może jeszcze się ktoś zająknie w obronie Kamińskiego, czyli odpowie na drugą część mojego poprzedniego posta, bo chętnie poczytałbym o tym bohaterskim urzędniku państwowym, który nie bacząc na to, że zostanie okrzyknięty stronniczym sprzedaje do obiektywnej jak zawsze "Rzeczpospolitej" materiały ze śledztwa.
leszczku
Oczywiście ze spzredał, ale gdyby nei to, afery by nei bylo. To oczywiste.
Co do TV to narazie ma:), ale nei wiadomo jak długo:)
Co do CBA to powstalo dzięki poparciu PO, to raz. Dwa CBA w tej syruacji nie złamalo pzrepisów. Chyba że wiesz cos o czym my nei wiemy:)????
Co do zarzutów dla Kamińskiego za "gruntową", to są żenujące. Na podstawie dowodów skazano tam dwie osoby, prokuratura i sądy nie widzialy nic złego w pracy CBA. Nagle teraz zaczęto szukać :).
maaciek Napisał(a):
> CBOS przeprowadził sondaż w dniach 1-6
> października na liczącej 1096 osób
> reprezentatywnej próbie losowej dorosłych
> Polaków.
>
Jak zwykle między Marszałkowską , a Al. Jerozolimskimi :D
Zuberg, to, że skazali nie znaczy, że wcześniej popełnili podobne przestępstwo, zresztą o ile pamiętam, a nie bardzo mnie to obchodzi, to tutaj były jakieś nieprawidłowości przy fałszowaniu dokumentów. Sawickiej (co nie zmienia faktu, że to głupia baba) o ile wiem nie skazali. A tutaj działania CBA to już był gruby polityczny szwindel.
Przyznajesz, że przekazał materiały śledztwa do gazety, a więc potwierdzasz, że był źródłem przecieku, tak czy inaczej działanie pozaprawne. Nieakceptowalne w państwie prawa i urzędnicy państwowi za takie rzeczy wylatują.
TVP mają, więc nie gderajcie o nieobiektywnych mediach.
W ostatniej sprawie nie mówię o złamaniu przepisów. Chlebowski i Drzewiecki zachowali się źle i zasłużyli na to co ich spotkało. Ale prawa podobno nie złamali. Ale przeciek do rzepy to już za dużo. Wystarczyłby wniosek do prokuratury, ale to panu Kamińskiemu było mało.
Zgoda, że PO poparła powstanie CBA, ale nie zakładała, że będzie prywatną policją PiSu.
Naprawdę prosze Was o odrobinę obiektywizmu, jeśli wiecie co to znaczy.
Jak za PZPR. Jest tylko jedyny słuszny kandydat , ostatnio zdymisjonowany...
Jego Tusk namaści na premiera. Po to pozbył się Chlebowskiego. Jednak przewidziałem strategię ryżego !
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Poslowie-PO-zdecydowali-kto-bedzie-nimi-kierowal,wid,11581137,wiadomosc.html
leszczek
Pod rządami PO nei jesteśmy państwem prawa.....Gdyby CBA nie pusciło sprawy do Rzepy to sprawie by łeb ukręcono. Tak jak chcial zrobić Tusk najpierw......Zmienił zdanie pod wpływem sondaży ws afery.....
leszeczek Napisał(a):
> Ileż razy można pisać, żę prowokacja
> policyjna wobec kogoś co do którego nie ma
> informacji o wcześniejszym popełnieniu
> przestępstwa jest działaniem bezprawnym o ile
> nie przestępstwem (nie znam się na niuansach..
Leszeczku, jakbyś nie wiedział, to CBA wzięło na tapetę Sobiesiaka, o którym informacje o wcześniejszym skazaniu były. A , że pogadał sobie ze Zbychem o Miru czy Grzechu to już nie wina Kamińskiego.
Dlatego zarzut o prowokacji wobec niewinnego, jak sam widzisz, kula w płot.:P
pozwól leszeczku że Cię uprzedzę:
http://wiadomosci.onet.pl/2057988,11,afera_stoczniowa_jesli_to_prawda__to_w_polsce_sa_powazne_problemy,item.html
Precz z CBA!
Nasz drogi premier ma rację*. Z tym CBA trzeba wreszcie raz na zawsze skończyć. Nie można tolerować instytucji, która bez przerwy destabilizuje polskie życie publiczne, stale tropi jakieś skandale, nadużycia, łapówki, kogoś się czepia, kogoś podsłuchuje. Do licha, mamy w Polsce dziewięć, a niektórzy liczą nawet, że jedenaście służb specjalnych, które mają prawo podsłuchiwać, rewidować, prowokować i tak dalej. I jakoś o żadnej z nich nie słychać, żeby się kogoś czepiała. Czy to ABW, czy CBŚ, czy policja skarbowa, czy inne - spoko, luzik, zajęte są sobą i atmosfery nie psują. A CBA bez przerwy.
