na duży plus dzisiaj Kaszuba, dwie bramki i ogólnie widać że chłopak zasługuje na szansę w extraklasie.. tyle ze tam mamy sytuacja jaką mamy [gramy jednym napastnikiem] czyli raczej będzie musiał poczekać..
na plus także Dudzic, strasznie szarpał skrzydłami, obrońcy Jagiellonii wogóle nie mogli za nim nadążyć [kilka razy skończyło się faulami]..
obrona w porządku, szczególnie Urbański który widać że ustawia wszystkich.. jeden z niewielu błędów to ten przy bramce gdzie drugi ze środkowych [hmm kto to był??] dał się za łatwo przepchnąć..
Misan strzelił bardzo ładną bramkę z woleja, ale gdyby nie ona to powiedziałbym że był jednym z najsłabszych zawodników w Cracovii.. grał do tyłu, stracił kilka piłek w środku boiska, min., 2 razy źle podał z czego Jaga wyprowadziła kontry.. odniosłem wrażenie że nie bardzo chce mu się grać.. mnie na pewno nie przekonał po tym meczu..
-
-
Młoda Ekstraklasa - temat zbiorczy
Napewno Sacha jest również dobrym przykladem ze dobrymi wystepami w ME mozna rowniez potwierdzic dobra gra w ekstraklasie:) Dlatego Kaszuba może spowrotem przepchac sie do ekstraklasy ale tam raczej nie ma szans na granie w takim ustawieniu z jednym Matusiakiem z przodu:D
Domin a ten drugi środkowy obronca to podajze Sosnowski:)
Na +
Kaszuba, Dudzic, Urbański!!!
:)
http://krak.tv/kategoria-9,film-811.html
trenerzy po meczu. Sadko chwali Dudzica :)
http://krak.tv/kategoria-9,film-818.html
relacja z meczyku, bramki i wypowiedzi Dudzica i Kaszuby :)
10 dni później
http://www.cracovia.pl/1b_news.php?newsid=5673&x=0
Czemu w Zabierzowie? Chodzi o oszczędzanie płyty na Wielickiej, która jest coraz gorsza, czy to tylko kolejny wybryk JT?
A jak jest z kolejkami zimowymi? Podejrzewam, że płyta w Zabierzowie nie jest podgrzewana, zresztą jak ta przy Wielickiej.
w zeszłym roku po prostu młoda konczyła rozgrywki kilka kolejek wczesniej i na wiosne odrabiali zaległości, tak więc kolejek zimowych nie bedzie.
co do przenoszenia gry do Zabierzowa to jak dla mnie głupota w obecnej sytuacji odbierac kibicą ostatnia mozliwośc zobaczenia Cracovii w Krakowie :(
najbardziej szkoda derbów ME !! można by coś zadziałac zeby chociaż ten mecz był rozgrywany na wielickiej.
Ja tam do Zabierzowa mam znacznie bliżej niż na Wielicką :)
Lenczyk?
Pytanie czy tylko mecze, czy treningi też?
Lenczyk to wymyślił.
Tylko mecze będą tam rozgrywane.
Gratulacje pomysłu. Fajnie sie bedzie chłopakom grało w obecnosci 15 osób.
narzekacie zły Tabisz boiska nie wynajmuje
teraz narzekacie że wynajmuje
o co wam biega?
Lenczyk sam pomału nie wie, o co mu chodzi?. Jeżeli, to tylko stan murawy treniongowej powoduję słabość Cracovii, to ja obawiam się o dalszy los drużyny.
Co do dzisiejszego meczu, w pierwszej połowie gra zespołu bardzo mi się podobała, w drugiej było gorzej - widać było oznaki zmęczenia. Indywidualnie to należy wyróżnić przede wszystkim świetnie interweniującego Szwieca oraz Dudzica, który przeprowadził kilka rajdów lewą flanką. Kaszuba potwierdził, że pika go szuka zdobywając już 6 gola w 7 występie w tym sezonie. Pozytywnym akcentem był także występ młodych - Grzesiaka i Wieczorka, obydwoje potwierdzili, że już w tym momencie są gotowi do gry na poziomie Młodej Ekstraklasy.
http://krak.tv/kategoria-9,film-852.html
relacja z meczyku + wypowiedź Mateusza Jelenia :)
Młoda Ekstraklasa, to na dzisiaj wypadkowa wszelkich wcześniejszych
poczynań polityki personalnej, jak też szkolenia itd.