Pan Graś pilnował willi Niemcowi od lat, no i co? Wiedziała o tym prokuratura, nie dostrzegła problemu, wiedziały inne służby, też nie dostrzegły. Przyplątała się CBA i od razu narobiła afery, że niby gdzieś tam powinien był zgłosić "korzyść majątkową", a nie zgłosił. Wielkie mi co.
Z tymi podsłuchami - tak samo. Co to niby, jeden "Miro" czy "Drzewko" załatwiał to czy tamto? Czego się ich czepiać? Że rozmawiają o sprawach językiem mało eleganckim? Takie elity, jaki naród. Czego chcieć?
Dochodzi do tego, że nikt nie może spokojnie wziąć łapówki ani dać łapówki, nie będąc pewnym, czy kontrahent nie okaże się podstawionym agentem CBA. Lekarze nie mogą spokojnie leczyć ani wystawiać zwolnień gnębionym przez wymiar sprawiedliwości, celebryci - załatwiać ludziom spraw ani kupić sobie licencji pilota.
Inkwizytorskie obsesje Mariusza Kamińskiego naruszają społeczny spokój, niszczą kapitał wzajemnego zaufania, tkankę przyjacielskich i rodzinnych powiązań, budującą obywatelskie poczucie bezpieczeństwa, że w razie czego, wszystko się da załatwić.
Ten kapitał jest zaś bezcenny. Zwłaszcza w naszym kraju, który, ku podziwowi świata, całą swą niełatwą transformację ustrojową oparł na fundamencie porozumienia. Nie konfrontacji, nie podejrzliwości, represji, ścigania, ale właśnie - pełnego porozumienia.
My wam władzę, wy nam kasabubu. Ręka rękę myje. Do wójta nie pójdziemy. Podrap mnie w plecy, to i ja cię podrapię. Jak się da, to się załatwi. Nie dzielimy obywateli na lepszych i gorszych, na uczciwych i złodziei, czy takie tam, nie patrzymy, kto skąd przychodził, byle przychodził z pieniędzmi i umiał się nimi z kim trzeba podzielić. I o to chodzi.
Mariusz Kamiński musi zrozumieć, że Polacy nie chcą tonąć w brudnej pianie podejrzeń i nieufności. Polacy chcą żyć i pozwalać żyć innym, chcą dawać i brać. By nasz kraj rósł i bogacił się, jak Sycylia, Kalabria, jak Juarez. By dzieci śmiały się wesoło, a polska Gomorra rosła w siłę. Jeśli różni Kamińscy nie potrafią tego zrozumieć, to muszą odejść i już.
-------------
*/ Gdyby ktoś chciał zaśpiewać - poleca się melodię "towarzysz Wiesław ma rację, ma rację, ma rację"
Rafał A. Ziemkiewicz
Jak zawsze w formie;)
widzę Leszeczku ,że jesteś tak samo słowny jak PO po wyborach tzn.dotrzymujesz obietnic publicznie złożonych :D
leszeczek [ Odpowiedz prywatną wiadomością ] [ignoruj wpisy]
Re: PO wszystkiemu...... czyli..... nowe
07 pa? 2009 - 11:59:35
(........
Ale wiem już, że nikogo nie przekonam, ja raczej też zdania nie zmienię, więc przestaję odwiedzać ten wątek. )
już byłem załamany ,że nikt nie będzie tak wiernie bronił POpaprańców a tu.......
leszeczek [ Odpowiedz prywatną wiadomością ] [ignoruj wpisy]
Re: PO wszystkiemu...... czyli.....
09 pa? 2009 - 09:52:39
(......)
od razu się lepiej poczułem :)
Muszę więc Ci odpowiedzieć na pytanie o kardynała Wyszyńskiego - pewnie by powiedział ,że kaczory (gumowe) prześladują go nawet w wannie podczas kąpieli a CBA i ABW śledzą go podczas siedzenia na tronie w pomieszczeniu ,gdzie nawet król na piechotę chodzi.Ziobro miał przez satelite bezpośredni obraz z tego miejsca na swego tajemniczego laptopa.Powiedział by też ,że CBA wyprodukowało przestępców by go niszczyć,obalać,podglądać.Myślę ,że tak by było......
Leszeczku , a jaka u Ciebie pogoda ? Też jest tak "ciulowo" ?
Ps.Na dobranoc polecam lekturę :
http://fakty.interia.pl/polska/news/nowa-afera-powazniejsza-niz-hazardowa,1380718
pewnie znowu wstrętne kaczory ;)
jeszcze do tego bandyta w szeregach platformy:
http://wiadomosci.onet.pl/2058158,11,pijany_urzednik_grada_brutalnie_pobil_radnego,item.html
Pasy 22 umiesz czytać to co wklejasz?przecież pisze , że urzędnik anie czlonek PO
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)