Dzisiaj, po połowie rundy otrzymujemy produkt, który tak smakuje
jak trzy herbaty wyprodukowane z jednego woreczka z myślą by smakowały.
Bez sensu wysilać się na analizy tego stanu rzeczy, snuć teorie wyborów i taktyki.
Można się bawić w krytycyzm, choćby przykład z brzegu , że jeden czy drugi
młody jeżdżą z I drużyną po Polsce siedzą na ławie i nie mają szans występu.
Ale nie o to chodzi , bo to są odpryski tematu który można nazwać problemem.
Zdolni , można z pełną odpowiedzialnością zaryzykować twierdzenie ,że są to
talenty. Dudzic , Snadny Urbański. Gdzie oni piłkarsko dzisiaj są. W którym
miejscu. Urbański, Dudzić pojawiły się takie epitety, że zadziałała sodówka-
nie mam takiej wiedzy- wieć przechodzę do Snadnego by wyciągnąć jakieś
wnioski. Tutaj wszelkie spekulacje o zachowania nie sportowe są dla mnie
absurdalne. Chłopak 2 lata temu szybciej biegał i to zdecydowanie ,piłka mu
tak jak dzisiaj nie przeszkadzała i wtedy twierdziłem ,że mamy rodzynek.
A co jest dzisiaj, przeciętny, bez błysku i tylko oglądając jego poczynania
zastanawiam się co się stało i jaka jest tego przyczyna. Epizody , nawet
dłuższe z kadrą I druzyny, skutkowały coraz mniejszą szybkością w sferze
psychicznej coraz większym zagubieniem. A co z techniką. Piłka coraz
bardziej przeszkadza. Czyli nie postęp, a regres. I pod okiem całego
sztabu szkoleniowego,w konfiguracjach różnych. Jaki więc jest w tym
konkretnym przypadku by można wysnuć jakieś wnioski.
Jako kibic , amator , nie boję się to otwarcie powiedzieć, że popełniono
spore szkoleniowe błędy. I to przez szkoleniowców pierwszej drużyny, jak
też grup młodzieżowych. Prawdopodobnie chodzi o sposób przygotowania
obciążeń treningnowych młodego organizmu , a to chyba we właściwy sposób
nie zadbano,
Zabrakło wiedzy, czy też wyobrażni. Tłumaczenia trenerów , w tej sytuacji gdy
morduje się młode talenty. Odpowiedzią jest brak wytłumaczenia. To są
zawodowcy.
.
5 dni później
Młodzi wygrali 3-2!
Młoda Cracovia była dziś drużyną lepszą, co zaowocowało zwycięstwem nad Młodą Polonią Bytom 3:2. Bramki dla podopiecznych trenera Marcina Sadko zdobywali: Jakub Grzegorzewski, Jakub Kaszuba oraz Mateusz Jeleń.
Młoda Ekstraklasa
POLONIA BYTOM ? CRACOVIA 2 : 3 (1 : 3)
0:1 - Grzegorzewski 15?
1:1 - Luksys 21?
1:2 - Kaszuba 31?-k.
1:3 - Jeleń 39?
2:3 - Konieczny 90?-k.
Żółte kartki: Luksys, Nowicki, Konieczny (Polonia) oraz Wilk, Karcz, Mierzejewski, Merda, Pieniądz, Sosnowski, Jeleń (Cracovia).
Polonia: A. Olszewski ? Prodanovic, Urbaniak, Królikowski (46? Zieliński), Nowicki, Dreszer (46? Konieczny), Świerczok (59? Niewiedział), Luksys (46? Pietrycha), Nazar, Majsner, Basta.
Cracovia: Merda ? Wieczorek, Wasiluk (46? Mierzejewski), Urbański, Sosnowski - Wilk (88? Grzesiak), Jeleń, Dynarek, Kupiec (69? Pieniądz) ? Grzegorzewski (46? Karcz), Kaszuba (90? Florek).
a cóz tak obrodziło kartkami dla naszych ???
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)